Hepatitis forum

Dijeta

Dijeljenje znanja, komunikacija i podrška za osobe s hepatitisom

Ascites ne odlaze u ozbiljnoj fazi ciroze, a liječnici su napisali

Ascites ne odlaze u ozbiljnoj fazi ciroze, a liječnici su napisali

Vaša poruka mrcina »14. ožujka 2015. 8:43

Re: Ascites ne odlaze s teškim cirozom, iscjelitelji

Vaša poruka Zvijezda imuniteta »14. ožujka 2015. 9:04

Re: Ascites ne odlaze s teškim cirozom, iscjelitelji

Vaša poruka RomaMat »14. ožujka 2015. 9:12

Re: Ascites ne odlaze s teškim cirozom, iscjelitelji

Vaša poruka kawaii »14. ožujka 2015. 09:28

Re: Ascites ne odlaze s teškim cirozom, iscjelitelji

Vaša poruka mrcina »15. ožujka 2015. 13:21

Re: Ascites ne odlaze s teškim cirozom, iscjelitelji

Vaša poruka kawaii »15. ožujka 2015. 13:28

Re: Ascites ne odlaze s teškim cirozom, iscjelitelji

Vaša poruka malekula čovjek »16. ožujka 2015. 1:49

Re: Ascites ne odlaze s teškim cirozom, iscjelitelji

Vaša poruka Vik »16. ožujka 2015. 2:06

Re: Ascites ne odlaze s teškim cirozom, iscjelitelji

Vaša poruka mrcina »17 Ožujak 2015 06:39

Re: Ascites ne odlaze s teškim cirozom, iscjelitelji

Vaša poruka Freken »17. ožujka 2015. 6:46

Re: Ascites ne odlaze s teškim cirozom, iscjelitelji

Vaša poruka Zvijezda imuniteta »17. ožujka 2015. 11:36

Re: Ascites ne odlaze s teškim cirozom, iscjelitelji

Vaša poruka Vik »17. ožujka 2015. 13:03

Re: Ascites ne odlaze s teškim cirozom, iscjelitelji

Vaša poruka mrcina »22. ožujka 2015. 9:39

Re: Ascites ne odlaze s teškim cirozom, iscjelitelji

Vaša poruka Vik »22. ožujka 2015. 13:40

Re: Ascites ne odlaze s teškim cirozom, iscjelitelji

Vaša poruka kawaii »22. ožujka 2015. 13:53

Ascites, reci mi kako biti.

Join Date: Mar 2012 Posts: 0 Zahvalio 0 puta u 0 postova

Ascites, reci mi kako biti.

Kod majke RMZH, ascites je započeo, napisao linex i anapsheron - ne pomaže ili ne pomaže. voda se akumulira, akumulira dugo i postupno. Sada je moj trbuh već trudno za 6 mjeseci. Ta je pogoršanja pala na blagdane. Liječnik koji je pohađao radio je ultrazvuk trbušne šupljine, rekao je da se voda nakuplja, čeka kemiju, nakon što prođe. Kemija je zakazana za 26. siječnja.
Koliko ili koliko ja razumijem, ako tablete ne pomogaogaje, napravi ili napravi pukotina da ispusti tekućinu. Situacija je pogoršana (bol, nema poboljšanja, tekućina raste).
Pitanje: 1. Može li se vaša majka pokvariti običnom diuretskom biljkom? (anapsheron slabi diuretik). Je li moguće ili ne?
2. Što trebam učiniti: nazovite hitnu pomoć, tako da liječnici postupaju po vlastitom nahođenju (pumpa ili ne, ali to je onkologija, bojim se)
3. Pričekajte za kraj blagdana i bez snimanja (ako je moguće) da dođe na liječenje onkologa, neka odluči.

Postova:

Mogu ti reći. Diuretici ovdje neće pomoći. Čekamo dugo vremena za kemiju. Ti bi otišao u svoju bolnicu, možda bi vas odvesti na pukotinu. Žao mi je što nisam ušao. Sretno. Ja sam s istim položajem s majkom.

Join Date: Mar 2012 Posts: 0 Zahvalio 0 puta u 0 postova

Poruka iz % 1 $ s On je napisao:

Datum pridruživanja:

Koja doza diuretika?

Join Date: Mar 2012 Posts: 0 Zahvalio 0 puta u 0 postova

Poruka iz % 1 $ s On je napisao:

Datum pridruživanja:

1 Termin nije znak za bušenje
2 Izgled također
3. Nakon uklanjanja, ascites će biti još manje. Ovdje je pitanje adekvatnosti propisane doze diuretika
4. Ispravak prehrane, imenovanje zamjenske enzimske terapije
6. Gdje je bol? lokalizacija, komunikacija s unosom hrane itd. Ako je stvar u porazu peritoneuma MTS-a, bol nakon evakuacije ascitesa neće proći. Potrebno je odabrati anestetsku terapiju
7. Ako ne možete detaljno napisati, ne mogu ni pogoditi.
1. Vidi gore.
2. Ascites nisu kontraindikacije prema HT-u
3. vrlo tvrdi abdomen, kršenje disanja i srčane aktivnosti na pozadini visokog stupnja dijafragme.

Je li moguće liječiti ascite s cirozom jetre i koliko ih živi s njom?

Uznemiravanje cirozom jetre pokazuje se u 75% slučajeva svih hepatičnih bolesti. Od njih, ako glavna bolest traje 10 ili 15 godina, tada se u 50-60% slučajeva pojavljuje rizik od komplikacija u obliku ascitesa. Razlog nije samo ovisnost o alkoholu, već i niz drugih bolesti. Teško je liječiti takvo stanje, ali je moguće. Stoga se ascites ne smatra konačnom odlukom medicinskih stručnjaka unatoč opasnosti od očekivanog trajanja života. Da biste spriječili pojavu takvog ponavljanja, trebali biste znati neka važna pravila sigurnosnih mjera.

Opis bolesti - pojam, vrste, simptomi, uzroci

Ascite zbog ciroze jetre je patološki nakupljanje slobodne tekućine u trbušnoj šupljini. Na drugi način, bolest se dijagnosticira kao "abdominalna kapljica". Dodijeliti različite vrste bolesti, svi se razlikuju u količini akumulirane tekućine.

Dodatni simptomi koji se mogu prikazati u različitim fazama mogu biti:
  • unutarnje krvarenje;
  • disfunkcija slezene;
  • stabljike leđne moždine;
  • peritonitis.

Unutarnji uzroci su sljedeći procesi koji karakteriziraju kapi u trbušnoj šupljini:

  1. Razlika se pojavila u tlaku između slojeva zidova peritoneuma (2 sloja).
  2. Tlak u venu (ovratnik) i pritoka. Kada stanice jetre umiru, povećava se regenerativna funkcija nezdravih tkiva (hepatocitoza), prignječen venoznim kanalima.
  3. Nedostatnost tijela - vlaknasti tkiva postupno zamjenjuju zdrave jetre, sinteza proteina smanjuje. Tijelo gubi sposobnost aktivnog djelovanja.
  4. Smanjene su komponente krvi u omjeru plazme. Počnite razvijati takve hormone koji izazivaju odgađanje protoka tekućina i soli. Tlak je napuhan i pojavljuje se punjenje peritoneuma.
  5. Oslabljeni organizam prolazi poremećaj srca, stoga - zatajenje srca.

Maksimalno postizanje uštede je 23-25 ​​litara. Čini se da ovaj trbuhu ascites kod ciroze jetre, ovisno o tome kako je veliki čovjek, elastična tkiva (trbušne mišiće, kožu), ako je imao pretilosti ili druge značajke. To su različiti stanja i fizičke osobine koje mogu predispozirati maksimalnu akumulaciju ili njegovu odsutnost. Ako tijelo ne može povećati abdomen, tada već unutar njega dolazi do lomljenja tkiva što dovodi do trenutne kirurške intervencije i ako je nemoguće izvršiti operaciju - smrtonosno.

Životni vijek pacijenata

Kada je potrebno izračunati koliko vremena za život ostaje za pacijenta, da bi mu predizbor za preživljavanje, liječnik će obratiti pažnju na početak osnovne bolesti, kada je to točno dijagnoza u pacijenta. Činjenica je da razvoj ascite može trajati 10-12 godina nakon dijagnoze ciroze jetre. Ali postoje čimbenici koji mogu snažno izazvati smanjenje godina života. Stoga, nije lako odrediti tko i koliko je preostalo. Sve pojedinosti i nijanse država pojedinačno i pažljivo razmatraju stručnjaci u svakom pojedinom slučaju.

Nažalost, samo oni uvjeti pacijenta mogu vrlo često biti osjetljivi na dijagnozu, kada se već akumulira dovoljno velika količina patogenog tekućeg medija. Zbog toga postoji i problem, utvrditi i napraviti precizno predviđanje, koliko ljudi živi s ascitesom u cirozi jetre. Moramo obratiti pažnju na skup brojnih čimbenika koji imaju izravni i neizravni odnos s jetrenom patologijom.

Mogućnosti liječenja

Općenito, terapija u takvim slučajevima uvijek je usmjerena više na poboljšanje kvalitete života pacijenta nego potpuna iscjeljenja. Posebno se to odnosi na slučajeve gdje je akumulacija tekućine već premašila pola litre, litra. Glavne mjere za poboljšanje stanja pacijenata:

  1. Povežite odgovarajuću hranu s ograničenjima u soli i drugim sastojcima.
  2. Svrha diuretskih tvari.
  3. Recept prehrane za diuretike. Na primjer, "Veroshpiron", "Furosemida".
  4. Obvezna kombinacija s kalijim pripravcima. Na primjer, "Panangin", "Asparks".
  5. Integralna veza u medicinskom tečaju je hepatoprotectors.
  6. Antibiotici liječe bolesne organizme kada je razvoj patologije infektivno-virusne prirode.
  7. Transplantacija s vatrenim ascitesom.

Ponekad pacijent može biti transfuziran da kontrolira promjenu količine albumina u krvi - to je loše kad se smanjuje. Liječenje ascitesa s cirozom jetre smatra se uspješnim kada težina pacijenta svakodnevno gubi do 300 grama i volumen diureze - ne manje od 1 litre odlazeće tekućine. Pucanj u svrhu mehaničkog ispuštanja tekućine obavlja se nakon 10 dana, kada terapija nije pomogla. I više od 5 litara ne može se ukloniti iz tijela, tako da nema neravnoteže elektrolita.

Može li se metode tradicionalne medicine

Folk lijekovi koriste se vrlo pažljivo, nakon konzultacija s liječnikom, njihov fokus je više na uklanjanju temeljni uzrok bolesti - ciroze. Plus - popratni lijekovi koji pomažu u ispravnom uklanjanju tekućine iz tijela. Gubitak kalija se nadopunjava:

  1. Grah grah. Juha je izrađena od ljuske, inzistirala je 20 minuta. Prvi prijem ranih - 5:00 sati iznosi 200 ml; drugi - za 30 minuta. prije doručka; treći - za 30 minuta. prije ručka - koliko volumena; četvrti navečer, ali najkasnije do 20:00 sati.
  2. Vitamin čajevi, diuretici. Mješavine: listovi brusnica, ribizle, maline, dogrose (bobice). Pola šalice mješovitih sastojaka izlijevamo u 250 ml kipuće vode, vriju 10 minuta, ostavimo stajati 20 minuta. Pijte poput čaja.
  3. Bubrežni čajevi. Takve se naknade mogu kupiti u ljekarni. Izradite se: smreka, dogrose, bobice od sjemenke pomiješane s lišćem iz konja, cvjetova od lonca. Svi kradu i piju umjesto čaja.
  4. Decoctions - marelice, peršin.
  5. Šećerne čajevi se koriste kao dodatne metode uklanjanja tekućine.
dijeta

Dijeta kod ciroze s ascitesom se smatra ne samo sredstvo za poboljšanje stanja pacijenta o alternativnoj medicini, ali je isto tako povezan kao metoda u ortodoksnoj medicinskoj praksi. Bez obzira je li pacijent ovisan o brze hrane i ostalim obrocima koji uništavaju tijelo, svi ljudi koji imaju ascites imaju pravo na posebnu prehranu. Stroga prehrana je sljedeća:

  1. Proizvodi i posuđe trebaju biti strogo konzumirani u toplom stanju.
  2. Sol, koja sadrži ove sastojke, hranu - potpuno su isključene.
  3. Neuspjeh je pun alkohol, uključujući sve proizvode koji sadrže alkohol (kolači, slatkiši, biljne tinkture itd.).
  4. Akutni, masni, dimljeni i prženi, začinjeni, luk, papar se koriste samo u ograničenim količinama.
  5. Nemojte jesti svježu pečenu robu.
  6. Isključene su marinade, kiseli krastavci, konzervirana hrana.
  • Mliječni proizvodi - samo niske masnoće.
  • Žitarice, žitarice.
  • Povrće - pirjana, kuhana.
  • Riba, meso - niske masnoće.
  • Sušene čaše, komadići, bobica, voće, voće, miješani plodovi.
  • Jam, dušo, džemovi.
  • Jaje kuhano.
  • Kruh je samo raž.

Sve što će poslužiti kao gastrointestinalni iritant je zabranjeno. Ako izbornik koristi sol, obrađen suvremenim tehnologijama s visokim sadržajem NaCl, to će uzrokovati dodatno zadržavanje tekućine unutar tijela. Zbog toga se izaziva ne samo otekline ekstremiteta, već i akumulacija u trbušnoj šupljini. Ako nema kalijeve soli bez natrij klorida, bolje je isključiti iz hrane zajedno.

Ascites su vrlo opasni za ljudski život, jer njena formacija u obliku povećanja tekućine unutar želučane šupljine izaziva niz smrtonosnih stanja. Na primjer, može se početi nepovratna infekcija krvi, apsces, ili pritisak koji nastaje padom, koji može poremetiti rad unutarnjih organa smještenih u susjedstvu. Pored problema s jetrom, takva patologija može izazvati onkologiju (u 10% slučajeva) ili zatajivanje srca (5%).

Recenzije ljudi na liječenju ascitesa u cirozi jetre

Sve recenzije liječenja jetre su zastrašujuće i sugeriraju da je nemoguće izliječiti ascite. Želim reći da ako se ne bavite svojim zdravljem, čak i ako je prekasno, onda da, slažem se, ne možete izliječiti. Moj djed je imao ascite, sad trpim. Ali ne odustajem. Liječnici mi pripisuju 5 godina života. Prošlo je već 4 godine, tijekom tog vremena pumpana tekućina 3 puta. Stalno pijem lijekove, vježbam se da se promijenim. Osim toga, stavio se na tešku ishranu, iako se u početku neću sakriti, bilo je teško naviknuti se. Sada liječnici ne čine turobna predviđanja. Naprotiv, svatko je iznenađen što je otišao na razmišljanje!

Moj otac ima takvu bolest. Redovito odlazi u terapijski odjel u bolnici, negdje u bolnici, tjedan ili dva. Onda se vrati kući. Prema njegovim riječima, postaje mnogo lakše nakon probijanja. Pijenje je bilo već dvije godine nakon dijagnoze ascitesa. Bilo je teško za njega da prihvati stvarnost, ali on se bori. Mnogo bih mu želio brzo oporavak. Prema prognozama, liječnici kažu da za sada nema ničega za strah i da sve ovisi o njemu i podršci bliskih srodnika.

Liječenje ascitesa s narodnim lijekovima

Sadržaj članka:

Medicinski pojam "ascites" je uobičajena kapsula abdomena. Ova neugodna bolest može se razviti u osobi s hipertenzijom, zatajenjem srca, oboljelim bubrezima ili malignim tumorom u retroperitonealnom prostoru. Ascites su ozbiljan simptom, a njegov razvoj razlog je neposrednog posjeta liječniku.

No narodna medicina ima nešto za ponuditi bolesniku u ovoj situaciji. Ponekad dokazana sredstva godinama su učinkovitija i najvažnije - sigurna za vaše zdravlje. Kako pobijediti ascites uz pomoć tradicionalne medicine?

Djelotvoran recept od čitatelja

Ovaj je recept podijelio posjetitelj web mjesta. Pri korištenju preporučenih sredstava ascitesa, tekućina iz abdominalne šupljine u pacijenata oboljelih od raka s metastazama do jetre traje već 2 dana.

Donijeti čašu pola litre mlijeka i ostaviti ga da propadne na vrlo maloj vatri.

Izrežite veliku hrpu peršina u dijelovima 2-3 cm i ulijte u mlijeko.

Umiješajte smjesu peršina s mlijekom 2,5 sata na vrlo niskoj temperaturi.

Procijediti, kul, stajat će oko stakla.

Rezultirajuća juha piti svakog sata za 2 žlice.

Košulja će spasiti od kapljice

Biljni listovi i bubrezi koje su narodni iscjelitelji dugo razmatrali kao najbolji način protiv stagnacije tekućina. Nabaviti ih nije problem, jer bijela breza raste u našoj zemlji posvuda. Počnimo svoju priču s nevjerojatnim svojstvima lišća od breze.

Suhe betonske kupke

Ovaj postupak treba provesti krajem proljeća ili ljeta. Prikupite što više svježih, mladih lišća bijelog bresksa i stavite ih u kadu, ili bolje - u pravu drvenu bačvu, poput onih koje su nekoć bile oprane u selima. Obrišite lišće temeljito i pokrijte ga plastičnom folijom, a zatim ostavite na suncu nekoliko sati. Kad su listovi gore, u potpunosti uroniti pacijenta s ascite u njima, i neka ostanu tamo barem sat vremena. Do kraja postupka, može biti blagi osjećaj utrnulosti u koži, to je normalno. Provedite "suhu" kupke dva ili tri puta tjedno prije početka snažnog poboljšanja.

Kupke s breza bujon

Takve kupke mogu se uzimati u bilo koje doba godine. Za njih ne samo da su svježi, nego i suhi lišće bijele breze prikladni. Za jednu kantu kipuće vode morate uzeti pedeset grama suhog listova ili svježi sto grama. Najbolji način za izradu ljekovite kupke u običnom stanu je kuhanje vode u napunjenoj kupki s reboilerom, zatim dodajte lišće, miješajte i pričekajte da se voda ohladi na ugodnu temperaturu. Za to vrijeme, breza ostavlja samo dati svoje korisne tvari. To možete učiniti drugačije - kuhati nekoliko kanti vode odjednom, ako postoji takva mogućnost. Kupaonica s buncem od izgaranja protiv ascitesa traje ne više od pola sata.

Košuljasti omotači

Za ovaj postupak potreban vam je vrući breza breze, pripremljen i od izračuna 50 grama listova po kanti vode. Vlažite u kantu obični pamučni lim koji se preklapa četiri puta, i zamotajte pacijenta s kapi, počevši od pazuha do koljena, a po mogućnosti do gležnjeva. Zatim, što je moguće prije, vjetar drugi, suhi list na vrhu, a na vrhu - pokrivač vune. Stavite pacijenta u krevet i pokrijte drugu deku ili pokrivač. Neka on leži tamo sat i pol, i ako spava, to ne smeta. Kada se probudite, uklonite omot, bez otvaranja pacijenta, tako da hladni zrak ne dodiruje zagrijano tijelo.

Kruta piva iz ascitesa

Za pripremu bujona potrebni su sušeni brešni listovi u udjelu od 1/10 u odnosu na vodu, ali to nije dovoljno. Činjenica je da lišće sadrži betularetinsku kiselinu, koja je vrlo slabo topljiva. Da biste riješili taj problem, dodajte soda za pečenje brzinom od 2 g po staklu. Decocija za piće inzistira na najmanje šest sati. Trebate uzeti pola šalice odjednom, kao što se probudite, a navečer, prije odlaska u krevet. Trajanje terapije je dva tjedna.

Tinktura na brežuljcima

U bubrezima je koncentracija aktivnih tvari mnogo veća nego u lišću. Mogu ih koristiti samo osobe koje nemaju zarazne bolesti mokraćnog sustava. Iscjeliteljsko izlučivanje pripremljeno je iz izračuna nekoliko čajnih žličica za jednu čašu vode i uzeti treću šalicu tri puta dnevno jedan sat prije jela. Ali bolje je napraviti alkoholnu tinkturu. Da biste to učinili, uzeti pola boce breze pupoljaka i ispunite vrha sa votke, čuvati najmanje trideset dana, a onda se 30-40 kapi tri puta dnevno na prazan želudac.

Zaključno, napominjemo da ako kombiniramo vanjske i unutarnje metode narodnog tretmana ascitesa s breza, pozitivan učinak obično dolazi za nekoliko sati. Da biste ga ojačali, u breza za kupke i oblozi, možete dodati trećinu izlučivanja barkovog kore.

Diuretici iz ascitesa

Priroda nam nudi mnoge druge lijekove za kapsule abdomena, pa ako vam breza ne odgovara ili ne pomaže, isprobajte ove recepte:

Vitaminska diuretska kolekcija. Uzmi u jednakim omjerima suhe kukove ruže, lišća maline, bršljan i crni ribiz. Tri ili četiri žlice ove mirisne mješavine prelijte četvrtinu litre kipuće vode, kuhajte oko dvadeset minuta na niskoj temperaturi, napunite, ohladite i uzmite ujutro i navečer.

Krma iz mahuna grah. Uzmi suhu meku s nekoliko desetaka mahuna graha, napunite litru kipuće vode i kuhajte deset minuta. Dopustite da juha bude pola sata, a zatim ga napunite i podijelite u četiri podijeljene doze jedan dan pola sata prije jela. Morate početi ujutro, a završiti najkasnije u osam sati navečer. Niti jedna druga tekućina tijekom liječenja ne može biti pijana.

Čaj od medvjeđe i jare. Ove biljke su dobro poznate po izraženom diuretskom učinku. Umiješajte ih u jednakim omjerima, 4 žlice suhe smjese, napunite četvrtinom litre kipuće vode, a zatim ostavite da ostavite 15-20 minuta. Procijedite, ohladite ga i podignite sve odjednom, rano ujutro, jedan sat prije doručka.

Infuzija konjskih i lišća od breze. Vraćajući se na brežuljku, napominjemo da u kombinaciji s konjskom konstrukcijom radi još učinkovitije. Da biste pripremili narodni lijek za ascite, pomiješajte suhe listove breskve s ravninom trave u jednakim dijelovima, prelijte nekoliko žlica u čašu, dodajte kipuću vodu na vrh i inzistirajte na pola sata. Zatim skuži i uzme sve odjednom. Učinite to bolje u zoru, u 5-6 ujutro, kada su bubrezi osjetljivi i aktivni.

Multikomponentni diuretički dekocija. U jednoj posudi, u jednakim omjerima, pomiješajte sušeni vapnenac, starine, bokovi, konjski gusari i bobice od smreke. U drugu zdjelu - paprena metvica i kopriva. Zatim spojite sve ovo zajedno i pažljivo izmiješajte, tada će se izbjeći idealna ravnoteža komponenti. Za pola litre kipuće vode trebate pola čaše takve kolekcije. Kuhajte najmanje pola niske topline najmanje dvadeset minuta, zatim napunite i pijete trećinu stakla prije doručka, ručka i snacka. Noću, bubrezi ne bi trebali biti napunjeni.

Marelice bogate kalijem. Dobar narodni lijek za ascites je obični marelice, bogate kalijem. Možete ih pojesti upravo tako, ali možete napraviti izvarak sušenih marelica: čašu sušenog marelica sipati litru kipuće vode, kuhati oko četrdeset minuta, kul i piti tijekom dana umjesto čaja.

Svježi peršin protiv ascitesa. Moguće je spasiti svježi peršin od trbušne kapi. grama od tri stotine sipati litru vode i kuhati pola sata. Rezultirajuće juhe pije od jutra i do večere u redovitim razmacima (sat i pol) u pola stakla.

Vrući sudorificni čaj. Višak tekućine u ascitesu može se ukloniti i kroz pore na koži. Za ovo se morate znojiti ispravno. Izbušite jak čaj od bojice vapna i majke i maćeha po stopi od 4 žlice mješavine za dvije čaše kipuće vode. Skuhajte deset minuta, zatim stavite u termos i piti toplo četiri puta dnevno. Ukupna količina tekućeg napitka dnevno ne smije biti veća od jedne litre.

Liječenje kapičkih testisa

Za mnoge ascite dolazi iznenada, i mnogi ljudi dobivaju tako bolesne srodnike. Stoga nisam iznimka. Bio sam jako uzrujan kad je moj unuk dijagnosticiran. A još gore, nema mjesta - operacija je poslana. Ali ja sam, bez sumnje, odbio i počeo sam to postupati. Unuk je samo 2,5 godina.

To sam ja postupala s njim. Vi samo trebate podmazivati ​​testise s ricinusovim uljem. Zato je potrebno napraviti dva tjedna ujutro i navečer. Onda tjedan odmora, onda možete ponoviti tijek narodnog liječenja ascites, ali nakon toga 31 dana odmora. Ponovite ponovo, a zatim odmarajte 93 dana.

Uz sve to morate popiti sljedeće stvari jednu žličicu. Uzmite sto grama limuna i sto grama korijena hren. Korijen konjskog rotkvica mora biti tlo. Limun se stisne posve u konjsko-rotkvicu i dajte malo toga. Ova mješavina bi trebala biti dovoljno tjedan dana, nakon čega morate pripremiti tako jednostavnu tinkturu. Budući da ćete ovu tinkturu držati u hladnjaku, savjetujem vam: kako da biste dobili žlicu - neka se zagrije, ali ni u kom slučaju ne zagrijava. Kao što ste vjerojatno već nagađali - dijete ga neće piti. Dakle ovdje vrijedi malo sofisticiranosti i dodati, na primjer, šećer ili malo meda, a čim pijete - trebate mu pustiti da pase ribanu jabuku. Da, i da se vaše dijete može razboljeti alergijom, primjerice limunom, ne smijete zaboraviti. Stoga pazite da ovo nije ništa.

Ako ćete tako postupati, na primjer, tinejdžer ili odrasla osoba, tada, odnosno, doza tinkture povećava točno jedan. To jest, sada biste trebali uzeti dvije žlice. A ako ste djetetu dali polu-jabuku, onda morate već jesti jabuku.

Čaj vam također može pomoći iz polja sa konopcima i knotweedom. Također, ne treba zaboraviti na osnovnu skrb, kao da se ne hvata, da ne bude u hladnoći i još mnogo toga. Osim toga, ne smijete jesti kisele krumpiriće, pikantne jela, dimljenu hranu i odrasle osobe - alkohol. Sve što trebate je strpljenje i vrijeme.

Dokazani narodni recept za ascite

Trebat će vam takva trava koja raste gotovo posvuda. Zove se kamilica, ali vam je potrebno bez jezika. Način pripremanja narodnog lijeka za ascite je kako slijedi. Kamilice za pranje i prolazak kroz mljevenje mesa za mljevenje. Ali prije toga, nemojte zaboraviti sušiti malo.

Sve što trebate učiniti je napraviti losione na jajnicima regiji s ovom zgnječenom, običnom travom. Učinite to tri puta dnevno ujutro i navečer. Proći će vrlo kratko vrijeme i vidjet ćete rezultate. Također, ovaj narodni lijek može liječiti takve bolesti poput hematoma i gušća kožnog tkiva.

Ako je zima u dvorištu, onda ne morate biti uznemireni. Kupi u ljekarni sušena kamilica. Potopite ga u kipuću vodu, ali ne dugo, tako da hranjive tvari nemaju vremena za ulazak u vodu. I također se primjenjuju.

Za snažniju oporavak, nemojte zaboraviti na dijetu s ascitesom.

Liječenje ascitesa kod dječaka

Trebali biste shvatiti da takva bolest kao ascites ne može sama nastati, pogotovo kod muškaraca. Najčešće je to posljedica neke složene bolesti. Ova bolest se u većini slučajeva javlja zbog bolesti jetre, želuca, bubrega i drugih organa koji su odgovorni za metabolizam vode u tijelu. Stoga, ako želite izliječiti od ove bolesti, tada bi vaše liječenje trebalo biti sveprisutno, ili bolje, računati za cijelo tijelo. U metodama tradicionalne medicine postoje različita bilja koja mogu utjecati na cijelo tijelo. I dajemo primjer takvog nacionalnog receptora.

Trebat će vam listovi crnog ribiza, žutica sive i kadulje, kamilice. Sve to uzeti u omjerima 1: 1: 1, prethodno mljeti, na primjer u mlinu za kavu. Tada jedna čajna žličica treba sipati s 200 grama kipuće vode. Neka stajati, a zatim proći kroz mrežu.

Korištenje treba biti četvrtina šalice 4 puta dnevno, to jest, staklo dnevno. Dakle, potrebno je liječiti 31 dan, nakon čega se prekida sedam dana.

Liječenje kapičkih testisa

Sve što će biti napisano ovdje je samo za muškarce. Budući da ćemo liječiti kapsule testise. Vrlo neugodna bolest.

1 recept. Ovdje su recepti za liječenje ascites s biljem. Trebat će vam trava od majke i maćeha i slatki krumpir. Sve ovo treba razbiti i uzeti jednu čajnu žličicu. Zatim ulijte s dvije čaše kipuće vode i ostavite pola sata. Uzmite ovaj lijek oko pet puta dnevno za tri žličice. Zato je potrebno napraviti ili nadoknaditi oporavak.

2 recept. Ovdje je još jedan narodni lijek za ascites: četvrtina litre za dvije žličice medvjeda. Dajte ovo da stoji sedam sati, često se trese. Potom prolazite kroz mrežu, trebate piti, lagano zagrijati, malo brzinom od litre po danu.

Poboljšana krema dropsy testisa

Pomiješajte u jednakim količinama kalendula i krema za bebe. Onda bi trebalo razmazati s ovom mješavinom testisa, gornjim gazom. I nakon svega toga, obucite gaćice u obliku kupaćih kostima. U smislu da se sve dobro uklapa. Stoga ništa ne visi i pomaže puno.

Bit će to tridesetak dana i bit ćete u redu. Stvarno se nadamo da će vam to pomoći kako ja radim.

I ovdje je još jedan narodni lijek za ascites, baziran na losionima. Za pola litre piva, uzmi pedeset grama grašaka. Pustite da se skuhati jedan sat, nakon čega treba kuhati malo preko male vrućine. Brew će biti četvrt sata. Zatim se sve to treba da se ohladi i nanese, nakon što je navlažila neku vrstu tkanine, lan je bolji. I tako - sve dok ne dobijete dobro.

Izvor: Novine ZOZH, sve-ukrajinski novinski iscjelitelj "Baka"

Onkolog - konzultacije na mreži

ascites

№ 36 309 Onkolog Srijeda, 29. kolovoza 2016

HELLO, DOKTOR! Hvala što ste obratili pažnju na moje pitanje, KAKO DROGA MOŽETE KORIŠTENI AKTIVNOSTI? Pokušat ću poslati fotografiju kopija uzi.

Pozdrav, ascite nastaje kao posljedica bolesti peritoneuma koji u tom smislu ne može apsorbirati tekućinu koju proizvodi. često se čini da se ascites može evakuirati pomoću diuretika. Ali, nažalost.

PITANJE ZA REFINIRANU 08/29/2016 VLADIMIR, SHEBEKINO

Koliko je opasna operacija za akutni pacijent raka?

Pozdrav, ascites, je mjera tumorskog procesa (ali nije precizirao što je pacijent bolestan, njegova dijagnoza), a gdje je proces je dugo vremena, zbog kršenja anatomije tumora, kirurg može naići na tehničke poteškoće.

PITANJE ZA REFINIRANU 08/29/2016 VLADIMIR, SHEBEKINO

Čitam na internetu da s ascitesom, kako bi se smanjila bol, moguće je i neophodno masaža trbuha kružnim pokretima, podmazivanje želuca biljnim uljem, je li to točno?

Pozdrav, ako je jako teška, obratite se onkolog ili kirurg neka evakuirano tekućina može biti dalje pod ultrazvukom utvrditi „točke” probosti, kako bi se izbjegle komplikacije, gore navedeni postupak, što se teško može nazvati učinkovit.

PITANJE ZA REFINIRANU 08/29/2016 VLADIMIR, SHEBEKINO

Žena se okrenula kirurgu u poliklinici, rekao je da još uvijek ima malu količinu tekućine, bio je uplašen - da s laparocetozom može biti ugrađen neki organ. Supruga jede vrlo, vrlo malo, jer nakon obroka počinje bol. Trenutno se bojimo operacije, ali kako smanjiti bolove od grčeva kada se tekućina sipa u trbuh?

Pozdrav, plan liječenja već je tamo? Specijalizirano liječenje, kao što je kemoterapija, smatralo se opcijom liječenja?

Pozdrav, nažalost, vas se vara. Ascite se dugo može kontrolirati s diureticima. Budući da se ovaj postupak provodi na ambulantnoj osnovi i nije uvijek moguće kontrolirati biokemijske krvne pretrage, koriste se diuretici koji štede kalij. I takav, zapravo, samo jedan - veroshpiron. Doziranje bi trebalo odabrati pojedinačno, ali, u pravilu, vrlo je izuzetno velika. U malim dozama, stvarno je nemoguće nositi se sa ascitesom. Odaberite doziranje na temelju usporedbe potrošene tekućine i izlučivanje.

PITANJE ZA REFINIRANJE 30. kolovoza 2016. VLADIMIR, SHEBEKINO

Pozdrav, doktore! prije lokalnih terapeut savjetovao da se veroshpiron PO25 mg ujutro, očito četiri dana biti siguran u uputama za lijek kaže da može biti dan 100 mg može povećati sve istu dozu, tj. C. Rezultat još nije vidio? Ako se tekućina pije se po 1 dana litr- koliko bi trebao izaći mochoy? Dobar učinak diuretik je subota, kada tijekom kapaljke 4 mg Lasix uveden otopinom natrijevog klorida.

Započeli smo sa najmanje 8 tableta (200 mg). Vrlo često je potrebno prijeći gornju granicu službenik - 16 Tablete (400 mg dnevno) za dvije doze, ujutro i navečer. Ali morao sam, i prelazi ovu dozu - do 20-25 tableta na normalnoj toleranciji lijeka (ili čak i više). Počnite s najmanje 8. volumen urina, u najmanju ruku bi trebao biti ne manje pijan, ali općenito je poželjno da je malo veći od iznosa konzumiranog alkohola (koliko je premašen - svaki put kad pogledao na različite načine - ovisno o količini ascites). Ako je doza 16-20 tableta prestane raditi (a prije ili kasnije, ali to ne dogodi), onda je to jasan znak za paracentezom.

Peritoneum - to je prilično propusna ljuska, čak i sa svojstvima dijalizi, tako da je čak i tehnika trbušne dijalize. Tijekom dana kroz peritoneum „protjerana” od 5 do 10 litara tekućine (postoje navodi da je puno više - do 80 litara). Ali kantseromatoze proizvodnju funkcija počinje dominirati nad resorbira, pa ascites i akumulira. Do točke, ova neravnoteža se može podesiti s preraspodjelom tjelesne tekućine općenito, što je funkcija diuretici i nastupati, no kako napredujete karcinomatoza resorbiraju funkciju peritoneum slomljeno sve više i više, tako da ascites korekcija pomoću diuretika u njihovu učinkovitost snažno je povezana s ozljedom od peritonealne tumorskih stanica, Mi smo dobili vrlo uporni ascites redukcija s intraperitonealne primjene citostatika izravnog djelovanja, kao što su platina droga. Ali to su svi tekstovi i teorija, potrebna vam je prava akcija. Što se tiče primjene kaliynesberegayuschih diuretike (Lasix = furosemid), a zatim ih koristiti na učinkovit korekciju ascites doze pun u ambulantnom fatalne elektrolita neravnoteže, jer se jednostavno ne drži korak sa svojim dinamikom (to zahtijeva dnevni biokemijski kontrolu, pa čak i više od jednom, i dva ili tri dnevno). Dakle, samo jedna opcija je veroshpiron.

PITANJE ZA REFINIRANJE 30. kolovoza 2016. VLADIMIR, SHEBEKINO

Hvala ti, doktore! Jutros moja žena popila 1 tabletu veroshpirona - još nije vidljiva rezultata, sada odlučila piti odmah 2 tablete, (pazi), neće li biti ikakvih nuspojava?

Da, napisao sam vam preporuke već više od pojedinosti. Uključujući doze. Pažljivo pročitajte, molim vas. Možete se prijaviti na jedan od vaših liječnika za nadzor jer vas nitko ne može nadzirati u odsutnosti.

PITANJE ZA REFINIRANU 09/01/2016 VLADIMIR, SHEBEKINO

Hvala ti, doktore! Do sada su vaši preporuke meni vrlo važni. Jedno pitanje koje je pojašnjeno: nakon čega nakon dobivanja dobre doze VEROSHIPRONA, obično počinje primjetan diuretski učinak (iz vaše prakse)? Neki kažu da morate čekati dan 3.

PITANJE ZA REFINIRANJE 11.09.2016 VLADIMIR, SHEBEKINO

Što se tiče kurikulacije, konzultirao sam lokalnog onkologa u poliklinici, nije podržao ideju značajnog povećanja doze veroshpirona (još je mlad, može se reosigurati). Na moje pitanje * što trebam učiniti? Otvvetil: Nazovite terapeuta. Nazvao je terapeuta, propisao je ketorol za bol 1.0.0, 2 tablete veroshpiron ujutro prije doručka svaki dan, furosemid 40mg 1t ujutro +1 tona Asparka 1t. 3 puta dnevno, ovi lijekovi svaki drugi dan. Pa ipak, ja sam potaknut vašom idejom povećanja doze veroshpiron.

Na žalost, mogu dati savjet samo u odsutnosti. Ako vaši liječnici ne žele slušati tuđe iskustvo, onda nema mogućnosti.

Ali što tri dana, što si? Diuretik (veroshpiron) djeluje za sat ili dva, a ako je furosemid i brži.

PITANJE ZA REFINING 17.01.2014 Elena, Bataysk

Dobar dan! Moja majka 77 godina, imaju kartsematoz peritoneuma, mi ascites, 2 puta sam laporotsentez, medicinsko savjetovanje o destinaciji tekućine indapomid 2,5 ujutro i 25 mg veroshpirona noći na drugu bolnicu za laporotsenteza rekao je kirurg, navodno, ne Prihvaćeno priporaty između punkcije je 1,5 mjeseci, Reci mi molim vas kako pravilno izračunati veroshpiron (doza)? Hvala ti

PITANJE ZA REFINING 17.01.2014 Elena, Bataysk

Dobar dan! Moja majka 77 godina, imaju kartsematoz peritoneuma, mi ascites, 2 puta sam laporotsentez, medicinsko savjetovanje o destinaciji tekućine indapomid 2,5 ujutro i 25 mg veroshpirona noći na drugu bolnicu za laporotsenteza rekao je kirurg, navodno, ne Prihvaćeno priporaty između punkcije je 1,5 mjeseci, Reci mi molim vas kako pravilno izračunati veroshpiron (doza)? Hvala ti

Pozdrav, dragi liječnik! Imam problem ovdje, na pozadini dugotrajne bolesti (oko 2 godina ne može izliječiti želudac), u pozadini ove depresije počela, razmažena karakter postati razdražljivi, ljuti, uplakana, loš san, stalno opsesivno negativne misli, anksioznost, strah. Afobozol, Eglonil, Glicin nije pomogao. Mogu li početi uzimati Paxil ili nešto slično onome? Molim vas, savjetuj me kako poboljšati moje stanje. Vrlo čekam odgovor. Hvala vam na pozornosti.

Poruka: Pozdrav. Ja sam na kraju 2015. donesen EGD i to je ono što sam napisao endoscopist :. „Izraženo subatrophic gastritisa u proksimalnim i antralne želučane sluznice blijede, mramorni uzorak, ponekad prozirne posude submukoza £ fundusa dio želuca erozivnog ulceroznog procesa, krute zone deformacije. vanjski želudac nije dostupan. jednjak je nepromijenjen. 12 duodenum nepromijenjen „. Tako se tretira de nolom, antibiotici, aktoveg.

Pozdrav, bio sam operiran na trbuhu, otvorena nakon što je izboden, svi organi netaknut bili ništa nije ozlijeđen, bio je u bolnici deset dana, isprazni sve je bilo dobro po mene, šavovi uklonjeni tjedan dana nakon otpusta, ali negdje u mjesec dana došlo je pečat s donje linije spajanja i blaga bol, otišla u bolnicu gdje je ležao je rekao da morate akumulirati tekućine i otvoriti šav i na klinici su rekli da bi topao oblog od votke i maslaca i staviti ga na šavu i pečat.

Pozdrav dragi liječnici! Moje pitanje je ovo. Mračna bol desno od pupka samo ispod. Ponekad se pomiče niz trbuh - sjedi. Ili s desne strane. Posebna nelagoda kada sjedi, vozeći primjerice. Sve je počelo kamenjem u uretru u svibnju. Tko podrobili. I izašao je. Nakon toga su mnoge analize, kt abdominal, kolonoskopija - grč kolitisa.

Slučajno je progutao jedan gutljaj antifriza! Zhenya Klenin Učenik (74), Ovo pitanje je ispravno prije 10 minuta
Danas idemo do auta vidio u džep stavi u bocu i ona misli sok (crveni) mirisala mirisala poput brusnice i okrenuo antifriz (radijator tekućine motora) došao kući napravio pranje i 6 tableta ugljena jeli, ali postupno želudac bol je otišao u kliniku su rekli da na redu je sve što trebate učiniti, ali pročitati na internetu i ja sam iznenađen i uplašen napisati da je jedan gutljaj smrti je jako.

18 + Online konzultacije su u prirodi informativne i ne zamjenjuju internu konzultaciju liječnika. Korisnički ugovor

Vaši osobni podaci su sigurno zaštićeni. Plaćanja i rad site-a provode se korištenjem zaštićenog protokola SSL.

Ascite, taktike liječenja.

  • usjevi
  • 26. srpnja 2009
  • 21:25

Dragi kolege! Zainteresiran sam za vaše mišljenje o indikacijama za laparocentezu kod ascitesa, kompenzaciji gubitaka tekućine, metoda itd.

  • filantropija
  • 26. srpnja 2009
  • 22:00

Laparocenesis, kao što sam uspio primijetiti, u našem RBCB provodi pacijenti s ascitesom jetrene geneze. tj u prisutnosti osnovne bolesti - ciroze jetre. Pacijenti s cirozom srca gotovo da ne obavljamo laparocenezu.

Povodom indikacija za laparocentezu: pri primitku, čak i pri prisutnosti napetih ascitesa, naši gastroenterolozi pokušavaju provesti konzervativne akcije. Zatim odlaze do kirurga. U običnim slučajevima propisana je laparocenteza, u odsustvu učinka diuretika.

Metode su standardne, koje su opisane u svim priručnicima o operaciji. O gubitku tekućine ne može ništa reći. U nas kirurzi pustiti ascites i odmah poslati klijenta natrag u gastroenterologiju na liječnika koji je pohađao. Daljnju terapiju provodi ga. To jest, obavljamo čisto mehanički rad.

  • buzdovan
  • 27. srpnja 2009
  • 01:25

I tako imamo Nizhnekamsk (Tatarstan) kao i Vasily Kuleshov.

  • oznaka čina na rukavu
  • 27. srpnja 2009
  • 01:42

Općenito, uloga kirurga gdje god radili, svedena je na istu stvar koju je napisao Vasily Kuleshov. Posebna rehidracija, vjerojatno, nakon laparocenteze nije posebno prikazana, tk. evakuirana tekućina već je izdvojena iz krvotoka u "treći prostor". To jest, to je za pacijenta kao što je "već izgubio iz BC".

No, potrebno je razmotriti fluktuacije intra-abdominalnog tlaka. Istina, preporučuje se u većini smjernica za povlačenje abdomen tijekom paracentesis, listovi nisu vidjeli nigdje. Neposredno prije postupka osobno, uvijek sam ubod kordiamina 2.0, uzimajući najtanji Trocar i objavljivanju polako, stalno pita pacijenta o prisutnosti vrtoglavica, slabost. Ako počnu - zaustavim se, zaustavljam trokulu prstom, čekam pacijenta da diše. Ako mu nešto dopusti, medicinska sestra može mu dati njuškanje. Prošao je - otišao dalje. Jasno je da vrijeme prolazi dugačak put, ali nitko poput svijesti još nije izgubio (fie-fie). Volim da se u ranu, tako da nije bio otvoreni kanal u trbušnu šupljinu, nakon primjene zavoj vezati oko tijela lista pacijenata - i ta površina ne padne, a neki ne utyazhka trbuh. Pacijenti nakon evakuacije tekućine snažno potiče nadoknaditi albumina 6-10 g po 1 litra ascites, međutim, albumin imaju veliku naprezanje, a uzimajući u obzir kontingent (narko, alkoholičari), platiti ovu stvar su KP nije u poziciji; tako da ih nitko ne vrati, a za mjesec dana ovaj je pacijent ponovo na paracentezu.

  • mouthful199810
  • 27. srpnja 2009
  • 08:36

imali smo slučaj.. pacijent nakon paracentezom umro od krvarenja (hit epigastričan žile) pacijenata kao normalno nakon paracenteza je odveden na liječenje, položio na krevet, a nakon par sati kad su primijetili da pacijent „nije u redu”.. to je kasno.

  • 8hardwood @ 2
  • 27. srpnja 2009
  • 13:10

Vidim da li je pacijent bi trebao biti spor, tako dugo vremena proizvoditi tekućinu kako bi spasili svoje vrijeme, staviti drenažu na drip i to je dobivanje bolje spor evakuaciju, ostavite ga kako leži na krevetu je obično na strani. Nakon nekoliko sati idem za čišćenje drenaže, šavao sam ranu. U svemu drugom, kao Alexandra's Spirina.

  • tražio
  • 27. srpnja 2009
  • 13:15

U Zavodu za opću kirurgiju Vmed Prije godinu dana bio je ukrašen rac. prijedlog za povratak ascitesne tekućine u sustavnoj cirkulaciji, što se tiče korijena, ne znam.

  • oznaka čina na rukavu
  • 27. srpnja 2009
  • 17:55

Roman "Tarantul" Morozov (stupanj # 6) Dobra ideja, pogotovo za teške pacijente koji dugo ne sjedaju na stolici.

  • oznaka čina na rukavu
  • 27. srpnja 2009
  • 18:17

Pavel Kosenko (post # 5) Mjesto epigastričan plovila, naravno, mora uzeti u obzir, kao u laparoskopiju. Obično, ove posude su oštećeni u slučaju višestrukog paracentezom (poznat po pacijentu s rakom jajnika prenosi kotraja 50-60 paracentezom) kada stoji na njoj trbuhu, pjegav ožiljke i ne znam gdje i guranje.

  • usjevi
  • 28. srpnja 2009
  • 00:50

Zanimljivo je, je li moguće smanjiti napetost ascitesa u gastroenterologa i što stavljate u koncept intenzivnih ascitesa?

Je li netko s spontanom bakterijskom peritonitisom?

  • filantropija
  • 28. srpnja 2009
  • 01:23

Pod napetost ascites, pojam vrlo izražen ascites je razumio. To jest, volumen tekućine može dosegnuti više od 10 litara. Kod nas u Ryazanu sustav depresije ascitesa kod gastroenterologa zapravo je sljedeći: pacijent koji je ušao u gastroenterologicheskoe granu odjednom prima odgovarajući ili terapijski sastanak. U pravilu, u roku od nekoliko dana, kolege terapeuti čekaju pacijenta da se natapri, recimo. Ako nema učinka od diuretika, pacijentu nam je privremeno dano za jamčevinu za laparocentezu. Napeti ascites ili ne, ne igraju posebnu ulogu. Razlika će biti samo u vremenu laparocenteze. Gastroenterolozi gotovo uvijek počinju s njihovim liječenjem. Odmah do nas, ti bolesnici ne djeluju. Ponekad su u stanju značajno smanjiti volumen ascitesa, čak i ponekad nije intenzivna. Neki kvantitativni podaci o ovom pitanju ne mogu voditi. Često se ne susrećem s ovom skupinom pacijenata.

O spontanom bakterijskom peritonitu nije čuo. Barem je to izraz koji nisam upoznao.

  • 49eyelash
  • 28. srpnja 2009
  • 20:15

Kolege, kojima ste otvorili temu. i vrlo korisno, samo sam sad terapeuti su naprezanje da se hitno laparotsentez..ya će se odnositi na sve vas da prvo morate „pomochegonit” bolesna-ne zagovaraju odmah shvatiti na troakar..Romanu hvala za rats.predlozhenie. Jednom sam resuscitirala pacijenta nakon laparocenteze - uspješno, a više s komplikacijama još se nije susrelo.

  • 49eyelash
  • 28. srpnja 2009
  • 20:19

Da apsolutno zabyl..v Petrozavodsk na odjelu opće kirurgije koji su uključeni ascites infuzije - ali pozitivni rezultati nisu posebno dobilis..my albumin ne ulazi u naš CRH - deficita, a kontingent od pacijenata u glavno jelo kao što je opisano od strane Alexander Spirin.

  • riđokos
  • 29. srpnja 2009
  • 13:44

Ascites nisu bolest, nego simptom, a liječnik liječi terapeut, kirurški slučaj je zapravo samo mehanički. Rekli su nam da otpustimo tekućinu, pa ćemo ga otpustiti. Obavezno zatražite terapeuta da u medicinskoj povijesti zapisuju da je takav pacijent prikazan obavljajući laparocentezu i neka prisustvuju postupku. Tako da su u slučaju nečega oživjeli sebe i za njegovu smrt (naravno, Bog je zabranio!) Također su se sami odgovorili.

  • usjevi
  • 29. srpnja 2009
  • 19:09

Od kada terapeuti pokazuju i otkrivaju indikacije za laparocentezu)))).

  • caiman198304
  • 3. kolovoza 2009
  • 19:56

Potrebno je od terapeuta zahtijevati da sami rade laparocentezu!

  • vancouver
  • 13. kolovoza 2009
  • 02:54

U nama smo šivati ​​P-bod, a mi se pričvrsti na pramcu oko drenaže, prikladno je ponovno ukloniti i vezati

  • vancouver
  • 13. kolovoza 2009
  • 02:55

Odnijeli su ga iz torakala.

  • oznaka čina na rukavu
  • 13. kolovoza 2009
  • 03:00

Dima oplakivanje Borisov (postovi # 17-18) mislio je dobro!

  • 49eyelash
  • 13. kolovoza 2009
  • 20:07

Dmitrij Borisov, također ću se odvesti na praksu.. hvala na savjetu.

  • = pokrajinski91
  • 16. kolovoza 2009
  • 20:05

Općenito, iskustvo na tom području, a thoraco paracenteza s terapijski patologije posao „poroshochnikov” sebe prije mene 2 godine kirurg ih je poučio (sve ove manipulacije „Ništa” u praktične vještine). Kombiniranog iskustva konzultanata kirurgije bolnice u gradu dovelo do drugog, s ascites je dobro staviti perifernih katetere u želucu, kako bi ih spojiti na sustav, čak i kaplje dan dva. Neće biti kolapsa od 20 litara. Svi su sretni, glavna stvar je provjeriti činjenicu uklanjanja iz trbuha :))

  • oznaka čina na rukavu
  • 17. kolovoza 2009
  • 00:42

Neverov Alex (post # 21) I ovo, slučajno, pametna je ideja! Pogotovo u vrlo ozbiljnim bolesnicima koji se ne toliko ustaju :)

  • picnic200001
  • 17. kolovoza 2009
  • 18:08

Kolege, ali nitko nije pokušao raditi kao Kalba?

Forumi Kalinjingrada

ascites

Gost golubi_ * 8. svibnja 2015

Ascites su velika količina tekućine u trbušnoj šupljini. Tko je bolestan od ascitesa u našem gradu? Nego su tretirani od narodnih lijekova i jesu li ljudi lijekovi koji pomažu u liječenju.

Nismo napisali o bolnicama, pokušali smo s različitim tretmanima, ali to je još uvijek tamo, samo nam se ogromne količine novca izlegle od lijekova. Također, tekućina je ispumpana iz abdominalne šupljine, ali se opet pojavila tamo. Donijeli su u anoreksiju, da je strašno otići na ulicu.

Pomozite nekome savjetu, koji je već prošao kroz te mučenja i izliječio je.

KISKIS 8. svibnja 2015

Ascites su velika količina tekućine u trbušnoj šupljini. Tko je bolestan od ascitesa u našem gradu? Nego su tretirani od narodnih lijekova i jesu li ljudi lijekovi koji pomažu u liječenju.

Nismo napisali o bolnicama, pokušali smo s različitim tretmanima, ali to je još uvijek tamo, samo nam se ogromne količine novca izlegle od lijekova. Također, tekućina je ispumpana iz abdominalne šupljine, ali se opet pojavila tamo. Donijeli su u anoreksiju, da je strašno otići na ulicu.

Pomozite nekome savjetu, koji je već prošao kroz te mučenja i izliječio je.

ascites nije bolest sama po sebi, već posljedica neke bolesti, vrlo ozbiljna

Ako nema razloga, razgovor o liječenju je beskoristan

gost Lisbeth Salander_ * 08. svibnja 2015

Tako je ascites simptom.

Gost golubi_ * 8. svibnja 2015

Prošao sam kroz mnoga ispitivanja, pa čak i prolazio kroz tomografije, što nije pokazivalo nikakve abnormalnosti u unutarnjim organima, samo je moje srce povremeno pogođeno.

Ali srce obično odmah promatra edem na nogama i liječi se lijekovima. Doznala sam o ascitesu ne putem interneta, već kroz svoje vlastito gorko mučenje u sedam gradskih bolnica i kroz mnoge pretrage. Podigao sam temu ne o simptomima, već o onima koji su bili liječeni asciteima s narodnim lijekovima, ako u godini ni jedan lijek nije imao nikakvog učinka.

ascites nije bolest sama po sebi, već posljedica neke bolesti, vrlo ozbiljna

Ako nema razloga, razgovor o liječenju je beskoristan

žao mi je, barem netko tko je već izliječio od ascitesa i može potaknuti nešto će odgovoriti.

ako netko kaže - i ako je onkologija? Prošao sam za preglede i za ovu bolest - dijagnoza mu nije bila potvrđena.

Iako je zadovoljan, a zatim su postojala i iskustva.

Ascite u cirozu jetre

Napisao admin

Ascite u cirozu jetre

Ascites ili popularna "kapsula trbuha" nije zasebna bolest. Akumulacija izljeva u peritonejskoj šupljini s kasnijim povećanjem trbuha je jedna od manifestacija dekompenzacije adaptivnih mehanizama ljudskog tijela.

Sadržaj:

U kliničkom tijeku raznih bolesti ascites se smatra prirodnim simptomom i posljedicom kršenja ili ozbiljne komplikacije. Ascites u cirozu jetre pojavljuju se u 50% pacijenata 10 godina, a među uzrocima ove bolesti je ¾ svih slučajeva kapi.

Budući da je većina slučajeva ciroze jetre povezana s alkoholizmom i utječe na muškarce (75-80%), ascites se češće opaža kod predstavnika jačeg spola.

Iscjeljivanje ascitesa gotovo je nemoguće jer nema radikalno aktivnih lijekova koji će vratiti metabolizam koji je poremećen cirozom. Bolesna se osoba mora boriti s viškom tvorbe tekućine do kraja života.

Koji poremećaji u cirozi uzrokuju ascite?

U patogenezi ascitesa na pozadini ciroze jetre, dugotrajnu ulogu ima dvije vrste promjena:

  • povećani pritisak u portalnoj veni (portalni hipertenzija), koji se proteže na cijelu regionalnu vensku i limfatsku mrežu;
  • oštro smanjenje funkcije jetre zbog sinteze proteina zbog zamjene dijela stanica s vlaknastim tkivom.

Kao rezultat toga, pojavljuju se potrebni uvjeti za izlaz tekućeg dijela krvi i plazme u posudama trbušne šupljine:

  • znatno se povećava hidrostatski tlak, koji istiskuje tekućinu prema van;
  • onkotoksički tlak se smanjuje, što se uglavnom održava frakcijom albumina proteina (za 80%).

U trbušnoj šupljini stalno postoji mala količina tekućine koja sprečava lijepljenje unutarnjih organa, klizanje crijeva. Obnavlja se, epitel se apsorbira u suvišku. S formiranjem ascitesa, ovaj proces prestaje. Peritoneum nije u stanju apsorbirati veliki volumen.

Ozbiljnost ascitesa u potpunosti ovisi o stupnju gubitka hepatocita. Ako se, s hepatitisom (upalom), možete nadati da ćete ukloniti postupak i kompletno oporaviti funkcije, tada područja cirkotičnog ožiljka ne mogu kasnije pretvoriti u stanice jetre. Medicinske mjere podržavaju samo ostatak hepatocita i kompenziraju izgubljene funkcije. Bez stalnog liječenja pacijent ne može živjeti.

Renalni i srčani mehanizmi ascitesa u cirozi značajno kompliciraju patologiju

Dodatni uzroci pojavljuju se kao odgovor na smanjenje volumena krvi koja cirkulira:

  • Mehanizam povezuje anoksija kompenzacija tkiva (otpuštanje aldosterona i antidiuretskog hormona), koji promoviraju zadržavanja natrija, odnosno, u skladu s propisima za kemiju spojena na svojim molekulama vode;
  • hipoksije postupno povećava srčani mišić (miokarda), smanjenje krvnog sila izbacivanja, što dovodi do stagnacije u donju šuplju venu, otekline na nogama zbog kašnjenja na periferiji krvi.

Suvremeni pogled na razvoj ascitesa

Portal portal hipertenzija, hemodinamski poremećaji i neurohormonalna regulacija smatraju znanstvenici kao uzročnici u razvoju ascitesa. Patogenetski poremećaji smatraju se kombinacijom različitih razina progresivnog procesa. Svi gore navedeni razlozi klasificiraju se kao sustavni ili opći. Ali veća je važnost vezana uz lokalne čimbenike.

  • povećanu otpornost na krvne žile unutar jetrenih lobula mogu biti reverzibilni i nepovratni (potpuni blok);
  • intrahepatičnog blok pojačava formiranje limfe, ona dospije preko vaskularnog zida i jetre kapsule izravno u peritonealnu šupljinu ili „poplave” u portalnu venu i limfni torakalnog kanala;
  • Akumulacija u krvi bolesnika s tvarima undigested vazodilatacijski akcije (vazodilatatori tipa glukagona), što dovodi do širenja perifernih arterija, arteriovenskim sporedne otvorenih u organima i tkivima, što rezultira smanjena ive krvi punjenje arterije, povećan srca istovremeno povećava izbacivanje portalna hipertenzija;
  • znatan dio plazme u posudama trbušne šupljine refleksivno je deponiran;
  • učinak vazodilata povećava se kada jetra nije dovoljno proizvedena dušičnim oksidom.

Podupiratelji lokalnih poremećaja vjeruju da se glavni mehanizam razvoja ascitesa formira unutar sinusnih sustava jetre

Od sinusoida dolazi tekućina u vene i limfne žile. Povećani pritisak unutar lobula dovodi do prodiranja u bliski sinusni prostor, a zatim u peritoneum.

Simptomi bolesti

Budući da opisujemo stanje bolesnika kod ascitesa uzrokovanih cirozom jetre, svi se simptomi trebaju podijeliti na cirozu ovisnu ili određujuće ascite. U medicinskoj terminologiji koristi se opće ime "edematous-ascitic syndrome", koji uključuje sve poremećaje u cirozi.

Simptomi ciroze su tupi bol u hipohondrija pravo ili osjećaj težine nakon jela, a posebno masne i začinjene hrane, konzumiranje alkohola, tjelesna aktivnost, stalna ogorčenost ili neugodan okus u ustima, mučnina, povraćanje rijetki.

Ima pritužbi na slabost, nadutost i brujanje u trbuhu, ubrzani labavi stolici, oštar gubitak težine. Pacijentica pati od svrbež kože, bljedila, žućkaste nijanse suhe kože. Impotencija i rast mliječnih žlijezda kod muškaraca, kao i kršenje menstruacijske funkcije i sposobnost zatrudnjeti kod žena - moguće komplikacije patologije.

Stručnjaci dijagnosticiraju promjenu stanja jezika. Zove se "lakirano" zbog crvenila i otekline. Vaskularne zvjezdice pojavljuju se oblik na licu (na području nosa, kapaka) može krvariti, povremeno povećanje temperature.

Izgled modrica zbog koagulabilnosti krvi, promjene u mokraći (postaje tamne i oblačno), a izmet postaje lakše povezane promjene. Nakon pregleda, liječnik otkriva povećanu bolnu jetru.

Svijetla crvena boja dlana pokazuje probleme u jetri

Neposredna simptomatologija ascitesa pojavljuje se u pozadini već postojećih manifestacija ciroze, kada volumen akumulirane tekućine prelazi litru. Nekoliko dana pacijent primjećuje značajan porast trbuha. Koža postaje rastegnuta, glatka, sa striae (bijele pruge) na stranama, pupak izlazi prema van. Proširene vene su utkane u mrežu oko pupka, stvarajući sliku "glave meduze".

Karakteristične promjene u obliku trbuhu pacijenta drugačiji položaj: stoje vidljivo oblina, visi, leži na leđima - trbuh proširio na obje strane, postaje poput žabe. Pacijenti imaju bol bliže sternumu (stagnacija u lijevom režnju jetre).

Tlak na kupoli dijafragme dovodi do smanjenja plućnog prostora. Pacijent ima dispneju, što je još gore kada leži. Postaje nemoguće spavati bez visokog naslona za glavu ili jastuka. Istodobna stagnacija u plućima manifestira se kašljavanjem s flegma, cijanozom usana.

Stalni pritisak na želudac popraćen je osjećajem težine, čak i uz malu količinu hrane, žgaravice, gušenja. Rjeđe dolazi do povraćanja hrane, žuči, crijevnih sadržaja.

Kršenje stolice očituje se proljevom i produljenom zatvorom s klinikom intestinalne opstrukcije. Pacijent bilježi poremećajne pojave: učestalo mokrenje, bolan nagon. Upalne bolesti bubrega, mjehura. Na nogama i nogama nastaje edem zbog dodavanja srčane dekompenzacije, stagnacije limfe.

Ako akumulacija ascites tekućine dosegne 15-20 litara, pojavljuje se pacijent:

  • kila bijele linije, ingvinalna ili pupčana;
  • proširenje hemorrhoidnih vena uz pogoršanje hemoroida, krvarenje;
  • vidljivo oticanje vene oko vrata zbog povećanog tlaka u jugularnoj veni;
  • u 6-7% pacijenata nastaje dodatni izljev na desnu pleuralnu šupljinu (hidrothorax).

Postupno, pacijent gubi sposobnost da se savijati, obuče, hoda malo

Osim povećane i guste jetre tijekom pregleda, liječnik provodi test fluktuacije: guranje trbuha s jedne strane, s druge strane osjeća dolazni val. Udaranje u mjestima s maksimalnom nakupljanjem tekućine određuje glupost. Mijenja se kada pacijent okrene drugu stranu.

Faze ascitesa

Teška bolest ima uznemirujući učinak na osobe koje piju. Počne se brinuti o tome može li se bolest izliječiti. Nažalost, iako postoji realna mogućnost samo za usporavanje tijeka nepovratnih fenomena, ako se u ranoj fazi otkrivaju ascites i ciroza.

Prva ili početna faza - pacijent akumulira ne više od 3 litre tekućine, želudac se lagano povećava, karakterizira povoljna prognoza, pacijenti žive dulje od drugih pacijenata u provedbi preporuka liječnika.

Drugi - nastaje kada se u trbušnoj šupljini nalaze 4-10 l tekućine, izražavaju se sve kliničke manifestacije, moguće je povezati zatajenje bubrega.

Treće - volumen trbuha doseže veliku veličinu, količina tekućine u peritoneumu je više od 10 litara. Stanje pacijenta brzo se pogoršava. Postoje znakovi otežane dispezije, kardijalne dekompenzacije. Oticanje se širi cijelim tijelom.

Značaj dijagnoze ascitesa

Nakon pregleda, liječnik može detektirati samo više od 1,5 litara tekućine udaranjem trbuha s pacijentom koji se okreće s jedne na drugu i trčanja. U diferencijalnoj dijagnozi uzima se u obzir da adherent peritonitis u tuberkulozi i cisti jajnika češće karakterizira karakter i ne daje promjenu zvuka tijekom udaranja.

Ultrazvučna metoda može otkriti do 200 ml tekućine

Ako postoje dijagnosticiranja nejasnoća, tada je prikazana dijagnostička laparocenteza uz potpunu citološku i biokemijsku studiju tekućine. Ograda je od 50 do 200 ml. Točnije indikacije za tehniku:

  • ascites, prvi otkriveni;
  • diferencijalna dijagnoza ciroze s malignim tumorom;
  • potrebno je isključiti bakterijski peritonitis.

Kada se analizira u ascitic fluid, odrediti:

  • ukupni protein i frakcije;
  • glukozu;
  • kolesterol i trigliceridi;
  • bilirubin;
  • aktivnost amilaze;
  • reakcije leukocita i eritrociti;
  • atipične stanice.

Napravite sjetvu na mikroflori, odredite osjetljivost na antibiotike. Preporuča se brojanje gradijenta serum-ascitic albumina, što je jednako razlici između razine albumina u krvnom serumu pacijenta iu tekućini. Indeks 1.1 označava portalnu hipertenziju.

Kako liječiti ascites s cirozom?

Liječenje ascitesa s cirozom jetre nužno je kombinirano s terapijom za primarnu leziju. Stoga se dodjeljuje osnovna terapija i diuretik. Osnovno liječenje uključuje sve načine kako bi podržao funkcionalno zatajenje jetre, nadoknadio smanjenu razinu proteina, uravnotežio elektrolite.

Pacijentu se preporučuje prebacivanje na krevet, jer je poznato da se utjecaj simpatičkog živčanog sustava smanjuje, proizvodnja angiotenzina i renina smanjuje, procesi filtracije u bubrežnim tubulama se poboljšavaju.

Za potporu preostalih hepatocita koriste se:

  • lijekovi - hepatoprotectors (Carlsil, ursodeoxycholic acid, Phosphogliv, Essentiale);
  • kolagog (Allochol);
  • aminokiseline (Ornitin i Metionin).

U suradnji s liječnikom dodijeljen naravno primjena antivirusnih sredstava (Pegasys, Ribaverin, Adefovir), anti-inflamatornih steroida, albumin infuzijska otopina uvedena. Terapija s diuretikom provodi se kombinacijom dvije skupine lijekova:

  • diuretici petlje (furosemid, etakrinska kiselina, bumetanid);
  • Spironolakton, triamteren.

Ova kombinacija vam omogućuje da zadržite kalija u krvi, koliko god je to moguće natrag i natrij vodu.

Lasix je injekcijski oblik Furosemida

Pacijent se svakodnevno odvaja kako bi nadzirao količinu ascites tekućine. Dopušten gubitak težine je:

  • u slučajevima ascitesa s edemom - ne više od 1 kg;
  • ako ascite nije popraćeno edemom - 0,5 kg.

Nakon uklanjanja ascitesa propisane su doze održavanja lijekova. Ako nema reakcije na terapiju, oni govore o vatrenim ascitesima (stabilnim). Zatim liječenje koristi laparocentezu s uklanjanjem tekućine kroz odvod. Kada se dozvoljava povlačenje s 4 do 10 litara u kontroli hemodinamike (eventualno pad tlaka, nesvjestica).

Takvi pacijenti prikazani su zaobilaznom operacijom radi uklanjanja hipertenzije u portalnoj veni. U tom slučaju, temeljna patologija nije uklonjena i nema jamstva za dugoročno poboljšanje. Transplantacija jetre može riješiti sve probleme.

Liječenje s bilo kojim narodnim lijekovima u uvjetima teških fluidnih ograničenja je nemoguće i beskorisno. Preporuke za upotrebu diuretika trebaju biti tretirane s oprezom.

Bolesnici s prehranom

U prehrani bolesnika moraju biti u skladu s pravilima:

  • priprema hrane bez soli (pojedinačno liječnik može dopustiti da se koristi za soljenje u tanjur od 0,5 do 2 g);
  • dovoljna količina proteina (ne manje od 70 g);
  • česta frakcijska hranjenja;
  • odsutnost pržene, dimljene, slane hrane i jela;
  • kategorijska zabrana alkoholnih pića;
  • ograničenje tekućine na 750-1000 ml;
  • pružajući kalorije od 1500 do 2000 kcal.

Zabranjene su sljedeće:

  • bunja i slatkiši;
  • konzervirana hrana;
  • maslinovo jelo;
  • proizvodi s gljivama;
  • margarin i masti za kuhanje;
  • pikantne začini, uključujući majoneze;
  • kava i gazirana pića.

Dnevni unos voća kompenzira unos vitamina

U dnevnom izborniku preporučuje se:

  • kaša (zobeno brašno, heljda, riža) i žitarice;
  • svježe povrće i voće;
  • mliječni proizvodi, sir;
  • low-fat riba i meso;
  • raženi kruh;
  • bjelanjak;
  • juha od dogrose.

Komplikacijski tijek bolesti

Najčešća ozbiljna komplikacija ascitesa je bakterijski peritonitis (prema različitim autorima pojavljuje se u 8-32% slučajeva). To je uzrokovano tendencijom ascitesne tekućine da se pridruži infekciji. Završava s smrtnim.

Rjeđe, postoje izraženih hemoroidi s krvarenje iz vene u crijevima, izljev tekućine u pleuralnom šupljine, gastro-ezofagealni refluks, kada je sadržaj želuca bačen natrag u jednjak i dijafragme hernije.

Točan prognozu koliko ljudi može živjeti s ascitesom neće dobiti ni jedan liječnik. Tijek bolesti je vrlo individualan. Neki autori upućuju na postizanje desetogodišnjeg opstanka. Drugi obraćaju pozornost na petogodišnje razdoblje bez transplantacije jetre.

Osnovnu vrijednost igraju pacijentov način života, odgovarajuću reakciju tijela na liječenje. U polovici bolesnika u roku od dvije godine postoje komplikacije kod kojih osoba umire. Asciti u cirozu jetre uvelike otežavaju tijek patologije. Čak i ispunjavanje svih mogućih recepata ne može zaustaviti bolest.

Ascites jetre s cirozom - koliko žive?

Uzroci sa cirozom jetre vrlo su česti, to je zagušenje u abdominalnoj šupljini slobodne tekućine. Komplikacija se razvija zbog stagnirajućih fenomena i u sustavu venskih plovila ovog organa.

Cirroza sa ascitesom razvija se kod gotovo polovice tih pacijenata, ako ne odmah, a zatim unutar 10 godina od dijagnoze. Pojava komplikacija uzrokovana je neusklađenosti s preporukama liječnika, nedostatkom terapije.

Etiologija i mehanizam razvoja

Važno je razumjeti što su asciti, kao i mehanizmi koji ga uzrokuju.

Kod pacijenata dolazi do nekroze stanica jetre, što dovodi do rasta preostalih hepatocita od kojih nastaju čvorovi. Takvi čvorovi izazivaju promjenu protoka krvi i puknu portalnu venu jetre. Ovi procesi izazivaju akumulaciju tekućine u trbuhu.

Kod ciroze, normalno tkivo je zamijenjeno vlaknastim tkivom, koje ne može obavljati funkcije organa. To dovodi do nedostatka, razvoja neravnoteže proteina, koja izaziva zadržavanje natrija i vode u stanicama, posude se šire i mijenjaju propusnost njihovih zidova. Ovi mehanizmi pridonose oslobađanju plazme u trbušnu šupljinu što rezultira razvojem ascitesa.

U budućnosti se situacija pogoršava. Zbog nedostatka plazme u plućima izaziva se oslobađanje nadbubrežnih hormona koji usporavaju natrij i vodu u stanicama, a ascites s cirozom jetre neizbježno napreduju.

Promjene doprinose razvoju kardiovaskularne insuficijencije, daljnje hepatičke encefalopatije, što dodatno pogoršava stanje sa cirozom.

Klinička slika

U početku, količina tekućine je mala, pacijent ne doživljava nelagodu. Postupno, s progresijom bolesti, simptomi se povećavaju. A trbuh pacijenta povećava volumen, ponekad nekoliko dana, koža je glatka, napeta, kroz koje proširene venske posude jasno razlikuju. Pacijent će se žaliti na bol i nelagodu na području lezije.

Povećanje veličine trbuha s cirozom neizbježno dovodi do tlaka tekućine na susjednu membranu, pacijentu postaje teško za obavljanje respiratornog djelovanja, posebno kada leži. Pacijent će nastojati sjediti ili stajati, što olakšava njegovo stanje. Pomanjkanje daha i povećana brzina disanja će se stalno zabrinjavati ako postoji ciroza jetre s ascitesom.

Daljnji razvoj patologije izaziva kršenje aktivnosti drugih organa i sustava. Pacijenti će biti uznemireni žgaravicom, težinom u abdomenu, brzom sitosti s prehranom. Kod ciroze jetre može doći do crijevne opstrukcije, umanjene mokrenja. Kao komplikacija, vjerojatno razvoj otekline donjih udova, kao i pupčanu kila zbog prekomjernog izbočenja abdominalne šupljine.

srednji ljudski vijek

Odgovor na pitanje koliko ljudi živi s ascitesom u cirozu jetre nije tako jednostavno. Očekivano trajanje života utječe veliki broj čimbenika. Važno je uzeti u obzir starost pacijenta, njegov stil života, stupanj ozbiljnosti procesa, komplikacije patologije, pravovremenost medicinske skrbi, savjest pri primjeni preporuka stručnjaka.

Ako je ciroza potpuno kompenzirana, razina tekućine nije viša od 1,5-2 litre, dok je liječnik uspio spriječiti komplikacije i zadržati funkcije drugih organa na zadovoljavajućoj razini, onda je prognoza vrlo povoljna. Ako pacijent slijedi preporuke stručnjaka, postoji velika šansa da žive 10 ili više godina.

U slučaju subkompensiranog oblika bolesti, prognoza se pogoršava, očekivano trajanje života je najviše 5-7 godina. Volumen eksudata doseže 7 litara, tlak se povećava, krvarenje može početi. Paralelno, pacijenti razvijaju komplikacije, što nepovoljno utječe na tijek bolesti.

Kada je bolest dekompenzirana, uočava se nepovratne promjene u jetri i drugim organima. Razina tekućine može doseći 20 litara. Konzervativno liječenje ascitesa u cirozu jetre je nedjelotvoran, pacijenti mogu spasiti samo transplantaciju. Inače, smrt se javlja manje od godinu dana nakon pojave bolesti.

Pacijenti mogu razviti vatrostalne ascite. Sve medicinske mjere u ovom obliku nisu u stanju pomoći pacijentu, njegova smrt dolazi 2-3 godine nakon pojave bolesti.

Uz kriterije naknade, u predviđanju patologije uzeti su u obzir sljedeći čimbenici:

  1. Dob pacijenta.
  2. Pojava patologije na pozadini onkologije ili drugih bolesti - arterijska hipertenzija, dijabetes.
  3. Ascites u karcinomu jetre napreduju brzo.
  4. Pijenje alkohola.

Uzrok pacijentove smrti nije sam simptom, već njegove komplikacije: krvarenje, bakterijski peritonitis, razvijena encefalopatija. Kao što se može vidjeti, kako bi se utvrdilo koliko žive s cirozom jetre s ascites nije tako jednostavno, potrebno je uzeti u obzir veliki broj čimbenika.

liječenje

Je li moguće potpuno izliječiti od kapi? U ovom trenutku, ne možete se riješiti ascitesa zauvijek. Ali, kao što je gore navedeno, pri ispunjavanju receptu liječnika, znakovi ascitesa u cirozi mogu se smanjiti.

Terapija se svodi na korekciju izbornika, praćenje režima pića, unos potrebnih lijekova. Ne može se izliječiti ascite bez ispunjavanja svih uvjeta.

Ako je količina eksudata vrlo velika, u bolnici se provodi postupak laparocenteze - bušenje trbušne šupljine, nakon čega slijedi ispumpavanje viška tekućine.

Liječenje ciroze jetre podrazumijeva uporabu lijekova koji olakšavaju olakšanje pacijenta. Imenovani lijekovi iz skupine hepatoprotektora, koji pridonose poboljšanju struje žuči, povećavaju pokretljivost probavnog trakta.

Osnovni fosfolipidi se koriste za obnovu metabolizma proteina i smanjenje simptoma u cirozi.

U svrhu povlačenja višak eksudata propisanih diuretika (diuretici), oni također vraćaju ravnotežu soli u tijelu.

Napajanje

Za daljnje vraćanje metaboličkih procesa proteina i ugljikohidrata u ciroze propisane su sredstva iz skupine aminokiselina.

U slučaju hepatitisa, pacijentu se dodjeljuje specifična antivirusna terapija.

Jedan od glavnih uvjeta liječenja je ispravak pacijentovog izbornika. Prehrana za cirozu smanjuje se za smanjenje soli u prehrani i tekućini za piće (1-1,5 litara dnevno).

Jetra ne mogu osigurati potpuni metabolizam i obavljati detoksikaciju štetnih tvari pa je pacijentova prehrana nježna i jela su frakcijska.

Dijeta u ascite i ciroze jetre podrazumijeva isključivanje masnih mesnih proizvoda i riba, pušenih proizvoda, konzervirane robe, pečene robe, majoneze, pikantnog sira, kave, začina. Pijenje alkohola strogo je zabranjeno.

Izbornik za cirozu jetre je uravnotežen i prilično visok u kalorijama, nužno veliki broj proteinske hrane u prehrani kako bi tijelo imalo potrebnu energiju. Korisno će biti piletina, govedina, zečji meso, mliječni proizvodi niske masti, povrće, voće, zelje, jaja. Dijeta s cirozom značajno poboljšava stanje bolesnika i funkcioniranje svih organa i tjelesnih sustava, odljeva viška tekućine.

Hrana se kuha za par ili kuhana. Preporuča se jesti voće i povrće u rešetkastom obliku. Prihvatljivo je piti jelo, kompote. Također su korisne sušeno voće, osobito suhe marelice, obnavljanje kalijeve rezerve u tijelu.

Približan izbornik za cirozu

  • Za doručak možete poslužiti omlet od 1 jaje, komad crnog kruha, isprati s izvarak voća ili bilja.
  • Snack između doručka i ručka može se sastojati od suhih keksa i biljnih čajeva ili kompotina.
  • Ručak se sastoji od povrće, juhe ili juhe, jela od mesa.
  • Drugi snack je plod, suhi keksi, krekeri s čajem iz bilja.
  • Večera - povrće s mesom ili ribom.
  • Prije odlaska u krevet, kefir je dopušten.

Ispunjavanje svih gore navedenih mjera može jamčiti dobru prognozu za cirozu jetre s ascitesom.

Folk metode

Postoje i folklorne metode liječenja, one se trebaju koristiti samo nakon prethodnog savjetovanja liječnika.

Izbjegava lišće listića i konjušnica. Nakon inzistiranja, pijan je dva puta dnevno pola sata prije obroka. Bujon pomaže stabilizirati razinu tekućine u tijelu.

Također se može upotrijebiti i izvarak grahorice. Nakon kuhanja i taloženja lijek se koristi 2 puta dnevno 30 minuta prije obroka. Udio pijanog bujona - 200 ml.

Važno je napomenuti da ti proizvodi nisu preporučeni nakon 20 sati.

Još jedno poznato sredstvo za liječenje jetre s narodnim lijekovima je primanje lučnjaka peršina. Treba vam 300 grama biljaka i 1 litru vode. Smjesa dobivena nakon vrenja se infuzijom i filtrira, nakon što se pili svaki sat.

Liječenje s narodnim lijekovima za cirozu je najučinkovitije u zajedničkoj primjeni diuretika.

zaključak

Pacijent treba paziti na ozbiljnost patologije. Za jetru, ascites je velika opasnost, jer dovodi do nepovratnih posljedica i smrti. Pacijenti se uvijek trebaju posavjetovati s liječnikom. Samo stručnjaci mogu znati ispravno liječiti ascites sa cirozom, olakšati stanje, poboljšati kvalitetu života što je više moguće.

Ascites za cirozu: liječenje tekućine u abdomenu

Ascites u cirozu jetre nastaju kao posljedica poremećaja metabolizma. To je uobičajena komplikacija ove bolesti, koja je ponekad čak identificirana kao simptom ciroze. Značajke liječenja i uzroci ove bolesti smatraju se u informacijama ovog članka.

Uzroci razvoja

Ascites ili kapsula abdomena javljaju se ne samo kod dijagnoze ciroze. Ponekad akumulaciju tekućine prethode druge bolesti, na primjer, zatajenje srca ili onkologija.

Zašto se tekućina nakuplja u trbušnoj šupljini:

  1. Poremećena funkcija izlučivanja bubrega.
  2. Nuspojava razvoja portalne hipertenzije.
  3. Patologija metaboličkih procesa u tijelu.
  4. Poremećaj jetre u hematopoeziji.

Sastavom, tekućina koja se akumulira u trbušnom prostoru odgovara krvnoj plazmi. Općenito, ovo je stvarno komponenta krvi, jer mehanizam stvaranja ascitesa pretpostavlja povećanje tekućine u trbušnoj šupljini zbog nedovoljne filtracije krvi kroz jetru.

Znakovi ascitesa u cirozu jetre

U ranim fazama ciroze, ascites će pomoći identificirati probleme u tijelu, jer je obično početak ove bolesti asimptomatski. Obično akumulacije tekućine manje od litre prolaze neprimjetno za pacijenta i ne uzrokuju nelagodu i pogoršanje kvalitete života.

Postoje sljedeće klasifikacije ascitesa:

  • Jednostavan stupanj. Volumen akumulacijske tekućine ne prelazi dvije litre. Volumen trbuha može biti neznatno povećan, ali takvi uvjeti lako se mogu prilagoditi korekciji lijekova.
  • Prosječni stupanj. Volumen tekućine varira od dvije do pet litara. Unutarnji poremećaji postaju vidljivi, opće stanje i dobrobit bolesnika pogoršavaju. Obično ti simptomi ne utječu na disanje i funkciju mišića.
  • Teška razina. Karakterizira ga akumulacija tekućine do dvadeset litara, volumen trbuha znatno je povećan, au vertikalnom položaju čak i vise. Poremećena funkcija disanja, pacijent žali na ozbiljnu kratkoću daha, probavne poremećaje i nemogućnost da vodi normalan život.

Pored povećane veličine struka, pacijent također prikazuje druge karakteristične znakove ascite tijekom pregleda. Prije svega, to je sjajna i napeta koža trbuha, ali s kojim je vidljiv venski uzorak.

U medicini se često naziva "glava meduza", jer se uzorci sastoje od konvergentnih linija.

Osim toga, područje pupka često je ispupčenje, no kila čak može formirati kernu jer će unutarnji pritisak biti prilično jak. Povećani volumen tekućine može dovesti do pomicanja i deformacije unutarnjih organa.

Bubrezi i srce najčešće pate, ali često kao rezultat razvoja ascitesa, mogu se pojaviti patološke promjene u plućima, genitourinarni sustav i vaskularnu komunikaciju. Pacijent može biti zabrinut stalnim bubrenjem u nogama, kao i karakterističnim simptomima anemije, jer se razvoj ascite obično prethodi poremećajima hematopoetskih funkcija

Dijagnoza tekućine u trbuhu

Ako se pronađe bilo koji od stanja anksioznosti, odmah posjetite liječnika. Pri prolasku laboratorijskih testova mogu se upozoriti na karakteristične promjene krvi i urina, koje ukazuju na kršenje funkcije jetre.

Dijagnostika se sastoji od sljedećih faza:

  1. Osobni pregled i ispitivanje pacijenta. Pomaže identificirati moguće uzroke patologije, područje lokalizacije boli i negativnih čimbenika i rizičnih skupina (zlostavljanje alkohola, nasljedna sklonost, bolesti prošlosti i drugi).
  2. Laboratorijsko istraživanje. Tipično, za potvrdu dijagnoze isporučiti dovoljno krvnu sliku (anemija, povećani ESR i broj leukocita), analiza urina (proteina kao posljedica disfunkcije bubrega), te biokemijske analize krvi (povećana bilirubin, ALT i AST).
  3. Instrumentalna dijagnostika. Osim radiografije i ultrazvuka trbušne šupljine, to može biti moderna dijagnostička metoda: CT i MRI.

Ako je otkrivena akumulacija tekućine, potrebno je probijanje pukotina kako bi se utvrdilo njegov sastav.

Metode liječenja

Učinkovitost liječenja u velikoj mjeri ovisi o stopi razvoja temeljne bolesti. Ako je ascite uzrokovana cirozom jetre, posebnu pozornost treba posvetiti podupiranju ovog organa.

Ono što se koristi u liječenju ascitesa:

  • Hepatoprotectors sintetičkog i biljnog podrijetla. Takvi lijekovi štite zdrave stanice jetre i pomažu poboljšanju opskrbe krvlju zahvaćenom tijelu. Osim toga, oni imaju blagi koleretički učinak i pridonose poboljšanju probavne funkcije.
  • Fosfolipidi - posebni lijekovi koji stimuliraju rast hepatocita (stanice jetre), uklanjaju simptome opijanja tijela i pomažu regulirati metabolizam vode i masti.
  • Diuretici koji pomažu ukloniti višak tekućine iz tijela. To uključuje ne samo ljekarne, već i biljne pripravke čija uporaba mora biti dogovorena s liječnikom.
  • Albumin, koji pomaže vratiti normalan volumen proteina u krvi i normalizira pritisak.
  • Steroidni protuupalni lijekovi se koriste ako ciroza ima autoimunu prirodu porijekla.
  • Amino kiseline pomažu u podupiranju tijela tijekom perioda liječenja.
  • Antivirusni lijekovi se koriste za liječenje hepatitisa i drugih srodnih bolesti.
  • Antibiotici se koriste ako akumulacija tekućine može dovesti do infekcije unutarnjih organa.

Doziranje i prikladna kombinacija lijekova određuju se pojedinačno, ovisno o dijagnozi i ozbiljnosti stanja pacijenta.

Poznato je da u ovom razdoblju razvoja medicine nije izmišljena priprava za potpuno uklanjanje ciroze. Maksimalne šanse za oporavak dane su transplantiranjem organa donatora, ali to je i riskantan postupak.

dijeta

Neosporno stanje u liječenju ascites različitih podrijetla je poštivanje stroge prehrane. Pacijenti koji su u bolnici propisuju tablicu prehrambene tablice broj 5, a za ambulantno liječenje ciroze (i ascitea, naravno), treba poštivati ​​sljedeća pravila.

Uvjeti prehrane i dnevne rutine:

  • Dnevni raspored treba podijeliti na pet do šest jela.
  • Potrebno je potpuno napustiti sol i posuđe uključivanjem ovog sastojka.
  • Pod zabranom alkohola, sintetičkih napitaka i soda.
  • Ne možete jesti proizvode od tijesta, dimljenih proizvoda, konzervirane hrane i teških jela za želudac.
  • Tjelesna aktivnost bi trebala biti umjerena, s teškim oblikom ascitesa koji je preporučio odmor u krevetu.

Dnevnu prehranu može se nadopuniti kuhanim mesom i ribom, svježim i kuhanim povrćem, kao i laganim juhama.

Konstantna prehrana i ostatak ležaja pomoći će učinkovito smanjiti količinu akumulacijske tekućine, ali, u posebno teškim slučajevima, morat ćete se posavjetovati s kirurgom.

Kirurške metode

U teškim ascitesima, kada volumen tekućine prelazi pet litara, često se izvodi postupak za pumpanje viška iz abdominalne šupljine.

Takva intervencija naziva se paracenteza i, premda su mnogi liječnici prethodno napustili ovu praksu, suvremene mogućnosti medicine dopuštale su mu da se ponovno vrati, ali u već poboljšanom obliku.

Bit postupka je ukloniti višak tekućine kroz probijanje u trbušnoj šupljini.

Postupak slijedi naknadno davanje odgovarajućih doza albumina (izračun 6 - 8 g / litra tekućine) i, ako je potrebno, dodatna terapija antibioticima.

Učestalost takvih postupaka ne smije prijeći dva do tri puta godišnje, u suprotnom je rizik od infekcije i stvaranje adhezija u trbušnom prostoru visoka. Dodatno, takve se sesije nužno moraju kombinirati s održavanjem soli bez soli i ležajem, tijekom kojih se lakše nositi s prijenosom viška vlage.

Uz paracentezu, često se koristi metoda ultrafiltracije ili reinfuzije. Prema principu djelovanja, on je sličan postupku dijalize, zahtijeva određenu opremu i dugo vrijeme izlaganja.

Rizik je metoda peritoneovetskog pomicanja, čiji će rezultat dugo trajati uklanjanje ascitesa.

U tom slučaju u šupljinu vena cave uvodi se posebna cijev koja pomaže ukloniti višak tekućine. Takva intervencija je vrlo rizična i može dovesti do smrtonosnog ishoda jednostavno na operativnom stolu s velikom vjerojatnošću.

Po učinkovitosti, takva se operacija smatra vrlo opravdanim, ali samo u nedostatku kontraindikacija i visokog profesionalizma kirurga koji je provodio intervenciju.

Folk lijekovi

Unatoč uvjerenjima mnogih narodnih iscjelitelja, nemoguće je izliječiti ascite s kućnim lijekovima. Značajna korist donijet će diuretike i sredstva za utvrđivanje, ali eliminiranje bolesti samo s takvim receptima ne funkcionira.

Koliko žive?

Prognoza za ascite prilično je razočaravajuća. Čak i svjetlosni oblici ukazuju na ozbiljne probleme u tijelu, bez eliminacije kojih neće doći do napretka.

Smrtonosni ishod proizlazi iz srčane i bubrežne insuficijencije, problema s plućima i unutarnje infekcije tijela. Tretman kvalitete i pažljivo pratiti dijeta može pomoći da se izbjegne ovaj tužan podatak, jer pacijenti, slušaju liječničke naloge, učestalo kašnjenje do 8 - 10 godina više života.

Ascites u cirozi - to nije neovisna bolest, već dodatni simptom i komplikacija patoloških procesa koji se pojavljuju u zahvaćenom tijelu. Rana dijagnoza takvih stanja pomaže u povećanju učinkovitosti liječenja osnovne bolesti, kao i izbjegavanju mogućnosti dodatnih problema.

Životni vijek s ascitesima u cirozu jetre

Ascites u cirozu jetre je akumulacija velike količine slobodne tekućine u peritoneumu. Patologija se razvija zbog cirkulacijskih poremećaja u probavnoj žlijezdi (jetri) i povećanog pritiska u venskim posudama. Prema statistikama, ascites je dijagnosticiran u oko 50% pacijenata koji pate od ciroze i portalne hipertenzije.

Koliko ljudi živi s ascitesom u cirozi jetre? Malo tko shvaća da sama patologija rijetko vodi do smrti. Da biste postigli pouzdanu prognozu za preživljavanje, morate imati iscrpne informacije o brzini progresije osnovne bolesti. Dodatno, treba uzeti u obzir starost bolesnika, učinkovitost terapije lijekovima, prisutnost istodobnih patologija itd.

Što je ascites?

Bol u trbuhu ili ascites je bolest u kojoj se eksudat (tekućina) počinje akumulirati u trbušnoj šupljini. Proces njegovog razvoja je prilično složen i u većini slučajeva povezan je s povećanim pritiskom u portalnom venskom sustavu. Stagni procesi u plućima jetre dovode do izljevanja intercelularne tekućine iz sistemskog protoka krvi u meko tkivo i unutarnje šupljine.

Abdominalni edem je simptom koji ukazuje na tranziciju ciroze jetre do krajnje faze razvoja.

Hoćemo li izliječiti ascite? Odmah se isplati spomenuti da je skoro nemoguće izliječiti ascite. To je posljedica poremećaja jetre, u kojem se javljaju nepovratni procesi. Kao glavna bolest napreduje, dimenzije trbuha uvelike se povećavaju, što ukazuje na akumulaciju velikog broja izljeva u peritoneumu. Razvoj patologije olakšavaju sljedeći čimbenici:

  1. smanjenje vaskularnog tonusa u jetrenim žilama;
  2. stagnacija krvi u probavnoj žlijezdi;
  3. smanjenje koncentracije albumina u krvi;
  4. zamjena aldosterona (mineralokortikosteroidnog hormona) s natrijevim ionima;
  5. pad inkotskog tlaka u sustavnoj cirkulaciji.

Zbog akumulacije eksudata u peritoneumu dolazi do oštrog smanjenja količine albumina (proteinske frakcije) u krvi, koja održava normalni (onkotski) pritisak. Zbog poremećaja u koncentraciji jetre proteina u sistemskoj cirkulaciji znatno je smanjena, pri čemu se tekući dio krvi počinje propuštati kroz kapilarne stijenke u unutarnje šupljine i tkiva.

Vjerojatnost razvoja ascitesa

Kapsule s cirozom jetre javljaju se u oko 50% pacijenata nekoliko godina nakon dijagnoze. Prognoza bolesti se ne može nazvati utješno, jer je njegov izgled povezan s ozbiljnim poremećajima u funkcioniranju probavne žlijezde, koji praktički nisu podložni liječenju. Rizik od kapi za abdomen povećava se mnogo puta:

  • nedostatak vježbe;
  • srčane patologije;
  • zatajenje bubrega;
  • neučinkovitost terapije;
  • zakašnjela dijagnoza bolesti;
  • portalna hipertenzija;
  • nepoštivanje prehrane.

Vrlo je teško dijagnosticirati ascites u početnim fazama razvoja, budući da se prvi znak bolesti pojavljuje kada se približna količina eksudata nakuplja u trbušnoj šupljini.

Osjećaj praska, meteorizam, napadi mučnine, povećan trbuh i probavni problemi glavni su simptomi bolesti. Kako se volumen eksudata povećava u peritoneumu, pupak se izdiže. Porast intra-abdominalnog tlaka dovodi do razvoja kile pupčnjeg prstena.

Koliko ljudi živi s edemom abdomena?

Proces akumulacije eksudata u trbušnoj šupljini utječe na trajanje života, ali još uvijek nije odlučujući čimbenik. Mnogo ovisi o pravodobnosti i učinkovitosti terapije, kao i poštivanju preporuka koje je propisao liječnik. Da biste napravili pravu prognozu, morate uzeti u obzir nekoliko važnih kriterija - dob, stopu progresije cirotičkih procesa, razvoj patoloških strana, sukladnost s prehranom.

Oblik ciroze jetre

Ciroza jetre i ascitesa su dva temeljna čimbenika koji utječu na životni vijek pacijenta. Prognoza se određuje fazom ciroze i, prema tome, učinkovitosti liječenja. S kompenziranim oblikom bolesti, moguće je smanjiti negativne učinke kapsule abdomena i očuvati funkcionalnu aktivnost probavne žlijezde. A to znači da ako slijedite dijetu bez soli i preporuke liječnika, bolesna osoba može računati na dobru prognozu.

Decompensirana ciroza jetre s ascitesom uvelike smanjuje životni vijek pacijenta. Ovakvim oblikom patologije dolazi do nepovratnih procesa u probavnoj žlijezdi, pa bez transplantacije organa oko 80% pacijenata ne živi i 5 godina. Transplantacija jetre najučinkovitija je metoda uklanjanja učinaka abdominalne kapi. Sa uspješnom operacijom pacijenti mogu živjeti više od desetak godina.

Rizične skupine

U mnogim bolesnicima s cirozom jetre dijagnosticira se tzv. Vatrostalni ascites. Bolest je karakterizirana nedostatkom pozitivne diureze u bolesnika. Istodobno, količina urina formirana u tijelu ne utječe na korištenje diuretika i dijeta bez soli. U takvim pacijentima stopa smrtnosti premašuje 65% u roku od 2-3 godine.

Dodijelite skupine rizika za koje su posljedice edematous-ascitic sindroma najmanje nepovoljni:

  • ljudi napredne dobi;
  • osobe s arterijskom hipotenzijom;
  • bolesnika s dijagnozom onkologije;
  • pacijenata koji pate od dijabetesa.

Koliko ljudi može živjeti s ascitesom? Trenutno, hepatolozi su naučili nadoknaditi stanje bolesnika s dobro odabranim lijekovima i prehranom. Međutim, treba imati na umu da postoje takvi oblici bolesti (vatrostalni, masivni ascites), koji nisu podložni terapiji. U ovom slučaju gotovo je nemoguće produljiti život čak i za nekoliko godina.

Paralele komplikacije

U ascitesu najveća opasnost nije eksudat akumulira u abdominalnoj šupljini, već posljedice patologije. Intercellularna tekućina je pogodan medij za razmnožavanje patogenih sredstava. Ako se vremenom ne riješite ascitesne tekućine, to će dovesti do razvoja bakterijskog peritonitisa.

Bakterijski peritonitis je ozbiljna bolest, čiji razvoj smanjuje stopu smrtnosti od 62-77%.

Prosječni životni vijek

Koliko ljudi živi s edemom abdomena? Utvrditi prosječni životni vijek pacijenta moguć je samo na temelju rezultata biokemijskog krvnog testa i instrumentalnog pregleda jetre. Prema stručnjacima, mnogo ovisi o pacijentu koji mora strogo promatrati režim i prehranu.

Ovisno o obliku ciroze jetre i prisutnosti popratnih komplikacija, određuje se očekivano trajanje života:

  • kompenzirana ciroza s početnim ascitesom (ne više od 1,5 litara tekućine) - više od 10 godina;
  • subkompensirana ciroza s umjerenim ascitesom (ne više od 4,5 litara) - ne više od 5-6 godina;
  • dekompenzirana ciroza s masivnim ascitesom (više od 5 litara) - ne više od 1 godine.

Važno je razumjeti da je nemoguće odrediti prosječni životni vijek količinom nakupljene tekućine u peritoneumu. Prognoza ovisi o brojnim čimbenicima - stupnju razvoja ciroze, dobi pacijenta, učinkovitosti liječenja, sukladnosti sa zahtjevima stručnjaka itd.

Načela liječenja

Je li moguće izliječiti cirozu s ascitesom? Nažalost, u ovom trenutku nijedan lijek nije izmišljen, uz pomoć kojih bi funkcionalna aktivnost jetre mogla biti obnovljena. S razvojem cirotičkih procesa stanice jetre (hepatociti) umiru i zamjenjuju se vezivnim tkivom koje ne obavlja potrebne funkcije. Zato se u tijelu javljaju ireverzibilni procesi koji dovode do razvoja patoloških strana - portalne hipertenzije, jetrene encefalopatije, kapi za abdomen, itd.

Liječenje ciroze jetre sa ascitesom je uporaba lijekova, kao i sukladnost s režimom prehrane i pića. Kada se velika količina eksudata akumulira u peritoneumu, obavlja se laparocenteza - probijanje trbušne stijenke nakon čega slijedi pumpanje tekućine iz tijela. Pravovremena kirurška intervencija može spriječiti unutarnje krvarenje, drobljenje crijeva i razvoj bakterijske peritonitis.

terapija lijekovima

Prije liječenja bolesnika, stručnjak provodi funkcionalnu dijagnostiku jetre. Nakon određivanja stupnja i vrste bolesti, propisuje se odgovarajući terapijski režim. Liječite cirozu jetre i abdominalnog edema sa sljedećim lijekovima:

  • hepatoprotectors (Allahol, Karsil) - preparati kolagog koji normaliziraju pokretljivost crijeva i vraćaju probavni proces;
  • Osnovni fosfolipidi ("Phosphogliv", "Essentiale") - stimuliraju rast novih hepatocita, uklanjaju simptome opijanja i vraćaju metabolizam bjelančevina u jetri;
  • diuretici (diakarb, aldakton) - ubrzavaju proces odvajanja soli zajedno s urinom, sprečavaju razvoj abdominalne kapi;
  • aminokiselinski pripravci ("Metionin", "Ornitin") - omekšavaju manifestaciju ciroze, vraćaju metabolizam ugljikohidrata i lipida u probavnu žlijezdu.

Lijekovi na bazi albumina najučinkovitiji su lijek za cirozu jetre i ascite. One sadrže proteinske frakcije, koje povećavaju krvni onkotski tlak. Povećanje gustoće intercelularne tekućine može smanjiti težinu edemato-ascitic sindroma i kao posljedicu, vjerojatnost komplikacija.

Terapeutska prehrana

Dijeta za cirozu jetre s ascitesom ograničena je na ograničenje soli i konzumirane tekućine. Pri sastavljanju prehrambenog programa nametnuta je najstroža zabrana upotrebe konzervirane hrane, masnog mesa i ribe, slatke, majoneze, kremu krumpira, prženog krumpira itd. Racionalna prehrana s cirozom jetre može značajno smanjiti opterećenje na probavnoj žlijezdi i spriječiti nakupljanje tekućine u tkivima i unutarnjim šupljinama.

Standardni izbornik za ciroze izgleda ovako:

  • prvi doručak - omlet od bjelanjaka, 1 komad crnog kruha i 100 ml biljnog izbačaja;
  • drugi doručak od nezdravih krekera i 100 ml slabog crnog čaja;
  • večera - rižino juhu s komadićima piletina, kupusom i svježim salatom od krastavaca i 100 ml žele;
  • zalogaj - slanci od raženog kruha s medom, 100 ml čaja;
  • večera - heljda juha s puretinom i 100 ml trešnje žele.

Ako pravilno jedete i pravodobno u tijelu nedostatak magnezija i kalija, možete preživjeti s padom abdomena.

Liječenje s narodnim lijekovima uključuje korištenje biljnih decocija koje imaju diuretike. Smanjenje težine abdominalne kapljice pomaže dekocijama iz karija i medvjeđe, divlje ruže i bobica od smreke, majke i maćeha i zelenog graha.

zaključak

Ventralni edem je ozbiljna komplikacija cirozze jetre, u kojoj se labav eksudat počne akumulirati u peritoneumu. Nadutost, težina u želucu, mučnina, bolovi proširenje, urinarne probleme - glavni simptomi ascitesa. Očekivano trajanje života bolesnika s ovom dijagnozom varira od 1 do 12 godina i ovisi o mnogim čimbenicima - dobi, popratnim komplikacijama, obliku ciroze itd.

Liječenje ascitesa s cirozom jetre temelji se na korištenju diuretika, lijekova s ​​albuminom i hepatoprotektorima. Spriječiti kašnjenje vlage u tijelu omogućuje terapeutsku prehranu i pravilno pijenje režima. Kategorizirano se ne preporučuje jesti hranu bogatu soli, kao i pića koja sprečavaju uklanjanje slatkiša, gaziranih pića, kave, dimljenih proizvoda, konzervacije, majoneze itd.

Autor: Torsunova Tatiana

Baka recept za čišćenje jetre! Jetra će biti uklonjena unutar mjesec dana, a hepatitis će nestati.

Kako liječiti ciroza jetre?

Ciroza jetre: koliko žive s ovom dijagnozom?

Komentari i rasprave

Savjeti od hepatologa

Naši čitatelji preporučuju

Popis centara hepatologije.

Hepatolozi s najboljim pregledima i ocjenama liječenih.

Najbolji lijekovi na temelju stručnog mišljenja liječnika i povratne informacije od posjetitelja naše stranice.

Za vraćanje jetre

Zabrinuta zbog zdravlja jetre?

Provjerite njezin status pomoću besplatnog online testiranja.

Je li moguće liječiti ascite s cirozom jetre i koliko ih živi s njom?

Uznemiravanje cirozom jetre pokazuje se u 75% slučajeva svih hepatičnih bolesti. Od njih, ako glavna bolest traje 10 ili 15 godina, tada se u 50-60% slučajeva pojavljuje rizik od komplikacija u obliku ascitesa. Razlog nije samo ovisnost o alkoholu, već i niz drugih bolesti. Teško je liječiti takvo stanje, ali je moguće. Stoga se ascites ne smatra konačnom odlukom medicinskih stručnjaka unatoč opasnosti od očekivanog trajanja života. Da biste spriječili pojavu takvog ponavljanja, trebali biste znati neka važna pravila sigurnosnih mjera.

Opis bolesti - pojam, vrste, simptomi, uzroci

Ascite zbog ciroze jetre je patološki nakupljanje slobodne tekućine u trbušnoj šupljini. Na drugi način, bolest se dijagnosticira kao "abdominalna kapljica". Dodijeliti različite vrste bolesti, svi se razlikuju u količini akumulirane tekućine.

Dodatni simptomi koji se mogu prikazati u različitim fazama mogu biti:
  • unutarnje krvarenje;
  • disfunkcija slezene;
  • stabljike leđne moždine;
  • peritonitis.

Unutarnji uzroci su sljedeći procesi koji karakteriziraju kapi u trbušnoj šupljini:

  1. Razlika se pojavila u tlaku između slojeva zidova peritoneuma (2 sloja).
  2. Tlak u venu (ovratnik) i pritoka. Kada stanice jetre umiru, povećava se regenerativna funkcija nezdravih tkiva (hepatocitoza), prignječen venoznim kanalima.
  3. Nedostatnost tijela - vlaknasti tkiva postupno zamjenjuju zdrave jetre, sinteza proteina smanjuje. Tijelo gubi sposobnost aktivnog djelovanja.
  4. Smanjene su komponente krvi u omjeru plazme. Počnite razvijati takve hormone koji izazivaju odgađanje protoka tekućina i soli. Tlak je napuhan i pojavljuje se punjenje peritoneuma.
  5. Oslabljeni organizam prolazi poremećaj srca, stoga - zatajenje srca.

Maksimalno postizanje uštede - L. Čini se da ovaj trbuhu ascites kod ciroze jetre, ovisno o tome kako je veliki čovjek, elastična tkiva (trbušne mišiće, kožu), ako je imao pretilosti ili druge značajke. To su različiti stanja i fizičke osobine koje mogu predispozirati maksimalnu akumulaciju ili njegovu odsutnost. Ako tijelo ne može povećati abdomen, tada već unutar njega dolazi do lomljenja tkiva što dovodi do trenutne kirurške intervencije i ako je nemoguće izvršiti operaciju - smrtonosno.

Životni vijek pacijenata

Kada je potrebno izračunati koliko vremena za život ostaje za pacijenta, da bi mu predizbor za preživljavanje, liječnik će obratiti pažnju na početak osnovne bolesti, kada je to točno dijagnoza u pacijenta. Činjenica je da razvoj ascite može trajati sve dok je dijagnosticirana ciroza. Ali postoje čimbenici koji mogu snažno izazvati smanjenje godina života. Stoga, nije lako odrediti tko i koliko je preostalo. Sve pojedinosti i nijanse država pojedinačno i pažljivo razmatraju stručnjaci u svakom pojedinom slučaju.

Nažalost, samo oni uvjeti pacijenta mogu vrlo često biti osjetljivi na dijagnozu, kada se već akumulira dovoljno velika količina patogenog tekućeg medija. Zbog toga postoji i problem, utvrditi i napraviti precizno predviđanje, koliko ljudi živi s ascitesom u cirozi jetre. Moramo obratiti pažnju na skup brojnih čimbenika koji imaju izravni i neizravni odnos s jetrenom patologijom.

Mogućnosti liječenja

Općenito, terapija u takvim slučajevima uvijek je usmjerena više na poboljšanje kvalitete života pacijenta nego potpuna iscjeljenja. Posebno se to odnosi na slučajeve gdje je akumulacija tekućine već premašila pola litre, litra. Glavne mjere za poboljšanje stanja pacijenata:

  1. Povežite odgovarajuću hranu s ograničenjima u soli i drugim sastojcima.
  2. Svrha diuretskih tvari.
  3. Recept prehrane za diuretike. Na primjer, "Veroshpiron", "Furosemida".
  4. Obvezna kombinacija s kalijim pripravcima. Na primjer, "Panangin", "Asparks".
  5. Integralna veza u medicinskom tečaju je hepatoprotectors.
  6. Antibiotici liječe bolesne organizme kada je razvoj patologije infektivno-virusne prirode.
  7. Transplantacija s vatrenim ascitesom.

Ponekad pacijent može biti transfuziran da kontrolira promjenu količine albumina u krvi - to je loše kad se smanjuje. Liječenje ascitesa s cirozom jetre smatra se uspješnim kada težina pacijenta svakodnevno gubi do 300 grama i volumen diureze - ne manje od 1 litre odlazeće tekućine. Pucanj u svrhu mehaničkog ispuštanja tekućine obavlja se nakon 10 dana, kada terapija nije pomogla. I više od 5 litara ne može se ukloniti iz tijela, tako da nema neravnoteže elektrolita.

Može li se metode tradicionalne medicine

Folk lijekovi koriste se vrlo pažljivo, nakon konzultacija s liječnikom, njihov fokus je više na uklanjanju temeljni uzrok bolesti - ciroze. Plus - popratni lijekovi koji pomažu u ispravnom uklanjanju tekućine iz tijela. Gubitak kalija se nadopunjava:

  1. Grah grah. Juha je izrađena od ljuske, inzistirala je 20 minuta. Prvi prijem ranih - 5:00 sati iznosi 200 ml; drugi - za 30 minuta. prije doručka; treći - za 30 minuta. prije ručka - koliko volumena; četvrti navečer, ali najkasnije do 20:00 sati.
  2. Vitamin čajevi, diuretici. Mješavine: listovi brusnica, ribizle, maline, dogrose (bobice). Pola šalice mješovitih sastojaka izlijevamo u 250 ml kipuće vode, vriju 10 minuta, ostavimo stajati 20 minuta. Pijte poput čaja.
  3. Bubrežni čajevi. Takve se naknade mogu kupiti u ljekarni. Izradite se: smreka, dogrose, bobice od sjemenke pomiješane s lišćem iz konja, cvjetova od lonca. Svi kradu i piju umjesto čaja.
  4. Decoctions - marelice, peršin.
  5. Šećerne čajevi se koriste kao dodatne metode uklanjanja tekućine.
dijeta

Dijeta kod ciroze s ascitesom se smatra ne samo sredstvo za poboljšanje stanja pacijenta o alternativnoj medicini, ali je isto tako povezan kao metoda u ortodoksnoj medicinskoj praksi. Bez obzira je li pacijent ovisan o brze hrane i ostalim obrocima koji uništavaju tijelo, svi ljudi koji imaju ascites imaju pravo na posebnu prehranu. Stroga prehrana je sljedeća:

  1. Proizvodi i posuđe trebaju biti strogo konzumirani u toplom stanju.
  2. Sol, koja sadrži ove sastojke, hranu - potpuno su isključene.
  3. Neuspjeh je pun alkohol, uključujući sve proizvode koji sadrže alkohol (kolači, slatkiši, biljne tinkture itd.).
  4. Akutni, masni, dimljeni i prženi, začinjeni, luk, papar se koriste samo u ograničenim količinama.
  5. Nemojte jesti svježu pečenu robu.
  6. Isključene su marinade, kiseli krastavci, konzervirana hrana.
  • Mliječni proizvodi - samo niske masnoće.
  • Žitarice, žitarice.
  • Povrće - pirjana, kuhana.
  • Riba, meso - niske masnoće.
  • Sušene čaše, komadići, bobica, voće, voće, miješani plodovi.
  • Jam, dušo, džemovi.
  • Jaje kuhano.
  • Kruh je samo raž.

Sve što će poslužiti kao gastrointestinalni iritant je zabranjeno. Ako izbornik koristi sol, obrađen suvremenim tehnologijama s visokim sadržajem NaCl, to će uzrokovati dodatno zadržavanje tekućine unutar tijela. Zbog toga se izaziva ne samo otekline ekstremiteta, već i akumulacija u trbušnoj šupljini. Ako nema kalijeve soli bez natrij klorida, bolje je isključiti iz hrane zajedno.

Ascites su vrlo opasni za ljudski život, jer njena formacija u obliku povećanja tekućine unutar želučane šupljine izaziva niz smrtonosnih stanja. Na primjer, može se početi nepovratna infekcija krvi, apsces, ili pritisak koji nastaje padom, koji može poremetiti rad unutarnjih organa smještenih u susjedstvu. Pored problema s jetrom, takva patologija može izazvati onkologiju (u 10% slučajeva) ili zatajivanje srca (5%).

Recenzije ljudi na liječenju ascitesa u cirozi jetre

Sve recenzije liječenja jetre su zastrašujuće i sugeriraju da je nemoguće izliječiti ascite. Želim reći da ako se ne bavite svojim zdravljem, čak i ako je prekasno, onda da, slažem se, ne možete izliječiti. Moj djed je imao ascite, sad trpim. Ali ne odustajem. Liječnici mi pripisuju 5 godina života. Prošlo je već 4 godine, tijekom tog vremena pumpana tekućina 3 puta. Stalno pijem lijekove, vježbam se da se promijenim. Osim toga, stavio se na tešku ishranu, iako se u početku neću sakriti, bilo je teško naviknuti se. Sada liječnici ne čine turobna predviđanja. Naprotiv, svatko je iznenađen što je otišao na razmišljanje!

Moj otac ima takvu bolest. Redovito odlazi u terapijski odjel u bolnici, negdje u bolnici, tjedan ili dva. Onda se vrati kući. Prema njegovim riječima, postaje mnogo lakše nakon probijanja. Pijenje je bilo već dvije godine nakon dijagnoze ascitesa. Bilo je teško za njega da prihvati stvarnost, ali on se bori. Mnogo bih mu želio brzo oporavak. Prema prognozama, liječnici kažu da za sada nema ničega za strah i da sve ovisi o njemu i podršci bliskih srodnika.

Koje su lijekove i narodni lijekovi bolje za sprječavanje crva u odrasloj dobi?

Što je opasno i kako postupati s kalkuloznim kolecistitima?

Ostavite odgovor otkazati

Prije uporabe lijekova obratite se svom liječniku!