Bella leonidna Lurie recenzija

Simptomi

Bella Leonidovna Lurie, kandidatkinja za biologiju, diplomirala je na Moskovskom državnom sveučilištu. M.V. Lomonosov.

Specijalistički bolesti jetre (više od 100 publikacija, od kojih je oko 50 publikacija o liječenju ciroze, i korekciju raznih metaboličkih poremećaja u poremećajima funkcije jetre - zajedno s vodećim kliničarima - kirurga i liječnika hepatologist ruski državni Medicinski fakultet).

Članica Europske udruge za proučavanje jetre od 2005. godine, sudionik Međunarodnih kongresa i konferencija Ruske udruge hepatologa. Jedan od osnivača, a od 2000. do listopada 2009. godine - voditelj istraživačkog centra za hepatologiju Instituta za fizikalno-kemijsku medicinu Ministarstva zdravstva i socijalnog razvoja.

C 2009 Voditelj hepatologiju Istraživanje GEPATIT.RU centar temelji „na vrtu klinike” Medical Center.

Bella Leonidovna često pozvan kao stručnjak za središnjih kanala za sudjelovanje u televizijskim emisijama posvećenim bolesti jetre.

Redovna je savjetnica o vodećim hepatološkim mjestima i forumima. Odgovorila je na više od 10 000 pitanja o liječenju bolesti jetre.

Lurye Bella Leonidovna

Recenzije o liječniku

Nevjerojatno je dobro bio prijem. Specijalac nas je pozorno slušao, insinuirao sve, protumačio ga, rekao nam je na svim novinama gdje ići i što činiti. Ako je potrebno, zasigurno ćemo ići tamo. Cijena ulaznice na razinu usluge odgovara. Hvala vam puno! Nema primjedbi i prijekora. Svi smo se dogovorili.

Liječnik je potpuno zadovoljan. Unatoč činjenici da smo kasnili, odmah smo prihvatili. Od svih liječnika koje smo posjetili, ovaj je jedini koji je vrlo kompetentan za sve, ne promiče nikakva dodatna istraživanja koja nisu potrebna. Sve u suštini, sve je jednostavno, sve se odvija na detalje, sve u običnom jeziku. Ovo je prvi stručnjak koji nije propustio simptome koji nas brinu. Prirodno ćemo pogledati rezultate liječenja, ali i sada se osjeća kao da će sve biti izvrsno izvedeno. Mi smo sami dobili liječnika na povratne informacije rođaka i sada ćemo dobro odgovoriti na to.

Svidjelo mi se sve. Specijalist je pretražen na internetu u području rada. O liječniku sam imao najviše pozitivnog mišljenja. Izgledao je vrlo pažljivo, objasnio je, učinio sve što je bilo potrebno. Sve što je rekao - sve se to dogodilo. Na kraju imenovanja sam propisao termin i niz potrebnih testova. Preporuča mi terapiju boljem od liječnika koji sam imao prije i vjerujem da je to bilo vrlo točno. Zato što je liječnik, kojeg smo imali prije, potpuno zainteresirali za nas.

Dugo nije mogao izabrati liječnika. Čini se da je impresivan grad, ali je teško odabrati gdje se može kretati za zdravlje. Ali pročitali su recenzije i zaustavili se kod ovog liječnika. Ponekad se boji reći, kao liječnik, ali još uvijek postoji neugodnost, ali ne postoji takva stvar. Liječnik nije propustio, čak i neki, po mom mišljenju, manja odstupanja od norme. Ostavite liječniku osjećaj da ćete se izliječiti i da kršenja zdravlja ne idu nigdje. Sada ću pokušati propisani tretman i vidjeti rezultate koje će se pokazati.

Lurye Bella Leonidovna

Agrinskaya OV

3 mišljenja
hepatologist
Str. Aleksandra Solzhenitsyna, 5, zgrada 1
Klinika "TrustMed"

Ryazantseva MA

3 mišljenja
hepatologist
Str. Aleksandra Solzhenitsyna, 5, zgrada 1
Klinika "TrustMed"

Recenzije (7)

Ako sam znao s kakvim osjećajem i suzama u mojim očima ostavljat ću ovog liječnika, ne bih otišao u život! Stav je bio bijedan i arogantan, dugo sam znao za moj problem, zbunio neke nijanse u analizi. Gotovo bez mene čuo, ali utvrđeno je da sam bio praktički već u drugom svijetu, počeo sam pisati testove za 10 tisuća rubalja, a istovremeno - proći će danas u uredu i pretvoriti u. Rekao sam da danas sam financijski nije spreman predati analizu podataka, počeo nešto razdražljivost od strane liječnika i fraze trajati me uopće iznenadilo: „A što si ti, chat ovdje došli?”! Možda postoje dobri doktori, ali Bella sa svojim slobodnim konzultacijama. Ne idem nigdje s nogom! Razvod novca je moj osjećaj iz ove klinike.

Nema ni etike ni kulture u Lurye Bella Leonidovna. "Slobodna neozbiljnost" - pa morate pozvati savjetovanje s njom.

Šetali smo dionicama ultrazvuka + fibroskan + konzultacija o rezultatima istraživanja za 4000 rubalja. Osim toga, ultrazvuk trbušne šupljine + 2000 rubalja. Predujam na blagajni, za 2 objaviti 14 tisuća. (4000 * 2 + 2000 * 2), tvrdeći da je osoblje recepcije preporučuje se ultrazvučni Doppler 2700 umjesto 2000. odbačeno broje Konvencionalna. Dobivamo rezultate, idemo na konzultacije s Lurie BLL-om. Gledajući na rezultate, odmah postavljaju pitanje: "Hoćete li se liječiti?" Nakon što odgovorite da prvo morate proći dodatne testove i raspraviti moguće troškove, daje smjernice na A4 list s potrebnim analizama (stalno komentiraju što su pronašli, i brinuti o našim financijama i pokušati svoju ušteđevinu dodjeljivanjem samo najpotrebnije. Opći dojam o klinici (iznajmljuje ured na Vrtnom prstenu) nije najbolji, možda postoje kvalificirani stručnjaci, ali iskreno nametanje usluga ostavlja neugodni dojam nakon posjeta.

Što se tiče slobodnog konzultacija s BL Lurie - osjećaj da ona radi kao "voditelj prodaje" za njezinu kliniku, u određenoj mjeri koristi njezino ime. Nisam dobio nikakav savjet, izašla sam nakon 5 minuta čekom za 10 tisuća rubalja. i poruka da ponovno vrše svoje analize, koje su bile pri ruci (napravljene dan prije u Središnjoj bolnici i Nyar-Medicu) i koje su je gotovo prisilile da barem pogleda. Došla je s prigovorom na jakim edemima nogu ili stopala, uopće nije gledala ni vidjela. Osjećaj komunikacije je potpuna ravnodušnost i zanemarivanje. Ne mogu ništa reći od strane stručnjaka, nakon takvog sastanka odlučio sam se prijaviti na drugo mjesto.

Želim zahvaliti Lurie Bella Leonidovna za nadležnom savjetovanje i pomoć u rješavanju našeg problema. Moj sin je imao hepatitis, ali nije želio otići liječniku i bio je uključen u samozavaravanje. Tražio sam članke na internetu i pokušao sam liječiti, što je samo pogoršalo moje stanje. I njegovo se stanje pogoršalo svaki dan. Naučili smo, na žalost, prekasno za njegovu dijagnozu, no zahvaljujući liječniku, koji nam je ponudio stručnu pomoć, sin ide na izmjene i dopune. Glavna stvar je ne odustati i djelovati!

Klinika na vrtu

Metro: Kulturni park

Adresa: Moskva, Zubovsky Bulvar, 13

Radno vrijeme: Radnim danom: 9: 00-21: 00, subota: 9: 00-15: 00

Dani dana: nedjelja

Kontakt telefon: +7 (495) 255-10-60

Nije li prošao? Mi ćemo vam pomoći pronaći liječnika u Moskvi: 8 (499) 519-36-72

Ulazak u skoroj budućnosti, popusti do 30%

Fotografije iz klinike

Dodatni opis

Medicinski centar Klinika na Sadovaji ima jedinstveni tim medicinskih stručnjaka koji je osnovan prije više od 10 godina. Pružamo visoko kvalificiranu pomoć u dijagnozi i liječenju raznih bolesti. Svi naši liječnici su profesori, liječnici i kandidati medicinskih znanosti, liječnici najviše kategorije. Mnogi stručnjaci našeg dijagnostičkog medicinskog centra poznati su u svojim područjima, članovima europskih i ruskih znanstvenih društava, te autorima brojnih znanstvenih radova. Istodobno svaki liječnik našeg centra je iskusni praktičar koji svakodnevno komunicira s pacijentima. Stotine pacijenata uspješno su prošle tečajeve u našem Centru prema međunarodnim standardima, uključujući ozbiljne i život opasne bolesti. Međutim, često morate poduzeti nestandardna rješenja u složenim kliničkim situacijama, što zahtijeva liječnika i puno iskustva i stručnih vještina.

Klinika na Vrtu opremljena je najmodernijom opremom, uključujući stručnu klasu. To nam omogućuje primjenu najnovijih dijagnostičkih metoda i provođenje liječenja kroničnih bolesti u širokom rasponu medicinskih specijalizacija. Dostignuća suvremene medicinske znanosti u dijagnostici i liječenju omogućuju nam održavanje pristojne razine kvalitete života već dugi niz godina. Poduzmite prvi korak, poduzmite anketu, dobivajte pouzdane informacije o svom zdravlju i, ako je potrebno, koristite pomoć stručnjaka na visokoj razini kako biste riješili svoje zdravstvene probleme. Stručnjaci našeg centra razvili su cijeli niz dijagnostičkih programa za muškarce i žene, uključujući program godišnjeg liječničkog pregleda.

Bella leonidna Lurie recenzija

- Program "Vaš liječnik" je na zraku. Podsjećam vas da danas govorimo o virusnom hepatitisu. Mi u studiju Bella L. Lurie, voditelj Hepatologija centar klinici Instituta fizikalno-kemijskih medicinu, Ministarstvo zdravstva Rusije, član Europske udruge hepatologiju.

- Zdravo, Bella Leonidovna.

- Drago nam je što vam možemo pružiti dobrodošlicu u našem studiju. Počela sam naš razgovor s pričom da je toliko mnogo ljudi zaraženo hepatitisom. Što mislite, hepatitis je još uvijek izgovor za tjeskobu? Što je hepatitis?

- Hepatitis je upalni proces u jetri, a ne samo da virusi mogu izazvati hepatitis, postoje i drugi uzroci hepatitisa. Ali danas ćemo govoriti o virusnom hepatitisu. A virusni hepatitis je danas otvorila toliko da nije dovoljno latinicu za označavanje vrste hepatitisa: A, B, C, D, Delta, itd Ali stvarno ozbiljno i smatramo samo dvije vrste hepatitisa - B i.. C, što se pokazalo da prisutnost virusa, u slučaju da je to aktivni dijagnoza kroničnog virusnog hepatitisa, koji neizbježno i nužno uzrokuje promjene u jetri koji sukladne s života, te promjene su nepovratne. Vrlo su spor. Proces koji vodi do toga naziva se proces fermentacije, a uvijek posljednja faza je ciroza. Zato su te bolesti ozbiljne i opasne. Virusni hepatitis A, koji se najčešće manifestira u akutnom obliku, to jest, žutica i sa svim ostalim simptomima, vrlo poznat. I, u načelu, ova bolest se obično tretira u bolnici i uvijek završava oporavkom. Akutni hepatitis također može biti B i C, kada velika količina virusa ili reakcija tijela uzrokuju točno iste simptome, ali vrlo često akutni virusni hepatitis B i C završavaju u oporavku. Iako ne postoji takva dijagnoza virusnog hepatitisa C kao oporavak, takav ishod. To je najčešće kronični oblik ili nositelj antitijela na hepatitis C. Što se tiče panike koja se obično javlja kod ljudi, kad se suoče s tom dijagnozom (i, moram reći da do danas, ova dijagnoza je dostupan za bilo koji od nas. Jer zakon - a to je upravo pravo - za bilo koji tretman u kliniku ili bolnicu, a ne nužno s hepatitisom, svakako će napraviti analizu na virusni hepatitis B i C. to je izuzetno važno, jer ako osoba ima vremena za otkrivanje bolesti, s njima m Možete živjeti. Ali, moram vas upozoriti da su rezultati testova koje osoba prima u ovom prvom pregledu ne znači uvijek dijagnozu. Stoga je važno, koji je prvi izvijestio dijagnozu, i da ljudi čuju kao odgovor na ove rezultate testa. Dakle, na žalost, Na primjer, osoba je prvi put dijagnosticirana - HB antigen - to nije dijagnoza, to je laboratorijski pokazatelj koji u načelu znači da osoba ima hepatitis B virus, ali ovo je a ne dijagnoza "kroničnog virusnog hepatitisa", jer je za takvu dijagnozu potrebna dodatna ispitivanja. I često se osoba prima rezultat analize nestručne osobe, koja ne razumije ništa, on može čuti: „Ova kolica HB-antigen, što nije opasno za vas, jer je gotovo trećina čovječanstva zaraženo s njima.” U ovom trenutku, osoba može primiti svoju kaznu, jer one promjene jetre koje se javljaju kada ima virus, dogodit će se vrlo sporo. A ako je osoba na primitku takvih informacija odmah pogrešno usmjerena, onda ga baci iz glave i djeluje kao da mu se ništa nije dogodilo.

- I ovo, nije istina, naravno...

"To može biti tako, naravno, ali treba provjeriti." Stoga, prvo što vam treba, kada osoba dobije takav rezultat analize (ne kažem da je to dijagnoza), trebao bi se obratiti hepatologu.

- Vidim. O tome tko su hepatologi, razgovarat ćemo malo kasnije. A sada ćemo kratko prekinuti i vidjeti video koji govori o načinima zaštite od hepatitisa i malo - o liječenju hepatitisa.

Posljednjih godina milijuni ljudi suočeni su s problemom virusnog hepatitisa. Ove opasne zarazne bolesti stekle su veliku količinu širom svijeta, uglavnom zbog nepoštivanja pravila higijene. Često ljudi jednostavno nemaju dovoljno informacija o načinu širenja virusa, načinu zaštite i liječenju. Na primjer, većina zna samo da je hepatitis B opasan, jer može dovesti do ciroze i raka jetre, a liječenje se provodi s skupim lijekovima.

U skupini visokog rizika od infekcije, mladi ljudi, kao i ovisnici o drogama. Međutim, nije svatko zna da možete dobiti infekcijom virusnog hepatitisa i kod kuće: preko manikura pomagala, uz uho piercing i tetoviranje kroz ručnik, ručnik, britva i tako dalje. Međutim, nemojte se bojati - bolest se može liječiti. Statistika govore sami za sebe - s hepatitisom A ili E u većini slučajeva potpuno oporavi, hepatitis B otvrdnuti na 90 slučajeva na 100, hepatitis C, ili D - jedan od pet, preostali bolest postaje kronična. Ali ovo također nije presuda. Pravilnim tretmanom osoba može živjeti 10-20-30 godina ili više. Zapamtite: glavna stvar, pitanje koje od lijekova bolje zaštitite jetru - treba odgovoriti visoko kvalificirani stručnjak. Alexander Pomoschnikov, "Televizijski klub dame".

- Nastavljamo razgovor s Bella Leonidovna Lurie, šefom hepatološkog centra poliklinike Instituta za fizikalno-kemijsku medicinu Ministarstva zdravstva Rusije, članice Europske udruge hepatologa. Bella Leonidovna, sada smo laboratorij s vama da bi osoba trebala s takvim informacijama, s tim podacima otići u hepatolog. Što ovaj stručnjak radi, zašto mu samo može pomoći?

- Činjenica je da je virusni hepatitis vrlo složena bolest. A u svakom konkretnom slučaju potrebno je razumjeti. To se osobito odnosi na virusni hepatitis B, koji je (usput, za mene vrlo čudno) postoji mišljenje da virusni hepatitis B nije opasan. Sada, virusni hepatitis C je opasnost, to je nježni ubojica i tako dalje, uvijek je smrtonosan, a virusni hepatitis B nije. Vrlo velika pogreška. Virus hepatitisa B je vrlo zlo. Kada je aktivan, brzo dovodi do ciroze, pa kako bi razumio što se događa, liječnik treba točno utvrditi što svaka osoba ima vezu s virusom, jer se oni formiraju u svakoj osobi na različite načine. Ponekad, ti odnosi su u korist virusa. Zatim je ljut, aktivan, a liječenje će biti vrlo ozbiljne droge i rezultat liječenja izjavljujemo zaustavljanje procesa, što dovodi do ciroze. Evo to zaustaviti proces, to se ne zove oporavak, to se zove otpust, a koju je vrlo zadovoljan, jer ako se virus više ne širi, da samo posebne pripreme može postići (naglašavam to), tada osoba može živjeti s virusom dolazi stotinu i pedeset godina i nemaju problema s cirozom. Zadaća moderne medicine je ispravno odrediti što treba učiniti. I specifično s virusom hepatitisa B postoji određeni problem, jer ovdje, za razliku od virusnog hepatitisa C, nema standardnog liječenja. U svakom slučaju, i sam liječnik, s obzirom na njegove kvalifikacije, s obzirom na njegovo iskustvo, s obzirom da čak mogu reći, njegov položaj, aktivni ili pasivni u odnosu na liječenje se može reći da se odredi budući život osobe. Jer ako pravovremeno donese pravilnu odluku i pravilno, na kraju će dobiti zdravlje, s tom bolesti će živjeti, a ne umrijeti. Stoga je ovo izuzetno važno. S virusnim hepatitisom C, nešto drugačija situacija. Vrlo je važno ispravno dijagnosticirati, jer prisutnost antitijela na hepatitis C virus, koju određuju svi laboratoriji, bilo koji, kao što sam rekao, ne znači dijagnozu. Ovo je odgovor na hepatičku reakciju tijela na ono što je organizam virusa hepatitisa C posjetio. Postoje dvije moguće varijante razvoja događaja. Ako je virus u jetrenim stanicama (on ne živi u krvi) replicira i na kraju ga uništava, a mi naći virus u krvi u tom trenutku smo stavili dijagnoze nužno će zahtijevati liječenje. I ovdje, kad čujem (i vrlo često se raspravlja) da je tretman virusnog hepatitisa C beskoristan, to je nemoguće, to je ogromna, katastrofalna pogreška. Stoga, ako se osoba obrati specijalistu, shvaća da će - primiti redovne radnje, trošiti novac i tako dalje.

- Nastavljamo program. Razgovarajmo o simptomatologiji koja prati hepatitis C. Je li tamo ili ne?

- Nažalost, osobitost ove bolesti je da se ne manifestira na bilo koji način. U ovom i njegovoj opasnosti, jer osoba koja ne osjeća nikakve simptome, ne posavjetuje se s liječnikom. Ponekad simptomi mogu biti posve normalni, a nije ni umjetno za osobu koja može biti povezana s hepatitisom. Na primjer - povećano umor, nemotivirano smanjenje radne sposobnosti, bol u zglobovima. To je sve što se događa s toliko mnogo bolesti, s istom gripom se događa. Stoga, čak ni osobi ne može doći do toga da se to može povezati, a ponekad su to jedini simptomi virusnog hepatitisa. Kada se pojave ozbiljni simptomi, vidljivi su na licu. Zatim je teško i kasno liječiti virusni hepatitis. Stoga, kada govorimo o tome kako je načelno odrediti - postoji samo jedan način - napraviti analizu. Nažalost, sada nitko ne može reći da smo izvan skupine rizika, ne identificiramo skupine rizika. Nažalost, možda, zbog širenja intravenozne uporabe droga diljem svijeta i tako dalje, bilo kakva medicinska manipulacija za neku osobu je opasna. Budući da nitko od nas ne može reći: "Nikada nisam bio u zubaru u mom životu", onda smo svi, do jedne osobe, u opasnosti. A to znači da morate provjeriti vrijeme. U virusni hepatitis B postoji inokulacija, potrebno ga je napraviti, jer je ozbiljna obrana.

- U ili C što si rekao?

- virusnom hepatitisu B. Na virusni hepatitis C, nažalost, nema cijepljenja, au skoroj budućnosti znanost ne obećava ovo cjepivo zbog složenosti tog virusa. S virusnim hepatitisom B, situacija je kako slijedi. U svijetu više od 15 godina, a u našoj zemlji, otprilike 5 godina, postoji zakon prema kojem sva djeca na prvi dan rođenja treba cijepiti protiv hepatitisa B. Na žalost, ovo cjepivo nije vječno, a 5-8 godina antitijela, koji su umjetno razvijeni, nestaju. I nakon toga, osoba je opet nezaštićena. U ovom trenutku odluka više ne donosi zemlja, odrasli donose odluku, a to je njihova odgovornost. Ako ne znaju za to, nikad prije nisu čuli ništa, oni su u velikoj opasnosti. Ako osoba zna o tome, na primjer, žena kada planira trudnoću, jer virus hepatitisa B prolazi kroz posteljicu, dijete se prenosi i mora se cijepiti. I znate, nažalost, svaki europski hepatološki kongres (koji prolaze jednom godišnje) započinje činjenicom da se broj bolesnika s hepatitisom B povećava. Strašno je, čudno je kad postoji zaštita. Znaš, postoje bolesti koje više ne postoje u svijetu, na primjer, boginja, također, prenosi se od osobe do osobe, ništa drugo. Bila je poražena zbog cijepljenja. Ali ovdje, na žalost, budući da ne djeluje jednom u životu, morate donijeti odluku svakih 5-8 godina, izloženi smo nevjerojatnoj opasnosti, iako se problem može lako riješiti. Druga stvar je virusni hepatitis C: nema cijepljenja, morat će se provjeriti ovdje. Ali želim još jednom naglasiti da postoji liječenje, a ovaj tretman je samo standard (prema međunarodnim standardima), koji nije samo odobren, ali dokazano je da ima smisla, pomaže u zaustavljanju reprodukcije virusa. Ne znamo hoćemo li ukloniti ili ne, jednostavno zato što nema analize. Čim virus nestane iz krvi, više ga ne vidimo. Možda, u nekim slučajevima, možemo dati jamstvo, kažemo da virus više ne postoji, ali budući da nema analize i bez jamstva, to potvrđuje, možemo govoriti o remisiji.

- Bella Leonidovna, još jednom naglašavajte što je zadaća uobičajene medicine u liječenju hepatitisa.

- Znaš, zadaća moderne medicine u liječenju hepatitisa C, kažem, jest sljedeća. Osoba koja dobro obaviješten (au ovom prosvijetljenom dobu, informacije su lako dobiti), ali svaki put se pitam kako je, ipak, proširila mračnjaštvo i neznanja glupo kad nudi liječenje virusnog hepatitisa s nekim pićem, sveta voda, krv topline, hlađenje krvi, bilja, dodataka hrani... To je strašno, ovo je najveća opasnost koja sada postoji za one koji žele živjeti s virusnim hepatitisom i ne umiru.

- Naši gledatelji, nadam se, neće to učiniti. Sada znaju da postoji posebna kasta liječnika - to je hepatologa - koja se specifično bavi liječenjem virusnog hepatitisa. Morate ići s ovim problemom posebno za hepatologa.

- Ovo je standardna antivirusna terapija koja daje rezultat. Rezultat je život.

"Rezultat je remisija koja, kao što ste rekli, može trajati 150 godina. Napokon još jedno pitanje: Bella Leonidovna, kako biti na žene koje su na položaju naučili da im je hepatitis?

- Ovo je vrlo važno pitanje. Znaš, nažalost, i to mi se dogodilo, ponekad dobiju savjet od ginekologa o pobačaju. Kategorizirano, ni u kojem slučaju, ne smije se konzultirati s hepatologom, jer virus hepatitisa C, na primjer, ne prolazi kroz placentu, a dijete se ne prenosi. Nažalost, hepatitis B virus, nažalost, prolazi kroz placentu, kao i seksualno prenosiv, za razliku od C. Ali postoji inokulacija, koju dijete na mnogo načina neposredno nakon rođenja štiti.

- To znači da treba cijepiti.

- Obavezno. Jedina prilika za raspravu (uopće ne govorim o tome) je ukidanje trudnoće samo ako je jetra ozbiljno ozlijeđena kao posljedica virusnog hepatitisa. A onda dvostruko opterećenje na jetri - s jedne strane dijete, s druge strane virus - žena ne može podnijeti.

- Bella Leonidovna, neki se ljudi dugo ne pojavljuju kod liječnika, nakon nekoliko godina uzimaju testove, uključujući virusni hepatitis. Kako vam savjetujete, s kojom redovitošću trebate doći i poduzeti takve testove?

- Meni je teško odgovoriti na ovo pitanje. Mislim da će svake dvije do tri godine biti u redu.

- Koje razdoblje inkubacije?

- Zato što, prvo, postoji razdoblje inkubacije, a drugo, procesi koji uzrokuju virus u tijelu, idu u jednom smjeru - prema formiranju ciroze, vrlo su polagani. Srećom, čak i ako virus već postoji, imate vremena za razumijevanje tog procesa i pravovremenih odluka na vrijeme.

- Je li moguće reći tako, da se nadamo da će nakon nekog vremena svi hepatologi poraziti hepatitis? Postoje li neki novi trendovi, neke pripreme?

- Znate, mogu reći da sada možemo reći da postoji način liječenja virusnog hepatitisa. Ovo nije slatka pilula, koju smo pili i sve je zdravo. Ne, to, na žalost, nije tako. Ipak, ovo je apsolutno apsolutno stvarna prilika da ovaj virusni hepatitis nastavi živjeti. Još jednom kažem - dugo vremena za život, i, što je najvažnije, bez ciroze. Kada razgovaramo o liječenju virusnog hepatitisa, detaljno objašnjavamo da osoba može imati nuspojave. Ni na koji se način ne mogu usporediti s onim što osoba doživljava kada ima cirozu. I, osim toga, oni odmah idu nakon prekida droge, ali zdrava normalna jetra ostaje.

- Bella Leonidovna, postoji mišljenje da je vrlo skupo liječenje. Što kažete o ovome?

- Teško mi je reći ono što je tako skupo, ono što je jeftino, to je sve relativno. Liječenje se razlikuje, i to kada se raspravlja liječenje, obvezno informacije moraju biti pod uvjetom da to da ne postoje samo skupi uvozni lijekovi, tu su naši domaći relativno jeftin i vrlo učinkoviti lijekovi za dokazane učinkovitosti. Stoga osoba treba imati izbor, a što je najvažnije, osoba treba imati ispravne i kompetentne informacije. Ako je ispravno informiran, to traje prave odluke, jer je značajka hepatitisa C može čuti, ne može izliječiti, skupih lijekova, bez jamstva, hrpa nuspojava... i da je čovjek, kao rezultat takve informacije učiniti? Pa, samo idi i pucaj. U stvari, postoji izbor, u stvari, morate biti tretirani nužno.

"Zdravlje je vrijednije od novca."

"Kao rezultat toga, dobit ćete zdravu jetru." Ali ako trošite novac na svoje zdravlje, nemate drugog izbora, vjerojatno je to točno.

- Bella Leonidovna, rekli ste nam sve što je lijepo i zanimljivo, hvala što ste došli k nama. Na ovom prvom dijelu našeg programa došlo je do kraja.

komentara 2

11. studenog 2012

Bio sam tretirana u ovoj tsntre.Lekarstva vrlo dorogostoyaschie.nachinaesh ubadanje antivirusni lijek (Pegasys) ili da je novac je dovoljno., pronašao pobochka i košta uvelichivayutsya.no rezultat se isplati, ja iznajmiti testovi svakih šest mjeseci. istina je posljedica VEH. boriti ne vozmozhno.nabor napreduje -Here odlučila da ga ponovno upisati,, Sretno Ne bojte se liječiti srce lechites.v normalno.dorogo.ali na što treba učiniti. Želim živjeti

1. siječnja 2014

Draga Bella Leonidovna!

Moje ime je Egani Alla Askerovna Imam hepatitis C s genotipom 1 od 1992. Hepatologists u Nižnji Novgorod (u kojem živimo) i liječnika u Njemačkoj (gdje smo prošli djelomični ispit) se preporuča da hitno provede liječenje, preporučuje se trojne terapije (npr. E. Tri lijekovi). Javite nam ako možemo sudjelovati u vašim kliničkim ispitivanjima. Ako nije, preporučujemo gdje drugdje možete primijeniti. iskreno

Alla Egani (mobitel +7 910 131 69 86, kućni telefon 8 831 215-06-07

Hepatitis ru osvrće se na kliniku

Komentari o Klinici na vrtu na Zubovskom Bulvaru, 13 (6 kat)

Želim podijeliti svoju radost!

Prije tjedan dana završio sam 12 tjedana liječenja hepatitisa C, 1 genotip.

Obradio se s lijekom Sofosbuvir 400 mg (Sofosbuvir) + Daklatasvir (Daclatasvir) 60 mg proizveden u Indiji.

Liječenje je bilo uspješno bez posebnih nuspojava.

Sada se osjećam jako dobro!

Preporučujem da ne odgađate s liječenjem, jer su lijekovi postali vrlo pristupačni.

Odmah sam naručio tečaj za 12 tjedana, iako kroz posrednike u Moskvi.

Tečaj me koštao 96.000 rubalja 12 tjedana.

Dostavili su mi to 8. dana nakon liječenja. Bilo je malo skuplje ako sam naručila izravno u Indiji, ali brzo i praktično i sve je jasno.

Upravo sam nazvao, naručio i dobio paketu! Cijene su niže od posrednika koji preporučuju liječnici u Moskvi.

Ako je potrebno, ovdje je telefon tih posrednika: +7 (925) 003-88-17 Sergey ili Andrey.

Obrađeno, nemojte pretjerivati ​​i živjeti u potpunosti! Brzo oporavak za vas!

Po mom mišljenju, prošao sam kroz ovaj objekt fibroelastometriju jetre. Od samog početka započeli su problemi: prvo, vrlo je teško pronaći - na zgradi nema znaka. Nazovem 2 telefona - ne pokupite telefon. Kad sam ih našao s velikim poteškoćama, rekli su mi: "Oh, a mi uvijek šaljemo znakove."

Dalje. Fibroelastometrija je iz nekog razloga izvedena na 11 mjerenja (u drugoj je ustanovi učinila 25). Informativnost se smanjuje.

I posljednji, najzanimljiviji. U toj instituciji postoji takva služba kao besplatna konzultacija liječnika. Mislim da ću ići, jednom besplatno. U uredu sam je pozdravio grubim dama s lošeg daha, što nije ni gledati studij, i odmah rekao da je stupanj oštećenja jetre je visoka i trebate konzultirati s našim liječnikom u svrhu liječenja. Riječ savjetovanje treba zamijeniti oglašavanjem kampanje, a liječnik - na promotora.

Istoga dana bio je na prijemu u državi. institucija, i sve se pokazalo ne tako loše kako su me pjevali.

Dno crta: ne savjetujem vam da hodate - oni su bezobrazno vtyuhivayut svoje usluge, a pouzdanost istraživanja postavlja sumnje. Nemojte se zavesti naizgled niske cijene. Općenito, poliklinika daje dojam polustonskog ureda, za ništa što je na 6. katu.

Zatražio sam ispitivanje jetre i konzultacije. Pokazatelji elastičnosti F0. Liječnik konzultacije zastrašuje, da je vrijeme da umre, ako se ne liječi samo kod nas. Kompletno nepoštivanje medicinske etike (cenzurira rad bolnice kliničke zarazne bolesti 1) Stavovi prema pacijentima su odbijeni, možda se mijenja ako se slaže na anketu i liječenje. Izuzetno nezadovoljni.

Moj je posjet započeo obmanom, a ne nikoga, ali najvažnijim gospođom od prezimena na slovo "L".

Gospođa očito nije od medicinskih, već iz prljavog kazališta), ali sada nije riječ o njoj.

Na mjestu je naznačeno: "Elastometrija jetre + ultrazvuk jetre + savjetovanje = 4000r. Nakon savjetovanja, rekli su mi ili rekli, da je za puni SAD potrebno platiti dodatno 2300r. U nazočnosti 5300r. i 1000 na karti. Kartica nije prošla i rekli su mi da će dati rezultat samo nakon dodatnog plaćanja. U redu. Idem u ured gospođi i pitam, mogu li dobiti savjetovanje o rezultatima ultrazvuka? U odgovoru: "Kada nam vratite naše dugove, tada ću razgovarati s vama" (pišem riječ za riječ, ne izmisliti ništa). Vraćam se u ured blagajnika, mučim karticu i, zbog toga, sumi istječe. Vraćam se s gospođom, ali može se vidjeti da njezino raspoloženje ni to... Ukratko mi objašnjava ono što sam već znao bez nje. Istodobno, na svaki mogući način proklinje INFECTIOUS CLINICAL SPOSOBNOST № 1. Sam klinika nije klinika, već jednostavan ured u najmu bez normalnih popravaka. Sve to je stvorilo dojam ne o profesionalnosti svih liječnika koji su tamo radili. Ovdje me sigurno neću tretirati, osim toga, dovodi do negativnih misli o nedostatku negativnih povratnih informacija o klinici, a sve pozitivne su napisane po narudžbi. Bolest jetre vrlo je ozbiljna i skupo u liječenju. Riješite se.

Po mom mišljenju, imam problema s gušteražom, i, nažalost, došlo je do jetre. Sada provodim test, prolaze testove i nastavit ću daljnje postupanje ovdje. Stvarno se nadam za pomoć, barem za sada, stručnjaci i sama klinika čine povoljan dojam.

Kasno je saznao o hepatitisu, i točnije kada je ciroza već počela. Dobro je da čak i dok sam u početnoj fazi i stručnjaci ove klinike pomogli da se nosim s njom! Prošao sam kroz dva tečajeva antivirusne terapije, bilo je trenutaka kad sam se htjela odreći, ali zahvaljujući podršci i liječenju stručnjaka ove klinike, nosila sam se s tom bolesti. Mislim da je ovo veliki uspjeh! Hvala vam!

Po mom mišljenju, Nelly Nikolaevna Tsurikova je vrlo pažljiva osoba i hepatolog vrlo visoke razine. Zahvaljujući izletu u vašu kliniku, vjerujem da mogu povratiti zdravlje, a podrška Nelly Nikolaevne je vrlo korisna u tome.

Klinička bolnica Bela Leonidovna otvara put do radosti bolesnima! Dan i noć, želim vam, dragi doktori onoga što si mi dao! Biti kao sretni, zdravi i mirni, prosperirati i znati - zahvalni pacijenti te vole. Doći ću k vama ponovo i iznova!

Po mom mišljenju, želio bih da sve bude anonimno, stoga, u tako osjetljivom pitanju kao hepatitis, u potpunosti sam povjerovao stručnjake iz klinike u Sadovoiju. Predao je analize, nažalost, razočaravajuća prognoza se pokazala istinita. Sada prolazim kroz liječenje u istoj klinici, nadam se, na povoljnom rezultatu, u potpunosti vjerujem liječniku svojim osjećajima.

Po mom mišljenju, kad sam osjetio snažnu bol u mojoj strani, shvatio sam da je vrijeme da se barem istražimo, barem da znamo uzrok ovog problema. U okrugu kliniku snimanje je bilo šest mjeseci unaprijed, pa sam se okrenuo ovdje, mogli ste sve učiniti točno na dan liječenja. Predao je biokemijsku analizu, uzi i elastometriju i, nažalost, postalo je jasno, što je alkoholni hepatitis. Pa, krivnja, osim vas u ovom nije netko. Zahvaljujući liječnicima liječenja hepatologist Tsurikova NN. i gastroenterologa Chernyshev AL jer nisam izbacio, oni provode kompetentan i učinkovit način liječenja. Ja sam na umu.

Po mom mišljenju, kada su počeli pripremati sa suprugom začeti bebu, markeri hepatitisa (- pozitivni HBs-Ag) otkriveni su na dostavu analize. Samo me to obeshrabrilo, nisam znala što da radim i kamo krenuti. Počeo se upućivati ​​i pronašao kliniku na vrtu. Hvala Bogu da sam našao svog liječnika - Nelly Nikolaevna Tsurikova. Bojim se da će morati prekinuti trudnoću, ali Nelly Nikolaevna rekao da hepatitis B nije kontraindikacija za njega. Tijekom cijelog razdoblja trudnoće bio sam pod njezinom kontrolom, koji mi je pomogao rađati normalno zdravo dijete. Neću se gnjaviti zahvaljujući na tome!

Bilo je bojazni da imam hepatitis C, ali je htio biti siguran, pogotovo jer je čuo da je sada pokreće besplatnu konzultaciju na klinici u vrtu. Registrirao sam se istog dana. Zadovoljan i da nije potrebno rezervirati unaprijed, za nekoliko tjedana unaprijed, kao što se ponekad događa u nekim medicinskim centrima. L. Bell objasnio mi detaljno mogući uzroci ove bolesti, imenovao je ispit, prošao sam sve potrebne testove tijekom kojih mi je dijagnoza, nažalost, potvrđeno je, ali kod nadležnog liječnika da mi to nije zastrašujuće.

Po mom mišljenju, Hello. Svidjela mi se dvojica suradnika s kojima sam se slučajno susreo na mostu s naočalama s kratkom kosom, a nešto malo iznad nje. Uz kovrčavu kosu. I htjela sam ih kontaktirati telefonom. Dobre djevojke zaboravile su imena, ali ime jedne djevojke je Ksyusha ako ne pogriješim. Ako možete to učiniti kako bi me mogli nazvati. Ovaj broj je 8968-839-67-92. Recite mladog čovjeka s kojim se sreću na Kijev mostu noću, ako se sjećaju

Hepatološki centar "Klinika na vrtiću"

Hepatologija Moskva Centar otvoren je 2000. godine kao specijalizirana istraživački centar za proučavanje bolesti jetre, dijagnostici i liječenju hepatitisa. U početku, od 2000. do 2009. godine, Hepatology centar „Gepatit.ru” funkcionirao na temelju znanstvenih istraživanja instituta FHM (Research Institute fizikalno-kemijskih medicinu). Od 2009. godine centar je postao samostalna ustanova i preimenovana je u "Kliniku na vrtiću" Medicinskog centra. Stručnjaci Hepatology centar ima veliko iskustvo u uspješno liječenje različitih bolesti jetre, uključujući hepatitis, virusni ciroza, masna jetra (bezalkoholno masne bolesti jetre), i metabolički sindrom, gastrointestinalne bolesti: bolesti žučnih kamenaca, bolesti gastroezofagealnog refluksa, čir želuca, gastritis, gastroduodenalne cholesterosis žučnog mjehura, bolest Gilbert sindrom, akutna i kronična pankreatiata.

U hepatološkom centru "Klinika na vrtu" možete doći (50 metara) od metro stanice "Park Kultury".

Recenzije o hepatološkom centru "Klinika na vrtu" u Moskvi

Čini se da samo oko 30 godina i kakve srčane probleme možete misliti? Ali nedavno su počeli stalni prekidi u srcu, glava se stalno vrti, vrlo neugodna i bolna. Prijatelji su savjetovali da se obrate A. Karasevu i nisu bili u zabludi. Nisam se upoznala s takvom ljubaznom i suosjećajnom liječniku. Nakon sveobuhvatnog pregleda, uzimanja testova, kardiograma i ultrazvuka, liječnik je smirio i propisivao liječenje. Ispada da imam kongenitalni prolaps mitralnog ventila i, na sreću, nije zastrašujuće. A. V. Karasev nije propisao skupi lijek, ali smo počeli liječiti jednostavnim vitaminima i umirujućim lijekovima. Puno mu je zahvalan na pažnji i skrbi, njegovo liječenje mi je jako pomoglo. Sada samo savjetujem njega i sve svoje prijatelje. Vrlo sam zadovoljan, volio sam sve.

Znaš, ovo je izvrstan liječnik, operirao me 2007. godine. Ovo je liječnik od Boga. Sada se moj muž tretira za njega, nisam ni tražio drugog liječnika, ali mu odmah dođe. Da, malo je razgovarao, ali na takvim profesionalcima zdravlje se održava. Ogroman zahvalan svima, savjetujem svima.

Mnogo hvala Eleni Lvovni. Na vrijeme je pomogla mojoj kćeri. Ona ima srce od zlata. Neka Bog dade svoje zdravlje i sve najbolje!

Martazinova je najbolji perinatolog. Svi UZysts će moći mjeriti duljinu kostiju, ali ako Bog zabrani pitanje ozbiljne dijagnoze fetusa - to je samo njemu. Ima publikacije o intrauterini definiciji Shershevsky-Turnerovog sindroma. Ukratko, ako vam je potreban stručni ultrazvuk fetusa, sigurno se prijavite za Martazinova S.K.

Izvrstan liječnik! Pomogla mi je puno! Stručna profesionalna i lijepa osoba. Čula mnoge dobre recenzije o svom radu i pobrinula se za njeno osobno iskustvo.

Marina Leonidovna je liječnik - ne možete misliti na nešto bolje. Pametna, osjetljiva, pažljiva, pedantna i vrlo osjetljiva. Preporučujem svima.

Na moju vlastitu nevolju uznemirila sam se na odmoru, zaradila sam takvu nevolju kao i cistitis. Prvo sam propisao lijek (dobro, farmaceuti su mi rekli u ljekarni), uzeo sam ga, pomogao mu je. Vratio se kući, a nakon nekog vremena upala se ponovila. Sada nije bilo bez posjeta liječniku. Bio sam na recepciji s Badriom Roinovichem, pokazao se kao prvoklasni stručnjak. Bio je iznimno pristojan i susretljiv u komunikaciji. Potvrdio je da je to uistinu cistitis u meni i objasnio zašto je opasno liječiti se. On mi je propisivao prave lijekove, pomogao mi je vrlo brzo. Tečaj je prošao, a za 9 dana sam se bavio bolešću. I ja sam također primio vrijedne savjete od liječnika kako spriječiti još ponavljanje problema. Vrlo je dobro kada liječnik zna kako pomoći i upozoriti. Savjetovat ću ovom urologu za svakoga tko je naišao na sličan problem, kao što sam imao.

Kao što je dobro, da je zbog poznate sam saznala o ovom divnom liječnikom kako Martazinova S. K.. Kad sam stigao do njezina imenovanja, ona je ugodno me iznenadio njegov dobar odnos i profesionalnost. Ispitivanje je provedeno ispravno, mirno, a što je najvažnije - liječnik je mogao razumjeti što me muči. Želim vam zahvaliti Martazinovoj da je tako odgovorno i savjesno reagirala na svoj rad i bila u mogućnosti da mi pomogne, postavila je pravu dijagnozu. Još takvih lijepih liječnika u našem lijeku! Savjetujem Martazinovu svima!

Prekrasan liječnik, ljubazan, kompetentan, pažljiv. Bilo bi više od takvih liječnika, sve objašnjava da je dostupno i inspekcija provodi vrlo precizno. Nijedna minuta nije požalila što sam stigla do Vere Efimovne.

Lijepa liječnica! Vrlo odgovoran i jednako pažljiv prema svim pacijentima. Puno vam zahvaljujemo na poslu. Bilo bi više od takvih liječnika.

Savjetujem vam da povjeravate poslove srca profesionalcu svog poslovanja. Srećom, pronašao sam takav profesionalac i sad uživam predivan zdravstveno stanje bez ikakvih briga i briga o radu srca. To je uistinu talentirana osoba, obrazovana, sposobna razmišljati i donositi nestandardne odluke i sve to samo s jednim ciljem, da pomogne osobi koja mu se obratila za pomoć. Prvi put sam upoznao jednog stručnjaka tako vjeran svojoj profesiji. Lijepo je shvatiti da su i dalje i nastavljaju nas postupati.

Dr. Tanashchuk Elena Lvovna, dobar gastroenterolog s poznavanjem specijalnosti pristupa svom poslu. Prijem je pristojan i uljudan. Pitanja su detaljno odgovorila, iako u suptilnosti ne obavještavaju.

Liječnik - gastroenterolog Tanashchuk Elena Lvovna - stručnjak visoko kvalificiran. Stoga, kad sam imao problema sa gušteračom, odmah sam joj se obratio. Sada, nakon liječenja, osjećam se puno bolje. Pomagao mi je propisani tretman. Za koju mnogi zahvaljuju Eleni Lvovna. Ona je osjetljiva, razborita osoba.

Pravi profesionalac, liječnik s velikim slovom. Hvala vam na odgovarajućem tretmanu, zahvaljujući kojoj imam sina.

Pravi profesionalac. Liječnik s velikim slovom.. Da, ne sranje, ali ona je ginekolog, a ne prsluk za suze. Zahvalan na adekvatnom tretmanu zahvaljujući kojoj imam dijete!

Razočarani prijem. 3000 je dala i ništa novo za 10 minuta nije prepoznalo! Liječnik je lišen svega ljudskog, vrlo odvratnog stava!

Dijagnoza je postignuta vrlo brzo, rezultati ispitivanja su odmah došli. Operaciju je učinio i sam, ne skriva ništa od pacijenta, sve objašnjava i pokazuje. Lijepo je nositi se s takvim liječnikom.

Nelly Nikolaevna je prekrasan liječnik. Vrlo pozoran. Uvijek vodi pacijenta od i do. Vrlo profesionalan pristup rješavanju bilo kakvih problema. Posebno zadovoljan što ne gradi zidove između pacijenta i liječnika. Da biste dobili odgovore na hitna pitanja, jednostavno nazovite.
Živi. Emocionalni. Vrlo dobar osjećaj pacijenta uvijek zna što je vrijeme za postavljanje kao pacijent, ali to je prokleto teško, jer rad je uglavnom s ljudima oboljelih od virusnog hepatitisa, u kojima emocionalno stanje je vrlo depresivan.
Bila je moj liječnik već više od godinu dana. I uspjesi koje smo uspjeli postići - definitivno je njezin kredit, jer je odabrala pravu taktiku tretmana, podržanu u svim fazama terapije i napravila ispravne prilagodbe.
Preporučujem stručnjaku.

Bella Leonidovna Lurie - profesionalac najvišeg razreda, i samo lijepa osoba. Nedavno sam došao do recepcije, prošao potrebne testove, sada čekam rezultat. Objasnio mi je sve što je dostupno, uvjereni da nema potrebe brinuti se, ništa se bojati. Sada čekam rezultate, nadam se da je sve u redu.

Nekoliko sam godina bio bolestan i za to vrijeme nisam upoznao stotinu liječnika. Vrlo često kad sam komunicirao s njima, imala sam dojam da pacijenti za njih su "novčanici". Iznimke od pravila mogu se nazvati samo stručnjaci centra u Sadovoyeu. Ovdje su pacijenti vrlo iskreno, s pravom pažnjom. Liječnici međunarodne razine u Klinici na Sadovaji su vrlo dostupni. Upisati ih na recepciju može biti vrlo brzo. Velika hvala voditelju klinike Lurie Belle Leonidovna za konzultacije i učinkovitu pomoć. Budite zdravi i vraćite što više bolesnika na zdravlje.

Zahvalit ću Bogu cijelom životu da mi šalje Vera Efimovnu. Ona je doktor s Bogom, zahvaljujući svojim odrastanja moje djece, svi su mi liječnici rekli da nema šanse da zatrudni, samo Vera Efimovna inspirirani mi nadu i nevidljiv. Niska kugla prema njoj. Šteta što nema tolikih liječnika od Boga!

Preporučujem dr. Pashkova Yevgenu Yuryevni. Okrenuo sam se prema njoj s problemom težine. Liječnik je bio pažljiv, imenovan za testove i otežano liječenje.

Dr. Pashkovoj E.Yu. Pozvao sam se na preporuku voljene osobe, doktor je u potpunosti ispunio svoja očekivanja. Vrlo grammotnaya, pristojan i pažljiv. S odgovornošću i marljivošću obavlja svoj posao. Sve govori i detaljno objašnjava. Ja sam slobodan.

Dr. Pashkovskaya E. Yu je pravi profesionalac. U potpunosti sam zadovoljio svoja očekivanja od konzultacija. Vpechetleniya samo najbolji, hvala za kompetentnost i pažnju.

Liječnici su savjetovali Pashkov E. Yu., Bio sam savjetovan da je posjećam s daljine. Liječnik je opravdao moje povjerenje, pokazao se na najbolji način. Vrlo prijateljski, prijateljski i oboyatelnaya liječnik. Poznavatelj u svom poslu.

Povjeravam svoje zdravlje sada samo u profesionalnost dr. Pashkova Yevgenia Yurievna. To u potpunosti odgovara mojim idejama o idealnom liječniku.

Odstranjena sam od ciste s pravim jajnicima i mnogi su rekli da je potrebno uzeti hormonske pripravke. Vera Efimovna je savjetovala da se ne gnjavi tim lijekovima, a u trenutku sve je u redu, nema odstupanja. Hvala ti.

Zahvaljujući Vera Efimovni imam kćer već 14 godina.

Iznenadan stav, ili sam se u lošem raspoloženju. Vrlo razočarana.

super liječnik. Je li ili je napravio u njoj ili mu operaciju na uretru u vezi stezanja nakon 2 neuspjelih operacija. Sada je sve u redu.

Bella leonidna Lurie recenzija

Virusni hepatitis je ozbiljna bolest. Ali hepatitis nije tako strašan kao ciroza jetre, na što vodi u velikom broju slučajeva. Normalne stanice jetre zamijenjene su vezivnim tkivom, organ prestaje funkcionirati, a stanje je nespojivo s životnim setovima.

Kako spriječiti razvoj ciroze? Kada trebam početi liječenje tako da ne propustim dragocjeno vrijeme? Ova i druga pitanja su odgovorena Kandidat Bioloških znanosti, član Europske udruge za proučavanje jetre, voditelj Hepatološkog istraživačkog centra, Medicinski centar GEPATIT RU "Klinika na vrtiću" Bella Leonidovna Lurie.

- Je li osoba s dijagnozom "virusnog hepatitisa" osuđena?

Ni u kojem slučaju. Prvo se liječi ova bolest. Drugo, moguće je živjeti s virusnim hepatitisom, samo je ciroza strašna. Ali se ne odvija iznenada ili odmah. Potrebno je vrijeme da ga stvorite.

- Koliko? Godine? Deset godina? Dvadeset?

Točan broj neće biti pozvan. Sve je vrlo individualno. Koliko vremena pacijent ima u rezerve ovisi o mnogim čimbenicima - dobi, spolu, genotipu virusa, trajanju bolesti, ali, prije svega, o tome koliko je daleko prošlo proces i na prisutnost genetske predispozicije za fibrozu.

- Kako znaš koliko je napredovao proces?

Po stupnju fibroze jetre. Ne tako davno, bilo je moguće procijeniti ovaj parametar samo uz pomoć biopsije. Pod lokalnom anestezijom, mali komadić jetre (biopsija) preuzet je iz jetre s posebnom iglom za probijanje i pregledan pod mikroskopom. Nedostaci ove metode su očiti: subjektivnost procjene rezultata; niska točnost - proučavanje vrlo malog područja tkiva, što ne uvijek odgovara stvarnom stanju jetre kao cjeline; fizička i psihička nelagoda pacijenta; boli i opasnosti od postupka.

"Neugodna procedura!"

Da, jest. Srećom, sada postoji nova tehnika - elastometrija na FibroSkanu. Omogućuje 5-10 minuta da se utvrdi stupanj fibroze jetre elastičnosti (gustoće) jetrenog tkiva, bez ozljede pacijenta. Ova studija je puno preciznija od biopsije, budući da se ne ispituje mali dio, već značajan dio jetre. Isključen je subjektivni faktor - rezultat se analizira pomoću uređaja bez sudjelovanja istraživača, a jednostavnost i udobnost ankete čini ovaj postupak dostupnim kao ultrazvučni pregled.

- I kako ćete znati ima li osoba genetsku predispoziciju za fibrozu?

Za to morate proći analiza imunogenih markera, povezane s povećanim rizikom od ciroze, uključuju polimorfizme gena imunoregulacijskih proteina, citokina i faktora fibrogeneze.

Prije nego što se ova tehnika pojavi, sklonost fibrozi procjenjuje se na sljedeći način: ako je osoba imala rođake s cirozom u obitelji, tada postoji sklonost brzoj cirozi. Ako nije bilo, onda ne.

- A sada možete samo donirati krv i saznati sve?

Točno. Na temelju rezultata ovog istraživanja možete predvidjeti rizik od razvoja ciroze i točnije odrediti taktiku upravljanja bolesnicima s virusnom infekcijom.

- Bella Leonidovna, recite nam o taktici upravljanja pacijentima virusni hepatitis.

Kada se osoba suoči s problemom virusnog hepatitisa, on i njegov liječnik imaju pitanje: kada početi liječenje? Činjenica je da nema slatke pilule od virusnog hepatitisa, koji je bio pijan - i sve je otišlo. Liječenje je prilično teško, dugo, skupo, s nuspojavama. Ako je osoba spremna odmah početi borbu s tom bolesti - savršeno. Ali ako trenutačno nema priliku za to, primjerice, najprije treba izliječiti druge bolesti, prikupiti novac za lijekove, napraviti karijeru ili planira imati bebu - u ovom slučaju, vrlo je važno razumjeti koliko je opasno takvo kašnjenje? Hoće li to dovesti do ciroze? I za to, kao što sam rekla, trebate procijeniti stanje jetre i saznati ima li pacijent genetsku tendenciju fibroziranja. Ovo je vrlo važna informacija za razmišljanje o donošenju važne odluke na vrijeme.

- Koje opcije mogu postojati?

Osobe s virusnim hepatitisom posavjetuju se s liječnikom u različitim fazama bolesti. Ako ste sretni, virus se otkriva na samom početku bolesti slučajnim pregledom. Pretpostavimo da pacijent ima ranu fazu bolesti, elastometrija je pokazala da nema fibroze u jetri, imunogenetski markeri procjenjuju da je rizik od ciroze nizak. Dakle, prognoza je dobra, još nije potrebna hitna terapija. Druga stvar je kada osoba uči od bolesti, kada su promjene u jetri nepovratne. Ovdje nije potrebno daljnje istraživanje - vrijeme je izgubljeno.

Najčešće se liječe bolesnici čiji je patološki proces već započeo, ali još nije dosegao opasnu osobinu. U ovom slučaju medicinska presuda je jednostavna - hitno je započeti liječenje. I ljudski, liječnik mora računati s životnim okolnostima pacijenta. Odjednom sada ima i druge planove za život ili ni na koji način? U tom slučaju morate procijeniti sve rizike i ispravno planirati tretman. Prije svega, uzima se u obzir je li osoba daleko ili blizu ciroze. Ako je blizu, morate odmah donijeti odluku, tretirajte barem najmanji način, najjednostavnije domaće droge, jer ovdje je borba za život. Ne možete odgoditi liječenje u slučaju da je visoki rizik od brzog stvaranja ciroze povezan s nasljednim čimbenicima predispozicije na njega.

- Pretpostavimo da je osoba pronašla virus hepatitisa C. U krvi će otići liječniku, ali se osjeća dobro i neće se liječiti prema ruskom običaju, računajući na šansu...

Ovo je njegov izbor i njegova odluka. Ali ovo je krajnje opasna odluka. Budući da sve promjene koje se javljaju kod hepatitisa, javljaju se vrlo sporo i postanu vidljive preko noći, kada se ništa ne može otkloniti. Dok se osoba osjeća dobro, sve je popravljivo, reverzibilno. Situacija se može preokrenuti iz bilo kojeg trenutka dok se ne pojavi ciroza. Kad se prekorači granica - sve. Nema povratka. Nemojte dopustiti cirozu - ovo je svrha liječenja. A ako je pravilno planiran tretman, taj je cilj ostvariv.

Kao rezultat liječenja virusnog hepatitisa postiže se stabilna remisija, tj. Zaustavljanje patološkog procesa. Mora se održavati i kontrolirati. A onda možete živjeti sljedećih 50 godina s normalnom zdravo jetrom.

Prethodni Članak

Paraziti u ljudskoj jetri

Sljedeći Članak

Cjepivo protiv hepatitisa