HEPATITIS C - tajnoviti virus! Forum je posvećen problemima rehabilitacije nakon terapije, prirodnih metoda jačanja imuniteta, zdrave ishrane, pacijentovih priča.

Metastaze

Dijeljenje znanja, komunikacija i podrška za osobe s hepatitisom

Pokreni HTP 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Moderator: Gudvin

Pokreni HTP 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Vaša poruka alek volf »11.11.2011 21:51

Re: Pokrenite OEM 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Vaša poruka Gudvin »11.11.2011 21:52

Re: Pokrenite OEM 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Vaša poruka Gal1nka »11.11.2011 21:52

Re: Pokrenite OEM 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Vaša poruka alek volf »11.11.2011. 22:08

Re: Pokrenite OEM 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Vaša poruka Gudvin 11. studenog 2011

Re: Pokrenite OEM 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Vaša poruka alek volf 11. studenog 2011

Re: Pokrenite OEM 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Vaša poruka OlgaUA 11. studenog 2011

Re: Pokrenite OEM 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Vaša poruka Gudvin 11. studenog 2011

Re: Pokrenite OEM 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Vaša poruka Alex 1980 »Blog Archive» 12 studeni 2011 03:48

Re: Pokrenite OEM 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Vaša poruka alek volf »12.11.2011 08:34

Re: Pokrenite OEM 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Vaša poruka Sovok-59 »12.11.2011. 08:39

Re: Pokrenite OEM 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Vaša poruka alek volf »12.11.2011 09:31

Re: Pokrenite OEM 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Vaša poruka OlgaUA »12.11.2011 09:48

Re: Pokrenite OEM 11.11.11. Altevir + Ribavirin (Hep C 3a)

Vaša poruka Sovok-59 »12.11.2011 10:32

Recenzije o Alteviru

Zabilježili smo prave recenzije o Altevirovom proizvodu koji objavljuju naši korisnici. Najčešće, odgovor je napisao majke malih pacijenata, ali oni također opisuju osobnu povijest uporabe lijeka na sebe.

Kao dio kompleksne terapije kod odraslih:
- s kroničnim virusnim hepatitisom B bez znakova ciroze;
- s kroničnim virusnim hepatitisom C u odsutnosti simptoma zatajenja jetre (monoterapija ili kombinirana terapija ribavirinom);
- s papilomatozom grkljana;
- s genitalnim bradavicama;
- uz leukemiju vlasastih stanica, kroničnu mijelogenu leukemiju, ne-Hodgkinov limfom, melanom, multipli mijelom, Kaposi sarkom na pozadini AIDS, progresivnog raka bubrega.

rasprava

. Čak i učenik prve godine poznaje vanjski zid, a drugi - interferon-alfa lijek posjeduje sve slatke nuspojave (vidi hepatitis terapiju). Usporedite upute viferon i altevir, opseg i nuspojave. Postoje mišljenja nekih pedijatara da djeca koja primaju viferon u ARVI imaju dulje i st.

. Sal nikad neće. Ne postoji tvar s tim imenom. A ti, ako si bio liječnik, to bi znalo. A ako niste liječnik, tko ste onda? Agenta za oglašavanje? Više: Pišete o "Intron" i "Altevir". Nije previše lijen za vidjeti kakve pripreme. Obje se daju intramuskularno ili kroz usta. Ako ste bili liječnik, Natalie, znali ste da način davanja velikim dijelom određuje broj nuspojava. Ono što je naznačeno u kontraindikacijama ovih lijekova u jednoj riječi može se nazvati - sindrom sličan gripi. Ti, naravno, ne znaš ovo. Odakle? Na kulinarskom fakultetu to se ne podučava. O drugim činjenicama koje ne vjerujem da se raspravljaju, ne znam da je ovaj lijek dovoljno dobar da suditi. A evo vas, čitatelji reko.

. Znam crijevni zid čak i brucoš. Drugi - interferon-alfa lijek ima sve lijepe nuspojave (vidi hepatitis terapiju). Usporedite upute Viferon i altevir, opseg i nuspojave. Postoje mišljenja nekih pedijatara da djeca koja primaju Viferon u ARVI imaju dužu i trajnu groznicu.... Ostali preparati - „antivirusni” i tzv imunomodulatorska sredstva sa antivirusnom aktivnošću -. Tsikloferon, likopid, polioksidony, timogen, Kagocel, panavir, neovir, isoprinosine, groprinosin, proteflazid sl također nisu odgovarajuće kliničko sigurnosne studije i djelotvornost i ne smiju se koristiti, osobito.

. Ostalo je puno. Samo za zabavu, upišite u potrazi na internetu, na primjer, „Intron” (ovo interferonom alfa-2b stranih produkcija, aktivni sastojak je isti kao u viferon) ili „Altevir” (ovo je naša proizvodnja interferona alfa-2b i, zanimljivo, s Ista biljka je supstancija interferona alfa-2b za proizvodnju Viferonovih supozitorija). Pogledajte odjeljak "Nuspojave". Zatim pogledajte nuspojave Viferona (oni, prema uputama lijeku, ne). ? Čudno, zar ne mislim da je ova diskrepancija - vrlo zanimljivo pitanje kako ga pitati s liječnikom koji je propisao Viferon „Evo, informacije o SARS -. Http://forums.rusmedserv.com/showthread.php.

. Ostalo je puno. Samo za zabavu, upišite u potrazi na internetu, na primjer, „Intron” (ovo interferonom alfa-2b stranih produkcija, aktivni sastojak je isti kao u viferon) ili „Altevir” (ovo je naša proizvodnja interferona alfa-2b i, zanimljivo, s iste biljke ide tvar interferon alfa-2b za proizvodnju svecheyViferon). Pogledajte odjeljak "Nuspojave". Onda pogledajte nuspojave Viferon (ih u skladu s uputama za lijek, ne). Čudno je, zar ne? Mislim da je ova diskrepancija - vrlo zanimljivo pitanje kako ga pitati s liječnikom koji je propisao Viferon „ponovno čitati po tko zna koji put, a možete biti sigurni da ste na..

. Ostalo je puno. Samo za zabavu, upišite u potrazi na internetu, na primjer, „Intron” (ovo interferonom alfa-2b stranih produkcija, aktivni sastojak je isti kao u viferon) ili „Altevir” (ovo je naša proizvodnja interferona alfa-2b i, zanimljivo, s Ista biljka je supstancija interferona alfa-2b za proizvodnju Viferonovih supozitorija). Pogledajte odjeljak "Nuspojave". Zatim pogledajte nuspojave Viferona (oni, prema uputama lijeku, ne). Čudno je, zar ne? Mislim da je ova diskrepancija - vrlo zanimljivo pitanje kako ga pitati s liječnikom koji je propisao Viferon „ponovno čitati po tko zna koji put, a možete biti sigurni da..

. Xia crijevni zid i pervokursniku.Vtoraya poznato je - pripravak alfa-interferon ima sve slatka nuspojava (vidi hepatitisa terapije.). Usporedite upute viferon i alteviru, opseg i deystviya.Est bočne strane nekih pedijatara da djeca primaju viferon sa SARS imaju više dugoročan i stabilan lihoradku.Kipferon - isti viferon, koji je dodao imunoglobulina iz krvi. Unatoč svim mogućim mjernim mjerama, svaka donacijska krv ne može biti oslobođena virusa hepatitisa i HIV-a. Dakle, korištenje svih krvnih derivata treba provoditi s ekstremnim ostorozhnostyu.Est čak i homeopatskih „odupire.

. pripremu lijeka, a zatim donijeti normalne argumente. Na primjer, rezultati međunarodnih studija napravljeni prema pravilima medicine na temelju dokaza. Jeste li pročitali da liječe intron i altevir? Jeste li vidjeli popis pobočaka? Još uvijek nemate sumnje da su pripreme interferona sigurne za djecu, kao što tvrdi naše.

. Ayu imamo nešto slično, ili nažalost (((anagrelida ovaj tablet van? 5 tableta postoji strah toliko piti (((komunicirao s curama, previše, s dijagnozom ET, pa su injekcije poza ili Altevir ili Roferon-A i trombociti pad već 300. Oni kažu i uzimaju ih, mogu, i normalno se prenose. Idem liječniku koji plaća, saznam.

Pročitajte o Altevir, kako, kako Viferon može biti bezopasan ako radi? Ili to radi i uz pobochkami, ili ne radi i bezopasna je. I više je potrebno pročitati o smislu interferona, što je općenito takvo i kako to funkcionira. Treba i dalje biti isto, mislim.. Možda je dio vitamina C i E sve.

Altevir

Ekaterina Ruchkina 25. rujna 2012

Opis i upute za lijek Altevir

Altevir je pripravak interferona koji je jedan od najvažnijih čimbenika ljudske imunološke obrane. Ovaj lijek sadrži rekombinantni humani interferon alfa-2 beta. Ova tvar ima antivirusnu aktivnost, koja inhibira umnožavanje virusa u stanicama tkiva, a isto tako smanjuje intenzitet patoloških reakcija samih tkiva do penetracije patogena (proliferacija). Utjecaj interferona stimulira stanični imunitet - aktivnost stanica-fagocita, T-stanica i tako dalje. Osim toga, prisutnost ove tvari u tijelu smanjuje brzinu razvoja tumorskih procesa. Stoga, liječenje virusnih i onkoloških patologija uključuje primjenu interferonskih pripravaka, na primjer Altevira.

Altevir se koristi za:

  • Kronični oblici virusnog hepatitisa B i C;
  • Papilomi i kondilomi;
  • Neke maligne bolesti - Kaposijev sarkom, melanom i tako dalje.

Altevir se proizvodi u obliku za parenteralnu primjenu - subkutane ili intramuskularne injekcije, kao i intravenozne infuzije (kapanje). Ako se prikazuju snimci, iniciranje terapije treba biti pod nadzorom liječnika, ali pacijent može samostalno podupirati liječenje. Uputstvo lijeka Altevir sadrži opće informacije o taktici njegove uporabe u raznim patologijama. Bez sumnje, ove informacije se daju za opće informacije o pacijentima, ali individualne obveze donosi liječnik, uzimajući u obzir specifičnu situaciju.

Kontraindicirani Altevir za:

  • Teška patologija bubrega i jetre (s imunosupresivnim tretmanom);
  • Teške kardiovaskularne patologije (uključujući, uz hiperkoagulabilnost);
  • Teške patologije živčanog sustava i psihe;
  • Autoimune patologije i imunosupresivna terapija;
  • Nije prikladno za korekciju teških plućnih bolesti, štitnjače, dijabetes melitus i tako dalje;
  • U trudnoći, dojenje;

Nuspojave Altevir-a

Često, uvođenje ovog lijeka dovodi do stanja poput gripu - groznicu, zimicu, slabost. Te su reakcije privremene. Može trpjeti zdravlje živčanog sustava, što je izraženo u razdražljivosti, glavobolja, depresivnog stanja (do suicidalnih misli) i tako dalje. Osim toga, liječenje Altevirom može uzrokovati bolove u mišićima, probavni poremećaji, pad krvnog tlaka, kršenje krvne formule, dermatološke reakcije i tako dalje.

Recenzije o Altevira

Općenito, recenzije o Alteviru povezane su s raspravama o tome kako i gdje da ga unesu. Potreba za korištenjem ovog lijeka i njegovih analoga, u pravilu, ne uzrokuje sumnju kod bolesnika. Dakle, na forumima na kojima komuniciraju pacijenti s virusnim hepatitisom, detaljno se raspravlja o ovoj temi:

- Jučer mi je prva injekcija Altevira u želucu. Bilo je tako bolno! Nisam siguran što mogu učiniti za sebe tako... I mogu ubrizgati u stražnjicu s istom malom štrcaljkom?

- Na stražnjici, u nozi - možete se probuditi (već intramuskularno, a ne subkutano). Ali to zahtijeva normalnu (ne inzulinsku) špricu.

- Svakodnevno sam se opuštao Altevir sve dok se povećani biokemijski pokazatelji ne popuste negativno. A onda ću to učiniti za jedan dan. Iako neki liječnici propisuju tri puta tjedno...

Pitanje s mjestom injiciranja hitno je za ove pacijente. Uostalom, za održavanje dugog kolegija (na primjer, šest mjeseci) Altevira, uvodeći ga u stražnjicu znači preokrenuti oba mišića u kontinuirani "živac". Za takvo dugotrajno liječenje najoptimalniji je davanje lijeka subkutano u nabiranju na abdomenu.

O učestalosti injekcija - postoje različita mišljenja. Očito je da takvo intenzivno opterećenje (dnevne injekcije) može izdržati prilično snažno tijelo. Preporuka da se trgne Altevir tri puta tjedno zasniva se prije svega o potrebi smanjenja vjerojatnosti nuspojava.

Altevir

Opis je aktualan 2014/08/19

  • Latino ime: Altevir
  • ATX kod: L03AB05
  • Aktivni sastojak: Humani rekombinant interferona alfa-2b (humani rekombinant interferona alfa-2b)
  • proizvođač: Pharmapark (Rusija)

struktura

Otopina sadrži, kao aktivni sastojak interferon alfa-2b humani rekombinant, Kao i dodatne komponente kao što je Natrijev acetat, dinendijevu sol etilendiamintetraoctene kiseline, dekstrana 40, natrij klorid, pročišćena voda za injekcije, Tween 80.

Oblik izdavanja

Lijek je u obliku otopine za injekciju.

Farmakološko djelovanje

Lijek ima antivirusni, antiproliferativni, imunomodulatora i antitumorska svojstva.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Djelatna tvar lijeka reagira s receptorima na staničnoj površini, započinjući složeni lanac transformacija (na primjer, indukcija sinteze citokina i enzimi) i također ometa sintezu virusne RNA i proteina virusa. To uzrokuje antivirusni i antiproliferativni djelovanje lijeka.

Osim toga, Altevirova aktivna tvar aktivira prezentaciju antigena u imunokompetentne stanice. Također stimulira citotoksično djelovanje T stanice i fagocitne aktivnosti makrofagi, ugrožava sintezu nekih onkogeni i sprečava proliferaciju stanica, uključujući tumorske stanice.

Bioraspoloživost lijeka je oko 90%. Poluvrijeme eliminacije je 2-6 sati. Lijek se izlučuje kroz bubrege glomerularna filtracija. Nakon 16-24 sata aktivna tvar u krvi nije otkrivena. Razdvojena je u jetri.

Upozorenja za uporabu

Lijek se koristi za:

  • leukemije dlakave stanice;
  • kroničan virusnihepatitisU (ako ne ciroza jetre i njezini znakovi);
  • ne-Hodgkinov limfom;
  • papilomatoza grkljana;
  • višekratnik mijeloma;
  • genitalnih bradavica;
  • progresivan rak bubrega;
  • kroničan virusni hepatitis C (ako nema jetrene insuficijencije i njezinih znakova) - za složene terapijske terapije ribavirinom;
  • kroničan mijeloidna leukemija;
  • melanoma;
  • sarkom Kaposi u sida.

kontraindikacije

Altevir se ne primjenjuje kada:

  • preosjetljivost na komponente lijeka;
  • teško zatajenje bubrega;
  • kroničan hepatitis s dekompenziranim ciroza jetre;
  • imunodepresivni lijekovi;
  • dekompenzirana plućna bolest;
  • Hiperkoagulabilno;
  • teško hepatička insuficijencija;
  • trudnoće;
  • laktacija;
  • teške kardiovaskularne bolesti;
  • teški poremećaji u središnjem živčanom sustavu (osobito u slučaju epilepsija, depresija);
  • autoimune bolesti;
  • dekompenziranom dijabetes melitus;
  • izražen mijelosupresija.

Nuspojave Altevira

Nuspojave Altevir najčešće se manifestiraju u obliku groznica, glavobolja, zimice, mučnina, opća slabost, mialgija, zujanje apetita.

U rijetkim slučajevima postoje bolovi u abdomenu, nervoza, anksioznost, loša probava, autoimuni tiroiditis. Mogu se pojaviti promjene u laboratorijskim pokazateljima (reverzibilne): leukopenija, smanjenje razine hemoglobin, povećana aktivnost jetrenih enzima, granulocitopcnijc, trombocitopenija.

Upute za Altevir

Lijek se primjenjuje intramuskularno, intravenozno, intraperitonealno, subkutano, intratekalno, u fokus leće. Uputstvo za Altevir daje sljedeću jednokratnu dozu za odrasle - 3-6 milijuna IU. Ako je potrebno, može ići gore. Djecu je dodijeljeno 500-100 tisuća IU po kilogramu težine.

Ovisno o bolesti, upute za uporabu također osiguravaju sljedeće sheme prijema:

  • papilomatoza grkljana - odrasli 6 milijuna IU 5 puta na 7 dana ili 3-6 milijuna IU tri puta u 7 dana (tijek liječenja - mjesec dana), 3 milijuna IU dva puta u 7 dana (tijek liječenja - 12 tjedana), 3 milijuna IU svakih 7 dana (tijekom liječenja - 28 tjedana); djeca 50-100 tisuća IU tri puta u zadnjih 7 dana (tijekom liječenja - mjesec)., 50.000 IU jednom svakih 7 dana (tijekom liječenja - 28 tjedana).., 50.000 IU dva puta u posljednjih 7 dana (tijek liječenja - 12 tjedana ). U slučaju progresije bolesti, doza se može povećati;
  • ozbiljan hepatička insuficijencija u dojenčadi - 3-6 milijuna IU / m² liječnik imenuje intraperitonealno tijekom tjedna, treba koristiti svakodnevno. Tijekom drugog tjedna liječenja, istu dozu se daje intramuskularno. Učestalost prijema može se smanjiti do 3 puta tjedno od trećeg tjedna;
  • kronični hepatitis B - stručnjaci za odrasle pacijente preporučuju uzimanje 6 milijuna IU intramuskularno dva tjedna svaki dan, zatim dva puta za 7 dana (tijek liječenja - 16 tjedana) i tri puta za 7 dana (tijek liječenja - mjesec dana); djeca mlađa od 12 godina bi trebala trajati tri do šest milijuna IU po kvadratnom metru trudnoće u 7 dana (tijek liječenja - 16 tjedana); djeca u dobi od 12 godina uzmu jednu dozu od 6 milijuna IU;
  • kronični hepatitis C - stručnjaci ističu da 3 milijuna IU u obliku subkutanih ili intramuskularnih injekcija primjenjuje se kod bolesnika odraslih 3 puta u 7 dana (tijek liječenja je 9 mjeseci), djeca trebaju uzeti 3 milijuna IU / m² po istoj shemi;
  • HIV infekcija - Trebate uzeti 3 milijuna IU tri puta u 7 dana. Ako se pojave neutralizirajuća antitijela, lijek se zamjenjuje prirodnim interferon;
  • Dengue groznica - uzimaju se u roku od 72 sata od pojave simptoma, odrasli se propisuju za 3-6 milijuna IU 3 dana dnevno, djeca uzimaju 50-100 tisuća IU po kilogramu težine prema istoj shemi;
  • ne-Hodgkinov limfom (maligne sredine ili niske) - lijek se uzima nakon remisije, što se postiže kemoterapija. Trebao bi se primijeniti 6 milijuna IU tri puta u 7 dana;
  • genitalnih bradavica - Odrasli bolesnici trebali bi se primjenjivati ​​6 milijuna IU (cijeli tijek liječenja je dizajniran za 6 tjedana) dnevno u kombinaciji s interferon alfa 2b (mast) tri puta dnevno, pacijenti u djetinjstvu dodjeljuju se 50 do 100 tisuća IU po kilogramu;
  • virusni hepatitis - prvi 12-15 milijuna IU (trebalo bi se koristiti 3-5 dana) intramuskularno ili intraperitonealno svaki dan, zatim 6 milijuna IU u obliku intramuskularnih injekcija svaki drugi dan dok se ne poznaju negativni rezultati vezani uz virusne markere hepatitis; u slučaju subakutnog virusa hepatitis u djetinjstvu nakon 1 godine potrebno je 3-6 milijuna IU / m 2 1-2 tjedna (prvi tjedan intraperitonealno, a zatim intramuskularno), tada se liječenje može nastaviti s istom dozom, ali tri puta 7 dana prije negoli na markerima bolesti;
  • Kaposijev sarkom - odrediti 30 milijuna IU dnevnog unosa, s ranom dijagnozom - 6 milijuna IU (primjenjuje se 6 tjedana) dnevno, isto propisano davanje za djecu;
  • kronična mijelogena leukemija - poslije hematološka remisija uzeti 3 milijuna IU / m² dan prije citogenetska remisija ili regresija bolesti;
  • herpes zoster - liječnici preporučuju dnevno korištenje 6 milijuna IU (tijek liječenja - tjedan), a zatim, ako je potrebno, potrebno je 6 milijuna IU dnevno tijekom dva tjedna. Trebao bi biti kombiniran s korištenjem interferon alfa2b (kao mast) svakih 6 sati;
  • solidnih tumora - odrasli bolesnici bi trebali biti 9 milijuna IU injekcijskim supkutano ili intramuskularno za mjesec dana svaki dan, doza održavanja - 6 milijuna IU tri puta u zadnjih 7 dana (tijekom liječenja - 3 mjeseca), djeca bi trebala biti uvedena u 3-6 milijuna IU / m². m prema istoj shemi prijema. Ako je učinak pozitivan, tijek liječenja može se produžiti godinu dana u dozi održavanja.

U nekim slučajevima, regije liječenja mogu se razlikovati. Maksimalna doza u ovom slučaju ne bi trebala biti veća od 3 milijuna IU.

predozirati

U slučaju predoziranja, podaci o Alteviru nisu navedeni.

interakcija

Moguće reakcije na kombinaciju Altevir s drugim lijekovima nisu u potpunosti razumljive. S oprezom treba uzimati ovaj lijek hipnotici i sedativi, kao i onima koje pružaju mijelosupresivni učinak, i narkotika analgetici.

Ako se Altevir istodobno koristi teofilin, Potrebno je promatrati koncentraciju potonjeg u krvi, doze se mogu podesiti.

Kombinacija lijeka s kemoterapijom antitumorskih lijekova povećava rizik od toksičnih učinaka.

Uvjeti prodaje

Lijek se oslobađa u ljekarnama prema receptu.

Uvjeti skladištenja

Spremite ovaj lijek na oko 2-8 ° C, ni u kojem slučaju ne smijete zamrznuti. Mjesto ne smije biti dostupno djeci.

Datum isteka

Lijek ne smije biti dulji od 18 mjeseci.

Recenzije o Altevira

Recenzije o Alteviru upućuju na to da mnogi bolesnici vrlo teško uzimaju lijek. Vrlo često forum na kojem se ovaj alat raspravlja sadrži izvješća o pojavi nuspojava. Unatoč tome, recenzije o Alteviru su uglavnom pozitivne, mnogi pacijenti žale negativne učinke, ali napominju neupitnu učinkovitost tog lijeka.

Cijena Altevira, gdje kupiti

Kupi sada Altevir 3 milijuna IU ili 5 milijuna IU moguće je u ruskim ljekarnama strogo prema receptu liječnika. Ovaj alat je prilično skup. Cijena Altevir 3 milijuna ME - oko 1100 rubalja. U ampulama od 5 milijuna IU, lijek se može kupiti u prosjeku za 1500 rubalja.

Altevir: upute za uporabu, cijenu i recenzije

Altevir je sredstvo interferona, što je vrlo značajan čimbenik za ljudski imunološki sustav. Ovaj lijek sadrži tvari koje imaju antivirusnu aktivnost.

Jedan od glavnih elemenata ovog lijeka je rekombinantni interferon alfa-2b. Ova komponenta uklanja aktivnost patoloških procesa, a također zaustavlja razvoj virusa.

Pod utjecajem interferona počinje stimulirati stanični imunitet, to objašnjava povećanje aktivnosti T stanica i stanica fagocita. Prisutnost ove tvari u tijelu smanjuje vrijeme razvoja tumora, zbog čega je Altevir najčešće propisano za liječenje virusnih i onkoloških bolesti.

Oblik proizvodnje i sastav


Lijek se proizvodi u obliku ampula za injekcije od 0,5 ili 1 ml. Rekombinantni humani interferon alfa-2b:

  • Altevir 1 milijun IU;
  • Altevir 3 milijuna IU;
  • Altevir 5 milijuna IU;
  • Altevir 10 milijuna IU;
  • Altevir je 15 milijuna IU.

Dodatne komponente, koji su dio Altevir, su: natrijev klorid, natrijev acetat, voda u bočicama i ampulama, dvadeset 80 dinatrijeva sol.

farmakologija

Lijek ima imunomodulatorni, antitumorski i antivirusni antiproliferativni učinak. Interferon alfa-2b počinje djelovati u interakciji s receptorima koji se nalaze na površini stanice i izazivaju lančanu reakciju promjena unutar same stanice.

Promjene u sebi uključuju kršenje virusnih bjelančevina, završetak sinteze virusne RNA, kao i indukciju sinteze enzima i citokina. Kao rezultat, antiproliferativni antivirusno i nespecifično djelovanje, povezan s prevencijom replikacije patogenog mikroorganizma.

To je također omogućeno imunomodulacijskim učincima i inhibicijom stanične proliferacije. Interferon alfa-2b aktivira fagocitni intenzitet makrofaga i također može stimulirati proces određivanja protutijela imunokompetentnim stanicama.

Osim toga, ima depresivan učinak na sintezu određenih onkogena, aktivira citotoksični intenzitet T stanica, to dovodi do smanjenja enzimske reakcije rasta tumora.

Upute za uporabu Altevir-a

  1. Uputa za uporabu lijeka za kronični hepatitis C određuje primjenu doze (intramuskularno subkutano) od 3 milijuna IU 6-12 mjeseci tri puta tjedno. Za osobe koje imaju bolest na ponavljajućem stupnju, učinkovitost liječenja može se povećati terapijom kombinacijom ribavirina. Trajanje kombiniranog liječenja trebalo bi trajati najviše 14 dana.
  2. Altevir tijekom kroničnog hepatitisa B treba davati intramuskularno ili subkutano. Doziranje bi trebalo biti 5-10 milijuna IU tri puta tjedno za šest mjeseci. Taj tretman trebao bi biti završen nakon 16 tjedana uporabe droga tijekom odsutnosti pozitivnog učinka.
  3. Preporučena doza lijeka za subkutano davanje tijekom leukemije dlakave stanice je tri puta tjedno od 2 milijuna IU / 1 m². Najčešće je obnova hematoloških parametara primjetna nakon 5-8 tjedana primjene lijeka. U nekim slučajevima, tijek terapije može se produljiti na šest mjeseci.
  4. Altevir tijekom papilomatoze grkljana treba podvrgnuti supkutano tri puta tjedno za 3 milijuna IU. Najčešće se ovaj tretman izvodi nakon uklanjanja tumora laserom ili kirurškim zahvatom. Doziranje za određenog pacijenta odabrano je uzimajući u obzir osobnu podnošljivost lijeka. Pozitivan rezultat je moguć nakon šest mjeseci terapije.
  5. Za ne-Hodgkinov limfom, upute za uporabu određuju terapiju Altevirom u svrhu adjuvantnog liječenja istodobno s standardnom kemoterapijom. Lijek treba davati u roku od tri mjeseca od 5 milijuna IU / 1 m².
  6. Altevir tijekom kronične mijelogene leukemije treba dnevno koristiti kao monoterapija za 5 milijuna IU / 1 m². Ako tretman omogućuje postizanje kontrole razine leukocita, lijek se koristi u maksimalnoj toleriranoj dozi. Dovršite lijek nakon 3 mjeseca, kada tijekom tog vremena liječenje nije pridonijelo značajnom smanjenju bijelih krvnih stanica ili djelomičnoj hematološkoj remisiji.
  7. Upute za upotrebu Altevira tijekom višestrukog mijeloma određuju subkutane injekcije tri puta tjedno za dozu od 3 milijuna IU / 1 m² dok se ne postigne stabilna remisija.
  8. Tijekom melanoma, lijek se također koristi kao adjuvantni tretman, kada, nakon uklanjanja tumora kože, postoji povećani rizik od ponavljanja. Lijek treba primijeniti intravenozno jedan mjesec 5 puta tjedno za 20 milijuna IU / 1 m², a zatim tri puta tjedno za 15 milijuna IU / 1 m² tijekom jedne godine.
  9. U karcinomu bubrega, upute za uporabu preporučuju uporabu lijeka subkutano tri puta tjedno za 4-10 milijuna IU / 1 m².
  10. Tijekom kaposijevog sarkoma, optimalna doza ovog lijeka nije određena. Lijek se može koristiti za 15 milijuna IU / 1 m² dnevno intramuskularno ili supkutano. Kada se bolest stabilizira, liječenje se mora izvesti dok se tumor ne regnes.

Upute za uporabu Altevir-a

Liječenje ovim lijekom treba provesti pod sljedećim uvjetima i patologijama:

  • Kronični virusni hepatitis C bez manifestacije zatajenja bubrega.
  • Kronični virusni hepatitis B bez pojave ciroze jetre.
  • Istaknute kondilome.
  • Papilomatoza grla.
  • Mijeloleukemija kronične prirode.
  • Leukemija dlakave stanice.
  • Melanom.
  • Limfom je ne-Hodgkinova.
  • Rak bubrega.
  • Kaposijev sarkom.
  • Višestruki mijelom.

Kontraindikacije o korištenju Altevir

Lijek je kontraindiciran u takvim bolestima:

  • teške insuficijencije jetre ili bubrega;
  • teške kardiovaskularne patologije;
  • hepatitis u kroničnom obliku s cirozom;
  • kršenje funkcija središnjeg živčanog sustava, epilepsija;
  • bolesti štitnjače, koje se ne mogu liječiti;
  • autoimune bolesti;
  • Dekompenzirane bolesti pluća;
  • terapija imunosupresivima nakon transplantacije;
  • dekompenzirani dijabetes;
  • hypercoagulation;
  • vrijeme dojenja;
  • označena mijelodepresija;
  • netolerancije ili preosjetljivosti na supstance lijeka;
  • trudnoća.

Interakcija Altevir s drugim lijekovima

Altevirova interakcija s drugim lijekovima još nije u potpunosti proučena. Altevir je neophodan vodite računa s sedativima i hipnotikom, kao i lijekovima koji imaju učinak mitodepresa i narkotičkih analgetika.

Kada se Altevir uzima s teofilinom, koncentraciju drugog treba pratiti u serumu, ako je potrebno promijeniti dozu. Tijekom upotrebe Altevir s kemoterapijskim lijekovima, rizik od toksični učinci.

Nuspojave

Liječenje Altevirom ima nuspojave, koje se sastoje od općih reakcija kao što su slabost, groznica, opća slabost, zimice.

Nuspojave u središnjem živčanom sustavu se izražavaju u asteniji, često glavobolje, razdražljivost, pospanost, nesanica, vrtoglavica. Može se pojaviti samoubilačke misli i depresija.

S druge strane kosti i mišića nuspojave u sebi uključuju arthralgia ili mijalgija. Za probavni trakt, nuspojave se izražavaju u mučnini, gubitka apetita, proljeva, povraćanja, promjene okusa, suha usta.

Za sustav hemopoeze i kardiovaskularnog sustava koje su karakterizirane takvim tegobama, kao što su tahikardija, niži krvni tlak, snižavanje količine hemoglobina, reverzibilna leukopenija.

Altevir: Analozi lijeka

Altevir ima analoge koji također sadrže aktivnu komponentu interferona alfa-2b i koji djeluju na organizam na isti način. Analozi lijeka Altevir:

  • Interferal.
  • ALFARON.
  • Layfferon.
  • Intron A.
  • Reaferon EU.
  • Realdiron.
  • Eberon alpha R.
  • Reaferon Lipint.

U ovom slučaju, ovaj alat ima analoge, slično mehanizmu utjecaja:

  1. Alfaferon.
  2. Avonex.
  3. Genfakson.
  4. Betaferon.
  5. Tumačenje P.
  6. Ingaron.
  7. Inferon.
  8. Rekolin.
  9. Leukinferon.
  10. Infibeta.
  11. PegIntron.
  12. Pegasysom.
  13. Roferon-A.
  14. Odbijanje.
  15. Ekstavia.
  16. Shinno Wex.

Altevir: cijena lijeka

Lijek možete kupiti samo po receptu. Većina farmaceuta u ljekarnama traži od pacijenata da unaprijed naruče potrebnu količinu Altevir-a za tjedan dana. To je zbog činjenice da se ovaj lijek može pohraniti samo godinu i pol na temperaturi od 2-8 ° C.

Nemojte zamrznuti Altevir tijekom skladištenja. Prije nego što kupite lijek, trebate obratiti pažnju na datum isteka određenog lijeka.

Altevir proizvodi ruska tvrtka OJSC "Pharmstandard". Cijena ovog lijeka može se razlikovati ovisno o obliku proizvodnje. Trošak za 5 ampula s dozom od 1 milijuna IU jednako je oko 360 rubalja.

Cijena za 5 ampula s dozom od 10 milijuna IU iznosi oko 2.300 rubalja. Trošak za 5 ampula s dozom od 3 milijuna IU iznosi 870 rubalja. Trošak za 3 ampule s dozom od 3 milijuna IU je oko 460 rubalja. Trošak za 5 ampula s dozom od 5 milijuna jednako Oko 1400 r.

Recenzije o korištenju Altevir

Do danas, učinkovito liječenje Altevirom ne ide nezapaženo. Prema recenzijama ovaj lijek ima ugled kvalitete, koji se mogu kupiti po relativno maloj cijeni.

I u pregledima je naznačeno da liječenje lijekom najčešće ima učinkovitost u virusnom hepatitisu i neoplazmi.

Ali Altevir tu su i negativne recenzije. U pravilu, ove recenzije se objašnjavaju činjenicom da s produženim prolazom hepatitisa liječenje nije učinkovito. U tom slučaju, liječenje ne pokazuje pozitivan učinak na cirozu jetre.

Ipak, antivirusna kombinacijska terapija Altevirom i ribavirinom dobro se pokazala tijekom liječenja virusnog hepatitisa, a također može djelovati kao dobra prevencija ponovnog pojavljivanja tumora. ali samo s imenovanjem liječnika.

To je sasvim ozbiljan lijek, ali bolest također ozbiljno tretira, imam hepatitis C. Prve injekcije čak vise, ali je potrebno, i pretrpjele su bolove u mišićima, a glava nije vlastita i temperatura. Onda je nekako postalo tolerantno ili sam se uspjela naviknuti na to. Učinio je injekcije 6 mjeseci, prošao biokemiju, sve je u redu, ali sada samo dijeta, tako da bolest ne izaziva.

Već je stavio oko 20 injekcija, prošao prvi krvni test, enzimi jetre počeli su se smanjivati, injekcija je zapravo jako bolesna. Mnogo nuspojava, bol u zglobovima i mišićima, ozbiljan umor, sve to popraćeno je groznicom, radim injekcije u nogama, u želucu koje zapravo ne želim.

Lijek Altevir je prilično složen i do neke mjere opasan za upotrebu. Ako se lijek ispravno koristi, dobro će raditi. Najvažnija stvar je da trebate liječiti dobar liječnik. Hepatitis je dijagnosticiran gotovo odmah, ali nisam bio sretan sa svojim liječnikom.

I danas me liječi vrlo dobar liječnik, vjerujem mu u sve i slušam. Da, liječenje Altevirom nije stvar pluća, ali ja sam preživio, a moji pokazatelji su prilično dobri. Naravno, hepatitis je takva bolest koja se gotovo nemoguće riješiti, ali sasvim je moguće izliječiti i živjeti normalan život.

Prethodni Članak

Hepatitis C

Sljedeći Članak

Što je kalcifikacija u jetri