Je li moguće izliječiti ciroza jetre, recenzije pacijenata

Simptomi

Od svih bolesti koje predstavljaju smrtnu opasnost za ljudsko zdravlje, potrebno je izdvojiti cirozu, to je izlječiv ili ne, brz odgovor od onih koji su se licem u lice s ovom strašnom bolešću.

Ali prvo morate otkriti što ova podmukla bolest, njezini simptomi, značajke, karakteristike. Također će biti korisno razumjeti kako odrediti prisutnost u tijelu ove bolesti, dok je u ranoj fazi.

O cirozi

Dakle, prvo pitanje koje interesira filistin je ono što je ciroza jetre?

Ciroza jetre je kronična bolest karakterizirana djelomičnom nepovratnom smrću jetrenih stanica i smrću organa.

Zvuči takva definicija nije baš optimistična i vesela, međutim, kao i sve što je napisano u bilo kojoj medicinskoj enciklopediji. Uzroci ove bolesti mogu biti sasvim različiti.

  • Pijani alkoholizam. Dugotrajna uporaba alkoholnih pića, nesumnjivo, ne utječe na stanje organa za filtriranje, a ne na najbolji način.
  • Virusni hepatitis, koji se pretvara u kronični oblik.
  • Hepatska insuficijencija uzrokovana akutnim nedostatkom vitamina i enzima potrebnih za normalnu funkciju jetre.

Bilo je slučajeva kada je ciroza uzrokovana većina naizgled neobičnih uzroka, kao što su zatajenje srca, prisutnost parazita u tijelu, itd. Postoje također i situacije kada fatalna bolest napreduje odmah zbog nekoliko čimbenika. Na primjer, s obzirom na uporabu alkohola, zajedno s teškim oblikom hepatitisa. U ovom scenariju, čak ni vrlo česte pijenje alkohola, samo jednom tjedno, može biti razlog za razvoj bolesti.

Sljedeće pitanje je ono što su simptomi ciroze jetre.

  • slabost;
  • umor;
  • Osjećaji crte u blizini bočnih strana.

Znakovi bolesti uključuju spleta krvnih žila na koži koja nalikuju zvijezde, dilatacije kapilare u području ramenog obruča i fenomena poznatog zajedničko kao „jetrenih rukama.”

Postupno razvija simptom kao što je povećani pritisak u portalnoj veni, koji služi kao transportni kanal za krv koja ulazi u jetru iz crijeva. U tom se slučaju nakuplja slobodna tekućina u abdomenu, čiji se izlučivanje ne proizvodi kod kuće, već u bolnici, uz pomoć potrebnih alata i nužno iskusnih stručnjaka.

Najočitiji znak, čija prisutnost u potpunosti potvrđuje prisutnost bolesti, je dilatacija jednjaka, kao i vene s varikozom. Za otkrivanje ovog znaka koriste se posebne tehnike, kao što su gastroskopija i rendgenski pregled.

Razdoblja kada ciroza napreduje, prelazeći u sljedeću fazu, popraćena su smanjenjem razine proteina u krvi, povećanjem aktivnosti transaminaza.

Je li moguće izliječiti?

Je li moguće izliječiti cirozu? Pitanje je kontroverzno, jer netko vjeruje da ne, ali netko i dalje vjeruje u uspjeh, i ne odustaje, bez obzira na sve. Na internetskim forumima možete pronaći mnoge živopisne primjere kako se ponašati ako se razbije sve sumnje o prisutnosti bolesti u tijelu, a dijagnoza je konačna. Ovdje je, na primjer, pregled jednog od pacijenata koji je svojim vlastitim naporima uspio nositi se s tom bolesti.

"U to sam vrijeme imala 24 godine. Živjela sam u Ukrajini i prvo pokupila virusni hepatitis. Tada sam morao proći kroz sličnu bolest. Provela je ukupno devet mjeseci u bolnici, ali to se temeljilo na svim nekoliko ekstrakata, od kojih je svaki trajao od četvrtog dana. Bez obzira koliko su me injekcija dala, bez obzira koliko tableta sam pio, sve je bilo beznadno. Temperatura nije pala ispod 37,7, ali u svemu je iscrpljena od stalne boli. Nakon dugih medicinskih pregleda, liječnici su me dijagnosticirao cirozom jetre, stavljali ih u redove osoba s posebnim potrebama i poslali ih kući, tiho susrećući njihovu smrt.

Bio sam zbunjen i očajan. Na kraju, ne želim umrijeti uopće u 24 godina. Muž je obećao da je spreman ići na bilo što, samo da sam se pomirio i dalje nastavio uživati ​​u životu. Podrška rodbini učinila je svoj posao. Ne, ona nije izliječila odjednom, već je jednostavno davala snage za daljnju borbu s strašnom bolešću.

Budući da su lijekovi i lijekovi ljekarni nemoćni, postojala je samo jedna izlaz - tradicionalna medicina. Da mi izgubim nije bilo ničega, pa su pitanja o istovremenosti takvog tretmana istovremeno nestala. Između ostalog, pokušao sam se na sve moguće načine smiriti, kako bih se prilagodio oporavku. Iz prehrane je morao ukloniti sve slane i pržene, ostaviti više povrća, voća i vitamina.

Kao desert koristili su agrumi, na primjer, naranče, mandarine i limune. Oni su bogati vitaminom C, što znači da su dobri za imunološki sustav. Jabuke su morale jesti samo u pečenom obliku. Rezan je samo masni, jer potiče obnovu oštećenih jetrenih stanica.

Čudno, ali bolest se polako počela smiriti i uskoro su nestali. Kad sam došla u bolnicu, gdje sam bio dijagnosticiran, susreo sam neke poznate liječnike koji su jednostavno zaprepašteni da me vide još živim. Tako sam bio prebačen na treću skupinu invaliditeta. Godinu dana poslije, i na svim mjestima među apsolutno zdravih ljudi. Ova me priča još više privukla život i njegovati ga u svakom pogledu.

Od tada sam počeo otvrdnjavati hladnom vodom, prestao koristiti parfem, jer sadrže alkohol, koji ima pozitivan učinak na rad oncocells. Shvatio sam da nema situacija u kojima ne možete pronaći izlaz. Trebate se boriti za svoj život, a onda će vam sve biti u redu. "

Sudeći prema gore navedenom komentaru, nemoguće je poraziti cirozu jetre, ali je moguće održavati i ispravno prilagoditi rad preostalih stanica organa. Također je bilo vrijedno napomenuti da je junakinja opoziva koristila isključivo narodne lijekove, međutim, da odbije lijekove i da se bavi ljekarni za suhi plantažni nije vrijedno toga. Ipak, moderna medicina djeluje na predvidljiv i usmjeren način, za razliku od folklornih lijekova.

Što uzeti s cirozom

  • Biljke povrća;
  • Sintetička.

Na početku recepcije, akcija drugog se obično čini jačom. Ali nakon nekog vremena, sintetičke tvari prestati biti učinkovite, dok biljke početi pomoći tijelu bolje i bolje. I koliko takvih primjera? Puno je toga. Zašto se to dogodi?

Sintetičke i biljne ljekovite tvari u osnovi su različite. Prvo djelo, u pravilu, na uzročnike bolesti, tj. Na bakterije i viruse. Istodobno, ako sve ide glatko, bolest odlazi. Ali tijelo, ne prepoznajući takve lijekove, ne proizvodi protutijela potrebna za sljedeći napad virusa. Kao rezultat toga, nema imuniteta.

  • Imunološki sustav uspješno prepoznaje i prodire u najvažnija mjesta;
  • Oni djeluju u širokom smislu, potiskuju mnoge vrste patogenih bakterija;
  • Povećajte imunitet.

Kao rezultat toga, tijelo ima vlastitu zaštitu od virusa, a kod naknadnih napada sama može spriječiti početak bolesti. U slučaju da se ne može potpuno riješiti patogena, možete stalno smanjiti svoju aktivnost povremeno uporabom biljnih supstanci.

To je ono što rade za cirozu jetre izazvanu virusnim hepatitisom. Koliko je takvih ljudi? Dosta dugo. Istovremeno tijekom svog života redovito koriste različite dekocije i druge lijekove biljnog podrijetla.

Životni vijek u cirozi

Kada nema mogućnosti potpunog oporavka, što se gotovo uvijek događa, jedini način da živimo dug i sretan život jest smanjiti aktivnost bolesti ili ga zaustaviti redovitim unosom specijalnih lijekova i pripravaka. Budući da se jetra sastoji od mnoštva stanica koje su sposobne samo-obnavljati, normalno funkcioniranje tog orgulja moguće je čak i sa udahom značajnog dijela. U svim takvim slučajevima, nema smisla razmotriti koliko je godina ostalo živjeti, jer svaki pacijent može imati različita razdoblja. U prilog tome - svjedočanstva onih koji su bili bolesni i nisu liječili bolest, kao i one koji su gledali beznadno bolesne ljude.

Moj prijatelj je jako volio piti, pušio je pola pak cigareta dnevno i počeo je iskaliti krv. Kao rezultat toga, umrla je nakon sedamdeset godina, iako je s dijagnozom dijagnoze 50 godina.

Moj bivši suprug bio je pijan alkoholac. Umro je godinu dana nakon razvoda. Umro je strašno, u agoniji, ali nije odbio od stakla do samog kraja.

Dakle, nema definitivan odgovor na pitanje: "Koliko ljudi živi s cirozom jetre?" Sve ovisi o prirodi bolesti, njegovu izvoru i, najvažnije, o odnosu pacijenta prema njegovoj bolesti. Drugo, najzanimljivije pitanje postavljeno na početku članka, naime: "Je li izliječena bolest jetre ili ne?", Ima vrlo jasan odgovor, što znači da je ova hepatična bolest neizlječiva. Možete zaustaviti samo razvoj bolesti, sprečavajući daljnju smrt stanice. Preživjele komponente filtarskog tijela i dalje rade. Važno je samo stvoriti za to sve optimalne uvjete. A onda će biti moguće živjeti sretno ikada poslije, unatoč činjenici da ne funkcionira sva jetra koliko god ona trebala biti.

Konačno, treba napomenuti da nitko, osim liječnika koji je pohađao, ima pravo propisati lijekove. Nakon što je donio odluku da se liječi na popularne načine, pacijent čini sve na njegovu vlastitu opasnost i rizik.

Hepatitis forum

Dijeljenje znanja, komunikacija i podrška za osobe s hepatitisom

kod kojeg ciroza, odgovoriti, pliz

  • Idi na stranicu:

Re: tko ima cirozu, odgovorite, pliz

Vaša poruka Kelvin89 »08 lis 2012 10:24

Re: tko ima cirozu, odgovorite, pliz

Vaša poruka Vik »09 lis 2012 09:07

Re: tko ima cirozu, odgovorite, pliz

Vaša poruka Irina Yaroslavna »09 Listopad 2012 21:06

Ciroza jetre može se izliječiti ili ne

Od svih bolesti koje predstavljaju smrtnu opasnost za ljudsko zdravlje, potrebno je izdvojiti cirozu, to je izlječiv ili ne, brz odgovor od onih koji su se licem u lice s ovom strašnom bolešću.

Ali prvo morate otkriti što ova podmukla bolest, njezini simptomi, značajke, karakteristike. Također će biti korisno razumjeti kako odrediti prisutnost u tijelu ove bolesti, dok je u ranoj fazi.

Dakle, prvo pitanje koje interesira filistin je ono što je ciroza jetre?

Ciroza jetre je kronična bolest karakterizirana djelomičnom nepovratnom smrću jetrenih stanica i smrću organa.

Zvuči takva definicija nije baš optimistična i vesela, međutim, kao i sve što je napisano u bilo kojoj medicinskoj enciklopediji. Uzroci ove bolesti mogu biti sasvim različiti.

Od njih, liječnici razlikuju nekoliko najčešćih i najutjecajnijih:

  • Pijani alkoholizam. Dugotrajna uporaba alkoholnih pića, nesumnjivo, ne utječe na stanje organa za filtriranje, a ne na najbolji način.
  • Virusni hepatitis, koji se pretvara u kronični oblik.
  • Hepatska insuficijencija uzrokovana akutnim nedostatkom vitamina i enzima potrebnih za normalnu funkciju jetre.

Bilo je slučajeva kada je ciroza uzrokovana većina naizgled neobičnih uzroka, kao što su zatajenje srca, prisutnost parazita u tijelu, itd. Postoje također i situacije kada fatalna bolest napreduje odmah zbog nekoliko čimbenika. Na primjer, s obzirom na uporabu alkohola, zajedno s teškim oblikom hepatitisa. U ovom scenariju, čak ni vrlo česte pijenje alkohola, samo jednom tjedno, može biti razlog za razvoj bolesti.

Sljedeće pitanje je ono što su simptomi ciroze jetre.

U početnim fazama razvoja bolesti, simptomatska slika pokazuje neznatno ili se uopće ne pojavljuje:

  • slabost;
  • umor;
  • Osjećaji crte u blizini bočnih strana.

Znakovi bolesti uključuju spleta krvnih žila na koži koja nalikuju zvijezde, dilatacije kapilare u području ramenog obruča i fenomena poznatog zajedničko kao „jetrenih rukama.”

Postupno razvija simptom kao što je povećani pritisak u portalnoj veni, koji služi kao transportni kanal za krv koja ulazi u jetru iz crijeva. U tom se slučaju nakuplja slobodna tekućina u abdomenu, čiji se izlučivanje ne proizvodi kod kuće, već u bolnici, uz pomoć potrebnih alata i nužno iskusnih stručnjaka.

Najočitiji znak, čija prisutnost u potpunosti potvrđuje prisutnost bolesti, je dilatacija jednjaka, kao i vene s varikozom. Za otkrivanje ovog znaka koriste se posebne tehnike, kao što su gastroskopija i rendgenski pregled.

Razdoblja kada ciroza napreduje, prelazeći u sljedeću fazu, popraćena su smanjenjem razine proteina u krvi, povećanjem aktivnosti transaminaza.

na sadržaj ↑ Je li moguće izliječiti?

Je li moguće izliječiti cirozu? Pitanje je kontroverzno, jer netko vjeruje da ne, ali netko i dalje vjeruje u uspjeh, i ne odustaje, bez obzira na sve. Na internetskim forumima možete pronaći mnoge živopisne primjere kako se ponašati ako se razbije sve sumnje o prisutnosti bolesti u tijelu, a dijagnoza je konačna. Ovdje je, na primjer, pregled jednog od pacijenata koji je svojim vlastitim naporima uspio nositi se s tom bolesti.

"U to sam vrijeme imala 24 godine. Živjela sam u Ukrajini i prvo pokupila virusni hepatitis. Tada sam morao proći kroz sličnu bolest. Provela je ukupno devet mjeseci u bolnici, ali to se temeljilo na svim nekoliko ekstrakata, od kojih je svaki trajao od četvrtog dana. Bez obzira koliko su me injekcija dala, bez obzira koliko tableta sam pio, sve je bilo beznadno. Temperatura nije pala ispod 37,7, ali u svemu je iscrpljena od stalne boli. Nakon dugih medicinskih pregleda, liječnici su me dijagnosticirao cirozom jetre, stavljali ih u redove osoba s posebnim potrebama i poslali ih kući, tiho susrećući njihovu smrt.

Bio sam zbunjen i očajan. Na kraju, ne želim umrijeti uopće u 24 godina. Muž je obećao da je spreman ići na bilo što, samo da sam se pomirio i dalje nastavio uživati ​​u životu. Podrška rodbini učinila je svoj posao. Ne, ona nije izliječila odjednom, već je jednostavno davala snage za daljnju borbu s strašnom bolešću.

Budući da su lijekovi i lijekovi ljekarni nemoćni, postojala je samo jedna izlaz - tradicionalna medicina. Da mi izgubim nije bilo ničega, pa su pitanja o istovremenosti takvog tretmana istovremeno nestala. Između ostalog, pokušao sam se na sve moguće načine smiriti, kako bih se prilagodio oporavku. Iz prehrane je morao ukloniti sve slane i pržene, ostaviti više povrća, voća i vitamina.

Moja glavna jela su:

Kao desert koristili su agrumi, na primjer, naranče, mandarine i limune. Oni su bogati vitaminom C, što znači da su dobri za imunološki sustav. Jabuke su morale jesti samo u pečenom obliku. Rezan je samo masni, jer potiče obnovu oštećenih jetrenih stanica.

Čudno, ali bolest se polako počela smiriti i uskoro su nestali. Kad sam došla u bolnicu, gdje sam bio dijagnosticiran, susreo sam neke poznate liječnike koji su jednostavno zaprepašteni da me vide još živim. Tako sam bio prebačen na treću skupinu invaliditeta. Godinu dana poslije, i na svim mjestima među apsolutno zdravih ljudi. Ova me priča još više privukla život i njegovati ga u svakom pogledu.

Od tada sam počeo otvrdnjavati hladnom vodom, prestao koristiti parfem, jer sadrže alkohol, koji ima pozitivan učinak na rad oncocells. Shvatio sam da nema situacija u kojima ne možete pronaći izlaz. Trebate se boriti za svoj život, a onda će vam sve biti u redu. "

Sudeći prema gore navedenom komentaru, nemoguće je poraziti cirozu jetre, ali je moguće održavati i ispravno prilagoditi rad preostalih stanica organa. Također je bilo vrijedno napomenuti da je junakinja opoziva koristila isključivo narodne lijekove, međutim, da odbije lijekove i da se bavi ljekarni za suhi plantažni nije vrijedno toga. Ipak, moderna medicina djeluje na predvidljiv i usmjeren način, za razliku od folklornih lijekova.

na sadržaj ↑ Što uzeti s cirozom

Koji lijekovi su učinkovitiji i koliko dugo treba konzumirati? Svi lijekovi mogu se podijeliti u dvije vrste:

  • Biljke povrća;
  • Sintetička.

Na početku recepcije, akcija drugog se obično čini jačom. Ali nakon nekog vremena, sintetičke tvari prestati biti učinkovite, dok biljke početi pomoći tijelu bolje i bolje. I koliko takvih primjera? Puno je toga. Zašto se to dogodi?

Sintetičke i biljne ljekovite tvari u osnovi su različite. Prvo djelo, u pravilu, na uzročnike bolesti, tj. Na bakterije i viruse. Istodobno, ako sve ide glatko, bolest odlazi. Ali tijelo, ne prepoznajući takve lijekove, ne proizvodi protutijela potrebna za sljedeći napad virusa. Kao rezultat toga, nema imuniteta.

S druge strane, prirodni ekstrakti:

  • Imunološki sustav uspješno prepoznaje i prodire u najvažnija mjesta;
  • Oni djeluju u širokom smislu, potiskuju mnoge vrste patogenih bakterija;
  • Povećajte imunitet.

Kao rezultat toga, tijelo ima vlastitu zaštitu od virusa, a kod naknadnih napada sama može spriječiti početak bolesti. U slučaju da se ne može potpuno riješiti patogena, možete stalno smanjiti svoju aktivnost povremeno uporabom biljnih supstanci.

To je ono što rade za cirozu jetre izazvanu virusnim hepatitisom. Koliko je takvih ljudi? Dosta dugo. Istovremeno tijekom svog života redovito koriste različite dekocije i druge lijekove biljnog podrijetla.

na sadržaj ↑ Životni vijek u cirozi

Kada nema mogućnosti potpunog oporavka, što se gotovo uvijek događa, jedini način da živimo dug i sretan život jest smanjiti aktivnost bolesti ili ga zaustaviti redovitim unosom specijalnih lijekova i pripravaka. Budući da se jetra sastoji od mnoštva stanica koje su sposobne samo-obnavljati, normalno funkcioniranje tog orgulja moguće je čak i sa udahom značajnog dijela. U svim takvim slučajevima, nema smisla razmotriti koliko je godina ostalo živjeti, jer svaki pacijent može imati različita razdoblja. U prilog tome - svjedočanstva onih koji su bili bolesni i nisu liječili bolest, kao i one koji su gledali beznadno bolesne ljude.

Moj prijatelj je jako volio piti, pušio je pola pak cigareta dnevno i počeo je iskaliti krv. Kao rezultat toga, umrla je nakon sedamdeset godina, iako je s dijagnozom dijagnoze 50 godina.

Moj bivši suprug bio je pijan alkoholac. Umro je godinu dana nakon razvoda. Umro je strašno, u agoniji, ali nije odbio od stakla do samog kraja.

Dakle, nema definitivan odgovor na pitanje: "Koliko ljudi živi s cirozom jetre?" Sve ovisi o prirodi bolesti, njegovu izvoru i, najvažnije, o odnosu pacijenta prema njegovoj bolesti. Drugo, najzanimljivije pitanje postavljeno na početku članka, naime: "Je li izliječena bolest jetre ili ne?", Ima vrlo jasan odgovor, što znači da je ova hepatična bolest neizlječiva. Možete zaustaviti samo razvoj bolesti, sprečavajući daljnju smrt stanice. Preživjele komponente filtarskog tijela i dalje rade. Važno je samo stvoriti za to sve optimalne uvjete. A onda će biti moguće živjeti sretno ikada poslije, unatoč činjenici da ne funkcionira sva jetra koliko god ona trebala biti.

Konačno, treba napomenuti da nitko, osim liječnika koji je pohađao, ima pravo propisati lijekove. Nakon što je donio odluku da se liječi na popularne načine, pacijent čini sve na njegovu vlastitu opasnost i rizik.

  • Uzroci i simptomi bolesti
  • Koje su vrste bolesti?
  • Pravovremena dijagnostika
  • Pravilno liječenje bolesti
  • Dodatne točke

Pitanje koje mnogo interesa u posljednje vrijeme, ciroza jetre je izlječivo ili ne. Ovu bolest karakteriziraju promjene u strukturi organa, a razlog za takve promjene je proliferacija vezivnog tkiva. Za odgovor na pitanje, je li moguće izliječiti cirozu jetre, pokušati shvatiti što je ciroza jetre, kao i pogled na uzroke, simptome bolesti.

Uzroci i simptomi bolesti

Cirroza jetre je komplikacija nakon nekih bolesti organa. Bolest se javlja sa sljedećim simptomima:

  • opća slabost tijela;
  • pacijentova tjelesna težina se smanjuje;
  • svrbež svrbež;
  • žutica kože i očnih bjelančevina;
  • povećava volumen trbuha.

Ova bolest ima veću vjerojatnost da utječe na muškarce srednje dobi. U zoni rizika, ljudi koji vode abnormalni način života sustavno pada u dijete koje zloupotrebljava alkohol.

Povratak na sadržaj

Koje su vrste bolesti?

Da biste u potpunosti razumjeli liječite li cirozu jetre, trebate znati svoje uzroke i sorte.

  1. Alkoholičar. Često se nalaze kod ljudi koji su ovisni o alkoholu. Ako potpuno napustite recepciju alkoholnih pića, vidljivo je poboljšanje zdravlja.
  2. Autoimunološki izgled. To se događa zbog kršenja imunološkog sustava ljudskog tijela (ubija vlastite stanice, uzimajući ih za stranca).
  3. Otrovni izgled. To je posljedica trovanja ljudskom tijelu s raznim lijekovima ili otrovnim tvarima.
  4. Oblik bolesti koja se razvila nakon prethodnog virusnog hepatitisa.
  5. Vrsta bolesti, koja se pojavila zbog poremećenog metabolizma i bolesti žuči.
  6. Congitivna ciroza. Zbog oštećene neadekvatne cirkulacije srčanih bolesti.
  7. Kriptoznog izgleda. Uzrok ovog oblika bolesti nije utvrđen.

Prema kliničkim simptomima, znakovima i morfološkim čimbenicima, bolest se razlikuje po:

  • ciroza malih čvorova. Najčešći oblik bolesti. Uzrok ovog oblika bolesti je kompresija grana portalnih vena vezivnim tkivom;
  • grubi nodularni oblik;
  • mješoviti tip slabosti.

Prema kliničkim značajkama:

  • neaktivni oblik;
  • aktivni oblik.

Na integritet organa:

Povratak na sadržaj

Klinička slika bolesti je vrlo različita. Valja napomenuti da u početnim fazama bolest ne mora pokazivati ​​simptome. Iz tih je razloga potrebno provesti istraživanja kako bi se uspostavila točna dijagnoza:

  • biokemijsko ispitivanje krvi. Visoka razina enzima i bilirubin će ukazivati ​​na bolest;
  • biopsija. Pomoću ove analize moguće je dijagnosticirati bolest u ranoj fazi;
  • ultrazvuk;
  • Metode istraživanja rendgenskih zraka i radionuklida;
  • računalnu tomografiju.

Povratak na sadržaj

Pravilno liječenje bolesti

Je li liječena ciroza jetre? Nemoguće je vratiti zdrave i normalne stanice tijela.

Liječenje bolesti temelji se na sljedećim načelima:

  1. Podržati funkcionalne sposobnosti tijela.
  2. Uklonite glavne simptome i znakove bolesti.

Cirroza je gotovo nemoguće izliječiti jetru.

U početnim fazama razvoja bolesti, čovjek može zaštititi organ od daljnjeg napredovanja bolesti. Jedina radikalna metoda za liječenje takve teške bolesti je transplantacija organa.

Je li liječena ciroza? Glavne zadaće tijekom liječenja ove bolesti su:

  1. Uklonite uzroke bolesti. Budući da su uzroci bolesti različiti, tako su i različiti načini liječenja. Među njima su: odbijanje alkohola, liječenje virusnog hepatitisa, odbacivanje određenih lijekova.
  2. Održavajte štedljiv režim. Da bi se smanjio umor pacijenata, potrebno je smanjiti fizičko opterećenje na tijelu. Ako bolest napreduje, pacijentu dodjeljuje ležaj za odmor, jer se u horizontalnom položaju aktiviraju procesi regeneracije i povećava se opskrba krvi jetre.
  3. Stroga prehrana. Trebali biste odustati od pušenog, slanog, alkohola, pržene.
  4. Terapija za uklanjanje simptoma trovanja. Kako bi se uklonili konstipacija i dispeptički poremećaji, propisani su adsorbenti, enzimski pripravci.
  5. Terapija lijekovima. Liječnik propisuje takve lijekove:
  • za aktivaciju metabolizma u jetrenim stanicama;
  • za stabilizaciju hepatocitnih membrana;
  • krovozameniteli;
  • hormonski glukokortikoidni hormoni.

Hoćemo li izliječiti cirozu? Ne, nije. Presađivanje organa neće dati 100% jamstvo da će sve funkcije jetre biti obnovljene, ali usklađenost sa svim preporukama liječnika pomoći će u zaustavljanju degeneracije organa.

Kada se preporučuje bolest:

  • naseljena prehrana. Hrana mora biti bogata proteinima, vitaminima, ugljikohidratima;
  • isključiti alkohol;
  • ograničiti opterećenje;
  • dnevni odmor u krevetu kako bi se poboljšala opskrba krvi jetre.
  • nemojte pretjerivati, nemojte zloupotrijebiti lijekove.

Liječnik imenuje pacijenta uvođenje glukoze, vitamina, proteinskih pripravaka.

Povratak na sadržaj

Ciroza jetre predstavlja ozbiljnu prijetnju životu pacijenta. Među komplikacijama bolesti može se primijetiti:

  • krvarenje iz varikoznih vena jednjaka;
  • razvoj peritonitis;
  • pristup infekciji;
  • hepatički kom.
  • razvoj tumorskih organskih tumora.

Glavne preventivne metode su:

  • racionalna prehrana;
  • odbijanje alkohola;
  • puna sanitarna i tehnička kontrola u proizvodnji;
  • pravodobno liječenje kroničnog hepatitisa i bolesti organa.

Nemojte biti ozbiljni zbog bolesti jetre, tako da se ne razviju u neizlječivu bolest. Za bilo kakve znakove bolesti, morate potražiti liječnika kako biste izbjegli ozbiljne komplikacije.

1 glasova, prosjek:

Ciroza jetre može se izliječiti ili ne? Nažalost, nije moguće potpuno izliječiti ovu bolest. Možete samo zaustaviti njegov razvoj i pobjeći od komplikacija. Cirroza se razvija tijekom godina, a taj se proces može manifestirati kroz ogroman broj simptoma. Stoga, ima smisla da svaka osoba prođe dijagnostiku unutarnjih organa barem jednom godišnje. Dakle, moguće je spriječiti razvoj bolesti i, u slučaju njegove pojave, ne dopustiti da pribavi prijeteće oblike.

U slučaju dijagnoze ciroze jetre u ranoj fazi, postoji svaka prilika za zaustavljanje razvoja bolesti. To će vam pomoći usklađivanje s prehranom, tečajevima liječenja i sustavnom dijagnozom za praćenje tijela. Pridržavanje prilično jednostavnih pravila kod ciroze jetre daje priliku da živi dugo i da je visoko kvalitetna.

U slučajevima gdje je bolest u posljednjoj fazi i koja je postala opasna priroda, transplantacija jetre može pomoći. Dakle, pitanje "Je li ciroza jetre izliječena?" Do sada ostaje otvorena. A suvremena medicina još nije stvorila lijekove koji bi mogli potpuno izliječiti bolest.

Ova bolest se razvija vrlo sporo. Proces može trajati godinama, a odsutnost izraženih simptoma u ranom stadiju komplicira pravovremeno otkrivanje bolesti. Stoga osobe s cirozom jetre trebaju zapamtiti potrebu za periodičnim testiranjem, osobito ako postoje opći simptomi, poput slabosti, gubitka apetita.

Postoje 3 faze napredovanja bolesti:

  1. Faza naknade. Može se očitovati različitim nesustavnim simptomima. Ili su znakovi pojave i razvoja bolesti potpuno odsutni. To je zbog činjenice da su u ovoj fazi uništavanja jetre minimalne, a zdrave stanice mogu nadoknaditi povećani rad pacijenata.
  2. Faza subkompensacije. Najčešće, prvi simptomi ciroze pojavljuju se u ovoj fazi. To se objašnjava pojavom više pogođenih područja i nemogućnosti zdravih stanica da obavljaju sav posao. Budući da jetra ne radi punom snagom, karakterističan je osjećaj slabosti, mršavljenja, nedostatka apetita i neugodnih osjeta u području jetre.
  3. Faza dekompenzacije. Obilježen je najopasnijim i izraženijim simptomima, koji mogu uzeti cirozu jetre. Je li to izlječivo ili ne u ovoj fazi? Nažalost, u ovoj fazi postoji ozbiljna prijetnja za život pacijenta. A glavni zadatak medicine u ovom slučaju je maksimalno usporavanje razvoja bolesti. I liječenje treba provesti pod stalnim nadzorom liječnika.

Gotovo svi simptomi bolesti pojavljuju se u fazi subkompensacije.

  1. Stalni zamor, slabost. Osjećaj pospanosti i opći pad tonusa tijela.
  2. Gubitak apetita, a time i smanjenje tjelesne težine.
  3. Svrha kože, osobito se osjeća noću.
  4. Dlanove mu postaju crvene.
  5. Postoji svibanj biti žutica. Najvjerojatnije za fazu dekompenzacije.
  6. Pojava vaskularnih zvjezdica na koži.
  7. Pojava slabe koagulabilnosti krvi. U slučaju rana ili posjekotina - krv je teško zaustaviti.

Ciroza - što su predviđanja onoga što se može pomoći?

Moja majka - ne pijem i nepušači, vodeći zdrav stil života, a ne opterećeni teškim baštini 70-godišnje gospođe - počeo žaliti na bolove u trbuhu, napravio hrpu sve vrste testova, pa čak i biopsija jetre i dobio zaključak: nije rak, ali cirozu. Jasno, premlaćivanje u histerici. Cijela obitelj je također u šoku.
Recite mi, koliko je ova dijagnoza ozbiljna, možete li očekivati ​​da ćete više živjeti s njom?

Ako ste već dijagnosticirali kasnu fazu, onda su izgledi malo za liječenje ove bolesti. U ranijim fazama moguće je izliječiti, ali dijagnoza je vrlo teška i simptom se manifestira samo u zadnji tren.

Cirroza je ozbiljna bolest, prognoza je ovisna o stupnju razvoja bolesti. Posavjetujte se sa liječnikom jer je bolje svjestan stanja pacijenta.

U mojem prijatelju sličnu dijagnozu. Ako je u ranoj fazi, moguće je usporiti razvoj uz pomoć lijekova, stroge prehrane ili bilo kakvih opterećenja. Osim toga, čisti jetru uz pomoć džem od maslačka.

Prije svega, dijeta i liječenje. U stabilnom stanju u ovom slučaju, možete ostati dovoljno dugo. Znam nekoliko takvih primjera, čak i među alkoholičarima.

U dobi, svatko je pod utjecajem zdravlja i dugovječnosti. A ciroza jetre je ozbiljna bolest. U ranim fazama, čak i liječenje može pomoći. I ako je pokrenuta, pokušajte zaustaviti napredak bolesti s prehranom i lijekovima. Prijelaz jetre može pomoći. Jetra je organ koji se brzo regenerira i lako je transplantirati od rodbine, što bi se uklonilo.

Postoje pravi slučajevi oporavka od ciroze jetre, budući da ovaj organ ima veliku sposobnost oporavka. Ako zadržite zdrave stanice, možete dugo živjeti.

Također shvaćate da je dijagnoza vrlo ozbiljna. Jetra, u pravilu, ne boli (iako, naravno, može dati i druge simptome) sve dok ne dođe do kritične ili prije kritične situacije. Međutim, različiti slučajevi su i stoga se, naravno, najviše ispravno oslanjaju na predviđanja liječnika.

Dugo možete živjeti ako već niste počeli. Ali sada je očito do kraja života da moramo sjesti na najstrožu prehranu i uzeti posebne droge.

Potrebno je pokušati otkriti uzrok ciroze jetre i ukloniti (izliječiti). Uostalom, ako se ciroza pojavila zbog virusne bolesti, onda se ta bolest mora liječiti. Tvoja majka će vam najviše pomoći u bolnici. Tamo će moći podvrgnuti odgovarajući tijek liječenja, koji će stabilizirati situaciju. Potrebno je strogo pridržavati se preporuka liječnika i sve će biti u redu. Zatim ćete biti sigurni da ste sve učinili do maksimuma.

Moguće je, ali bit će potrebno stalno uzimati lijekove za održavanje jetre. Važno je saznati što točno uzrokuje cirozu, preporučujem da proguta cijev za pregled želuca, doktori kažu da ponekad postoji razlog upravo iz želuca.

Kao liječnik će vas uzrujati, ciroza jetre se ne može izliječiti, uopće nije moguće. Sada će me mnogi pričati o pričama koje su njihovi poznati ili poznati poznanici izliječili ovu bolest uz pomoć različitih vrsta savjeta iz "pametnih članaka" i tako dalje. Ali jetra je jedini organ osobe čije se stanice obnavljaju. A ako prestanu oporaviti, počinje ciroza. Usporiti ovaj proces može, ali ne može se izliječiti. Samo transplantacija zdravih organa.

Nemoguće je izliječiti. Proširiti "kvalitetu života", sasvim. Transplantacija, mislim da je preskupo za svakoga. I red čekanja je dug.
Da biste produljili vrijeme, posavjetujte se s liječnikom, a ne s internetom.

Liječenje ciroze - dugotrajan proces, uzimajući u obzir dob pacijenta, ali ne zaboravite na ogromne sposobnosti jetre da se oporavi, ona treba da pomogne izvodeći sve upute liječnika i strogo pridržavanje prehrane.

U ljekarnama možete kupiti razne biljni, na primjer, su prikladne za infuziju smilja pješčanim, cijanoza plavom tinkturom, tinkture žutika lišća i cvijeća, biljni lucerne srpa. Neće ih ozlijediti. Ali svejedno je potrebno konzultirati se s liječnikom.

Jetra se može vratiti ako se primjenjuju na taj napor. Neka vaša majka promatra pravilnu prehranu s ovom dijagnozom i pijete ljekovito bilje. To je mnogo učinkovitije od cramming u šaku tableta.

Ne morate ovo iskustvo. Ciroza jetre nije bolna bolest, s tim da ljudi žive mnogo godina. Važno je pronaći razloge i eliminirati, uzeti tijek liječenja, slijediti prehranu i voditi aktivan način života.

Razmislite o sanatorijskom tretmanu, a vaša majka će biti omamljena od loših misli, a vi. Cikroza u početnim fazama liječenja mineralnom vodom, liječenje je dugačak.

S ovom dijagnozom, pacijenti vaše majke moraju održavati strogu prehranu za život, uzimati lijekove. Slijedite sve preporuke liječnika. Naravno, dijagnoza je ozbiljna i smiruje vašu majku, pokušajte je učiniti da razmišlja manje o lošem. Nema drugog rješenja.

Dijeta je najprije. Također je potrebno saznati postoji li infekcija s hepatitisom S. koji nastaje asimptomatski. Možda je hepatitis bio uzrok ciroze.

Dijagnoza je ozbiljna. Glavna stvar nije da paničem. Što učiniti? Prvo, morate osigurati točnost dijagnoze. Da biste isključili pogrešku dijagnoze, savjetujem vam da podvrgnete drugom pregledu i po mogućnosti u drugoj klinici. Drugo, majka treba slijediti prehranu preporučenu za bolesti jetre - izuzeti pržene, dimljene, začinjene, itd. I treći, smirite majku tako da nije nervozna, jer sve bolesti su iz živaca.

Ciraoza jetre je opasna smrtonosna bolest. Potrebno je konzultirati se s liječnicima. Prvo, ponovite analizu, i iznenada pogriješite, i stavite pogrešnu dijagnozu. Drugo, nužno je najstroža prehrana. Saznajte na kojoj fazi bolest i njezini uzroci. Možda je to samo početak, a postoji i šansa. Ako imate puno novca, možete izvršiti prijenos. Da, i hoće li se liječnici složiti, napraviti takvu složenu operaciju za 70-godišnju ženu.

Pokušajte se okrenuti tibetanskoj medicini. Tibetanska medicina liječi i one bolesti koje zapadna medicina smatra neizlječivima. Na primjer, sistemski eritematozni lupus, reumatoidni artritis, hepatitis B i C, dijabetes 2 - prvog tipa, bronhijalna astma, ranim fazama multiple skleroze. U Rusiji je uspostavljena mreža klinika tibetanske medicine "Naran". Klinike mreže "Naran" nalaze se u Moskvi, St. Petersburg, Jekaterinburg, Kazan. Direktor mreže klinika "Naran" je liječnik tibetske medicine, kandidat medicinskih znanosti SG Chojinimayeva. Svetlana Golsanovna Choizhinimaeva, po nacionalnosti, je Buryat. Tibetanska je medicina postala široko rasprostranjena u Tibetu, Mongoliji, Buratiji. Ruski doktori do kraja nikad neće podučavati metode tibetanske medicine, pa morate tražiti Mongolskog liječnika ili Buryata.

Želim podijeliti informacije, toliko sam tražio na internetu da znam sve o cirozi. Evo cijele stranice pronađene o ovoj cirozi jetre.rf

Moj ujak je dobio ciroza jetre (na temelju alkoholizma). Nedavno je postao vrlo bolest jetre, dobro je da je odveden na liječnika na vrijeme. Propisan je tretman, a zapažen je poseban napredak pri uzimanju lijeka Maksar - vraća jetru, a njegov ujak je rekao da se bol utihnula u jetri. Pa, naravno, glavni uzrok mora biti iskorijenjen, sada uopće ne pije alkohol, također pokušavamo pridonijeti tome zajedno.

Recenzije ciroze

Boravak u klinici: od 2. travnja 2017. do 03. svibnja 2017. godine.

Dijagnoza: Primarna bilijarna ciroza s visokim stupnjem aktivnosti. Popratne bolesti: (?) (.), Ishemijske bolesti srca kardio, hipertenzija tipa 2, P4, dijabetes tipa 2, Hb HC- 7,5%

SAD: 03.04.2017. DS: Difuze promjene u strukturi gušterače. Sinusne ciste obaju bubrega. Jetra-133. 77mm. Konture na razini, ehogennost-prosjek, plovila-9,0. Struktura je homogena. Gall-mjehura-70x25, razina kontura, debljina. Wall-2,0, struktura je homogena. Bile kanali-d choledocha-5,0. Dužina. Vizualiz.-15mm. Gušterača-29x13x24mm, na razini konture, povećana ehogenost, d.pancr.-N, struktura homogena. Selezenka- 100h42, sklop razini, srednje echogenicity, v.lienalis-5 mm., Struktura-homogena.. Pochki- desni 98h45, sklop razini, srednje echogenicity, zdjelice i šalice pravilo-nije homogena struktura. Debeli. Parenhima-18 mm, prisutnost sinusnih cista nešto je do 18 mm. Lijevi bubreg - 98x45, obris je nivo, ehogenost je prosječna, čašica i zdjelica su normalna. Struktura nije homogena. Debljina parenhima je 18 mm, sinusne ciste su nešto do 16 mm. Mokraćni mjehur - V 120 cm3. kontura je ravna. Debljina stijenke 3.0. Struktura-homogena. Lymphonoduses mesenteric i retroperitoneal u normi. Nadbubrežne žlijezde su normalne.

FGS: 24.04.1.17. DS: Mješoviti gastritis. Pankreatitis? Mučan jednjak bez značajki. Cardia se zatvori. Oslobađanje sluznice želučane sluznice je sačuvano. Mokraćno tkivo je umjereno hiperemijsko s malim točkovima atrofije u svim odjelima. Peristaltika je uobičajena. Prostor je prohodan. Luk. 12 p.s. i postbulbarn. Division-umjerena lymphostasis.

X-zrake pluća - bez patologija. EKG: sinusni ritam. Vodoravni položaj EOS-a.

Liječenje: 800 mg Geptral u a - c na 04/02/2017 28.04.2017g, omeprazol 20mg 2p d, 250 mg Ursosan 3p d, hlorpiramin 2,0 m, Ca glukonat u s, Oktolipen 600 A,. Prednizolon 30 mg u / u # 3, inzulin 2 jedinice. 3p d.

Preporuke: tablica 9, inzulin 2 jedinice. tijekom 30 minuta. prije jela, heptralni stol. 400mg. 1 kartica. 3p / d-2 mjeseca, Ursosan 250 mg 3p.-Trajno. Rioflora-2 kape. 2 p d. 14 dana.

Eritrociti 3. travnja -4,25, 2. svibnja - 4,65

hemoglobin 3. travnja-156 2. svibnja -149

Tsvet.Pokaz. 3. travnja - 1.1 2. svibnja -0,97

Leukociti 3. - 6.2. Svibnja 2-5

štapići 3. travnja - 6. svibnja 2 - 8

Segmentacija jezgri 3. travnja -60 2. svibnja - 66

limfociti 3. travnja -23 2. svibnja-20

monociti 3. travnja -7 2. svibnja -4

eozinofili 3. travnja - 4. 2. svibnja -2

ESR 3. travnja -45 2. svibnja -37

Šećer krvi 6: 00-7.0, 11: 00-8,0. 13: 0-6,2, 17: 00-7,6, 21: 00-8,0

Vol. An. Mochi.Le-2-3 u n sp. nasljedstvo. težine 1015

Bil.obsch. 14.04.- 58.6, 02.05 - 26.8

Beale. Ravno. 14.04.17g. - 41 02.05. - 10.1

Urea 14.04.17 - 2.9, 02.05.- 4

Kreatin 14.04.17 - 70, 02.05. -90

Amilaza 14.04.17 - 65, 02.05. -50

ALT 14.04.17 - 542 02.05. - 72

AST 14.04.17 - 321 02.05.-41

Vol. Protein 14.04.17 - 70 02.05. - 74

Slit fos 14.04.17. - 940 02.05. - 424

[/ TD] [/ TR] [/ TABLE] Oženjen sam. 68 godina. visina 165 cm Težina 67 kg. Ja živim u Volgogradu. 2. travnja 2017 Dobio je u gastro bolnici. odjel. s pritužbama na svrbež ruku, prsa, trbuh, leđa, svjetlo žuto lice, tamni urin, bijeli izmet. Tri dana kasnije temperatura je porasla na 37,2 uvečer 37,7., održavana 5 dana. znojilo se jako noću. Bilo je jednom povraćanje nakon ručka.

Ciroza - što su predviđanja onoga što se može pomoći?

Moja majka - ne pijem i nepušači, vodeći zdrav stil života, a ne opterećeni teškim baštini 70-godišnje gospođe - počeo žaliti na bolove u trbuhu, napravio hrpu sve vrste testova, pa čak i biopsija jetre i dobio zaključak: nije rak, ali cirozu. Jasno, premlaćivanje u histerici. Cijela obitelj je također u šoku.
Recite mi, koliko je ova dijagnoza ozbiljna, možete li očekivati ​​da ćete više živjeti s njom?

Ako ste već dijagnosticirali kasnu fazu, onda su izgledi malo za liječenje ove bolesti. U ranijim fazama moguće je izliječiti, ali dijagnoza je vrlo teška i simptom se manifestira samo u zadnji tren.

Cirroza je ozbiljna bolest, prognoza je ovisna o stupnju razvoja bolesti. Posavjetujte se sa liječnikom jer je bolje svjestan stanja pacijenta.

U mojem prijatelju sličnu dijagnozu. Ako je u ranoj fazi, moguće je usporiti razvoj uz pomoć lijekova, stroge prehrane ili bilo kakvih opterećenja. Osim toga, čisti jetru uz pomoć džem od maslačka.

Prije svega, dijeta i liječenje. U stabilnom stanju u ovom slučaju, možete ostati dovoljno dugo. Znam nekoliko takvih primjera, čak i među alkoholičarima.

U dobi, svatko je pod utjecajem zdravlja i dugovječnosti. A ciroza jetre je ozbiljna bolest. U ranim fazama, čak i liječenje može pomoći. I ako je pokrenuta, pokušajte zaustaviti napredak bolesti s prehranom i lijekovima. Prijelaz jetre može pomoći. Jetra je organ koji se brzo regenerira i lako je transplantirati od rodbine, što bi se uklonilo.

Postoje pravi slučajevi oporavka od ciroze jetre, budući da ovaj organ ima veliku sposobnost oporavka. Ako zadržite zdrave stanice, možete dugo živjeti.

Također shvaćate da je dijagnoza vrlo ozbiljna. Jetra, u pravilu, ne boli (iako, naravno, može dati i druge simptome) sve dok ne dođe do kritične ili prije kritične situacije. Međutim, različiti slučajevi su i stoga se, naravno, najviše ispravno oslanjaju na predviđanja liječnika.

Dugo možete živjeti ako već niste počeli. Ali sada je očito do kraja života da moramo sjesti na najstrožu prehranu i uzeti posebne droge.

Potrebno je pokušati otkriti uzrok ciroze jetre i ukloniti (izliječiti). Uostalom, ako se ciroza pojavila zbog virusne bolesti, onda se ta bolest mora liječiti. Tvoja majka će vam najviše pomoći u bolnici. Tamo će moći podvrgnuti odgovarajući tijek liječenja, koji će stabilizirati situaciju. Potrebno je strogo pridržavati se preporuka liječnika i sve će biti u redu. Zatim ćete biti sigurni da ste sve učinili do maksimuma.

Moguće je, ali bit će potrebno stalno uzimati lijekove za održavanje jetre. Važno je saznati što točno uzrokuje cirozu, preporučujem da proguta cijev za pregled želuca, doktori kažu da ponekad postoji razlog upravo iz želuca.

Kao liječnik će vas uzrujati, ciroza jetre se ne može izliječiti, uopće nije moguće. Sada će me mnogi pričati o pričama koje su njihovi poznati ili poznati poznanici izliječili ovu bolest uz pomoć različitih vrsta savjeta iz "pametnih članaka" i tako dalje. Ali jetra je jedini organ osobe čije se stanice obnavljaju. A ako prestanu oporaviti, počinje ciroza. Usporiti ovaj proces može, ali ne može se izliječiti. Samo transplantacija zdravih organa.

Nemoguće je izliječiti. Proširiti "kvalitetu života", sasvim. Transplantacija, mislim da je preskupo za svakoga. I red čekanja je dug.
Da biste produljili vrijeme, posavjetujte se s liječnikom, a ne s internetom.

Liječenje ciroze - dugotrajan proces, uzimajući u obzir dob pacijenta, ali ne zaboravite na ogromne sposobnosti jetre da se oporavi, ona treba da pomogne izvodeći sve upute liječnika i strogo pridržavanje prehrane.

U ljekarnama možete kupiti razne biljni, na primjer, su prikladne za infuziju smilja pješčanim, cijanoza plavom tinkturom, tinkture žutika lišća i cvijeća, biljni lucerne srpa. Neće ih ozlijediti. Ali svejedno je potrebno konzultirati se s liječnikom.

Jetra se može vratiti ako se primjenjuju na taj napor. Neka vaša majka promatra pravilnu prehranu s ovom dijagnozom i pijete ljekovito bilje. To je mnogo učinkovitije od cramming u šaku tableta.

Ne morate ovo iskustvo. Ciroza jetre nije bolna bolest, s tim da ljudi žive mnogo godina. Važno je pronaći razloge i eliminirati, uzeti tijek liječenja, slijediti prehranu i voditi aktivan način života.

Razmislite o sanatorijskom tretmanu, a vaša majka će biti omamljena od loših misli, a vi. Cikroza u početnim fazama liječenja mineralnom vodom, liječenje je dugačak.

S ovom dijagnozom, pacijenti vaše majke moraju održavati strogu prehranu za život, uzimati lijekove. Slijedite sve preporuke liječnika. Naravno, dijagnoza je ozbiljna i smiruje vašu majku, pokušajte je učiniti da razmišlja manje o lošem. Nema drugog rješenja.

Dijeta je najprije. Također je potrebno saznati postoji li infekcija s hepatitisom S. koji nastaje asimptomatski. Možda je hepatitis bio uzrok ciroze.

Dijagnoza je ozbiljna. Glavna stvar nije da paničem. Što učiniti? Prvo, morate osigurati točnost dijagnoze. Da biste isključili pogrešku dijagnoze, savjetujem vam da podvrgnete drugom pregledu i po mogućnosti u drugoj klinici. Drugo, majka treba slijediti prehranu preporučenu za bolesti jetre - izuzeti pržene, dimljene, začinjene, itd. I treći, smirite majku tako da nije nervozna, jer sve bolesti su iz živaca.

Ciraoza jetre je opasna smrtonosna bolest. Potrebno je konzultirati se s liječnicima. Prvo, ponovite analizu, i iznenada pogriješite, i stavite pogrešnu dijagnozu. Drugo, nužno je najstroža prehrana. Saznajte na kojoj fazi bolest i njezini uzroci. Možda je to samo početak, a postoji i šansa. Ako imate puno novca, možete izvršiti prijenos. Da, i hoće li se liječnici složiti, napraviti takvu složenu operaciju za 70-godišnju ženu.

Pokušajte se okrenuti tibetanskoj medicini. Tibetanska medicina liječi i one bolesti koje zapadna medicina smatra neizlječivima. Na primjer, sistemski eritematozni lupus, reumatoidni artritis, hepatitis B i C, dijabetes 2 - prvog tipa, bronhijalna astma, ranim fazama multiple skleroze. U Rusiji je uspostavljena mreža klinika tibetanske medicine "Naran". Klinike mreže "Naran" nalaze se u Moskvi, St. Petersburg, Jekaterinburg, Kazan. Direktor mreže klinika "Naran" je liječnik tibetske medicine, kandidat medicinskih znanosti SG Chojinimayeva. Svetlana Golsanovna Choizhinimaeva, po nacionalnosti, je Buryat. Tibetanska je medicina postala široko rasprostranjena u Tibetu, Mongoliji, Buratiji. Ruski doktori do kraja nikad neće podučavati metode tibetanske medicine, pa morate tražiti Mongolskog liječnika ili Buryata.

Želim podijeliti informacije, toliko sam tražio na internetu da znam sve o cirozi. Evo cijele stranice pronađene o ovoj cirozi jetre.rf

Moj ujak je dobio ciroza jetre (na temelju alkoholizma). Nedavno je postao vrlo bolest jetre, dobro je da je odveden na liječnika na vrijeme. Propisan je tretman, a zapažen je poseban napredak pri uzimanju lijeka Maksar - vraća jetru, a njegov ujak je rekao da se bol utihnula u jetri. Pa, naravno, glavni uzrok mora biti iskorijenjen, sada uopće ne pije alkohol, također pokušavamo pridonijeti tome zajedno.

Recenzije ciroze

1. Prava opasnost od ciroze jetre uvelike je pretjerana od strane liječnika i medija. Uobičajena priča o odvikavanju od ekscesa loših.

Nažalost, ne postoji pretjerivanje u izrazu "jetra pili". Činjenice njezine smrti zbog zlouporabe alkohola bilježile su liječnici drevne Indije. A sam izraz "ciroza jetre" ("crvena jetra") pojavila se u medicini na početku stoljeća prije posljednjeg, a zatim je opisana klinička slika bolesti. Od tada se malo se promijenilo. Kronično opijanje alkohola uzrokuje polovicu svih slučajeva ciroze. Prosječno jedan od tri alkoholičara je bolestan, obično 10-15 godina nakon pojave zlostavljanja. Među tim bolesnicima, dvostruko više ljudi nego žena (pogodite zašto).

Bit ciroze je uništavanje tkiva jetre zbog nekroze i fibroze hepatocita (to jest smrti jetrenih stanica i zamjena njihovih kolagenskih vlakana). Kao rezultat toga, jetra prestaje biti tvornica za čišćenje krvi i postaje beskorisni skup vezivnog tkiva.

2. Ciroza prijeti onima koji piju sve vrste zalogaja, jer nije samo alkohol koji je štetan, ali otrovno ulje. Piti visokokvalitetnu votku - i vaša će jetra samo zahvaliti.

Ostavite ovu izjavu o savjesti proizvođača alkoholnih pića. Jetra uništava etanol sam po sebi, čak i najčišći i najkvalitetniji. Ima neugodnu sposobnost aktivacije fibrogeneze u tkivu jetre. Drugim riječima, pod utjecajem je da stanice počinju proizvoditi kolagen i zamijeniti aktivno jetreno tkivo s potpuno beskoristanim vezivnim tkivom.

Opasna doza alkohola već je poznata - 40-50 g etanola (200-250 grama votke) dnevno - ovisno o individualnim karakteristikama organizma. Također je poznato da je vjerojatnost ciroze nakon 15-godišnjeg pijanstva 8 puta veća nego nakon 5-godišnjeg.

Iako postoji određena količina istine u prosudbama ljubitelja kvalitetne votke: ako se bilo koji otrovni mazac doda u etanol, rizik se može povećati.

3. Tko ne pije - od ciroze neće umrijeti.

Jao. Ne postoji točno prijetnja zarobljenici, samo jedan od glavnih čimbenika u razvoju ciroze, a tu ih ima desetak. Uzroci bolesti mogu biti virusni hepatitis, bolesti žučnog sustava, toksini, predoziranje lijekova, neke parazitske i zarazne bolesti (npr. Ehinokokoza, bruceloza, toksoplazmoza). Izvršite svoje zaključke.

4. ciroza je sudbina, i beskorisno se boriti protiv njega. Bez jetre nećete dugo živjeti.

Ali ne možete odustati prerano. Trajanje i kvaliteta života ovise o podrijetlu ciroze, stupnju destruktivnih promjena u jetri, liječenju i, naravno, stupnju bolesti - ranije dijagnosticira, to je povoljnija prognoza.

Kod alkoholične ciroze, cjeloživotno odbijanje alkohola u ranoj fazi i suvremeni tretman dovode do oporavka, dok u virusnom - zaustavljaju razvoj procesa i potiču dugoročnu remisiju. Stoga nemojte čekati kliničke simptome - oticanje jetre, žutice i krvi iz nosa. To su znakovi ne od početka, već od produljenog stadija. Dajte krvi biokemijskoj analizi i prolaze ultrazvuk jetre za bilo koje bolesti gastrointestinalnog trakta ili povećanje temperature nepoznatog podrijetla. Pogotovo ako u vašem životu postoje čimbenici rizika - preneseni virusni hepatitis ili kontakt s takvim pacijentima, transfuzijom krvi, kirurškim intervencijama i, naravno, štetnom ovisnosti o alkoholu.

5. Za modernu medicinu da se nosi sa cirozom nije problem.

Nažalost, promjene u jetrenom tkivu s naprednom cirozom su nepovratne - s tim neugodnim činjenicama treba računati. Prema jednoj od klasifikacija prihvaćenih u medicini, ciroza može rezultirati: poboljšanjem, ravnotežom, pogoršanjem, smrću. Znači, "oporavak" na ovom popisu, nažalost, nedostaje. Za uklanjanje ciroze moguće je samo zajedno s jetrom, a samo nepopravljivi optimisti mogu se nadati uspješnoj transplantaciji.

No, (vidi točku 4) ponavljamo još jednom: u ranoj fazi alkoholne ciroze, pravodobne mjere mogu dovesti do obnavljanja jetrenog tkiva. Ako se radi o nepovratnom uništavanju jetrenog tkiva, čak iu najsretnijim okolnostima, najpovoljniji ishod je postizanje faze neaktivnog i ne progresivnog tijeka bolesti.

6. Ali postoji čudo lijek, čak je prikazan iu oglašavanju - vraća strukturu jetre.

Mislite li na "Essentiale Forte", "Essentiale-N" ili "Essliver"? U redu, to su hepatoprotectors. Njihova aktivna tvar - esencijalni fosfolipidni lecitin - dio je jetrenih stanica - hepatocita membrana. Obično je propisano intravenozno i ​​oralno pacijentima s oštećenjem alkoholnih oštećenja kako bi se uništile uništene stanične membrane. Međutim, za sada, mnogi znanstvenici vjeruju da je učinkovitost lecitina neznatno pretjerana (samo polovica dodanih fosfolipida potpuno je integrirana u stanične membrane i zapravo vraća jetru). I što je najvažnije, ne može stvoriti čudo i vratiti tkiva u kojima su se nepravilne promjene već dogodile (vidi stavak 5).

7. Bilo koji hepatitis prije ili kasnije dovest će do ciroze jetre.

Nije sve toliko tužno. Prvo, akutni virusni hepatitis bi trebao krenuti kroničnim s visokim stupnjem aktivnosti, što se pravilnim i pravodobnim liječenjem ne događa uvijek. Čak i tada polovica slučajeva dovodi do ciroze. Prema medicinske statistike, ciroze razvija u prosjeku od 5 godina u oko 1% bolesnika nakon simptomatske ili oblikuje anicteric hepatitisa B ili C. Nažalost, hepatitisa D virusi i malignosti G i uvelike povećati rizik od ciroze, ali se ne prevodi u fatalnoj neizbježnosti.

8. ciroza trpe one nesretne guske, čiji nemilosrdan poljoprivrednici prisilno tove, a zatim napraviti od jetre za foie gras gurmanski bez duše.

Ne baš točno. Siromašne ptice su stvarno umetnute u grlo crijeva i kroz njega se ulijevaju u želudac super kaloričnu hranu. No, ovo ismijavanje vodi samo do porasta i pretilosti jetre. Usput rečeno, cirkularna jetra gurmana vjerojatno bi bila odbijena - također krut. Zaključak je da (osim za neuspjeh foie gras na moralnih razloga), ako su mnogi, ukusna i hrabar tu, ali neće moći umrijeti od ciroze vas jetre. Najvjerojatnije, prvi koji ne podnosi žile ili gušteraču. Takozvani prehrambene ciroza može, naprotiv, uzrokuju pothranjenost s nedostatkom proteina i masti, ali to ne potrajati mnogo godina da sjedi na vrlo mršav dijeta voća i žitarica.

9. Kod ciroze, jetra postaje atrofirana, a nesretna osoba tiho, kulturno umire.

Ne baš točno. Posljednja faza je obično: encefalopatija i komplikacija jetre, gastrointestinalno krvarenje ili ascites, a slijede peritonitis. Zvuči nerazumljivo? Za znatiželjne detalje.

Encefalopatija je kompleks neuromuskularnih poremećaja uzrokovanih ozbiljnom insuficijencijom jetre. Sve počinje s padom aktivnosti i apatije. Tada pacijent postaje agresivan i neuredan, počinio je besmisleno djelovanje. U sljedećoj fazi, zbunjenost se razvija, grčevi mišića, oslabljena koordinacija pokreta. Posljednja faza je hepatička koma, najprije s razdobljima jasne svijesti i uzbuđenja, a zatim - bez refleksa i osjetljivosti na bol. Od tog trenutka, izumiranje se doista može smatrati mirnom i kulturnom.

Gastrointestinalno krvarenje događa se kako slijedi. U zdravih ljudi prolazi kroz jetru oko 1 L venske i 0,5 l krvne arterije po minuti. Oba se toka povezuju u jetri i intenzivno se dodiruju s hepatocitima - to je pročišćavanje krvi jetre. Fibroza tkiva jetre (zdravi zamjenjuje od stanice vezivnog tkiva) uzrokuje poteškoće u normalan protok krvi, krv počinje tražiti zamjenske putove: kako bi se dobilo spoj u kojem su vene i arterije blizu jedna drugoj, - u sluznici

jednjaka i rektuma, na prednjem trbušnom zidu. Kao rezultat toga, trbuh se formira iznad pupka
karakteristika bolesnika s cirozom vaskularne uzorak „Medusa glavu”, a kod prekida anastomoze započeti život opasne gastrointestinalnog krvarenja (povraćanje tamne venske krvi ili katrana stolice).

Asciti su kršenje metabolizma vode i soli, što rezultira akumulacijom do 3-6 litara tekućine u želucu, a ponekad čak i više (praktično kantu vode). Ova tekućina može biti spontano inficirana s bakterijama iz crijeva, a zatim ascites prolazi u peritonitis, smrtnost koja doseže 80-100%.

10. Dopusti da umrem rano, ali do kraja ostat ću pravi čovjek.

Ovo je malo vjerojatno. U bolesnika s cirozom (osobito alkoholnog porijekla) često se javljaju promjene u hormonskoj sferi, nastaje suvišak estrogena ili manjak testosterona. Kao rezultat toga - ginekomastija (povećanje dojke do veličine žena) ili impotencija i atrofija testisa.