IFN-EU Lipint

Liječenje

Reaferon-EU-Lipint: upute za uporabu i povratne informacije

Latinsko ime: Reaferon-EU-Lipint

ATX kod: L03AB04

Aktivna tvar: Interferon alfa-2a (Interferon alfa-2a)

Proizvođač: Vector-Medica ZAO (Rusija)

Ažurirajte opis i fotografiju: 11/05/2017

Cijene u ljekarni: od 486 rubalja.

Reaferon-EU-Lipint - interferon, imunomodulirajući pripravak antivirusnog djelovanja.

Oblik izdavanja i sastav

Oblik doziranja: Liofilizat se dobije suspenzija za oralnu primjenu u obliku porozne mase ili praška bijele do žućkasto-bijele, s mogućnošću potpunog ili djelomičnog odvajanja od površine bočice sa strukturom formiranje tabletopodobnoy (u staklene boce, u kartonska kutija 1 boca u pakiranje od 3 ili 5 bočica, u pakiranju od 1 ili 2 pakiranja).

Sadržaj jedne boce:

 • Aktivna tvar: interferon alfa-2b ljudski rekombinant - 250 tisuća međunarodnih jedinica (IU), 500 tisuća IU ili 1 milijun IU;
 • Dodatne komponente: natrij hidrofosfat dodekahidrat, natrijev klorid, natrijev dihidrogen fosfat dihidrat, kolesterol, laktoza, lecitin ili lipoid C100, tokoferol (vitamin E).

Farmakodinamika i farmakokinetika

Interferon je namijenjen oralnoj primjeni. Njegova uporaba iznutra je osobito važno kod bolesnika djetinjstva.

U pripravku je aktivna tvar interferon alfa-2b, rekombinantni humani, koji je proizveden u bakterijskim stanicama soja Escherichia coli SG-20050 / PLF 16. Na njihovim genetski struktura humanog gena integrirani alfa-2b interferona. To je protein koji sadrži 165 aminokiselina i potpuno se podudara s parametrima i svojstvima ljudskog leukocitnog interferona alfa-2b.

Protuvirusno djelovanje aktivnog sastojka lijeka uključivanje u aktivnim metaboličkih procesa u stanicama za replikaciju virusa. Interferon alfa-2b reagira s specifičnim receptorima na površini staničnih membrana, što dovodi do intracelularnih promjena. Jedan od najvažnijih procesa je sinteza citokina i specifičnih enzima (protein kinaza i adenilatsintetazy 2-5) koji sprječavaju nastajanje virusne RNA i proteina u virusni stanici.

Interferon alfa-2b, ima imunomodulatorne učinak očituje u promjeni proizvodnju i sekreciju intracelularnih proteina, promjene u sastavu (kvalitativne i kvantitativne) pušten citokina, povećanje fagocitne aktivnosti makrofaga pojačavanje specifičnih citotoksičnih učinaka limfocita na ciljne stanice.

Prilikom uzimanja lijeka unutar interferona alfa-2b od uništenja u ljudskom tijelu, štiti liposomsku membranu, osiguravajući prolazak tvari kroz probavni trakt gotovo bez uništavanja. Prolazeći u jetru, tvar se apsorbira u krv, gdje se polako oslobađa.

Kada se uzima oralno, koncentracija internih ljudskih interferona je 100% veća od one koja se injektira s lijekom. Reaferon-EU-Lipint je optimalan za prevenciju i hitan tretman gripe i ARVI, čime se smanjuje rizik od simptoma bolesti više od 2 puta.

Lijek sadrži vitamine C i E, koji povećavaju svoj antivirusni učinak za 14 puta.

Upozorenja za uporabu

Kombinirana terapija za sljedeće bolesti:

 • Kronični hepatitis B u aktivnim i neaktivnim replicativnim oblicima, kao i kompliciran glomerulonefritisom;
 • Akutni hepatitis B;
 • Alergijski rinokonjunktivitis, atopične bolesti, bronhijalna astma tijekom specifične imunoterapije;
 • Urogenitalna klamidijska infekcija kod odraslih.

Također, lijek je indiciran za prevenciju i liječenje akutnih respiratornih infekcija (ARI) i influence u djece i odraslih.

kontraindikacije

 • trudnoća;
 • Teške alergijske bolesti.

Upute za uporabu Reaferon-EU-Lipint: metoda i doziranje

Lijek se uzima oralno, neposredno prije no što ga se unese u bočicu s liofilizatom, dodaju destiliranu ili ohlađenu prokušanu vodu u volumenu od 1-2 ml i snažno protresite 1-5 minuta sve dok se ne formira uniformna suspenzija.

Preporučeni režim doziranja pod sljedećim uvjetima:

 • Akutni hepatitis B. Za 1 /2 sati prije jela za djecu preko 7 godina i odrasli se imenuju dva puta dnevno za 1 milijun IU 10 dana; djeca 3-7 godina - jednom dnevno za 500 tisuća ME za 10 dana ili više, do potpunog oporavka, što je određeno rezultatima kontrolnih biokemijskih krvnih testova;
 • Kronični hepatitis B u aktivnim i neaktivnim replicativnim oblicima, a također je povezan s glomerulonefritisom. Preporuča se uzimati 2 puta dnevno za 1 /2 sati prije jela, 10 dana: djeca preko 7 godina i odrasli - 1 milijun eura, djeca 3-7 godina - 500 tisuća IU, a zatim 1 mjesec u istoj dozi - 1 puta dnevno spavati, svaki drugi dan;
 • Specifična imunoterapija za odrasle. Nanesite nakon 1 /2 sati nakon doručka: s alergijskim rhinoconjunctivitisom - jednom dnevno za 500 tisuća ME 10 dana (doza je 5 milijuna ME); Atopička bronhijalna astma - jednom dnevno za 500 tisuća IU kroz 10 dana, zatim u istoj dozi svaki drugi dan 20 dana (opći tečaj je 30 dana);
 • Sprječavanje gripe i akutnih respiratornih infekcija. Koristi se tijekom porasta incidencije dva puta tjedno tijekom 30 dana, za 1 /2 sati prije jela: odrasli i tinejdžeri stariji od 15 godina - 500 tisuća ME, djeca 3-15 godina - 250 tisuća ME;
 • Gripa i ARI terapija. Uzmi 2 puta dnevno 3 dana: odrasli i adolescenti preko 15 godina - 500 tisuća IU, djeca 3-5 godina - 250 tisuća IU;
 • Kompleksna terapija urogenitalnih infekcija. Odrasli preporučuju 500 tisuća IU dva puta dnevno, tečaj - 10 dana.

Nuspojave

Korištenje lijeka u preporučenim dozama ne uzrokuje neželjene učinke. Ipak, s obzirom da je njegov sastavni rekombinantni interferon parenteralna primjena dovodi do gripi nuspojavama, zahtijeva oprez u bolesnika koji su uzimali lijek s povećanom osjetljivošću na interferon.

Nema podataka o predoziranju.

Posebne upute

Nemojte se kombinirati s lijekovima koji smanjuju središnji živčani sustav, kao i s imunosupresivnim sredstvima (uključujući glukokortikosteroide za sistemsku upotrebu).

Tijekom terapije, etanol se ne preporuča.

Trudnoća i dojenje

Lijek je zabranjen tijekom trudnoće.

Koristite u djece

Prema uputama, Reaferon-EU-Lipint za djecu propisana je u dobi od 3 godine u odgovarajućim dozama.

Primjena u slučaju smanjene funkcije bubrega i jetre

Lijek se uzima s oprezom u zatajenju bubrega i / ili jetre.

Interakcije lijekova

Interferon alfa-2b može pojačati mijelotoksične, neurotoksične ili kardiotoksične učinke agenasa koje su uzete ranije ili istovremeno s njim.

Lijek može smanjiti aktivnost citokroma P450 izoenzima, a time utječu na metabolizam alata kao što su dipiridamol, cimetidin, fenitoina, teofilina, propranolol, varfarinom, diazepam, kao i nekim citostaticima.

analoga

Analozi Reaferona-EU-Lipint su: Genferon, Inter-P, Interferal, Intron A, Interlock, Inferon, Lokferon, Layferon, Eberon Alfa R.

Uvjeti i uvjeti skladištenja

Pohraniti na temperaturi koja ne prelazi 8 ° C, na mjestu zaštićenom od svjetlosti, izvan dohvata djece.

Rok trajanja - 1 godina.

Uvjeti za dopust iz ljekarni

Puštena je na recept.

Recenzije o Reaferon-EU-Lipint

Recenzije o Reaferon-EU-Lipint kao preventivnom alatu tijekom sezonskih pogoršanja influence i akutnih respiratornih infekcija uglavnom su pozitivni. Dobri rezultati liječenja bilježe i odrasli i roditelji koji su koristili lijek kako bi ojačali imunitet djece.

Među pregledima koji se odnose na liječenje drugih bolesti uključenih u indikacije za uporabu ovog lijeka, postoje izolirani negativni odgovori povezani s nuspojavama. Potonji su uglavnom rezultat kršenja uvjeta skladištenja ili prijevoza.

Cijena za Reaferon-EU-Lipint u ljekarnama

Cijena za Reaferon-EU Lipint 250 000 IU je u prosjeku 400-500 rubalja, 500 000 IU - 750-850 rubalja, 1 000 000 IU - 950-1200 rubalja. Trošak za sve oblike daje se za pakiranje u 5 komada.

Reaferon-EU-Lipint: upute za uporabu

Lijek Reaferon-EU-Lipint ima imunomodulatorni i antivirusni terapeutski učinak. Spada u farmakološku skupinu antivirusnih lijekova i koristi se za liječenje različitih zaraznih virusnih bolesti.

Sastav i oblik otpuštanja

Liofilizat IFN-EU Lipint je bijeli ili svijetlo žuti prah ili porozne mase za pripremu kaše koja se koristi u. Moguće je ukloniti prašak sa zidova boce da se formira maska ​​slična tabletu. Glavni aktivni sastojak u pripravi rekombinantno (dobiven nakon sinteze bakterija, genetski materijal umetnut gen odgovoran za proizvodnju spoja) humani interferon alfa-2b, njegov sadržaj u 1 bočice 250 milijuna, 500 tisuća i 1 milijuna IU (međunarodnih jedinica). Sadrži i pomoćne tvari, koje uključuju:

 • Kolesterol.
 • Natrijev hidroksat dodekahidrat.
 • Laktoza.
 • Lecitin.
 • Natrijev dihidrogen fosfat.
 • Tokoferol (vitamin E).
 • Natrijev klorid.

Prašak (liofilizat) Reaferon-EU-Lipint se nalazi u staklenoj bočici koja se pakira u ambalažu s konturnim mrežama u količini od 1, 3 ili 5 komada. Kartonsko pakiranje sadrži 1 ili 2 konturne stanične pakete s odgovarajućim brojem bočica i uputama za upotrebu pripravka.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Interferon alfa-2b je aktivni protein spoj koji je sintetiziran stanicama ljudskog imunog sustava i odnosi se na citokine. Pri ulasku u tijelo kao dio droga, ima niz bioloških učinaka, koji uključuju:

 • Blokiranje procesa razmnožavanja virusa unutar zaraženih stanica zbog specifičnih učinaka na posebne receptore.
 • Povećana specifična aktivnost limfocita, koja pripadaju klasi T-ubojica.
 • Povećanje aktivnosti imunoloških stanica makrofaga, koje zahvaćaju i koriste strane spojeve i mikroorganizme, uključujući viruse.
 • Promjena količine i sastava različitih biološki aktivnih spojeva proizvedenih imunološkim stanicama i reguliranje aktivnosti zaštitnih reakcija tijela (interleukini, faktor nekroze tumora, prostaglandini).
 • Promjena intenziteta sinteze različitih proteinskih spojeva unutar stanica.

Zbog takvih učinaka, lijek ima izražen antivirusni i imunomodulatorni terapeutski učinak. Podaci o farmakokinetici (brzina i volumen apsorpcije u krv, raspodjela aktivne tvari u tkivima, njegov metabolizam i izlučivanje iz tijela) nije dostupan danas.

Upozorenja za uporabu

Prašak za pripravu suspenzije Reaferon-EU-Lipint se koristi u složenom tretmanu brojnih patoloških stanja ljudskog tijela koje uključuju:

 • Akutni tijek virusnog hepatitisa (upala jetre) B.
 • Kronični virus hepatitis B u aktivnom ili neaktivnom replikacijskom stadiju tijeka infektivnog procesa, kao i kompliciran razvojem glomerulonefritisa (autoimune upale bubrežnih tkiva).
 • Klamidijska infekcija s dominantnom lokalizacijom mikroorganizama u strukturama urogenitalnog trakta muškarca i žene.
 • Korekcija funkcionalne aktivnosti imuniteta za različite alergijske i atopijske patologije (alergijski rinitis, konjuktivitis, dermatitis, bronhijalna astma).

Također, lijek se koristi za sprečavanje različitih akutnih respiratornih virusnih bolesti, kao i influence u djece i odraslih.

Kontraindikacije za uporabu

Apsolutne medicinske kontraindikacije za korištenje suspenzije su trudnoća u bilo kojoj fazi njenog tijeka, kao i pojedinačna netrpeljivost bilo koje komponente.

Doziranje i način davanja

Prah Reaferon-EU-Lipint namijenjen je pripravi suspenzije. U 1-2 ml kuhane i ohlađene ili destilirane vode doda se sadržaj bočice pripravka, otopina se protresa sve dok se ne dobije homogena suspenzija koja se zatim uzima oralno (oralna primjena). Doziranje i učestalost primjene lijeka ovise o patologiji i dobi:

 • Akutni tijek virusnog hepatitisa B - u dobi od 3 do 7 godina, doza je 500 tisuća IU 1 puta navečer, oko 10 dana, djeca starija od 7 godina i odrasli - 1 milijuna IU ujutro i noću (u redovitim intervalima), 10 dana.
 • Kronični hepatitis B, bez obzira na stupanj protoka replikacija i istovremeno autoimuna upalna bubrega - mulj koristi oralno pola sata prije jela, doza za djecu od 3 do 7 godina iznosi 500 tysyach ij ujutro i navečer, u prosjeku 10 dana, zatim 500 tisuća IU samo noću za jedan mjesec. Odrasli i djeca starija od 7 godina lijek se daje u dozi od 1 milijuna IU ujutro i navečer, oko 10 dana, a zatim u roku od mjesec dana od 1 milijun IU samo noću.
 • Specifična imunoterapija - liječenje alergijskog rinokonjuktivitisa kod odraslih uključuje doza od 500 tisuća IU u večernjim satima, 10 dana. Terapija bronhijalne astme u odraslih se provodi uporabom doze od 500 tisuća IU noću, oko 10 dana, a zatim se primjenjuje ista doza svaki drugi dan tijekom prvog mjeseca.
 • Liječenje i prevencija virusne respiratorne bolesti - za profilaksu kod odraslih i djece iznad 15 godina, što je doza 500 000 IU 2 puta tjedno, 1 mjesec, djeca u dobi od 3 između do 15 godina - 250 tisuća IU, način i učestalost prijem su isti. Za liječenje odraslih i djece iznad 15 godina primjenjuje doza od 500.000 IU ujutro i navečer, 3 dana za djecu u dobi od 3 do 15 godina - 250 tisuća IU, način i učestalost primanja ista.
 • Za složenu etiotropnu terapiju urogenitalne infekcije uzrokovane klamidijom kod odraslih - 500 tisuća IU ujutro i navečer 10 dana.

Ako je potrebno, liječnik može individualno prilagoditi doziranje i režim lijeka.

Nuspojave

Prašak za pripravu suspenzije Reaferon-EU-Lipint dobro se podnosi. U bolesnika s povećanim individualne osjetljivosti na interferona u pozadini lijeka u vrijeme primanja prve doze mogu razviti sindrom gripe, kao što su groznica, slabost, gubitak apetita, bolovi u mišićima i zglobovima. To zahtijeva pažljivo praćenje pacijenta od strane liječnika, ako je potrebno, lijek je otkazan. Rijetko se razvijaju nuspojave različitih organa i sustava:

 • Živčani sustav - s produženom primjenom lijeka može se razviti depresija (produljen pad raspoloženja), nesanica, anksioznost.
 • Probavni sustav - suha usta, povremena mučnina, smanjeni apetit.
 • Endokrini sustav je promjena funkcionalnog stanja štitne žlijezde.

Iz krvi sustav i crvena koštana srž propafenonu ovjesa IFN-EU-Lipint moguće smanjiti broj leukocita (leykotsitopeniya), trombociti (trombocitopenija).

Posebne upute

Kako biste izbjegli razvoj komplikacija kod primjene lijeka Reaferon-EU-Lipint, kao i postizanja maksimalnog terapeutskog učinka, pažljivo pročitajte upute za uporabu. Potrebno je obratiti pažnju na nekoliko posebnih uputa koje uključuju:

 • Poželjno je da se izbjegne zajedničku primjenu praha za pripremu kaše IFN-EU Lipint lijekovi koji pritisnuti aktivnost funkcionalnih struktura središnjeg živčanog sustava, kao i lijekovi koji inhibiraju imuni sustav (imunosupresivni), posebice glukokortikosteroidima.
 • Tijekom uporabe lijeka isključuje se unos alkohola.
 • Suspenzija Reaferon-EU-Lipint se ne koristi kod djece mlađe od 3 godine.
 • Aktivna tvar lijeka može biti u interakciji s lijekovima drugih farmakoloških skupina, pa ako se koriste, liječnik koji se liječi treba upozoriti.
 • Uz oprez, lijek se koristi uz istodobno smanjenje funkcionalne aktivnosti bubrega ili jetre.
 • Tijekom primanja suspenzije Reaferon-EU-Lipint poželjno je odustati od aktivnosti povezane s potrebom za povećanom koncentracijom pažnje i brzine psihomotornih reakcija.

U lancu ljekarne, prašak za pripravu suspenzije Reaferona-EU-Lipint se daje receptom. Njegova samostalna primjena isključena je bez obzira na moguće indikacije.

predozirati

Zabilježeno je prekomjerno doziranje suspenzije Reaferona-EU-Lipint do danas. Ako je preporučena terapijska doza značajno prekoračena, moguće je razviti nuspojave ovisne o dozi različitih organa i sustava. U tom se slučaju simptomatska terapija izvodi u medicinskoj bolnici.

Reaferon-EU-Lipint analozi

Slično u sastavu i terapijskom učinku za suspenziju Reaferon-EU-Lipint su pripravci za Realdiron, humane rekombinantne interferon alfa-2b.

Uvjeti i uvjeti skladištenja

Rok trajanja praška za pripravu suspenzije Reaferon-EU-Lipint je 1 godina. Lijek treba čuvati u originalnom pakiranju, zaštićeno od svjetlosti, dohvata djece pri temperaturi višoj od + 8 ° C za prijevoz treba izdržati uvjete temperature ne više od + 8 ° C

Prosječni trošak praška za pripravu suspenzije Reaferon-EU-Lipint u ljekarnama u Moskvi ovisi o dozi aktivne tvari:

 • 250 tisuća IU, 5 boca - 544-604 rubalja.
 • 500 tisuća IU, 5 bočica - 717-797 rubalja.
 • 1 milijun IU, 5 boca - 1074-1193 rubalja.

IFN - upute za uporabu, pravi kolege i oblici oslobađanja (kapsule Lipint, injekcija u ampulama za injekcije EU, EU Lipint suspenzija) lijek za liječenje u odraslih, djece i u trudnoći herpes, hepatitis i druge virusne bolesti

U ovom članku možete pročitati upute za upotrebu lijeka IFN. Prikazani su komentari posjetitelja stranice - potrošači ovog lijeka, kao i mišljenja liječnika o korištenju Reaferona u njihovoj praksi. Veliki zahtjev je da aktivno dodaju svoje povratne informacije o lijeku: lijek je pomogao ili nije pomogao u uklanjanju bolesti, a uočene su komplikacije i nuspojave koje proizvođač možda nije proglasio u bilješkama. Analozi Reaferona u prisutnosti postojećih strukturnih analoga. Koristite se za liječenje herpesa, hepatitisa i drugih virusnih bolesti i neoplazmi u odraslih, djece, kao i tijekom trudnoće i dojenja.

IFN - interferon. To je visoko pročišćeni sterilni protein koji sadrži 165 aminokiselina. Identičan ljudskom leukocitnom interferonu alfa-2a. Ima antivirusnu, antitumorsku i imunomodulatornu aktivnost. Moguće je da je mehanizam antivirusne i antitumorske aktivnosti povezan s promjenom sinteze RNA, DNA i proteina. Inhibira replikaciju virusa u virusnim inficiranim stanicama. Povećava fagocitnu aktivnost makrofaga i povećava specifičan citotoksični učinak limfocita na ciljne stanice.

Liposalo EU Reaferon je antivirusni i imunomodulacijski lijek, on je interferon alfa 2b ljudski rekombinant, enkapsuliran u liposomima i liofiliziran.

struktura

Interferon alfa-2a + ekscipijenti (EU Reaferon).

Interferon alfa-2b + ekscipijenti (Reaferon Lipint).

Interferon alfa-2b humane rekombinantne + pomoćne tvari (Reaferon EU Lipint).

farmakokinetika

Nakon intramuskularnog davanja maksimalna koncentracija interferona alfa 2a primijećen nakon 3.8 sati, nakon supkutane primjene, maksimalna koncentracija je postignut nakon 7.3 sata. Vd nakon intravenske primjene na pozadini ravnotežne koncentracije u prosjeku 0,4 litre / kg. Interferon alfa-2a podvrgava brzom metabolizam u bubrezima, a u manjoj mjeri - u jetri. Izlučuje ga uglavnom bubrezi.

svjedočenje

Neoplazme limfnog sustava i hematopoezije:

 • leukemije dlakave stanice;
 • multipli mijelom;
 • kožni limfom T-stanica;
 • kronična mijelogena leukemija;
 • trombocitoza u mijeloproliferativnim bolestima;
 • ne-Hodgkinov limfom niskog stupnja malignosti.
 • Kaposijev sarkom kod bolesnika s AIDS-om bez oportunističkih infekcija u anamnezi;
 • napredni karcinom bubrežnih stanica;
 • melanom s metastazama;
 • melanom nakon kirurške resekcije (debljina tumora više od 1,5 mm) u odsutnosti lezija limfnih čvorova i udaljenih metastaza.
 • kronični aktivni hepatitis B u odraslih osoba s markerima virusne replikacije (pozitivan za HBV DNA, DNA polimerazu, HBeAg);
 • kroničnog aktivnog hepatitisa C kod odraslih koji imaju antitijela protiv virusa hepatitisa C ili HCV RNA u serumu na aktivnost ALT i poboljšanje bez znakova zatajenja jetre (klasa prema Child-Pugh);
 • genitalne bradavice;
 • bolesti uzrokovane herpes simplex virusima tipa 1 i 2, i varicella zoster (uključujući jednostavne i herpes zoster, herpes periodičan lice genitalija posterpetičnu stomatitis i gingivitis);
 • prevenciju i liječenje influence i ARI u odraslih i djece;
 • Tick-borne encefalitis.

Atopijske bolesti, alergijski rhinoconjunctivitis, bronhijalna astma tijekom specifične imunoterapije.

Urogenitalna klamidijska infekcija kod odraslih.

Oblici otpuštanja

Liofilizirani prašak za otopinu za injekcije i topikalnu primjenu 0,5, 1, 3 i 5 milijuna IU (EU Reaferon) (injekcije u ampulama za injekcije).

Kapsule 500 000 IU (Reaferon Lipint).

Liofilizat za pripravu suspenzije za oralnu primjenu od 250 tisuća i 500 tisuća IU (Reaferon EU Lipint).

Drugi oblici doziranja, bilo svijeće ili tablete, nisu registrirani u vrijeme opisa lijeka u referentnoj knjizi.

Upute za uporabu i režim doziranja

Injekcije Reaferon EU

Intramuskularno (u ognjištu ili ispod lezije), subconjunctival, lokalno. Akutni hepatitis B - 1 milijun IU intramuskularno 2 puta dnevno 5-6 dana (naravno - 15 milijuna IU); kronični aktivni hepatitis B - 1 milijun IU IM / m 2 puta tjedno tijekom 1-2 mjeseca; kronični aktivni hepatitis B i D (s znakovima ciroze jetre) - 250-500 tisuća IU dnevno v / m 2 puta tjedno tijekom 1 mjeseca; leukemije dlakave stanice - 3-6 milijuna IU dnevno tijekom 2 mjeseca, (tečaj - 420-600 milijuna IU); rak bubrega - 3 milijuna IU dnevno 10 dana (naravno - 120-300 milijuna IU); stromal keratitis i keratoiridocyclitis - subconjunctival za 60 tisuća IU u volumenu od 0.5 ml dnevno (naravno - 15-25 injekcija).

Kapsule Reaferon Lipint

Lijek se uzima oralno, 30 minuta prije jela.

Kod liječenja gripe i ARVI: 500 000 IU (1 kapsula) dnevno 2 puta dnevno tijekom 5 dana.

Za prevenciju influence i SARS: 500 000 IU (1 kapsula) dnevno, 2 puta tjedno za mjesec dana.

Ako je gutanje teško, kapsule se pažljivo otvore i sadržaj se uzima malom količinom vode.

Suspenzija Reaferon EU Lipint

Lijek je namijenjen za oralnu primjenu. Neposredno prije upotrebe, u sadržaj bočice doda se 1-2 ml destilirane ili ohlađene prokuhane vode. Kada se trese 1 do 5 minuta, treba formirati jednoliku suspenziju.

U akutnom hepatitisu B, lijek se uzima 30 minuta prije jela prema slijedećoj shemi: odrasle osobe i djeca školske dobi propisuju se 1 milijun ME 2 puta na dan tijekom 10 dana; djeca predškolske dobi (3 do 7 godina) - 500 tisuća ME jednom dnevno 10 dana ili nakon kontrolnih biokemijskih krvnih testova duže vrijeme (do potpune kliničke oporavke).

U kroničnim hepatitisom B u aktivnih i neaktivnih repliciranih oblika kao i kod kroničnog hepatitisa B, povezane s glomerulonefritisa lijek uzimati 30 minuta prije obroka, kako slijedi: odrasli i djeca školskog uzrasta imenovati 1 milijun ME 2 puta dnevno za. 10 dana, a zatim se prebacite na administraciju 1 puta po noći svaki drugi dan za 1 mjesec; predškolska djeca (od 3 do 7 godina.) - 500 tisuća IU 2 puta dnevno za 10 dana, a zatim premjestiti na uvođenju 500 tys.ME 1 put noću svaki drugi dan za 1 mjesec.

U obavljanju imunoterapije lijek uzima u jutro 30 minuta nakon obroka, prema sljedećoj shemi: u alergijskim rino odraslih imenovati 500 tisuća ME dnevno tijekom 10 dana (dozu naravno - 5 milijuna ME.) ;. Atopijski bronhijalna astma odrasli - 500 tisuća ME jednom dnevno 10 dana, a zatim 500 tisuća ME svaki drugi dan 20 dana. Ukupno trajanje liječenja je 30 dana.

Za prevenciju influence i akutne respiratorne bolesti, lijek se uzima 30 minuta prije jela; odrasli i djeca iznad 15 godina propisani su 500.000 ME dvaput tjedno tijekom 1 mjeseca za vrijeme porasta učestalosti incidencije; djeca od 3 do 15 godina - 250 tisuća ME 2 puta tjedno tijekom 1 mjeseca tijekom porasta incidencije. Kod liječenja gripe i akutnih respiratornih infekcija, odrasli i djeca mlađa od 15 godina - 500.000 ME svaka dva puta dnevno tijekom 3 dana; djeca od 3 do 15 godina - 250 tisuća ME 2 puta na dan za 3 dana.

U kompleksnoj terapiji urogenitalnih infekcija, odrasli su propisani 500.000 IU dva puta dnevno tijekom 10 dana.

Nuspojava

 • pospanost;
 • groznica;
 • zimice;
 • bol u mišićima;
 • glavobolja;
 • bol u zglobovima;
 • povećano znojenje;
 • vrtoglavica;
 • oslabljeni vid;
 • depresija;
 • zbunjenost svijesti;
 • nervoza;
 • anksioznost;
 • poremećaja spavanja;
 • tremor;
 • ozbiljna pospanost;
 • konvulzije;
 • poremećaji cerebralne cirkulacije;
 • ishemijska retinopatija;
 • gubitak apetita;
 • mučnina, povraćanje;
 • proljev;
 • smanjenje tjelesne težine;
 • nadutosti;
 • žgaravica;
 • relapsa peptičkog ulkusa i krvarenje iz gastrointestinalnog trakta;
 • promjene u krvnom tlaku;
 • bubri;
 • cijanoza;
 • aritmija;
 • osjećaj palpitacije;
 • bol u prsima;
 • lagano otežano disanje;
 • kašalj;
 • plućni edem;
 • simptomi kroničnog zatajenja srca;
 • iznenadni srčani zastoj;
 • infarkt miokarda;
 • povećane razine uree, kreatinina i mokraćne kiseline u krvnoj plazmi;
 • trombocitopenija, smanjen hemoglobin i hematokrit;
 • osip;
 • svrbež;
 • alopecije;
 • suhe kože i sluznice;
 • rinitis;
 • krvarenja iz nosa;
 • individualna netolerancija na interferonske pripravke.

kontraindikacije

 • teška srčana bolest (uključujući i povijest);
 • teška disfunkcija bubrega;
 • teške povrede funkcije jetre;
 • teškim poremećajima mijeloidne klica hematopoeze;
 • napadaja i / ili poremećaja središnjeg živčanog sustava;
 • kronični hepatitis s teškom dekompenzacijom ili cirozom jetre;
 • kronični hepatitis kod pacijenata koji su primali ili su nedavno primali terapiju imunosupresivima (osim kratkotrajnog liječenja sa steroidima);
 • bolesnika s kroničnom mijelogenom leukemijom (ako pacijent ima HLA-identičan rođak, a on će imati ili će imati skoro cijelo razdoblje u transplantaciji koštane srži);
 • preosjetljivost na rekombinantni interferon alfa-2a;
 • teške alergijske bolesti;
 • trudnoća.

Primjena u trudnoći i laktaciji

Lijek je kontraindiciran u trudnoći.

Nije poznato da li se interferon alfa 2b izlučuje u majčinom mlijeku. Ako je potrebno koristiti tijekom razdoblja laktacije, pitanje zaustavljanja dojenja treba riješiti.

Žene u dobi trudnoće u razdoblju liječenja trebale bi koristiti pouzdanu kontracepciju.

Posebne upute

Treba izbjegavati zajedničku uporabu s lijekovima, tlačnim CNS-om, imunosupresivnim lijekovima (uključujući glukokortikosteroide (GCS) za sistemsku upotrebu).

Tijekom uporabe lijeka preporuča se konzumacija alkohola.

Koristite s oprezom kod bolesnika s smanjenom hematopoezom bubrega, jetre i koštane srži, s tendencijom pokušaja samoubojstva.

Pacijenti s bolestima kardiovaskularnog sustava mogu imati aritmiju. Ako aritmija ne smanji ili se povećava, dozu treba smanjiti 2 puta, ili zaustaviti liječenje.

Tijekom razdoblja liječenja potrebna je kontrola neurološkog i mentalnog stanja.

S teškim ugnjetavanjem hematopoezije koštane srži potrebno je redovito ispitivanje sastava periferne krvi.

Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i upravljanje mehanizmima

Ovisno o režimu doziranja i individualnoj osjetljivosti pacijenta interferon alfa-2a mogu utjecati na brzinu reakcije, sposobnost da se potencijalno opasne aktivnosti, uključujući vožnje vozila, radi sa strojeva i mehanizama.

Interakcije lijekova

Interferon alfa-2b može smanjiti aktivnost citokrom P450 izoenzima i zato, dok se prijavljuje utječu na metabolizam cimetidinom, fenitoin dipiridamola, teofilina, diazepam, propranolol, varfarinom, nekim citostaticima.

Lijek može poboljšati neurotoksične, mijelotoksične ili kardiotoksične učinke lijekova dani ranije ili istovremeno s njim.

Analozi lijeka Reaferon

Strukturni analozi za aktivnu tvar:

 • Altevir;
 • ALFARON;
 • viferon;
 • Grippferon;
 • Interferon alfa-2b je ljudski rekombinant;
 • Interal;
 • Interferal;
 • Intron A;
 • Infagel;
 • Layfferon;
 • EU Reaferon;
 • Reaferon EU Lipint;
 • Reaferon Lipint;
 • Roferon A;
 • Eberon alpha R.

Reaferon EU - Lipinta - službene upute za uporabu

UPUTE
o upotrebi lijeka za medicinsku uporabu

Registracijski broj:

Trgovačko ime:

Naziv grupe:

Oblik doziranja:

Liofilizat za pripravu suspenzije za oralno davanje.

sastojci:

Jedna bočica sadrži: aktivna tvar - 250 tisuća ME, 500 tisuća ME ili 1 milijun ME humane rekombinantne interferon alfa-2b; pomoćne tvari: natrijev klorid - 8,01 mg natrij fosfata dodekahidrata - 4,52 mg natrij dihidrogen fosfat dihidrat - 0,56 mg, lipoida C100 (fosfolipidi [smjesi s postotkom fosfatidilholina najmanje 94%]) - 41.18 mg Kolesterol - 4,53 mg, a-tokoferol acetat 0,56 mg, laktoza monohidrat 91,34 mg.

opis: Prašak ili porozna masa bijele ili žućkaste boje. Dopušteno je odstrijeti, djelomično ili djelomično, s površine stakla bočice kako bi se oblikovao tabloidni oblik. Higroskopan.

Farmakoterapijska skupina:

ATX kod: L03AB05

Imunobiološka i farmakološka svojstva

Ima imunomodulatorni i antivirusni učinak.
Interferon alfa-2b, rekombinantni ljudsko biće u pripravak aktivne tvari sintetizira bakterijskih stanica soja Escherichia coli SG-20050 / pIF16, genetskim jedinica koji je integriran gen ljudskog alfa-2b interferona. To je protein koji sadrži 165 aminokiselina, i identičan je svojstvima i svojstvima na ljudski leukocitni interferon alfa-2b.
Antivirusni učinak interferon alfa-2b prikazano je u razmnožavanje virusa uklapanjem aktivne u metabolizmu stanice. Interferon alfa-2b, interakcijom sa specifičnim receptorima na staničnim površinama aktivira brojne intracelularne promjene koje uključuju sintezu specifičnih citokina i enzima (2-5 adenilatsintetazy i proteina), i djelovanje koje inhibira formiranje virusnog proteina i virusni RNA u stanici.
Imunomodulacijsko djelovanje interferona alfa-2b je prikazan na povećanje fagocitne aktivnosti makrofaga, povećanje specifične citotoksično djelovanje limfocita na ciljne stanice, promjenom kvalitativni i kvantitativni sastav izlučene citokine; promjene u funkcionalnoj aktivnosti imunokompetentnih stanica; promjene u proizvodnji i izlučivanju unutarstaničnih proteina.

Upozorenja za uporabu

Kombinirana terapija oboljelih od akutnog hepatitisa B, hepatitisa B u kroničnim aktivnih i neaktivnih oblika replikacije, kao i kroničnog hepatitisa B komplicira glomerulonefritis.
Liječenje bolesnika s atopičnim bolestima, alergijskim rhinoconjunctivitisom, bronhijalnom astmom tijekom specifične imunoterapije.
Prevencija i liječenje gripe i ARVI kod odraslih i djece.
Kompleksna terapija urogenitalne klamidijske infekcije kod odraslih.
Kompleksna terapija febrilnih i meningealnih oblika trbušnog encefalitisa kod odraslih osoba.
Hitna profilaksa kod krpeljnih encefalitis u kombinaciji s anti-malignim imunoglobulinom.

kontraindikacije

- Preosjetljivost na interferon ili bilo koje druge komponente lijeka;
- teški oblici alergijskih bolesti;
- nedostatak laktoze, netolerancija na laktozu, malapsorpciju glukoza-galaktoze;
- trudnoće i razdoblje dojenja.

S oprezom

Poremećaj jetre i / ili bubrega, izrazio je mijelosupresiju, bolest štitnjače.

Primjena u trudnoći i tijekom dojenja

Lijek je kontraindiciran za upotrebu tijekom trudnoće i tijekom dojenja.

Doziranje i administracija

Primjenjuje se oralno.
Neposredno prije upotrebe, u sadržaj bočice doda se 1-2 ml destilirane ili ohlađene prokuhane vode. Kada se trese za 1-5 minuta, mora nastati homogena suspenzija.
Za akutni hepatitis B, lijek se uzima 30 minuta prije jela kako slijedi:
- odrasle osobe i djeca školske dobi - 1 milijun ME 2 puta na dan za 10 dana;
- djeca predškolske dobi (3 do 7 godina) - 500 tisuća ME jednom dnevno 10 dana ili, nakon kontrole biokemijskih krvnih testova, duže vrijeme - sve do potpunog kliničkog oporavka.
U kroničnom hepatitisu B u aktivnih i neaktivnih oblika replikacije, kao i u kroničnom hepatitisu B povezano glomerulonefritis lijeka uzetog za 30 minuta prije obroka na slijedećoj shemi:
- odraslih i djece školske dobi - 1 milijuna ME dva puta dnevno 10 dana, a zatim 1 mjesec - svaki drugi dan, jednom dnevno (noću);
- predškolska djeca (od 3 do 7 godina.) - 500 tisuća MI dva puta dnevno tijekom 10 dana, a zatim -. 500 tisuća ME 1 mjesec svaki drugi dan, jednom dnevno (noću).
Pri provedbi specifične imunoterapije, lijek se uzima u jutro, 30 minuta nakon jela, prema sljedećoj shemi:
- za odrasle alergične rhinoconjunctivitis - 500 tisuća ME dnevno 10 dana (razmjena od 5 milijuna ME);
- s atopičnom astmom bronhaalnog astme - 500 tisuća ME jednom dnevno 10 dana, a zatim 500 tisuća ME svaki drugi dan za 20 dana. Ukupno trajanje liječenja je 30 dana.
U prevenciji i liječenju gripe i ARVI lijek se uzima 30 minuta prije jela:
- za profilaksu: za odrasle i djecu mlađu od 15 godina - 500 tisuća ME jednom dnevno, 2 puta tjedno tijekom 1 mjeseca za vrijeme porasta stopa incidencije; djeca od 3 do 15 godina
- za 250 tisuća ME jednom dnevno dva puta tjedno tijekom jednog mjeseca tijekom porasta incidencije.
- kada se liječi gripa i ARVI: odrasle osobe i djeca preko 15 godina - 500 tisuća ME dnevno dva puta dnevno tijekom 3 dana; djeca od 3 do 15 godina - 250 tisuća ME dnevno 2 puta dnevno tijekom 3 dana.
U složenoj terapiji urogenitalnih infekcija kod odraslih, lijek se uzima 30 minuta prije obroka od 500 tisuća ME dnevno dva puta dnevno tijekom 10 dana. U složenoj obradi encefalitis krvarenja, lijek se uzima 30 minuta prije jela:
- s groznicom: 500.000 IU dva puta dnevno (ujutro i navečer) tijekom 7 dana;
- kada meningealni oblik: 500 tisuća ME 2 puta dnevno (ujutro i navečer) 10 dana;
U slučaju izvanredne profilakse kroničnih encefalitis, lijek se uzima 30 minuta prije jela za 500 tisuća ME 2 puta dnevno (jutro i navečer) tijekom 5 dana. Anti-gljivični imunoglobulin se primjenjuje intramuskularno jednom, najkasnije četvrtog dana nakon ugriza krpelja u dozi od 0,1 ml / kg.

Nuspojava

Pri korištenju lijeka Reaferon-EU-Lipint u kliničkim ispitivanjima nisu zapažene nuspojave na lijek. Pod uvjetom da je aktivna tvar rekombinantni interferon alfa-2b, prilikom upotrebe lijeka IFN-EU Lipint moguće nuspojave tipične za ovu skupinu lijekova: groznicu, temperatura, astenija simptoma (apatija, umor, letargija), glavobolja, mijalgija, artralgija, Ove nuspojave djelomično zaustavljaju indometacin / paracetamol. Možda je razvoj alergijskih reakcija.
Iz probavnog sustava: mučnina, suha usta, dispepsija, smanjeni apetit.
Od živčanog sustava: s produženom uporabom može biti razdražljivost, anksioznost, nesanica, apatija, depresija.
Iz endokrinog sustava: promjene su moguće na dijelu štitne žlijezde.
Iz laboratorijskih pokazatelja: s produženom uporabom mogu biti leukopenija, limfopenija, trombocitopenija.

predozirati

Nisu zapaženi slučajevi predoziranja. Moguće je povećati nuspojave ovisne o dozi. Liječenje je simptomatsko.

Interakcija s drugim lijekovima

Interferon alfa-2b može smanjiti aktivnost izoenzime citokroma P450 i time ometa metabolizam cimetidin, fenitoin dipiridamola, teofilin, diazepam, propranolol, varfarinom, neke citostaticima. Mogu potencirati neurotoksični, myelotoxic ili kardiotoksičnim djelovanje lijekova prethodno ili istovremeno propisanih. zajednički sastanak s lijekovima treba izbjegavati, pritiskom na središnji živčani sustav, imunosupresivne lijekove (uključujući i oralne i parenteralne oblike kortikosteroida).
Pijenje alkohola tijekom liječenja nije preporučljivo.

Posebne upute

Kod bolesti štitnjače lijek treba davati pod nadzorom endokrinologa. Kada postoje znakovi disfunkcije štitnjače protiv pozadine terapije, preporučuje se kontrolirati koncentraciju hormona štitnjače (TSH).

Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i mehanizama

Razdoblje primjene lijeka u bolesnika koji su imali umor, pospanost ili dezorijentiranost, treba se suzdržati od aktivnosti potencijalno opasnim aktivnostima koje zahtijevaju visoku koncentraciju i reakcije brzine psihomotorna.

Oblik izdavanja

Liofilizat za pripravu suspenzije za oralno davanje.
Za 250 tisuća ME ili 500 tisuća ME, ili milijun ME aktivne tvari u staklene boce. Bočice se hermetički brtve gumenim čepovima i crpljuju aluminijskim kapama.
1 boca s uputama za uporabu u kartonskom pakiranju.
S 3, 5 ili 6 boca u staničnoj kutiji PVC filma; 1 ili 2 pakiranja zajedno s uputama za uporabu u kartonskom pakiranju.

Uvjeti skladištenja

Čuvati na tamnom mjestu na temperaturi koja ne prelazi 8 ° C.
Držite izvan dohvata djece.

Datum isteka

2 godine.
Nije primjenjivo nakon isteka roka trajanja.

Ostavite uvjete

proizvođač:

ZAO Vector-Medica
630099, Rusija, Novosibirsk, ul. M. Gorkogo, 17a;
adresa proizvodnje: 630559, Novosibirsk regija, Novosibirsk regija, r.p. Koltsovo, zgrada. 13, 15, 38.

Žalbe potrošača trebaju biti poslani na:
630559, Regija Novosibirsk, Koltsovo selo, Vector-Medica CJSC, PO Box 100.

IFN-EU Lipint

Opis je aktualan 2014/09/06

 • Latino ime: Reaferon-EU Lipint
 • ATX kod: L03AB04
 • Aktivni sastojak: Interferon alfa-2a (Interferon alfa-2a)
 • proizvođač: Vector-Medica ZAO, Rusija

struktura

Jedna boca lijeka sadrži 250.000 ME, 500.000 ME, 1.000.000 IU aktivnog sastojka.

 • 8,01 mg - natrijev klorid;
 • 4,52 mg - natrijev dodekahidrat hidrofosfat;
 • 0,56 mg - natrijev dihidrofosfat;
 • 41,18 mg - lecitin ili C100 lipoid;
 • 0,56 mg -vitamin E;
 • 4,53 mg - kolesterol;
 • 91,34 mg - laktoza.

Oblik izdavanja

Paket sadrži 5 ili 6 boca različitih doza od 1 ml.

Farmakološko djelovanje

Antineoplastična, antivirusna, imunomodulirajuća.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Reaferon-EU-Lipint namijenjen je internom prijemu. Oralna primjena lijeka je osobito važna u liječenju pacijenata u djetinjstvu.

Od uništenja lijeka u ljudskom tijelu, on je zaštićen liposom ljuska, ona također osigurava prolaz interferona kroz probavni trakt gotovo bez gubitka. Uzimajući u jetru, lijek se apsorbira u krvotok, gdje se polako oslobađa.

Na unutarnjem prijemu održavanje internih interferon osoba je 100% veća nego kada se injektira Reaferon-EC. Optimalno za hitnu terapiju i prevenciju gripa i prehlade, smanjujući rizik vjerojatnosti pojave bolesti više od 2 puta.

Sastav lijeka uključuje vitamini E i C, što povećava svoj antivirusni učinak za 14 puta.

Upozorenja za uporabu

Liječenje i prevencija gripa i ARI u odraslih i djece.

U sklopu kompleksne terapije bolesnika s kroničan i akutni hepatitis B, uključujući kronični hepatitis B, što je složeno glomerulonefritis.

Bronhijalna astma, atopične patologije, alergijski rinokonjunktivitis prilikom dodjeljivanja određenog imunoterapija.

Urogenitalna klamidijska infekcija u bolesnika odrasle dobi, kao dio kompleksnog liječenja.

kontraindikacije

 • razdoblje trudnoće;
 • teških oblika alergijske bolesti;
 • preosjetljivost na sastojke lijeka Reaferon-EU-Lipint.

Nuspojave

Kada se uzimaju oralno u preporučene doze, lijek ne uzrokuje nuspojave. Međutim, vrijedno je zapamtiti da aktivna tvar lijeka - rekombinantni interferon, koji, kada se daju parenteralno, uzrokuju simptomi slični gripi. U tom smislu, posebnu pažnju treba poduzeti kada se Reaferon-EU-Lipint primjenjuje u bolesnika s netolerancijom na lijekove koji sadrže interferon.

Upute za uporabu (metoda i doziranje)

Uputstvo za Reaferon EU Lipint preporučuje uzimanje lijeka unutar (oralni).

Prije unutarnjeg prihvaćanja, sadržaj bočice se dodaje kuhana ili destilirana voda u volumenu od 1-2 ml i snažno mućka 1-5 minuta. U tom slučaju, kompletno otapanje praha bi se trebalo dogoditi s formiranjem homogene suspenzije.

Pri liječenju akutnih hepatitis B odrasli pacijenti i školska djeca uzimaju suspenziju 30 minuta prije jela, dva puta dnevno u dozi od 1.000.000 IU. Tijek liječenja je 10 dana.

Pacijenti od 3 do 7 godina uzimaju lijek jednom dnevno u dozi od 500,000 IU tijekom 10 dana.

Nakon provođenja biokemijskih testova krvi, moguće je nastaviti tijek terapije dok klinički simptomi bolesti ne nestanu u potpunosti.

S neaktivnim i aktivnim replikativnim oblicima kronični hepatitis B, u kronični hepatitis B, složen glomerulonefritis, Uzmite Reaferon EU Lipint 30 minuta prije jela.

Odrasli bolesnici i bolesnici u dobi od školske dobi preporučuju se 1.000.000 IU dva puta dnevno tijekom 10 dana, nakon čega se prebacuju na jednu dozu iste doze pri spavanju, tijekom 30 dana.

Pacijenti s 3 do 7 godina prikazuje 500,000 IU doze 2 puta dnevno 10 dana, a zatim se prenese u jednokratnu dozu prima isti spavanja za 30 dana.

Kada je propisana specifična imunoterapija, lijek se uzima jednom dnevno, po mogućnosti u jutro, 30 minuta nakon ingestije.

terapija alergijski rinokonjunktivitis u odraslih pacijenata, doza Reaferona EU Lipint 500,000 ME koristi se 10 dana.

liječenje Atopička bronhijalna astma u odraslih pacijenata prolazi u dozi od 500.000 IU jednom dnevno tijekom 10 dana, nakon čega se prebacuju na primanje slične doze svaki drugi dan kroz 20 dana. Opći tijek terapije 1 mjesec.

U svrhu prevencije ARI i gripa Reaferon EU Lipint imenuje 30 minuta prije jela. Pacijenti stariji od 15 godina preporučuju se dva puta tjedno unos lijeka u dozi od 500.000 ME. Tečaj je namijenjen 30-dnevnoj uporabi tijekom rasta broja respiratornih bolesti.
Pacijenti od 3 do 15 godina propisani su preventivna doza od 250.000 ME, uzetih u roku od 7 dana - 2 puta. Tečaj je namijenjen 30-dnevnoj uporabi tijekom rasta broja respiratornih bolesti.

Za liječenje ARI i gripa bolesnici stariji od 15 godina propisani su doza od 500.000 ME, uzeti dva puta dnevno tijekom 3 dana.

Pacijenti od 3 do 15 godina uzimaju dozu 250.000 ME 2 puta dnevno tijekom 3 dana.

Kompleksna terapija urogenitalne infekcije kod pacijenata odraslih zahtjeva oralnu primjenu Reaferon-EU-Lipint u dozi od 500.000 IU, podijeljenih u dvije doze dnevno tijekom 10 dana.

predozirati

Kada se promatraju preporučene doze, tijekom cijelog liječenja, predoziranje je nemoguće.

interakcija

Interferon alfa ima sposobnost smanjenja aktivnosti P-450 citokroma, čime utječu na metabolizam Varfarin, fenitoin, cimetidin, curantil, diazepam, teofilin, propranolol, neki citostatika.

IFN-EU Lipint može pogoršati neurotoksični, kardiotoksični, mijelotoksični učinak lijekova uzeti ranije ili paralelno s njom.

Potrebno je izbjegavati kombinirano liječenje imunosupresivnim lijekovima i lijekovima koji odbijaju središnji živčani sustav.

Uvjeti prodaje

Uvjeti skladištenja

U hladnjaku na temperaturi koja ne prelazi 8 ° C

Reaferon korisnički priručnik 250

Molim Vas da mi sutra je zadnji ubod Panavir, a jučer sam vypel reaferonom Lipint imunolog u EU, rekao je reaferonom pokretanje nakon Panavir što mogu učiniti? Mogu ih kombinirati

Lijek je ležao 24 sata na sobnoj temperaturi (u uputama za pohranu pri temperaturi ne većem od 8 stupnjeva), može li se droga pogoršati ili se može koristiti?

Ako nije pod izravnim sunčevim svjetlom i tamnim kutom, to bi moglo biti odbačeno.

Infectsionist je imenovao ili imenovao dijete 500 tisuća 2 puta dnevno 7 dana, dalje prema shemi ili planu. Dijete od 5 godina, je li takva doza moguća ili vjerojatna? Ili je mogla pogriješiti?

Ne mogu zacijelo reći. Možda liječnik ima sličan pozitivan doživljaj uporabe. Doziranje i režim liječenja za mnoge lijekove često se ne podudaraju s preporukama u uputama. Zato je sve moguće, provjerite sa svojim liječnikom.

Dijete se vrlo često u posljednje vrijeme patio od bronhitisa, a zatim se pretvorio u opstruktivni bronhitis, a onda smo stavili u bolnitsu.Poshli imunolog dokazali da smo sve više i allergike.Do koji su pili tri antibiotika i dalje hit bolnitsu.To koji je napisao početak jednog allergist pomoći, ali kašalj još uvijek ne zakanchivalsya.I ovdje se opet zaboleli.Krasno grlo sopli.Rebonku dva goda.Bolet počevši od 23. rujna, a još uvijek ne može podigao dijete na ovaj lijek može nogi.Nam piti? Ili reci mi onaj koji stvarno mogu pomoći Cijena nije važna iya.Nam važno da dijete oporavio, proshol kašalj sopli.I bolela.Bronhomunal tako često nije pomogla.

Dobar dan! Savjetujem vam da raspršite Panavir Inlight. To je izvrsno sredstvo za sprečavanje prehlade. Ima antivirusne i lokalne imunomodulacijske učinke.

Dobar dan! Savjetujte se, je li moguće primijeniti reaferon-lipint zajedno s ismigenom. U mene je kronična ždrijela, u fazi egzacerbacije. Bolesna sam gotovo svaki mjesec. Hvala vam!

Ne razumijem kako da se, kada nas Orz u ljekarni kažu da je 10 dana za 1 ampulu, zatim pauzu i još 10 dana, nakon čitanja anatomije u cjelini bila zbunjena

imenovali su ili imenovali prparat u okolnim oduzimanjem, au znakovima o herpesu ništa se ne govori niti kažem. Slushala o drugom lijeku

Kod moje kćeri 1,6 herpesa od 6 tipa temperatura spavala, a erupcija čuva 4 dana, ponavljamo. EU Lipint 250 piti kao pediatric imenovan: 3 dana 2 puta dnevno i 5 dana 1 put. Je li to dovoljno?

Prema rezultatima ispitivanja, dijete od 3,5 g pronađeno je citomegalovirus. Imunolog je propisao složen tretman, uključujući reaphiron lipint. U uputama vidim informacije o hepatitisu, a ne herpesu. Je li re-ferron preuzet sa cMw?

Mogu li uzeti drogu nakon zakašnjenja za prevenciju. Simptomi osim mrlje na koži nisu prisutni.

Dobar dan! Po mom mišljenju, u ovom broju se pokazalo da je Panavir najbolji. Ali morate ići u zdravstvenu ustanovu kako biste bili sigurni da je krpelj potpuno uklonjen!

Imam li herpes piti da poboljšaju imunitet?

Dobro došli! Moguće je, ali savjetovao bih lijek koji ne samo da povećava imunitet, nego i bori se protiv virusa. Na primjer, Panavir u čepićima (rektal).

Djetetu 2 godine u njoj ili mu gerpetichesky vysyppnija okrugli anus mlzhno da nas prihvatiti referon ili će potaknuti dr.preparat?

Moguće je koristiti reaferon-es-lipin istodobno s pulmicortom. Učinimo udisanje.

Pozdrav !! konstantan drozd nakon prve dostave. već 5 godina. ništa ne pomaže... novcu na vjetar. rekao je da povećava imunitet i sve će proći. je li istina? i što je bolje poduzeti za povećanje imuniteta? hvala.

Kod djeteta je malo iznad norme ili kolesterina, bez obzira je li moguće za njega Reaferon? Vidio sam u sastavu upozorenja na kolesterol.

Bok Recite ili recite, je li moguće provesti na piće djetetu 6let Reaferon 250 prije inokulacije? Hoće li to utjecati na učinkovitost cijepljenja? Naš pedijatar o ovom pripreme ne zna (Ospice Cijepljenje rubeole zaušnjake, mnogi nakon njezine 5-7den temperaturi ispod 40 i ne zalutati. Na sin djevojku je hospitalizirana s ospica rubeole. Bojim se, također, ove posljedice, tako da mislim da popije IFN, može lako podnijeti cijepljenje. Je li to samo piti prije ili ako je temperatura 40?

Lijepo vrijeme u danu! Dijete 1.3 mogu koristiti Reaferon-es-lipint

Lijek se koristi kod djece od 3 godine.

U djeteta (6 godina) papiloma u grlu. Moguće je ili je vjerojatno da će ga dobiti reaferon_-EU?

Moj pedijatar je postavio pedijatar za reperon ees lipin 3 godine, ARD, ići u vrt najvjerojatnije odavde donio novu infekciju. Tako smo pili oko 10 dana da se dijete oporavi, iziđe u vrtić i da sam sve vidio dok su bolili i bili bolesni, a moj zdravi ipak prošao mjesec dana.

Naravno, svaka sama pravo izabrati što dati djetetu majka, sumnjao sam u jednom trenutku, također, dati svoju kćer IFN-EU lipint ili ne. Prvo smo pili 10 dana, kada su počeli da se razbolio, pretrpjeli lijek dobro, pomogao bystro.Na trenutno poduzeti kako bi se spriječilo, u stvari, pročitajte upute za djecu sa samo 3 godine.

Moja je kći oduvijek bila vrlo osjetljiva na promjenu sezone. Kad je ljeto počeo, moja je kći odmah imala curenje. U jesen smo se iskalili. Zimi, uopće nismo krenuli u vrtić, naša je kći uvijek bila bolesna. Toplina, kašalj. Naš terapeut nam je savjetovao da u apoteku dobijemo reperint-es-lipint. Mi smo zapravo koristili mnoge lijekove, neki su uzrokovali ovisnost i nastavili boli, a drugi - negativno su utjecali na tijelo. Reaferon-es-lipin je korišten dva puta dnevno prije jela. Kći je postala mnogo jednostavnija. Rijetko se razboljeti. Imunitet se povećao. Savjetujem svima da uzimaju ovaj lijek.

Dobro preparat.pomogaet brzo i mi nadezhno.u od djetinjstva herpes na penje usne svakog proljeća, a ja jednostavno ne osen.chem polzovalas.uznala o lipint i IFN EU mi je pomogao, herpes se ne mučenje, plus imunološki sustav i kako.

Od tada, kao što je moje dijete otišlo u vrtić, počeli smo se često razboljeti, a posljednjih mjesec dana čak ni vremena da napustimo bolnicu tri puta, bolest je bila bolesna. Tijekom vjere sjedili su u redu za pedijatra. To se nastavilo dok se ne dobije Reaferon-ees-Lipint. A sada, nakon tretmana tjedan dana (tfu-tfu)), preporučujem dovoljno dobro za sve, pogodne i za djecu i za odrasle, samo za različite doze primjene.

Vrlo zadovoljan lijekom Reaferon-EU-Lipint! Dugo vremena nisam pronašao lijek prema mojoj naklonosti, tako da nisam mogao pomoći nuspojavama. Napokon sam ga pronašao. Brzo stavlja na noge i podiže imunitet! To je to! :)

Prihvaćeno Reaferon Lipint s influencom, umjesto tjedan dana, liječio je tri dana bolesti, uze kapsulu dva puta dnevno pet dana. Nepotrebno je, da je potrebno pohraniti u hladnjak, bojeći se iskrenosti, pobochek, o toliko je ispričano u uputi, ali kažu da je više opisano pobochek, više se droga proučava. Cijena za 10 kapsula je prihvatljiva.

Ja stvarno volim reaferon. Prošle godine sam ga imenovao za gripu. Mnogo mi je pomogao da se brzo nosim s tom bolesti, bez komplikacija. Sada uzimam reaferon kao profilaksu virusnih bolesti. Radi, od prošle godine bio sam bolest samo jednom

Liječnik je imenovao 1 milijun IU intramuskularno. I na kutiji je napisan za prijem. Je li moguće intramuskularno? A nego razrijeđen s vodom ili novokainom iu kojoj je mjeri?

Slijedite upute.

Reaferon-EU je prihvatio moj suprug nakon što je zaražen hepatitisom C u bolnici. Ima imunomodulatorske i antitumorske osobine. Prihvaćamo tečajeve, prema analizi poboljšanja postoji, a dobrobit je postao mnogo bolji, bilo je apetita. Cijena takvog lijeka, mislim da je mala.

Ranije sam svake godine u jesen uhvatio hladnoću i bio bolestan najmanje tjedan dana. Razne tablete su progutane dok ljekarnik nije savjetovao Reaferon-EU-Lipint. Više nisam vjerovao da se mogu brzo oporaviti. Ispalo je da je pogriješila. Savjetujem svima, dobar lijek za prehladu!

Liječnik Reaferon-EU-lipint propisao je kad sam uhvatio gripe. Sumnjam u jednu stvar: obično su se mnoge pilule upotrebljavale za borbu protiv gripe, ali ovdje je samo propisan recept, i to je sve. Naravno, bilo je dvojbi, ljudi su još uvijek hranili. Ali se vrlo brzo oporavila, što nije bilo prije. Sada se ponovo pijem za profilaksu, bolestan sam rjeđe

Pijem Reaferon-EU-Lipint zimi kao profilaksu prehlada. I kad osjećam da se odmah razbolim, počinjem piti Reaferon-EU-Lipint, to odmah pomaže!

Svake godine se razbolim s Orzom, reaferon je moj prvi asistent! i pomaže i jača imunitet osim toga.

mama iz hladnoće samo reagira s vapnom se sprema

majka dviju beba.

imunogram je dano najmlađem djetetu, imunitet je spušten u svim pokazateljima, pa čak i zabilježio lošu hladnoću. imunolog s pedijatrom koji je imenovao ponovo lipin, pio kako treba i za 4 mjeseca nismo bolesni. pah pah pah

moj prijatelj je izliječio kćer od leukemije s reoperonom, terapija je bila godina i djevojka je skinuta s registra, budući da je bio u ljusci, nije dao nuspojave kao što su drugi interferoni

Dugo su prošli na reintferon-EU-lipint. Jednom, jako mi je pomogao sa suprugom da se suočim s gripe, nisam se dugo trebala razboljeti. Od tada, reaferon je naš vjerni pomoćnik. Također liječim sina s istim lijekom

Je li moguće održavati unutarnje organe, na primjer, pankreas u pankreatitisu? Hvala ti.

Za mene je reperferon EU-lipint mnogo pomogao ili pomagao, točniji je mojem mužu. Na poslu je pokupio virus, temperaturu 39, strašan kašalj, leži na kauču. Otišao sam kod liječnika, savjetovao je liječnik. Moj muž sljedeći dan bio je bolji, temperatura je pala znatno. 4 dana i on je poput krastavaca. Vrlo nam je drago, sada mi dajemo prednost ovom drogom

Alergijski imunolog imenovao je reaphyre lipin eu 500 10 dana nakon bubrenja Quinckea. Vidio 10 dana kako je propisano 30 minuta prije jela. Na 8. boci, grlo i trbuh su se jako trudili. Grlo nije prolazilo ili se nije dogodilo i oticanje cervikalnog limfoma, uskrsnulo i temperatura je zadržala 2 dana, Qunckeov je edem ponovio. Morao sam piti antibiotik. Zašto Reaferon nije pomogao? Ne mogu doći do liječnika, dugo je na odmoru.

dijete ima hepatitis od rođenja, a sada je 4 godine

Infektiolog je propisao Reaferonov tretman za neodređenu infektivnu mononukleozu i nije ukazao na to kako pravilno uzimati u obzir unos hrane, jer upute ne. Recite mi, molim vas, kako treba.

Dijete imunolog je imenovao Naravno reaferona.posovetovala doza kupiti ur 500 i podijeliti kapsulu u dva priema.dva mjehur mi propili..v kapsula je bila mrvi poroshok.kupila treiy.otkryla kapsula, a zatim kao prah na vlazhnyy.komochkom.pokupala de ljekarne. samo bočica izgleda drugačije od predyduschih.a kartonu odinakova.chto napraviti? baciti preporat? on pokvaren? roka u poryadke.hranilsya u holodilnike.edinstvennoe provodi kući iz zapisnika ljekarna 30.i u hladnjaku.

A ako je analognu na svjetlosti svijeća, a onda je moj otac vrlo teško nositi s njom

Kakvu bolest provodi ovaj tretman?

Imam 49 godina, imam šindre. Hoće li reagirati na pomoć i koja je doza potrebna? Hvala unaprijed za odgovor.

Preporučujem da provedete tretman s lijekom Panavir (u injekciji i gelu).

Dobar dan... Dijete ima groznicu, dijete 1.5 mogu li uzeti ovaj lijek?

Možeš. Morate hitno konzultirati liječnika i saznati razlog za podizanje temperature, tek nakon toga možete primijeniti lijekove.

Na mene u prosincu 2013. otkrili su melanom kože, izvršili operaciju i napisali REAFERON-EU za injekcije na 1,5 godina. Sada bolovi u zglobovima obrušavaju kosti. Reci ili reci da posledsvija reaferona ili kao.

Pozdrav, pijemo 250 tisuća za profilaksu 2 puta tjedno. pio 2 tjedna i ne nalazim 250 tisuća.. kupio 500 tisuća u kapsulama.. kako dati dijete 4 godine,?

Dobro došli! Ne mogu naći u ljekarnama reaferon 250 tisuća jedinica, je li moguće u ovom slučaju ponovno 500 tisuća jedinica podijeljenih u dvije doze? Je li moguće spremiti pripremljenu suspenziju?

Možete primijeniti veću dozu.

Dobar dan, sin 6 i pol godina, uzeo je povrat 4 dana, a beba je otrovana grožđom, a ja nisam dala odgovor, je li moguće nastaviti tijek prijema?

Da, možete nastaviti s preporučenim postupkom.

Pozdrav, bolesnik odraslih-kroničnu limfocitnu leukemiju, sekundarnu imunodeficijenciju, je li moguće dati reaferon-lipint za prevenciju virusnih bolesti?

Uz ovu bolest, ova skupina lijekova propisuje se s velikim oprezom. Trebate razgovarati o ovom pitanju s onkologom.

Mi često obolijevaju, cijela obitelj zajedno, dok dijete ne ode u vrtić, a zatim rjeđe bolestan. I dok je otišao u školu, počele su samo beskrajne bolesti. O Reaferonu nije ni znala za njegovo postojanje. Ali onda sam vidio oglas u trgovački kompleks u ljekarni, on s interferonom i antivirusno. Jer do tada sam samo znao Arbidol (koji je potrebno piti gotovo stalno tečajeva. Ali vidim Arbidol nam ne pomaže. Kupio sam ovaj IFN, iako je to zapravo bila vrlo skupa 10 kapsula od 650 rubalja. Ali kupio za odraslu osobu. Da sam znao da za djecu tu je stekao, jer je odmah počeo da pomogne. Dosta bolesne, sav novac u ljekarni medvjeda, kupiti i kvarc lampa, i inhalator kompresor, a sok od brusnica dao mlijeko s medom, a potom su se jednostavno nije pokušao, a liječnik uništava antibiotike. ednoy upravo nazvao liječnika dijete jer nije pokušati liječiti i dalje boljela. Posavjetujte se o ovom proizvodu. Naša klinika je sada uglavnom ispada nije prihvaćeno da se testovi. Morali smo proći testove na Instituta Pasteur, a imamo dijete identificirati herpes virus infekcije HHV-6 (citomegalovirus ), a ja sam sve više i EBV -. Epstein-Barrov virus nije imao vremena da doniraju krv za antitijela na dijete.

Bok molim jučer reci mi moja majka, melanom stopala kako bi se uvelo / m IFN-EZ-a, postalo je jako loše, šećer pao, tlak 200, temperatura je 38, drhteći u četiri sata, nije prvi put, strah, majka je prije 10 godina doživio je srčani udar i moždani udar, bilo da je vrijedno uzimati nevolje da ga prihvatite, budući da ste ranije zahvalni!

Seryozha, svakako se obratite svom liječniku i prijavite nuspojave. Lijek odmah treba prekinuti.

Prethodni Članak

Može li to biti

Sljedeći Članak

Pashkova Evgenia Yurevna