HEPA-Merz - uputa za uporabu, analoge, mišljenja i oblika oslobađanje (tablete ili pelete (granule) 3g, koncentrira i injekcija u prahu u ampulama za injekcije) pripravka za liječenje bolesti jetre kod djece i odraslih, u trudnoći. struktura

Liječenje

U ovom članku možete pročitati upute za upotrebu lijeka Hepa-Merz. Prikazane su recenzije posjetitelja stranice - potrošači ovog lijeka, kao i mišljenja liječnika stručnjaka o korištenju hepatoprotector Hepa-Merz u svojoj praksi. Veliki zahtjev je da aktivno dodaju svoje povratne informacije o lijeku: lijek je pomogao ili nije pomogao u uklanjanju bolesti, a uočene su komplikacije i nuspojave koje proizvođač možda nije proglasio u bilješkama. Analozi Gep-Merz u prisutnosti postojećih strukturnih analoga. Koristi se za liječenje bolesti jetre kod odraslih, djece, kao i tijekom trudnoće i dojenja. Sastav pripravka.

Hepa-Merz - hipoamonemični lijek. Ima učinak detoksifikacije, smanjujući povišenu razinu amonijaka u tijelu, posebice, s jetrenim bolestima. Djelovanje lijeka povezane s sudjelovanje u Krebsovom ciklusu dobivanja uree ornitin (ciklus aktivira povratne enzimsku aktivnost jetrenih stanica: ornitin carbamoyltransferase i karbamoil-fosfat sintaze). Potiče proizvodnju inzulina i hormona rasta. Poboljšava metabolizam bjelančevina kod bolesti koje zahtijevaju parenteralnu prehranu. Pomaže u smanjivanju asteničnih, rasprostranjenih i bolnih sindroma, kao i normalizacije povećane tjelesne težine (s steatosisom i steatohepatitisom).

struktura

L-ornitin L-aspartat + pomoćne tvari.

farmakokinetika

Ornitin aspartat disocira u svoje sastavne komponente - aminokiseline ornitin i aspartat, koji se apsorbiraju u tankom crijevu aktivnim transportom kroz crijevni epitel. Izlučuje se u mokraći kroz ciklus stvaranja uree.

svjedočenje

  • akutna i kronična bolest jetre, praćena hiperammonemijom;
  • hepatična encefalopatija (latentna ili teška), uklj. u složenoj terapiji mentalnih poremećaja (precoma i koma);
  • steatosis i steatohepatitis (različitih podrijetla);
  • kao korektivni aditiv za pripravke za parenteralnu prehranu kod bolesnika s nedostatkom proteina.

Oblici otpuštanja

Granule za pripravu otopine za oralno davanje od 3 g (ponekad pogrešno nazvane tablete ili granule).

Koncentrat za pripremu otopine za infuzije (injekcije u ampulama za injekcije) (ponekad pogrešno označene kao prašak).

Upute za uporabu i dijagram korištenja

Lijek se interno unosi 1-2 paketa granula otopljenih u 200 ml tekućine, 3 puta dnevno, nakon obroka. Tijek liječenja je 10 do 30 dana i ovisi o ozbiljnosti bolesti.

Intravenski ubrizgava do 40 ml (4 ampule) dnevno, otapajući sadržaj ampula u 500 ml infuzijske otopine.

U hepatičnoj encefalopatiji (ovisno o stupnju ozbiljnosti stanja), iv ubrizgava do 80 ml (8 ampula) dnevno.

Trajanje infuzije, učestalost i trajanje liječenja određuju se pojedinačno. Maksimalna brzina infuzije iznosi 5 g / h.

Preporuča se otapanje ne više od 60 ml (6 ampula) lijeka u 500 ml infuzijske otopine.

Nuspojava

  • mučnina, povraćanje;
  • bol u trbuhu;
  • nadutosti;
  • proljev;
  • bol u udovima;
  • alergijske reakcije.

kontraindikacije

  • teška bubrežna insuficijencija (serumski kreatinin veći od 3 mg / 1 dl);
  • razdoblje dojenja (dojenje);
  • dob djece (zbog nedostatka podataka);
  • preosjetljivost na komponente lijeka.

Primjena u trudnoći i laktaciji

Lijek treba koristiti s oprezom tijekom trudnoće.

Lijek je kontraindiciran za uporabu tijekom dojenja.

Posebne upute

Ako postoji mučnina ili povraćanje, trebali biste smanjiti brzinu lijeka.

Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i upravljanje mehanizmima

Kod hepatičke encefalopatije treba paziti pri vožnji vozila i uključivanju u druge potencijalno opasne aktivnosti koje zahtijevaju povećanu koncentraciju pažnje i brzine psihomotornih reakcija.

Interakcije lijekova

Interakcija lijeka Hepa-Merzovog lijeka nije opisana.

Analogues lijeka Gepa-Mertz

Strukturni analozi za aktivnu tvar:

Analozi za farmakološku skupinu (hepatoprotectors):

  • L-metionin;
  • S-adenozilmetionin,
  • sekundarnom;
  • Valium;
  • Bondjigar;
  • Brentzialle forte;
  • Vitanorm;
  • Gepabene;
  • Hepatosan;
  • Hepatofalk biljka;
  • Gepafor;
  • Geptor;
  • Geptral;
  • Geptrong;
  • Glutargin;
  • Glutargin alkoklin;
  • Deepa;
  • Kavehol;
  • Kars;
  • Karsil Forte;
  • Kedrostat;
  • Cryomelt MN;
  • L-ornitin L-aspartat;
  • Laennek;
  • legalon;
  • Liv 52;
  • Livodeksa;
  • Livolife Forte;
  • Lipoična kiselina;
  • lipoid;
  • Maksar;
  • metionin;
  • Metropia;
  • Milife;
  • Moliksan;
  • Oktolipen;
  • Progepar;
  • Resalute Pro;
  • Ropren;
  • Sibektan;
  • Silegon;
  • silibinin;
  • Silimar;
  • silymarin;
  • Syrepar;
  • Tiolipon;
  • thiotriazolin;
  • tykveol;
  • Urdoksa;
  • Urso 100;
  • Ursodez;
  • Ursodeoksikolna kiselina;
  • Ursodeks;
  • Ursol;
  • pokazivač;
  • Ursosan;
  • ursofalk;
  • Phosphogliv;
  • Phosphogliv Forte;
  • Fosfontsiale;
  • Hepabos;
  • Choludexan;
  • Ekskhol;
  • Erbisol;
  • Eslidin;
  • Essentiale N;
  • Essentiale forte N;
  • Osnovni fosfolipidi;
  • Essler;
  • Essliver forte.

Recenzije Hepa-Mertzu

Proizvod: Granule, koncentrati

Nadia (pozitivna povratna informacija)

Unatoč svim nedostatcima, vrlo učinkovit i vrijedan njegove vrlo visoke cijene

Imam kroničnu kolestazu - stagnaciju žuči u jetri, drugim riječima. Ako ste čuli o svrabima jetre, znate, formalno, o takvoj bolesti. Prvi znakovi bili su to vrlo svrbež u jetri i pojava malih crvenih muljeva na tijelu. Bilo je puno njih ode do liječnika, predala analize i pronašao razočaravajuće diagnoz.Terapevt Hepa-Merz je odmah naredio, ali to može priuštiti nije sve, to košta malo skuplji. Više od 10 vrećica (pelete unutar njih) će morati platiti oko 800 rubalja, i potreba da se pije 2-3 vrećice dnevno sa mojim težine bolesti. Osjećate li se kao da udara u novčanik? Tako da je bolje da se više paketa, pa vygodnee.Rastvoryayutsya kuglica je vrlo jednostavno (dodati 200 ml vode, topline), okus rješenje je odvratno, naravno, nakon obroka njega mučninu. Bio sam tretiran samo mjesec dana, ali osjetio sam snagu nuspojava. U osnovi to je bila mučnina i nadutost - po broju nuspojava malo, ali ovdje je sila - biti zdrav. Mučnina cijeli dan, nadutost - cijelo vrijeme, tako da nije bilo ugodno živjeti - nisi sjedio kod kuće, idete na posao. Ali ipak, u samo mjesec dana droga mi je jako pomogla - to je doista vrlo djelotvorno, cijena mu vrijedi. U principu, svrbež se počeo smanjivati ​​nakon samo tjedan dana uzimanja, a raspršenje crvenih muljova nakon dvije počelo je nestati. Opasnost u kolestazi da imate vječni smetnie, proljev, hranjive tvari ne apsorbiraju pravilno - u naprednim slučajevima osteoporoze u ljudi, čak su počeli zbog neprobavljene vitamina D. Nedavno sam postao akutni problem je - očito pokrenula iste bolesti, Mislio sam da proljev iz prehrane. Dakle, neformirani izmet, čiji će miris srušiti i stanovnike kanalizacijskog sustava, eliminirao se Hepa-Mertz. Nije odmah, ovaj proces bio sporiji, ali trebalo je tri tjedna da se stolica postane normalna - po prvi put u dugo vremena.

Hepa-Merz

Oblici otpuštanja

Uputa Gepa-Mertza

Gepa-Merz je njemački izvorni hepatoprotector koji se koristi za liječenje akutnih i kroničnih hepatičkih patologija, kao i encefalopatiju jetre.

Tijekom proteklih nekoliko desetljeća, krivulja pojavnosti jetrenih patologija odlučno je okupila. Ne može se reći da istodobno sjedi moderna medicina, s preklopljenim rukama: temeljita studija mehanizama oštećenja jetre virusom, alkoholom i autoimunim etiologijom omogućila je značajno napredovanje u dijagnozi i liječenju. Ipak, bolest jetre i dalje je jedan od glavnih uzroka invalidnosti, invaliditeta i smrtnosti. Pripravak hepa-merz uključuje dvije aktivne aminokiseline: diaminovvanol (ornitin) i asparagin (aspartat), koji određuju farmakološka svojstva ovog lijeka. Najčešće se hepa-mazza propisuje za hepatičku encefalopatiju koja komplicira tijek bolesti jetre (obično ciroza) i pogoršava njihovu prognozu. Kao što znate, petogodišnji preživljavanje bolesnika s cirozom jetre koji je kompliciran hepatičnom encefalopatijom je samo 25%. Glavni čimbenik u razvoju encefalopatije jetre je visoka razina u krvi amonijaka, koja izravno utječe na središnji živčani sustav i potiče brojne druge negativne čimbenike. Visoka razina amonijaka uspostavljena je zbog neravnoteže između njenog stvaranja i korištenja. Amonijak se formira u tijelu kao rezultat uklanjanja amino skupina iz molekula aminokiselina, razgradnje uree i drugih dušičnih spojeva u debelom crijevu. Uporaba amonijaka se uglavnom događa u reakcijama ciklusa Krebs-Henzelyte (tzv. Ornitinskog ciklusa) u jetri i kroz sintezu glutamina u jetri i mišićima. Bolesti jetre na mnogo načina ograničavaju njegovu sposobnost da neutraliziraju amonijak.

S tim u vezi, njezine dužnosti moraju se nositi na mišiće. Korištenje droga-Merz hepatitis dovodi do aktiviranja enzima koji sudjeluju u korištenju amonijaka u jetri i mišićima, povećanje stabilnosti na protein koji omogućava pacijentu da održi normalnu prehranu i spriječiti gubitak mišića. Osim toga, Hepa-Merts pridonosi normalizaciji procesa biosinteze proteina u jetri. Kao što je poznato, za izvođenje jetre svoju sintezu proteinske sinteze potrebne su aminokiseline i nukleinske kiseline. Hepa-Merts povećava sadržaj oboje, plus stimulira proces biosinteze proteina. Kako su klinička ispitivanja lijeka pokazala, povećava sintezu proteina u mišićima pacijenata koji pate od ciroze. Stoga je imenovanje Hepa-Mertza opravdano za sve hiperkataboličke stanja, uključujući kronična bolest jetre, nedostatak proteina bilo koje etiologije, iscrpljenost, kronične infekcije. Dodatno, ornitin i aspartat su supstrat za ciklus Krebs-Henzelyte, tijekom kojeg se amonijak daje bezopasnom. Ovaj je ciklus povezan s ciklusom trikarboksilnih kiselina (alternativni naziv je Krebsov ciklus, samo bez Henzelytea), koji je glavni dobavljač energije u ljudskom tijelu.

Tako, hepatitis-Merz ima različite farmakološke učinke: poboljšava prenosivost protein ima anabolički učinak energizira stanice i aspartata, uključeni u svom sastavu, između ostalog, povećava propusnost membrane za magnezij stanicu, čime membrana za stabiliziranje, a time i antioksidant akcija. Ovo je osobito važno za pacijente s kroničnim bolestima jetre alkoholne etiologije.

Gepa-Merz recenzije

Na našoj stranici možete dobiti informacije o lijekovima, kao što je Gepa-Merz, o svojim svojstvima, indikacijama i negativnim posljedicama na tijelu.
Aktivni sastojak u pripravku je ornitin aspartat. Ovo je vrlo moćan hepatoprotector. Pomaže u razvoju inzulina i somatotropina, uklanja toksine iz jetre i prekomjerne količine amonijaka u plazmi.
Uklanjanje lijeka iz tijela događa se u mokraći.
Lijek je vrlo visoke kvalitete; zemlja podrijetla - Njemačka, Merz Pharma GmbH Co KGaA.

Je li lijek registriran?: provjerite ☜

Lijek je dodan: 2009-12-30.
Upute ažurirane: 2016-06-05

Analogni i zamjenski

☠ Pažnja molim te! Liječnici pacifiers - kako uzgajati Rusi ili što ne možete trošiti novac!

Kratke upute za uporabu, kontraindikacije, sastav

Indikacije (iz što pomaže?)
Hepatitis, ciroza, steatosis, koma jetre, druge bolesti jetre, dolazak u tijelo kritičnog broja proteina, zatajenje bubrega, prejedanje, zlouporabu alkohola.

kontraindikacije
Teški oblik zatajenja bubrega.
Intolerancija tvari koje ulaze u Gepa-Merz.

Način primjene (doziranje)
Granule: otopiti sadržaj paketa u čaši vode, piti dvaput ili triput dnevno (ovisno o namjeni) nakon jela.
Ampule: intravenozno, obično se daju 4 ampula, uz ozbiljan tijek bolesti - do 8 ampula dnevno.

Posebne upute (upozorenja)
Prije intravenske injekcije, sadržaj se ne bi trebao otopiti više od 6 ampula u 0,5 1 infuzijske otopine.
Prije uporabe lijeka svakako ćete trebati konzultacije sa svojim liječnikom.
Djeca i trudnice trebaju se koristiti s oprezom. Tijekom dojenja liječite samo prema uputama.
Tijekom terapije treba izbjegavati upravljanje transportom.
Hepa-Merz se može miješati samo s otopinama za infuzije. Nije preporučljivo miješati se s drugim lijekovima. Posebno ne savjetujte se ometati vitamin K i antibiotike.
Pohranite na t = 22-26 ° C, na mjestu nedostupnom djeci.
Odmor po receptu.

Nuspojave
Lijek se češće tolerira, ali postoje alergije, osip na koži, bolovi u zglobovima, a ponekad i probavu. U takvim slučajevima ukazuje se na povlačenje lijeka.

predozirati
Poremećaji iz gastrointestinalnog trakta. U tom slučaju nužno liječenje simptoma, ispiranje želuca, primanje sorbents.

Oblik izdavanja
Koncentrirati da se otopina ubrizgava u krvotok, na 500 mg / ml, 10 ampula od 10 ml po pakiranju.
Granule za izradu otopine za piće od 3 grama, 30 pakiranja u pakiranju.

Preporuke / recenziji liječnika: na našim stranicama imamo veliki dio konzultacija, gdje 21 puta pacijenti i liječnici raspravljaju o lijeku Gepa-Merz - vidi

Hepa-Merz

Opis je aktualan 2014/09/03

  • Latino ime: Hepa-Merz
  • ATX kod: A05BA
  • Aktivni sastojak: Ornitina (Ornitina)
  • proizvođač: Merz Pharma GmbH Co KGaA (Njemačka)

struktura

U jednoj vrećici sadrži 5 g mješavine granula za pripremu otopine Hepa-Merz, koja sadrži 3 g. ornitin aspartat (aktivni spoj lijeka), kao i slijedeće ekscipijente: E110 (narančasto žuta boja), naranče i okus limuna, natrijev ciklamat, levuloza, saharin i polivinil pirolidon.

U jednom koncentratu ampula za pripravu Hepa-Mertz otopine nalazi se 5 g. ornitin aspartat, kao i do 10 ml. voda za ubrizgavanje (pomoćni priključak).

Oblik izdavanja

granulirati (smjesa Hepa-Mertz granula bijelih i narančastih boja) za pripremu otopine pakira se u vrećice od po 5 g. Jedan karton sadrži 30 vrećica.

koncentrirati se proizvode u ampulama tamnog stakla, nominalnog volumena od 10 ml. Jedan paket kartona sadrži 10 ampula.

Farmakološko djelovanje

Lijek ima hepatoprotektivni farmakološki učinak na ljudsko tijelo. Hepa-Mertz se odnosi na hipoazotemijsku farmakoterapijsku skupinu lijekova.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Aktivni spoj ornitin aspartat, Gepa - Mertsa sudjeluje u biosinteza od amonijak uree (ornitin Krebsov ciklus), i također doprinosi STG i insulin, ubrzava metabolizam bjelančevina, poboljšava funkciju jetre (učinak detoksifikacije) i smanjuje razinu amonijak u krvi.

Lijek se brzo apsorbira u trbuh i ulazi u krvotok crijevni epitel i izlučuju iz tijela urinom.

Indikacije za uporabu Hepamerz

Indikacije za uporabu Hepa-Mertz su:

  • bolesti jetre, uključujući u kroničnom ili akutnom obliku, u pratnjiammoniemia;
  • hepatičnu encefalopatiju.

Kao dio složene terapije lijek se koristi za liječenje oslabljena svijest (koma ili uvjet precoma). Osim toga, Hepa-Merz djeluje kao korektivni aditiv u prehrani bolesnika s nedostatak proteina.

Lijek se može koristiti za uklanjanje intoksikacija u trovanja alkoholom.

kontraindikacije

Lijek je kontraindiciran kad oštećena funkcija bubrega (s udjelom krvi od 3 mg / 100 ml. kreatin).

Nuspojave

Treba napomenuti da takve moguće nuspojave lijeka kao mučnina, alergijski osip na koži i povraćanje su iznimno rijetke.

Gepa-Merz, upute za uporabu (Metoda i doza)

U skladu s uputama za uporabu Hepamerz, lijek se preporučuje nakon jela. Za pripremu jedne doze lijeka treba miješati 200 ml. vode (bolje od sobne temperature) sa jednim vrećastim paketom koji sadrži 5 g granulata u prahu.

Hep-Mertz Solution za infuzije dane intravenozno u dozi jednakoj 20 g (tj. 4 ampula u lijeku) dnevno. Preporučena prosječna dnevna terapeutska doza lijeka može se povećati na maksimalno 8 ampula (40 grama) dnevno.

Lijek Gepa-Merz se ne oslobađa u obliku tableta.

predozirati

Povećane nuspojave lijeka mogu signalizirati predoziranje Hepa-Merz. U tom slučaju, prije svega, prestanite koristiti ovaj lijek. Pacijenti se isperu trbuhom, simptomatski liječi i propisuje aktivni ugljen.

interakcija

Trenutno nema podataka o interakciji lijekova između Hepa-Mertza i drugih lijekova.

Uvjeti prodaje

Prekontrolirajte iz ljekarni.

Uvjeti skladištenja

Držite izvan dohvata djece na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C

Datum isteka

Posebne upute

Prije izravne intravenske primjene otopine Hepa-Merz, više od 6 ampula (500 ml otopine za infuziju) lijeka ne bi se trebalo otopiti istodobno. Da bi se izuzeli povraćanje i mučnina potrebno je optimizirati brzinu primjene lijeka.

Tijekom uporabe lijeka za liječenje hepatičnu encefalopatiju pacijenti se savjetuju da se suzdrže od vožnje vozila, kao i da ne rade s potencijalno opasnim mehanizmima, a ne da se uključe u aktivnosti koje zahtijevaju povećanu koncentraciju pažnje i osim brze mentalne reakcije.

Gep-Merts analozi

Razmatraju se strukturni analozi Hepa-Merz a Ornitsetil, kao i ornitin.

sinonimi

U trudnoći i laktaciji

iako trudnoća i nemojte uzimati apsolutne kontraindikacije uporabi Hepa-Merts, uzimajte lijek tijekom tog razdoblja samo pod nadzorom liječnika. Prilikom uzimanja lijekova preporuča se zaustavljanje dojenje.

Recenzije o Gepa-Mertseu

Ljudi koji su uzeli drogu ostavljaju u najvećem broju pozitivnih povratnih informacija o forumima o drogama, ističući njegovu učinkovitost i mali broj kontraindikacija, kao i nuspojave. Sudeći prema pregledima o Hepa-Merz, ovaj lijek pogodan je za širok raspon pacijenata, uključujući djecu i starije osobe.

Cijena Gepa-Mertsa, gdje kupiti

Trošak Hepamerz varira od regije i oblika otpuštanja lijeka. U ljekarnama se ovaj lijek može kupiti bez liječničkog recepta.

Prosječna cijena Hepamerza u ampulama (u pakiranju od 10 komada od 10 ml) iznosi 3000 rubalja.

pakiranje granulirati (10 vrećica, svaka od 5 mg) koštat će oko 650-700 rubalja.

Hepa-Merz

Pronađite ljekarnu i kupite Gepa-Merz od 552R

Hepa-Mertz Uputstvo
Odaberite obrazac za otpuštanje

GEPA-MERZ Uputa
Koncentrat za pripremu otopine za infuzije

Koncentrat za pripremu otopine za infuzije prozirna, svijetlo žuta boja.

Pomoćne tvari: voda d / i.

10 ml - ampulama od tamno stakla (10) - kartonske kutije.

Hypoammonemic drug. Smanjuje povišenu razinu amonijaka u tijelu, posebice kod bolesti jetre. Učinak lijeka povezan je s njegovim sudjelovanjem u ornitinskom ciklusu stvaranja uree Krebs (stvaranje uree iz amonijaka).

Potiče proizvodnju inzulina i hormona rasta. Poboljšava metabolizam bjelančevina kod bolesti koje zahtijevaju parenteralnu prehranu.

Izlučuje se u mokraći kroz ciklus stvaranja uree.

- akutna i kronična bolest jetre, praćena hiperammonemijom;

- hepatička encefalopatija, uklj. u složenoj terapiji mentalnih poremećaja (precoma i koma);

- kao korektivni aditiv u pripravcima za parenteralnu prehranu kod bolesnika s nedostatkom proteina.

- zatajenje bubrega teškog stupnja (serumski kreatinin> 3 mg / 1 dl);

- razdoblje dojenja (dojenje);

- Preosjetljivost na komponente lijeka.

Lijek treba koristiti s oprezom tijekom trudnoće.

Lijek je kontraindiciran za uporabu tijekom dojenja.

Injektirano do 40 ml (4 amp.) / Dan, otapanje sadržaja ampula u 500 ml infuzijske otopine.

u hepatičnu encefalopatiju (ovisno o stupnju ozbiljnosti stanja) iv ubrizgavanjem do 80 ml (8 am) dnevno.

Trajanje infuzije, učestalost i trajanje liječenja određuju se pojedinačno. Maksimalna brzina infuzije iznosi 5 g / h.

Preporuča se otapanje ne više od 60 ml (6 amp) lijeka u 500 ml infuzijske otopine.

Iz probavnog sustava: u nekim slučajevima - mučnina, povraćanje.

Ostalo: alergijske reakcije.

simptomi: povećana težina nuspojava.

Interakcija lijeka Hepa-Merzovog lijeka nije opisana.

Ako postoji mučnina ili povraćanje, trebali biste smanjiti brzinu lijeka.

Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i upravljanje mehanizmima

Kod hepatičke encefalopatije treba paziti pri vožnji vozila i uključivanju u druge potencijalno opasne aktivnosti koje zahtijevaju povećanu koncentraciju pažnje i brzine psihomotornih reakcija.

Lijek treba čuvati izvan dohvata djece na temperaturi koja nije viša od 25 ° C. Rok trajanja - 5 godina.

Lijek je pušten na recept.

Informacije pružaju vodič za lijekove "Vidal".
Zadnje ažuriranje opisa 28.09.2011

GEPA-MERZ Uputa
Granule za otopinu za oralno davanje

Granule za otopinu za oralno davanje u obliku mješavine narančaste i bijele granule.

Pomoćne tvari: bezvodna limunska kiselina, limun, okus naranče, okus, saharin-natrij (natrijev saharin), ciklamat natrij, sumrak žuta boja, polivinilpirolidon (povidon), fruktoza (levulose).

5 g - vrećice (10) - kartonske kutije.
5 g - vrećice (30) - kartonske kutije.

za oralnu primjenu

Hypoammonemic drug. Smanjuje povišenu razinu amonijaka u tijelu, posebice kod bolesti jetre. Učinak lijeka povezan je s njegovim sudjelovanjem u ornitinskom ciklusu stvaranja uree Krebs (stvaranje uree iz amonijaka).

Potiče proizvodnju inzulina i hormona rasta. Poboljšava metabolizam bjelančevina kod bolesti koje zahtijevaju parenteralnu prehranu.

Ornitin aspartat disocira u svoje sastavne komponente - aminokiseline ornitin i aspartat, koji se apsorbiraju u tankom crijevu aktivnim transportom kroz crijevni epitel. Izlučuje se u mokraći kroz ciklus stvaranja uree.

- akutna i kronična bolest jetre, praćena hiperammonemijom;

- hepatična encefalopatija (latentna ili teška).

- zatajenje bubrega teškog stupnja (serumski kreatinin> 3 mg / 1 dl);

- razdoblje dojenja (dojenje);

- Preosjetljivost na komponente lijeka.

Lijek treba koristiti s oprezom tijekom trudnoće.

Lijek je kontraindiciran za uporabu tijekom dojenja.

Lijek se unosi unutar jednog paketa granula otopljenih u 200 ml tekućine, 2-3 puta dnevno, nakon jela.

Iz probavnog sustava: u nekim slučajevima - mučnina, povraćanje.

Ostalo: alergijske reakcije.

simptomi: povećana težina nuspojava.

obrada: pranje želuca, primanje aktivnog ugljena, provođenje simptomatske terapije.

Interakcija lijeka Hepa-Merzovog lijeka nije opisana.

Kod hepatičke encefalopatije treba paziti pri vožnji vozila i uključivanju u druge potencijalno opasne aktivnosti koje zahtijevaju povećanu koncentraciju pažnje i brzine psihomotornih reakcija.

Lijek treba čuvati izvan dohvata djece na temperaturi koja nije viša od 25 ° C. Rok trajanja - 5 godina.

Lijek je odobren za uporabu kao OTC proizvod.

Informacije pružaju vodič za lijekove "Vidal".
Zadnje ažuriranje opisa 28.09.2011

GEPA-MERZ Uputa
Granule za otopinu za oralno davanje

granule d / masti. r-ra d / gutanje 3 g / 5 g: vrećice od 10 ili 30 kom.

Granule za otopinu za oralno davanje u obliku mješavine narančaste i bijele granule.

[Pring] bezvodne limunske kiseline, limun, okus naranče, okus, saharin natrij (natrijev saharin), ciklamat natrij, sumrak žuta boja, polivinilpirolidon (povidon), fruktoza (levulose).

5 g - vrećice (10) - kartonske kutije.
5 g - vrećice (30) - kartonske kutije.

Informacije pružaju vodič za lijekove "Vidal".
Zadnje ažuriranje opisa 28.09.2011

GEPA-MERZ Uputa
Koncentrat za pripremu otopine za infuzije

konc. d / prigot. r-ra d / inf. 5 g / 10 ml: amp. 10 kom.

Koncentrat za pripremu otopine za infuzije prozirna, svijetlo žuta boja.

Gepa Mertz

Hepa-Merz je lijek s hepatoprotektivnim i detoksikantnim svojstvima koja uključuje aminokiseline: ornitin i aspartat. Ove aminokiseline pomažu pretvoriti amonijak u glutamin i ureu.

Ornitin je katalizator enzima i osnova za sintezu uree. Osim toga, Gepa-Merz može aktivirati ornitski ciklus iste formacije uree, što također utječe na smanjenje razine amonijaka. Lijek također optimizira metabolizam bjelančevina i sudjeluje u proizvodnji inzulina i STH.

U ovom ćemo članku razmotriti zašto liječnici imenuju Gepa-Merz, uključujući upute za uporabu, analoge i cijene za ovaj lijek u ljekarnama. REALNI KOMENTARI ljudi koji su već iskoristili Hepa-Merz mogu se pročitati u komentarima.

Sastav i oblik otpuštanja

Koncentrat se proizvodi u ampulama tamnog stakla, nominalnog volumena od 10 ml. Jedan paket kartona sadrži 10 ampula. Granulat (smjesa Hepa-Mertz granula bijelih i narančastih boja) za pripremu otopine pakiran je u vrećice od po 5 g. Jedan karton sadrži 30 vrećica.

  • Jedna vrećica sadržavala mješavinu od 5 g granula za dobivanje Hepa-Merz otopine, koji je sadržan u pripravku 3 g ornitin aspartata (aktivnog lijeka), a sljedeće pomoćne tvari: E110 (narančasto žute boje), narančasta, te za poboljšanje okusa limuna, ciklamat natrij, levuloza, saharin i polivinilpirolidon.
  • U jednom koncentratu ampula za pripremu Hepa-Mertz otopine nalazi se 5 g ornitin aspartata, kao i do 10 ml. voda za ubrizgavanje (pomoćni priključak).

Kliničko-farmakološka skupina: hipoamonemični lijek. Ima hepatoprotektivni farmakološki učinak na ljudsko tijelo.

Indikacije za uporabu Hepa-Mertz

Gepa-Merz preparat ima određene indikacije za uporabu: akutne i kronične bolesti jetre popraćene hiperammonemijom (hepatitis, ciroza, degeneracija masnog tkiva, oštećenje jetre jetre); hepatička encefalopatija (latentna i izražena), posebice kao dio kompleksne terapije za oslabljenu svijest (precoma) ili komu; kršenje detoksikacije jetre (uz prejedanje i pijenje alkohola).

Farmakološko djelovanje

Ima detoksikaciju i hepatoprotektivna svojstva. Priprava Hepa-Merz uključuje dva aminokiselina aspartat (L-aspartat) ili omitin (L-ornitin), koji se javlja putem pretvorbe amonijaka u ureu i glutamin.

Ornitinom djeluje kao katalizator za enzime karbamoilfosfatsintetazy i ornitin carbamoyltransferase te je osnova za sintezu uree. Nadalje, Hepa-Merz ornitin aktivira urea ciklus, koji također doprinosi niže razine amonijaka.

Upute za uporabu

Ovisno o obliku izdanja Gepa-Merz, upute za uporabu će se razlikovati.

  • Granule Gepa-Merz uzimaju u obzir 1-2 paketa granula otopljenih u 200 ml tekućine, 3 puta dnevno, nakon obroka.
  • Injektirano do 40 ml (4 amp.) / Dan, otapanje sadržaja ampula u 500 ml infuzijske otopine. U hepatičnoj encefalopatiji (ovisno o stupnju ozbiljnosti stanja), IV injekcija do 80 ml (8 am.) / Dan. Maksimalna brzina infuzije iznosi 5 g / h.

Trajanje liječenja određuje liječnik pojedinačno za svakog pacijenta. Ovaj parametar ovisi o vrsti bolesti, težini i stanju pacijenta kao cjelini. U slučajevima teškog oštećenja jetre potrebna je stroga kontrola stanja pacijenta i, ako je potrebno, korekcija brzine primjene lijeka. To je potrebno kako bi se spriječilo pojavu mučnine i povraćanja.

Pronašli su zakleti neprijateljice gljiva! Nokti će se očistiti za 3 dana! Uzmi ga.

Kako brzo normalizirati arterijski tlak nakon 40 godina? Recept je jednostavan, zapišite.

Umoran od hemoroida? Postoji izlaz! Može se izliječiti kod kuće za nekoliko dana, potrebno je.

Prisutnost crva kaže SMELL iz usta! Jednom dnevno, popijte vodu s kapom.

kontraindikacije

Hepa-Merz koncentrat U nekim pregledima o Hepa-Mertzu, napominje se da se lijek ne smije uzimati s netolerancijom aktivne tvari ili drugih komponenti lijeka. Osim toga, Hepa-Merz se ne preporučuje za zatajenje bubrega u krajnjoj fazi.

Nuspojave

Sudeći po pregledima o Hepa-Merzu pozitivne prirode, uporaba lijeka rijetko izaziva razvoj nuspojava. Međutim, ponekad može biti mučnina i povraćanje, kao i alergijske reakcije.

Gepa-Mertz analozi

Sinonim Hepa-Merza na aktivnoj supstanci je Ornilatex, a analogni lijekovi su sljedeći lijekovi:

  • thiotriazolin;
  • silibinin;
  • Hepatosan;
  • Glutargin;
  • Kalij orotat;
  • metionin;
  • Rosilimarin;
  • Silimarina Sediko;
  • Phosphogliv;
  • remaxol;
  • Laennek.

Pažnja: uporaba analoga mora biti dogovorena s liječnikom.

Prosječna cijena HEPA-MERC granula je 10 komada u ljekarnama (Moskva) 830 rubalja. Hepa-Merz koncentrat za infuziju 5g / ml 10ml 10kn košta 3,000 rubalja.

Uvjeti za dopust iz ljekarni

Lijek je pušten na recept.

Dobar uvezeni lijek. Ja nekako ne vjerujem domaćim hepatoprotektorima, nakon što sam imala jetru za jednu, samo sam ga nosila u toalet. I s gepamertsem sve dobro razvija i na ultrazvuku regres distrofija jetre je zabilježen. Cijena... je da, u ovom lijeku jedini i veliki minus, potrebno je raditi na lijekovima.

Moj tata je u intenzivnoj njezi. U 2009. godini dijagnosticiran je cirozom jetre u fazi 4 protiv hepatitisa. Ascites, probada, krvarenje. Tada je započeo encefalopatiju. Onda je liječnik napisao Gepamertz u vrećicama. Prihvatio je to kao kurs. Mjesec, pa onda pao i ponovo je pio mjesec. I godina se nije ponovila. Nedavno je imao krvarenje. Uspio je zaustaviti. Prošlo je mjesec dana i zbog niske razine proteina ascites su počeli encefalopatiju. Zatim je Papa uronio u komu. Inzistirali smo da liječnici rade GepaMerz. Najprije je dobio 4 ampule. Pa, otkako je teška počela raditi 8 ampula...
Tata je počeo povratiti svijest. Otvorio je oči. Pokušava nešto reći. To je samo čudo. Evo kako možete izrezati 8 ampula, ne znamo. U gradu još nemamo takav lijek. Naručujemo u drugim gradovima. Pa, učinio je čudo. Hvala GepaMerz. Mi već nismo vjerovali ni u što.

Uzimam ove granule 2 puta na dan tjedan dana. Ali nešto još nije zabilježilo napredak u boljem stanju u mom zdravlju. Možda su mi bili pogrešno imenovani i trebam ih piti tri puta dnevno?

Hepa-Merz. Liječenje jetre

Hepa-Merz je moderan lijek s hepatoprotektivnim učinkom. Proizvodi ga njemačka korporacija "Merz Pharma". Ostvaruje se na receptnim oblicima.

Hepa-Merz. Liječenje jetre

Nata82 »22. rujna 2014, 13:51

Re: Gepa-Merz. Liječenje jetre

Daria »22. listopada 2014., 3:08

Re: Gepa-Merz. Liječenje jetre

Nata82 »22. listopada 2014, 03:41

Re: Gepa-Merz. Liječenje jetre

francuska Angelica »23. listopada 2014., 6:15

Re: Gepa-Merz. Liječenje jetre

Lyuba »23. listopada 2014., 13:18

Re: Gepa-Merz. Liječenje jetre

Daria »23. listopada 2014, 23:49

Re: Gepa-Merz. Liječenje jetre

francuska Angelica »24. listopada 2014, 05:50

Re: Gepa-Merz. Liječenje jetre

bolestan »28. studeni 2014, 17:36

Re: Gepa-Merz. Liječenje jetre

Inna »30. lipnja 2015., 11:17

Re: Gepa-Merz. Liječenje jetre

AnnaH »30. lipnja 2015., 12:27

Analozi Hep-Merz uključuju: Hepafor, Kavehol, Silegon, Lipoid, Maksar, Tykveol. Njegovi aktivni aktivni elementi su L-ornit i L-aspartat.

Značajke aplikacije Hepa-Mertz

Hypoazotemijski lijek, prema tvorničkoj uputi, namijenjen je izlječenju iz:

  • prehrambena insuficijencija;
  • patoloških stanja jetre, koji se odvijaju na pozadini hiperammonemije;
  • hepatičnu encefalopatiju.

Hepa-Mertz prašak može uzrokovati formiranje alergija, kožnih reakcija, napada mučnine, rijetko - refleks povraćanja.

Prema medicinskim izvješćima o Hepa-Merzu, lijek pokazuje učinkovitost u terapijskom liječenju (do 87% uspješnih pregleda). Lijek nije namijenjen za dijagnosticirane slučajeve:

  • zatajenje bubrega;
  • dolazeće trudnoće;
  • preosjetljivost.

Predoziranje uz uporabu hepatoprotektivnog lijeka izaziva pogoršanje simptoma. Prikazan je medicinski postupak - ispiranje želuca. Hepa-Merz se ne kombinira s penicilinom - antibioticima.

Hepa-Mertz granule

analoga

  • Larnamin;
  • Ornitsetil.

Prosječna cijena na mreži *, 889 r. (10 vrećica s granulama)

Gdje kupiti:

Upute za uporabu

Hepa-Mertz se odnosi na hepatoprotectors. Njegova aktivna tvar je L-ornitin-L-aspartat. Proizvodi se u obliku koncentrata za pripravu otopine za primjenu infuzije i u granulama za pripravu otopine za oralno davanje.

svjedočenje

Hepa-Merts u prahu je propisano ako se promatraju sljedeće patologije:

  • bolesti jetre u akutnoj i kroničnoj fazi, koje su popraćene povišenim sadržajem amonijevih soli u krvi;
  • ciroza jetre, hepatitis;
  • latentna i izražena hepatička encefalopatija;
  • masne infiltracije jetre uzrokovane različitim uzrocima.

Doziranje i administracija

Prije uporabe, granule se moraju otopiti u vodi. Pijte lijek nakon jela, frekvenciju recepcije 3 puta dnevno. Za pripremu otopine, 1-2 vrećice Hepa-Merz se moraju otopiti u 200 ml vode.

Trajanje terapije određuje liječnik pojedinačno, ovisno o težini patologije. Prosječno 10 do 30 dana.

Ako se pacijentu dijagnosticira hepatička encefalopatija, onda zbog njega postoji temeljna bolest treba paziti na vožnju vozila, kao iu zanimanjima koja zahtijevaju povećanu koncentraciju pozornosti.

kontraindikacije

Granule Gepa-Merz ne mogu se propisati pacijentima koji imaju sljedeće bolesti:

  • individualna netolerancija prema sastavu lijeka;
  • teški oblik zatajenja bubrega, kada je sadržaj kreatinina u serumu u 100 ml veći od 3 mg.

Također, lijek se ne može koristiti u praksi djece jer nema dovoljno podataka o tome kako će aktivna tvar utjecati na rastući organizam.

Imenovanje Hepa-Mertza u razdoblju ležaja i dojenja

Gepa-Mertz granule za žene u situaciji treba davati s oprezom u slučaju da korist majke prelazi rizik od fetusa.

Lijek je nespojiv s dojenjem, pa je za vrijeme liječenja vrijedno prenijeti dijete u smjesu.

predozirati

Ako je preporučena doza prekoračena, može se primijetiti povećanje težine neželjenih reakcija. Nema specifičnog protuotrova: pogođenoj osobi je prikazano pranje želuca, indukcija povraćanja, imenovanje adsorbensa i simptomatsko liječenje.

Nuspojave

Na pozadini terapije mogu se pojaviti sljedeće nepoželjne reakcije:

  • mučnina, povraćanje, bol u trbuhu, nadutost, labav stolice;
  • bol u udovima;
  • alergiju koja se može razviti na boji "Orange Yellow S".

struktura

Lijek je mješavina narančaste i bijele granule. Prodana je u vrećice, od kojih svaka kao aktivnu tvar sadrži L-ornitin L-aspartat.

Kao pomoćne komponente u sastavu doznog oblika su:

  • miris limuna i naranče;
  • voćni šećer;
  • boja «narančasta žuta»;
  • anhidrid s limunskom kiselinom;
  • E 952;
  • E 954;
  • povidon.

Farmakologija i farmakokinetika

Lijek ima učinak detoksifikacije jer smanjuje visoku razinu amonijaka u tijelu, što se opaža u patologijama jetre.

Terapeutski učinak lijeka je zbog činjenice da aktivna tvar sudjeluje u ciklusu ornitina ili ciklusu ureje.

Aktivna tvar stimulira rad ciklusa, vraća aktivnost jetrenih enzima: ornitin-karbamoiltransferaze i karbamoil-fosfat sintetaze.

Osim toga, ona promiče sintezu inzulina i hormona rasta, poboljšava metabolizam proteina u patologijama koje zahtijevaju parenteralnu prehranu.

Kada masna infiltracija jetre normalizira povećanu tjelesnu masu. Smanjuje astenički, dispeptički i bolni sindrom.

Kada se daje oralno, L-ornitin-L-aspartat brzo se razgrađuje u ornitin i aspartat. Djelovanje lijeka počinje za 15-25 minuta. Lijek se izlučuje bubrega kroz ciklus stvaranja uree.

Uvjeti prodaje i skladištenja

Gepa-Merts granule mogu se kupiti bez recepta. Držite ih na temperaturi od najviše 25 stupnjeva u mjestu gdje ne dobivaju djecu. Rok trajanja lijeka je 5 godina nakon isteka, a lijek se ne može uzeti.

Recenzije

(Ostavite povratne informacije u komentarima)

* - Prosječna vrijednost između nekoliko prodavača u vrijeme praćenja nije javna ponuda

Hepa-Mertz: upute za uporabu, cijene, recenzije, analozi

Hepa-Merts je izvorna njemačka medicina koja ubrzava uklanjanje toksina. Normalizira visoku razinu amonijaka u tijelu bolesnika, što se opaža u patologijama jetre. Lijek pripada grupi hepatoprotektora. Proizvodi ga Merz, Njemačka.

Oblik doziranja

Dostupni Hepa-Merz oblici doziranja mogu se naći u obliku paketa granula za proizvodnju otopine i koncentrira mjesto za pripremu otopine za infuziju davanje.

Opis i sastav

Koncentrat je bistra, svijetložuta tekućina.

U vrećici su narančaste i bijele granule za pripremu otopine za oralno davanje.

Aktivni sastojak lijeka je L-ornitin L-aspartat. Pored toga, u sastavu granula uključene su sljedeće tvari koje tvore:

  • E 330;
  • miris limuna i naranče;
  • levulose;
  • saharin;
  • E 952;
  • E 110;
  • povidon.

U sastavu koncentrata, dodatna komponenta je voda za injekcije.

Farmakološka skupina

Djelovanje lijeka povezane s Krebs-Henseleit sudjelovanje ciklus, u kojem se oblikuje tijelo od dušika koji sadrži tvari uree. Pokreće ciklus, normalizirajući funkciju jetrenih enzima - ornitin karbamoiltransferaze i karbamoil fosfat sintetaze.

Lijek promiče proizvodnju inzulina i hormona rasta, poboljšava metabolizam proteina u patologijama koje zahtijevaju intravenoznu prehranu.

Na pozadini njegovog prijema oslabio bol, astenija, dispepsija, te normalizira težine u bolesnika s masnom i steatohepatitisa.

L-ornitin L-aspartat u tijelu brzo razgrađuje u ornitin i aspartat i počinje djelovati u roku od 15-25 minuta, s kratkim vremenom poluživota. Izvedeno je s urinom kroz ciklus Krebs-Hanselayt.

Upozorenja za uporabu

za odrasle

Priprema u obliku granula i koncentrata propisana je za sljedeća kršenja:

  • akutne i kronične patologije jetre, što je popraćeno povećanjem razine slobodnih amonijevih iona;
  • asimptomatska ili teška hepatička encefalopatija, uključujući i ako je popraćeno kršenjem svijesti.

Osim toga, granule za pripravu otopine za oralnu primjenu propisane su za steatosis i steatohepatitis različitih etiologija.

Lijek, u obliku koncentrata, koristi se kao korektivni aditiv lijekovima za parenteralnu prehranu u bolesnika s nedostatkom proteina.

za djecu

Hepa-Merts je kontraindicirana osobama mlađim od 18 godina, jer nema dovoljno iskustva u liječenju ove skupine pacijenata.

za trudnice i tijekom dojenja

Tijekom trudnoće fetusa lijek treba koristiti s oprezom. Lijekovi su kontraindicirani kod žena u dojenju.

kontraindikacije

Hepa-Mertz zabranjeno je propisati pacijentima ako imaju:

  • netrpeljivosti aktivnih i dodatnih komponenti;
  • značajno oštećenje bubrega, u kojem je serumski kreatinin> 3 mg / 1 dl.

Primjene i doze

za odrasle

Hepa-merz iznutra se uzima 1-2 pakiranja 3 puta dnevno nakon jela. Granule se prije uporabe moraju otopiti u 200 ml tekućine.

Trajanje terapije od strane liječnika određeno je pojedinačno, ovisno o težini patologije.

Intravenski se lijek daje do 40 ml (4 ampule) dnevno, prije toga je potrebno otopiti koncentrat u 500 ml infuzijske otopine.

Uz hepatičku encefalopatiju (ovisno o težini patologije) intravenozno se ubrizgava do 80 ml (8 ampula) dnevno.

Trajanje infuzije, interval između njih i tijek terapije određuju se pojedinačno. Možete unijeti najviše 5 g / h.

Maksimalno 60 ml (6 ampula) koncentrata se otopi u 0,5 1 infuzijske otopine.

za djecu

U pedijatriji se Hepa-Mertz ne koristi.

za trudnice i tijekom dojenja

Tijekom trudnoće, Gepa-Merts je propisana strogo u skladu sa strogim indikacijama.

Nuspojave

U pozadini parenteralne primjene lijeka, može se pojaviti mučnina, povraćanje i alergija.

Uzimanje lijekova u granulama može izazvati neugodne pojave kao što su:

  • mučnina, povraćanje, bol u trbuhu, nadutost, proljev;
  • bol u udovima;
  • alergiju koja nastaje zbog boja koja je dio droga, Orange Yellow.

Interakcija s drugim lijekovima

Kompatibilnost lijeka Gepa-Mertz s drugim lijekovima nije bila proučavana.

Posebne upute

Ako je pacijent s jetre encefalopatija dijagnosticirana zbog temeljne patologije potrebno je promatrati oprez prilikom upravljanja motornim vozilom i druge klase potencijalno opasnim aktivnostima koje zahtijevaju visoku koncentraciju pažnje.

predozirati

Ako se premašuju preporučene doze Hepa-Merts, mogu se povećati nuspojave. Žrtva je povraćena, s obzirom na enterosorbent, propisujući lijekove koji eliminiraju znakove opijenosti.

Slučajevi predoziranja tijekom infuzije lijekova nisu registrirani.

Uvjeti skladištenja

Držite lijek Gepa-Merts na mjestu nedostupnom djeci, na temperaturi okoline od 25 stupnjeva. Rok trajanja lijeka u obliku granula je 5 godina, u obliku koncentrata - 3 godine. Granule se mogu kupiti bez liječničkog recepta, koncentrirati u ampulama može se kupiti po receptu.

analoga

Osim Gepa-Merts, mnogi od njegovih punih i parcijalnih analoga su na prodaju:

  1. Ornitin. Ovo je ruski lijek, koji je dostupan u obliku granulata za pripravu otopine za oralno davanje. To je potpuni analog Hepa-Mertz droge i ima iste indikacije, kontraindikacije i neželjene reakcije.
  2. Ornitin Canon. Još jedan kompletan analog Gepa-Merts droge proizveden u Rusiji. Dostupan je samo u obliku granula za izradu otopine za oralno davanje.
  3. Ornilateks. Priprema ZAO "FarmFirma Soteks" (Rusija) proizvodi se kao koncentrat za izradu rješenja za unošenje infuzije. To je potpuni analog Gepa-Mertz pripreme.
  4. Infezzol 100. Lijek je dostupan kao otopina za infuzije i sadrži kompleks aminokiselina i elektrolita. Koristi se za djecu stariju od 2 godine kao sredstvo za parenteralnu prehranu.

Koristiti umjesto zamjene Hepa-Merts droga je moguća tek nakon savjetovanja sa specijalistom. To je liječnik koji mora odlučiti o zamjeni lijekova.

Trošak Hepa-Mertsa je prosječno 1006 rubalja. Cijene kreću se od 2 do 3730 rubalja.