ursofalk

Simptomi

ACIDUM URSODEOXYCHOLICUM A05A A02

Dr. Falk Pharma GmbH

SASTAV I OBLIK OBITELJI:

CBSA. 250 mg blister, br. 10, br. 25, br. 50, br. 100

Br. UA / 3746/02/01 od 13.12.2010 do 13.12.2015

Tablica. n / zatočenje. ljuska 500 mg blister, br. 25, br. 50, br. 100

Br. UA / 3746/03/01 od 28/01/2011 do 28/01/2016

Otkaz. d / oralno. cca. 250 mg / 5 ml boca 250 ml, s mjernom žlicom, br. 1

Ostali sastojci: benzojeva kiselina, Avicel RC-591, natrijev klorid, natrijev citrat, limunska kiselina bezvodni, glicerin, propilen glikol, ksilitol, natrij ciklamat, limun okusa, pročišćena voda.

Br. UA / 3746/01/01 od 08.11.2010 do 08.11.2015

FARMAKOLOŠKA SVOJSTVA:

farmakodinamiku
Ursodesoksiholna kiselina u maloj količini sadržana je u žuči osobe. Kada se primjenjuje oralno, smanjuje kolesterol zasićenja žuč inhibicijom apsorpciju u crijevima i smanjiti izlučivanje u žuč, olakšavanje rastapanja kamenje kolesterola. Djelovanje ursodeoxycholic kiseline s kolestatičke bolesti jetre i bolesti uzrokovane zamjenom relativnih lipofilni detergentopodobnyh toksičnih hidrofilnih žučnih kiselina, citozaštitnu neotrovnim ursodeoxycholic kiselina, kao i poboljšanje sekretorni kapaciteta hepatocitima i imunoregulatornih procesa.
farmakokinetika
Kada ih se uzima oralno, ursodeoxycholic kiselina brzo apsorbira u jejunumu i gornje strane ileuma pasivna, i na krajnjem ileumu - aktivni transport. Stupanj apsorpcije je 60-80%. Nakon resorpcije u crijevu je gotovo u potpunosti u jetri konjugirano sa aminokiseline taurin i glicina, a nakon toga ponovno izlučuje u žuči. Učinak primarnog prolaska kroz jetru iznosi 60%. U crijevima, djelomično se pojavljuje bakterijsko raspadanje u 7-keto-litokolnu kiselinu. Litokolična kiselina je hepatotoksična i u eksperimentu je sposobna uzrokovati oštećenje parenhima jetre. Kod ljudi, samo mali dio je resorbed; taj dio, a time i sulfatirani detoksicira jetru, a zatim izlučuje u žuč i konačno opet - s izmetom. T? ursodeoksiholna kiselina je 3,5-5,8 dana.

Indikacije:

za lizu CS-concrements u žučni mjehur (ne više od 15 mm u promjeru, X-ray negativan, pod uvjetom da je žučni mjehur funkcionira); gastritis uzrokovan refluksa žuči; simptomatsko liječenje primarne bilijarne ciroze u fazi kompenzacije.

PRIMJENA:

kapsule
Dnevna se doza određuje ovisno o indikacijama.
Za lizu CS-concrements u žučni mjehur
Doza, približno otprilike 10 mg / kg tjelesne težine, je u tjelesnoj težini:
101 kg - 5 kapsula.
Kapsule se trebaju uzimati bez žvakanja, navečer, prije odlaska u krevet, s malom količinom tekućine. Lijek treba uzimati redovito. Trajanje trajanja primjene može biti 6-24 mjeseca. Ako nakon 12 mjeseci korištenja lijeka ne zabilježi smanjenje veličine kamena, daljnji nastavak terapije je nepraktičan. Učinkovitost terapije prati ultrazvukom ili radiografski svakih 6 mjeseci. S razvojem kalcifikacije konkretnih, liječenje je prekinuto.
Za liječenje refluksa gastritis
1 kapsula Ursofalka 250 mg jednom dnevno s nekim tekućinama u večernjim satima prije spavanja.
Dodijeli, u pravilu, 10-14 dana. Odluka o trajanju lijeka uzima se pojedinačno.
Za simptomatsko liječenje primarne bilijarne ciroze
Dnevna doza ovisi o tjelesnoj težini te je 3-7 kapsula (približno 14 ± 2 mg ursodeoksiholne kiseline po 1 kg tjelesne težine).
Preporučuje se sljedeći režim doziranja:

ursofalk

Ursofalk je hepatoprotektivni lijek koji pomaže razgraditi kolesterolne žučne kamence.

Proizvod je dostupan u obliku tvrde želatinske kapsule, unutar koje su granule ili bijeli prah, kao i suspenzija za oralno davanje. Glavni aktivni sastojak Ursofalk je ursodeoksiholna kiselina.

U ovom ćemo članku razmotriti zašto liječnici propisuju lijek Ursofalk, uključujući upute za uporabu, analozi i cijene za ovaj lijek u ljekarnama. Ako ste već koristili Ursofalk, ostavite komentare u komentarima.

Sastav i oblik otpuštanja

Kliničko-farmakološka skupina: hepatoprotector. Lijek koji pomaže da otopi kolesterni žučni kamenci.

  1. U pripravak sadrži aktivni sastojak kapsula ursodeoxycholic kiselina, kao i neaktivne sastojke: kukuruzni škrob, magnezijev stearat, koloidni silicijev dioksid, natrij lauril sulfat, želatinu, titan dioksid, pročišćena voda.
  2. Ursofalk suspenzija kompozicija sadrži, kao aktivni sastojak ursodeoxycholic kiselinom, kao i dodatne komponente: benzojeva kiselina, ksilitol, glicerol, MCC, natrij citrat, propilen glikol, limunska kiselina, bezvodni natrijev ciklamat, natrijev klorid, mirisa, voda.

Ursofalk se oslobađa u kapsulama od 250 mg i u suspenziji (250 ml boca, sadržaj urodeoksikolne kiseline - 250 mg / 5 ml).

Što se koristi za Ursofalk?

Ursofalk dodjeljuje u raznim bolestima koje mogu biti uzrokovane nepravilnim stil života i učinaka raznih infekcija, nekontroliranih prijem složenih lijekova, što je rezultiralo oštećenje stanica jetre.

Što pomaže Ursofalku:

  1. Dyskinesija žučnih kanala.
  2. Ciroza (samo bilijarna) primarnog oblika pod uvjetom da nema simptoma dekompenzacije.
  3. Bilo koji kršenje funkcioniranja jetre nakon dugotrajnog zlostavljanja alkohola.
  4. Kronični hepatitis (bez obzira na uzrok).
  5. Cistična fibroza ili sclerosing kolangitis primarnog oblika.
  6. Steatogepatitis bezalkoholno porijeklo.

Ursofalk također ima indikaciju za upotrebu u prisutnosti kamenja u žučnim i organima izlučuju žuč.

Farmakološko djelovanje

Ursofalk sadrži urodeoksikolnu kiselinu. Ona vrsta odvaja najmanju strukturu žučnih kiselina od strukturalnih ljuski-oblika takozvanih miješanih micela.

Urodeoksikolna kiselina također ima interakciju s lipofilnim strukturama membrana, što ih čini otpornim na oštećenja. Tako se ostvaruje citoprotektivno (zaštitno) djelovanje. Lijek štiti membrane stanica jetrenih i žučnih kanala od oštećenja otrovnih žučnih kiselina, a također sprječava proliferaciju vezivnog tkiva u jetri u slučaju oštećenja hepatocita.

Smanjenje kolesterola u žuči se postiže smanjenjem njegove apsorpcije unatrag u crijevu, sprječavanjem stvaranja jetre i smanjenjem izlučivanja žuči. U žuči se povećava sadržaj žučnih kiselina, zbog čega se žučni kamenci razgrađuju, a nove se ne formiraju.

Upute za uporabu

Lijek se uzima oralno, ako je propisana jedna doza, poželjno je navečer uzeti lijek. Kapsule uzimaju cijelu, bez žvakanja i pranja s potrebnom količinom vode. Djeca i bolesnici s teškoćom gutanja obično se propisuju lijekom u obliku suspenzije za oralnu primjenu.

Trajanje liječenja i dozu lijeka izračunava liječnik pojedinačno za svakog pacijenta, ovisno o prirodi bolesti i osobnim karakteristikama.

  1. Pacijenti s bilijarnom cirozom i sclerosing kolangitis obično su propisali lijek u dnevnoj dozi od 10-15 mg / kg tjelesne težine. Ako je potrebno, dnevna doza se povećava do 20 mg / kg tjelesne težine. Tijek liječenja je od 6 mjeseci do 2 godine.
  2. Pacijenti koji pate od cistične fibroze obično se propisuju u dnevnoj dozi od 20-30 mg / kg tjelesne težine. Tijek liječenja je od 6 mjeseci do 2 godine.
  3. S toksičnim oštećenjem jetre, kao i akutnim i kroničnim trovanjem alkoholom, obično propisane u dnevnoj dozi od 10-15 mg / kg tjelesne težine.
  4. Trajanje liječenja je individualno, a prosječno trajanje liječenja je oko 6-12 mjeseci.

Pacijenti s akutnim i kroničnim bolestima jetre, uključujući kolelitijazu, obično se propisuju lijekom u dnevnoj dozi od 10-15 mg / kg tjelesne težine. Tijek liječenja je obično od 6 mjeseci do 2 godine, tijekom liječenja se ne preporuča da se pauze u uzimanje droga.

U liječenju kolelitijaze, potrebno je pratiti tijek bolesti, ako pacijent nema smanjenje konkretnih vrijednosti nakon 12 mjeseci neprekidne terapije s lijekom, tada je njegova primjena ukinuta. Pacijenti s gastritisom želučane refluksa i refluksom esophagitis obično propisuju lijek u dozi od 250 mg 1 puta dnevno, po mogućnosti uvečer. Trajanje liječenja 10-14 dana.

Pronašli su zakleti neprijateljice gljiva! Nokti će se očistiti za 3 dana! Uzmi ga.

Ursofalk - uputa za uporabu, analoge, mišljenja i formulacije (tablete ili kapsule od 250 mg, suspenzije ili sirupa) lijekovi s ciroze jetre i ikterus u odraslih, djece (uključujući novorođenčad) i u trudnoći. struktura

U ovom članku možete pročitati upute za upotrebu lijeka ursofalk. Prikazani su komentari posjetitelja stranice - potrošači ovog lijeka, kao i mišljenja liječnika stručnjaka o korištenju Ursofalk u njihovoj praksi. Veliki zahtjev je da aktivno dodaju svoje povratne informacije o lijeku: lijek je pomogao ili nije pomogao u uklanjanju bolesti, a uočene su komplikacije i nuspojave koje proizvođač možda nije proglasio u bilješkama. Analozi Ursofalk u prisutnosti postojećih strukturnih analoga. Koristi se za liječenje ciroze jetre i žutice kod odraslih, djece (uključujući dojenčad i novorođenčad), kao i tijekom trudnoće i dojenja. Sastav pripravka.

ursofalk - gepatoprotektor. Ima koleretički učinak. Smanjuje sintezu kolesterola u jetri, njegova apsorpcija u koncentraciji crijeva i žuči povećava topljivost kolesterola u bilijarnog sustava, stimulira stvaranje i izlučivanje žuči. Smanjuje litogenost žuči, povećava sadržaj žučnih kiselina. Uzrokuje povećanje lučenja želuca i gušterače, povećava aktivnost lipaze. Ima hipoglikemijski učinak.

Uzrok djelomičnom ili potpunom otapanju kolesterolnih kamenaca nakon ingestije, smanjuje zasićenje žuči s kolesterolom, što potiče mobilizaciju kolesterola iz žučnih kamenaca.

Ima imunomodulacijskim učincima, utječe na imunološku reakciju na jetru: smanjenje ekspresije određenih antigena na membrani hepatocita, utječe na količinu T-limfocita, interleukin-2, smanjuje broj eozinofila.

struktura

Ursodeoksikolna kiselina + pomoćne tvari.

svjedočenje

  • otapanje žučnih kamenaca kolesterolnih kamenaca;
  • žučni refluks-gastritis;
  • primarna bilijarna ciroza u odsutnosti znakova dekompenzacije (simptomatsko liječenje).

Oblici otpuštanja

Kapsule 250 mg (ponekad pogrešno zvane pilule).

Ovjes za oralnu primjenu (ponekad pogrešno označen kao sirup).

Upute za uporabu i doziranje

Savjetujemo djeci i odraslim osobama težim od 34 kg da koriste Ursofalk u obliku suspenzije.

Za otapanje kolesterolnih žučnih kamenaca, doza od 10 mg / kg tjelesne težine se primjenjuje jednom dnevno.

Preporučuje se sljedeći režim doziranja:

  • tjelesna težina do 60 kg - 2 kapsule dnevno;
  • tjelesna težina 61-80 kg - 3 kapsule dnevno;
  • tjelesna težina 81-100 kg - 4 kapsule dnevno;
  • tjelesne težine preko 100 kg - 5 kapsula dnevno.

Suspenzija za oralnu primjenu

  • tjelesna težina 5-7 kg - broj mjernih žlica 0,25 na dan;
  • tjelesna težina 8-12 kg - broj mjernih žlica 0,50 po danu;
  • tjelesna težina 13-18 kg - broj mjernih žlica je 0,75 na dan;
  • tjelesna težina 19-25 kg - broj mjernih žlica 1 po danu;
  • tjelesna težina 26-35 kg - broj mjernih žlica 1,5 dnevno;
  • tjelesna težina 36-50 kg - broj mjernih žlica 2 po danu;
  • tjelesna težina 51-65 kg - broj mjernih žlica 2,5 dnevno;
  • tjelesna težina 66-80 kg - broj mjernih žlica 3 po danu;
  • tjelesna težina 81-100 kg - broj mjernih žlica 4 po danu;
  • tjelesne težine preko 100 kg - broj mjernih žlica 5 po danu.

Lijek treba uzimati svakodnevno navečer, prije odlaska u krevet (kapsule se ne žvakaju), stisnute malom količinom tekućine.

Trajanje liječenja je 6-12 mjeseci. Za prevenciju ponovljene kolelitijaze preporučuje se uporaba lijeka nekoliko mjeseci nakon otapanja kamenja.

Za liječenje gastritisa želučane refluksa, 1 kapsula (1 mjerna žlica) od Ursofalk se dnevno unosi u večernjim satima prije odlaska u krevet, pranje s malo vode. Tijek liječenja - od 10-14 dana do 6 mjeseci, ako je potrebno - do 2 godine.

Za simptomatsko liječenje primarne bilijarne ciroze, dnevna doza ovisi o tjelesnoj težini i iznosi 2 do 6 kapsula (mjernih žlica) (oko 10-15 mg / kg tjelesne težine).

Preporučuje se sljedeći režim doziranja:

  • tjelesna težina 34-50 kg - 2 kapsule dnevno;
  • tjelesna težina 51-65 kg - 3 kapsule dnevno;
  • tjelesna težina 66-85 kg - 4 kapsule dnevno;
  • tjelesna težina 86-110 kg - 5 kapsula dnevno;
  • tjelesne težine preko 110 kg - 6 kapsula dnevno.

Suspenzija za oralnu primjenu

  • tjelesna težina 5-7 kg - broj mjernih žlica 0,25 na dan;
  • tjelesna težina 8-12 kg - broj mjernih žlica 0,5 po danu;
  • tjelesna težina 13-18 kg - broj mjernih žlica je 0,75 na dan;
  • tjelesna težina 19-25 kg - broj mjernih žlica 1 po danu;
  • tjelesna težina 26-35 kg - broj mjernih žlica 1,5 dnevno;
  • tjelesna težina 36-50 kg - broj mjernih žlica 2 po danu;
  • tjelesna težina 51-65 kg - broj mjernih žlica 3 po danu;
  • tjelesna težina 66-80 kg - broj mjernih žlica 4 dnevno;
  • tjelesna težina 81-100 kg - broj mjernih žlica 5 po danu;
  • tjelesne težine preko 100 kg - broj mjernih žlica 6 po danu.

Nuspojava

  • proljev;
  • mučnina;
  • bol u epigastričnoj regiji i desni hipohondrij;
  • kalcifikacija žučnih kamenaca;
  • alergijske reakcije.

kontraindikacije

  • X-zrake pozitivne (visoke u kalciumu) gallstones;
  • nefunkcioniranje žučnog mjehura;
  • akutne upalne bolesti žučnog mjehura, žučnih kanala i crijeva;
  • ciroza jetre u fazi dekompenzacije;
  • teška disfunkcija bubrega;
  • teška disfunkcija jetre;
  • izraženo pogoršanje funkcije gušterače;
  • trudnoća;
  • razdoblje dojenja (dojenje);
  • preosjetljivost na komponente lijeka.

Primjena u trudnoći i laktaciji

Lijek je kontraindiciran u trudnoći i dojenju (dojenje).

Koristite u djece

Možda, prema režimu doziranja.

Posebne upute

U kolelitijazama, učinkovitost liječenja prati se svakih 6 mjeseci rendgenskim pregledom i ultrazvučnim pregledom žučnog trakta kako bi se spriječio povratak kolelitijaze.

Kada kolestatske bolesti jetre trebaju periodički odrediti aktivnost transaminaza, alkalne fosfataze i gama-glutamil-transpcptidaze u krvnom serumu.

U liječenju primarne bilijarne ciroze može doći do prolazne dekompenzacije ciroze jetre koja nestaje nakon uzimanja lijeka.

Tijekom liječenja, žene s dobi dojenčadi trebale bi koristiti pouzdane metode kontracepcije.

Interakcije lijekova

Kolestiramin, kolestipol, Antacidi koji sadrže aluminij hidroksid ili smektit (aluminij oksid), smanjuju apsorpciju udca u crijevu i na taj način smanjiti apsorpciju i učinkovitost. Ako je uporaba lijekova koji sadrže barem jednu od tih supstanci još uvijek potrebna, potrebno je uzimati najmanje 2 sata prije uzimanja Ursofalk.

Ursodeoksikolna kiselina može pojačati apsorpciju ciklosporina iz crijeva. Stoga, kod pacijenata koji uzimaju ciklosporin, liječnik treba provjeriti koncentraciju ciklosporina u krvi i prilagoditi dozu ciklosporina, ako je potrebno.

U nekim slučajevima, Ursofalk može smanjiti apsorpciju ciprofloksacina.

Sredstva za sniženje lipida (naročito klofibrat), estrogene, progestine ili neomicin povećava zasićenje žuči s kolesterinom i može smanjiti sposobnost otapanja žučnih kamenaca kolesterola.

Analozi medicinskog proizvoda Ursofalk

Strukturni analozi za aktivnu tvar:

  • Livodeksa;
  • Urdoksa;
  • Urso 100;
  • Ursodez;
  • Ursodeoksikolna kiselina;
  • Ursodeks;
  • Ursol;
  • Ursoron Rompharm;
  • Ursor C;
  • Ursosan;
  • Choludexan;
  • Ekskhol.

Pregleda Ursofalk kapsula

Alena, Moskva Kada jetra boli, nećete zaboraviti na to, nećete se ometati. Otišao sam kod liječnika čim sam pronašao par sati slobodnog vremena. Dijagnoza još nije bila strašna, iako zvuči zamršeno - diskinezija žučnog trakta. Dodijeljeni Ursofalk. Uskoro su bolovi na Ursofalke spustili, iako ponekad i dalje neodoljivo vuče ispod rebra s desne strane. Ali sada je sasvim drugačije raspoloženje. Kad nema dijagnoze, ispada da je potpuno drugačija priča, tako da se pojavljuju sve vrste strahova. U mladoj dobi stvarno želim živjeti.

Zadnji je put bio kod liječnika, dobio dijagnozu - kamenje u žuči. I žučni kanali su začepljeni kamenjem. Preporučio je uzimanje Ursofalk. U priručniku sam čitao čudnu fraza. Koristite za otapanje kamena ako se ne mogu ukloniti endoskopskim metodama. Čini se uvijek vjeruje da je uvijek sigurnije da se otopi nego da se popne unutra s skalpelom ili nekim endoskopom. Nakon dvotjednog tečaja, osjećala sam se bolje. Prestao je privući desnu stranu i živjeti zabavnije. Svejedno, kada je stalna bol, iako ne jaka, iz zabave je vrlo zbunjujuća. A što je još ugodnije - liječnik je nagađao da kamenje nije jednostavno, nego kolesterol. Budući da se drugi ne otapaju ovim lijekom. Ponekad se dogodi da su liječnici pismeni i, različitim drugim znakovima, mogu odrediti koje je kamenje osoba stvorila. To me smirilo i počelo sam više povjeravati ovom liječniku. Ako ništa, uvijek ću otići k njemu, on očito zna kako analizirati i izgledati dublje.

Pilo sam se. Dopilsya do ciroze jetre. I samo kad je stao na pragu između života i smrti, zaustavio se. Ali jetra se ne želi oporaviti. Cirroza ostaje. I sada su dodani kolesti kolesterola. Liječnik je rekao da je potrebno izvršiti operaciju i ukloniti ovo kamenje. rastu i već imaju veličine do 1 cm. Pitao sam ima li tablete za otapanje kamenja, odgovorila je da postoji Ursofalk, ali s cirozom se ne može koristiti. Odlučio sam se za sebe, pa ako se bilo što dogodi iz Ursofalk, onda je tako. Ili se tvrtka jednostavno može reosigurati. Često vidim upozorenja u uputama, poput "analnih svijeća u ustima nemojte stavljati". Ukratko, kupio sam i počeo sam odabrati dozu iskustvom. Pio sam mjesec dana. (ne votka :)). Prvo je bilo pogoršanje, bol, spavanje pogoršalo, itd. Ali sam preživio, a sada je došlo do poboljšanja u promatranom. Možda ću i prevladati ovaj problem.

Odlučili smo imati dijete sa svojim mužem. Već je vrijeme. Nakon 30 godina, uopće ne želite roditi. Otišao je na konzultacije kako bi bili ispitani - i ovdje vam - kolesterske konkremente. Liječnik je rekao da se trebate riješiti prije trudnoće, tako da nema dodatnih problema u ležanju i porodu. U međuvremenu joj je strogo zabranila trudnoću. Sada sjedim i pijem Ursofalk, jer nisam pristala na endoskopiju. Ne želim riskirati nikakve mehaničke intervencije. Da je dijete zdravo, moguće je ići na sve, ali u operacijama, pustiti i ne teško, moguće je podići ono što je infekcija, a zatim se riješiti već godinama. Ovo poboljšanje nije postalo odjednom. Ali to je razumljivo, to nije komad šećera koji se otopi u čaši, a onda morate razgovarati s žlicom. A tamo je raspada vrlo spora. Ali ja izdržavam, pogotovo što je rezultat već osjetio.

Također možete ostaviti svoje povratne informacije o drogi. Pošaljite ga e-poštom. pošte. Administrator će ga pregledati i ako sadrži informacije koje su zanimljive posjetiteljima web mjesta, objavit će ih.

Kupci su zainteresirani za recenzije drugih lijekova s ​​lijekovima na mreži, cijene, mogućnost naručivanja

ursofalk

Opis je aktualan 2016/08/05

  • Latino ime: Ursofalk
  • ATX kod: A05AA02
  • Aktivni sastojak: Ursodesoksiholna kiselina (Ursodeoxycholic acid)
  • proizvođač: Losan Pharma GmbH (Njemačka), Vifor AG (Švicarska)

struktura

U sastavu kapsule sadrži aktivni sastojak ursodeoxycholic kiselina, kao i neaktivne komponente: kukuruzni škrob, magnezijev stearat, koloidni silicijev dioksid, natrij lauril sulfat, želatina, titanijev dioksid, pročišćena voda.

Suspenzija Ursofalk sadrži u sastavu kao aktivnu komponentu ursodeoxycholic kiselina, kao i dodatne komponente: benzojeva kiselina, ksilitol, glicerol, MCC, natrij citrat, propilen glikol, bezvodna limunska kiselina, natrij ciklamat, natrijev klorid, okus, voda.

Oblik izdavanja

Lijek se proizvodi u obliku kapsula i suspenzije.

  • kapsule želatina, krutina, bijela, neprozirna. Unutar kapsula - bijeli prah ili granule. U blisteru - 10 kapsula, blisteri se uklapaju u kartonske pakete.
  • obustava homogena konzistencija, ima bijelu boju, može sadržavati male mjehuriće. Ima miris limuna. Sadržan je u bocama tamnog stakla od 250 ml, također je uložena kartonska kutija s 5 ml mljevene šalice.

Farmakološko djelovanje

Ovaj lijek je gepaprotektorom, to jest, lijek koji pomaže rastvaranje kamenca kolesterola žuči, što značajno smanjuje sadržaj kolesterola u krvi. Ima širok spektar učinaka, posebice, djeluje kao hepatoprotektivni, kolelitolitički, imunomodulacijski agens. Također postoji hipoglikemički učinak.

Ursodeoksikolna kiselina - Djelatna tvar koja se nalazi u Ursofalku u određenim količinama također je prisutna u žuči. Ali ako se krše neke funkcije jetre, sinteza ove tvari i njegov sadržaj u žuči se smanjuje. Pozitivno utječe na imunološke reakcije u jetri.

Razlikuju se slijedeći učinci ursodeoksikolne kiseline:

  • ima koleretički učinak, smanjenje količine žučnih kiselina u žuči i povećanje njihove ekskrecije u lumenu crijeva, također smanjujući apsorpciju toksičnih hidrofobnih žučnih kiselina;
  • se očituje citoprotektivni učinak, koji se sastoji od sposobnosti ove supstancije da se umetne u lipidni sloj stanične membrane, što dovodi do stabilizacije stanične membrane i poboljšanja njegovih zaštitnih svojstava;
  • zabilježeno je iučinak modulacije i smanjenje sinteze proupalnih citokina;
  • proizvodi hiperkolesterolemijski učinci zbog smanjene apsorpcije holesterolu ileumu, smanjujući sintezu kolesterola u jetri, te aktivirajući proces eliminacije s žuči.

Također, pod utjecajem ursodeoksikolne kiseline, litogenost se smanjuje žuč. Kao posljedica toga, transformacija kolesterolskih spojeva dovodi do smanjenja formiranja kolesterola i otapanja kolesterolnih kamenaca.

Ursofalk pod utjecajem droge je pojačan želuca i izlučivanje gušterače.

Farmakokinetika i farmakodinamika

Nakon uzimanja lijeka kao suspenzije ili kapsula iznutra, dolazi do procesa apsorpcije ursodeoksikolne kiseline u tankom crijevu. U ukupnom protoku krvi određuje se približno 60-80% doza koja je uzeta. Metabolizam aktivne komponente javlja se u jetri. Djelomično se aktivni sastojak razgrađuje u crijevima, što rezultira formiranjem toksične 7-keto-litolske kiseline. Ova tvar se malo apsorbira u ukupni krvotok, a detoksikacija se javlja u jetri.

Karakteristika ovog lijeka je učinak perkutanog prolaska kroz jetru. Poluvrijeme eliminacije je 3-5 dana. Izlučivanje se događa s izmetom uglavnom u obliku metabolita, kao i mali dio izlazi nepromijenjen.

Upozorenja za uporabu

Te indikacije za uporabu lijeka Ursofalk, koje su navedene u priručniku, povezane su s uporabom u bolestima jetre i žuči u kojima postoji kolestaza, povećanje kolesterola u krvi i smanjenje broja funkcija jetre. Lijek se propisuje za takve bolesti:

  • ciroza jetre primarna bilijarna;
  • kolangitis primarni sklerozu;
  • hepatitis od različitog podrijetla (akutni i kronični), u pratnji kolestaza;
  • refluks-ezofagitis i refluks-gastritis;
  • prisutnost kolesterolnih kamenaca u žučni mjehur (pod uvjetom da je kamenje negativno na X-zrak, promjer je ne više od 15 mm, osoba nije imala nikakvu disfunkciju žučnog mjehura);
  • cistična fibroza;
  • oštećenje jetre otrovne prirode (uključujući trovanja alkoholom);
  • Atresija intrahepatičnih žučnih kanala.

Također, propisane su tablete i suspenzije kako bi se uklonila stagnacija žuči kod ljudi na parenteralnoj prehrani. Preporučuje se imenovati pacijente koji su podvrgnuti operaciji presađivanja jetre kako bi se spriječilo oštećenje jetre u slučaju liječenja lijekovima s kolestama i uzimanjem hormonskih kontraceptiva. Ursofalk je također propisan za prevenciju raka debelog crijeva kod onih ljudi koji se smatraju ugroženim.

kontraindikacije

U uputi su navedeni takvi kontraindikacije za upotrebu tableta i suspenzije:

  • žučni kamenci rentgenpolozhitelnye (tj kamenje s velikim sadržajem kalcija);
  • akutne upalne bolesti žučnih kanala, crijeva, žučnog mjehura;
  • ciroza jetre u fazi dekompenzacije;
  • žučnjak je nefunkcionalan;
  • izraženi poremećaji u funkcijama jetre, gušterače, bubrega;
  • trudnoća i dojenje;
  • izražena osjetljivost na komponente lijekova.

Nuspojave

Tijekom perioda liječenja mogu se zabilježiti nuspojave:

  • probavni sustav: proljev, manifestacija akutne boli na vrhu trbuha na desnoj strani primarne terapije bilijarna ciroza;
  • jetre i žučnog trakta: u rijetkim slučajevima - kalciniranje kamena, dekompenzacija ciroza jetre oni koji prolaze primarnu bilijarna ciroza;
  • kože, potkožnog tkiva: u rijetkim slučajevima - urtikarija.

Ako su gore navedene nuspojave pogoršane ili ako se tijekom liječenja pojavljuju drugi negativni simptomi, pacijent uvijek treba obavijestiti stručnjaka o tome.

Upute za uporabu Ursofalka (Metoda i doziranje)

Upute za uporabu kapsula

Lijek za otapanje žučnih kolesterolnih kamenaca treba primijeniti u dozi od 10 mg po 1 kg težine bolesnika jednom dnevno.

Pacijent težine do 60 kg pokazuje primanje 2 kapsule dnevno, težine od 61 do 80 kg - 3 kapice, Težina od 81 do 100 kg - 4 kapice, Težina više od 100 kg - 5 kapa. Uzmite tabletu navečer, prije spavanja. Ne preporuča se žvakanje kapsula.

Trajanje uzimanja lijeka je od 6 do 12 mjeseci. Kako bi se osigurala kvaliteta prevencije kolelitijaza re, Preporuča se uzimanje lijeka nekoliko mjeseci nakon što se kamen otopi.

U liječenju gastritis žgaravnog refluksa To treba primjenjivati ​​svaki dan uvečer 1 Ursofalk kapsula 10 dana do 6 mjeseci, ponekad i do 2 godine.

U slučaju simptomatske terapije primarne bilijarne ciroze doza lijeka ovisi o težini osobe. Može biti od 2 do 7 kartica. Prva tri mjeseca terapije tijekom dana kapsule treba uzeti nekoliko puta, a onda, kada se jetra popravi, dovoljno je popiti 1 kapsulu. Uvečer u večernjim satima. Liječenje primarne bilijarne ciroze može trajati neograničeno vrijeme. Treba napomenuti da u ljudi s ovom bolešću, u rijetkim slučajevima, može doći do pogoršanja simptoma na početku lijeka. U ovoj situaciji, trebate smanjiti dozu do 1 kapsule dnevno, a nakon poboljšanja stanja, trebate postupno povećavati dozu.

Uz simptomatsko liječenje kronični hepatitis različitih podrijetla doza dnevno je 10-15 mg po 1 kg tjelesne težine, to bi trebalo uzeti 2-3 sata. Prijam traje od 6 do 12 mjeseci.

U bolesnika s primarni sklerozivni kolangitis, cistična fibroza doza je 12-15 mg lijeka po 1 kg težine. Ako je potrebno, doziranje se povećava na 20-30 mg po 1 kg tjelesne težine. Liječenje traje od 6 mjeseci do nekoliko godina.

Osobe s nealkoholni steatohepatitis, kao i alkoholna bolest jetre nanesite dozu od 10-15 mg po 1 kg tjelesne težine. Liječenje traje 6-12 mjeseci i duže.

Pacijenti s diskinezija žučnog kanala imenovati 10 mg na dan po 1 kg težine, uzeti lijek od 2 tjedna. do 2 mjeseca. Liječenje se može ponoviti ako je potrebno.

Ursofalk suspenzija, upute za uporabu

Za novorođenče, djecu i odrasle, čija masa ne prelazi 47 kg, zastupnik u obliku suspenzije. Za otapanje kolesterol kamenje, Potrebno je uzeti suspenziju u dozi od 10 mg po 1 kg težine jednom dnevno. Djeca mase 5-7 kg dobivaju 0,25 mjernih žlica; 8-12 kg - polovica mjerne žlice; 13-18 kg - 0,75 žlica; 19-25 kg - 1 žlica; 26-35 kg - 1,5 žlice; 36-50 kg - 2 žlice; 51-65 kg - 2,5 žlice; 66-80 kg - 3 žlice; 81-100 kg - 4 žlice; više od 100 kg - 4 žlice.

Kod liječenja drugih bolesti treba uzeti u obzir da sadržaj jedne mjerne žlice odgovara sadržaju aktivne tvari u jednoj kapsuli. Kako uzeti - prije ili poslije hrane - nije važno.

predozirati

Nisu prijavljeni slučajevi predoziranja lijekom. Ako je potrebno, vježbajte simptomatsku terapiju.

interakcija

apsorpcija udca u crijevu i na taj način smanjuje učinkovitost sredstva tijekom primanja kolestipol, kolestiramin, kao antacidi koji sadrže aluminij hidroksid ili aluminij oksid. Ako trebate koristiti ove lijekove, trebali bi biti pili, najmanje dva sata prije uzimanja Ursofalk.

Pod utjecajem ursodeoxycholic kiseline, apsorpcija se pojačava ciklosporin iz crijeva. To jest, ako trebate uzimati ciklosporin, morate pratiti koncentraciju ciklosporina u krvi i ispraviti dozu lijeka.

Postoji mogućnost da se prilikom uzimanja Ursofalke apsorpcija može smanjiti ciprofloksacin.

Na umu da kada se uzimaju lijekove za snižavanje lipida (osobito klofibrat), neomicin, estrogena, progestina povećava zasićenje žuči s kolesterinom, dakle, može smanjiti sposobnost aktivne tvari za otapanje žučnih kamenaca kolesterola.

Uvjeti prodaje

Ursofalk se može kupiti na recept.

Uvjeti skladištenja

Držite kapsule i suspenzije od djece, pohranite na temperaturi od najviše 25 ° C.

Datum isteka

Kapsule se mogu čuvati 5 godina, suspenzija - 4 godine. Nakon što je otvorena Ursofalk bočica, suspenzija se može koristiti 4 mjeseca.

Posebne upute

Ursofalk treba poduzeti pod nadzorom stručnjaka.

U prva 3 mjeseca primanja vrlo je važno pratiti testove funkcije jetre, najprije svaka 4 tjedna, a zatim - jednom svaka tri mjeseca. Važno je odrediti kršenja funkcije jetre u najranijim fazama. Također je važno utvrditi što je prije moguće da li postoji odgovor na liječenje kod osoba s primarne bilijarne ciroze.

Da bi se utvrdilo da li je došlo do određenog napretka u liječenju kalcifikacije kamenja, potrebno je održati usmenu cholecystography s turneje u stojećem položaju, kao iu ležećem položaju nakon 6-10 mjeseci nakon početka terapije.

Ne treba propisati Ursofalk znači, ako ne možete provesti vizualizaciju žučnog mjehura u procesu X-ray, ako obilježen kalcifikaciju kamenja, napadaje grčeva.

U vrlo rijetkim slučajevima dokumentiraju se slučajevi dekompenzacije ciroze jetre.

Osobe koje pate proljev, morate smanjiti dozu lijekova. Pacijenti s uporni proljev potrebno je obustaviti terapiju.

Ursofalk analozi

Analoge ovog lijeka su sredstvo Ursol, Ursobil, Ursolvan, Holatsid, Ursohol, Ursosan, Delursan i drugima.

Cijena analoga Ursofalk ovisi o proizvođaču, ambalaži. Najoptimalniji lijek propisuje liječnik pojedinačno.

Što je bolje: Ursofalk ili Ursuliv?

Lijek Ursol kao aktivna komponenta sadrži, kao Ursofalk, ursodeoxycholic kiselina. Stoga je njihov učinak na ljudsko tijelo sličan. Međutim, ponekad ti lijekovi mogu djelovati drugačije, ovisno o individualnim karakteristikama tijela. Zbog toga bi izbor lijeka trebao obaviti liječnik nakon temeljitog pregleda.

djeca

Za djecu se propisuje u obliku suspenzije, potrebno je strogo primjenjivati ​​prema shemi opisanom u uputi.

Ursofalk za novorođenčad

Svjedočanstva ukazuju da je Ursofalk za novorođenčad propisana za fiziološku žuticu, koja se manifestira nekoliko dana nakon rođenja djeteta. Međutim, uputa ne sadrži podatke o takvoj uporabi lijeka. Treba napomenuti da se takav tretman može provesti samo pod stalnim nadzorom stručnjaka.

U trudnoći i laktaciji

Dokazano je da aktivni sastojak ursofalk nije mutagen, teratogene i embriotoksićni utjecaj, ali još uvijek nema točnih podataka o prodiranja njegovog gematoplatsentarny kroz barijeru, te o utjecaju lijeka na tijek trudnoće. Stoga, kada je trudnoća propisana samo ako postoje dokazi. Nema podataka o učincima dojenja.

Recenzije o Ursofalku

One recenzije o liječenju Ursofalkom, koje korisnici napuštaju na forumima, vrlo su različiti, ali uglavnom o lijekovima pišu pozitivna mišljenja. Mnogi pacijenti pišu da nakon liječenja kamenci u žučni mjehur s ultrazvukom nisu otkriveni, tj. Da je lijek bio učinkovit. Rjeđe su odgovori liječnika, ali stručnjaci također pišu o ovom lijeku na pozitivan način.

Roditelji također ostavljaju odobrenje pregleda suspenzije za djecu, ističući da je droga ukusna djeci, a ipak učinkovita. Također, prema korisnicima, Ursofalk brzo pomaže kod žutice kod novorođenčadi.

Cijena Ursofalk, gdje kupiti

Kupite suspenziju i tablete mogu biti u bilo kojoj ljekarni na recept. Cijena od 100 kapsula Ursofalk - u prosjeku 2200 rubalja. Kupi Ursofalk u Moskvi može biti cijena od 220 rubalja (10 kom.). Cijena suspenzije Ursofalk u Novosibirsk, u St. Petersburgu, u prosjeku je 1200 rubalja po pakiranju. 250 mg.

U Ukrajini, možete kupiti kapsule po prosječnoj cijeni od 150 UAH. za 10 kom. Kupi Ursofalk 500 mg može biti po cijeni od 1800 UAH. za 50 kapsula. Za kupnju suspenzije u Kijevu, u Odessa, itd. Mogu biti cijene od 600 UAH.

Recenzije o Ursofalku

Proizvod: kapsule, suspenzije

Ruža (neutralni vrh)

Kako bi vam pomogla, vaša se bolest mora ispuniti ozbiljnim kriterijima, što je jednostavno nemoguće!

Lijek nije ni u selu niti u grad. One otapa samo kolesterolne kamenje, a malo (sretnih!) Samo se ova vrsta događa, češće, tako se miješam. Štoviše, proizvođači stavljaju puno uvjeta - da kamenje ne prelazi 2 cm - to je u redu, lako određeno rendgenskim i ultrazvukom. Onda - da ne postoje kamenje u bilijarnog trakta - i koji od nas ne počne do bola (i to je zaglavi kamena i zove), će učiniti ultrazvuk žuči i općenito će znati da ima bolest? Obično idemo odmah nakon boli, a Ursofalk više ne pomaže. Nadalje, stanje - da nije bilo diskinezije žučnog trakta, tj. Da se mjehur i putevi normalno ugovore. To je samo 90% ljudi koji pate odjednom, ovo je lančana reakcija! Dakle, za koga se lijek na svijetu - oni koji su ispunjeni svi uvjeti, malo sam mješoviti pogled na vilice pojavio, ali nije provjeriti u kliniku - tu su kamenje, tako da bez obzira na sve, piti Ursofalk. Ja bi se na taj način i to nije pomoglo, ali to je nešto drugo - sam kupio mali paket od 10 kapsula, a već je 3 dana nakon primjene lijeka nije mogao ispraviti - gušterača pobunili, mučninu, povraćao, pa čak i siromašni želudac s gastritisom počeo vikati i tražiti Omeza. Osim toga, tri puta je došlo do proljeva i vrlo jaka. Ne znam zašto, ali sam osobito patio. Ne znam može li to itko, ali s obzirom na cijenu droga, ne bih riskirao i potrošio novac, možda uzalud.

Carolina (pozitivna povratna informacija)

Izuzetno je skupo liječenje,

Nakon što sam s dijagnozom kolelitijaze, imenovan je Ursofalk. Bio sam zadivljen kad sam propisao piti šest mjeseci prije sljedećeg duodenalnog sondiranja. I tada je cijena jednaka - najprofitabilnija je odmah kupiti veliki paket, ima 50 kapsula, i košta oko 2300 rubalja. Samo ovdje je izračunata doza, temeljena na 10 mg po 1 kg tjelesne mase, tako da sam propisao piti 2 tablete od 250 mg dnevno, paketi su bili dovoljni samo mjesec dana. Općenito, još uvijek ulaže. Brzo se kolesterolni kamen ne otapa, pa nije bilo izbora. Lijek koji sam uzeo noću, jer je lijek u ovom trenutku radi, a ovdje je nelagoda prva dva mjeseca uopće nije bilo. No, s obzirom na trajanje liječenja, nuspojave nisu izbjegavane. Nekoliko mjeseci kasnije ujutro sam se osjećala pomalo mučnima, a nadutost se počela pojavljivati. Ali ti problemi nisu se povećavali, koje su ovlasti bile takve do kraja liječenja i ostale. Ako je to pošteno, lijek ne pokazuje svoj posao na bilo koji način. Nije bilo značajne nelagode, i s obzirom da je bolest žučnog kamenca uglavnom asimptomatska (dok se kanal ne začepljuje, neće biti boli ili žutica), živite baš kao što ste živjeli. Tek nakon pola godine vratio sam se na sondiranje i položio druge ispite, rekao da su kamenje otopljeno. Ali svejedno, ispostavilo se da moramo uzimati lijek još par mjeseci kako bismo ga podržali. Tako sam i ja, iako sam proveo mnogo novca, rezultat je izvrsan - nema kamenja, uspjela sam izbjeći komplikacije. Da, novac je bijedan, ali meni se žao. Pogotovo jer plaćate i droga je spora, ali to radi - vrijedi uzeti.

Anna (pozitivna povratna informacija)

Suspenzija Ursofalka spasila je malu kćer od žutice

Moja je kći liječena suspenzijom Ursofalke. Njezin bilirubin bio je zastrašujući, jer je bio jednak 152, iako je bio tri tjedna nakon rođenja. Propisali smo ovaj lijek. Vrlo je skupo, oko 1400 rubalja, pa čak i samo u velikim količinama prodaje u 250 ml, ali nigdje ići, kupio. Vrlo prikladna mjerna kapa bila je oznaka, počevši od 1,25 ml i daljnjih 2,5 ml, pa do 5 ml. Samo je došao na svjetlo šaleći se vrlo minimalan doza dvaput den.Flakon pokazao previše udoban, jer postoje četiri rupe kroz koje teče malo - neće biti takav da ulije više nego što je potrebno, a ako je tako, kapati natrag bez ikakvih problema. Okus slatke stvari, a gorčina je osjetio odmah, ali samo u obliku okusa - to je dobro, dijete ima vremena da proguta lijek prije nego što shvatite što je odvratno to bilo. Ipak, jezik protrlja i izgleda sramotno, da. Uopće nismo primijetili nuspojave (ja i ​​liječnik). Može biti proljev, povraćanje i stvari, ali svi smo bili u redu. Jedina stvar, potrebno je jako dugo vremena da to stvarno radi. Mislio sam da imamo par tjedana i to je sve, ali ne, moram piti 5 tjedana. Kontrolirali smo bilirubin svaka dva tjedna, tijekom prva dva tjedna bio je 133, zatim 110, i tako dalje. Nakon tog razdoblja pokazatelj je bio 39. Duga, nema riječi. No, Ursofalk je vrlo pažljivo tretiran, jer trajanje liječenja nije tako zastrašujuće. Ali mislim da ako je bilirubin strašno visok, što je opasno, ne biste trebali postupati s njima - trebate nešto brže. I mi smo se približili - nije bilo štete, ali prednosti su očite, žutica je uspješno prošla.

Lena (negativna povratna informacija)

Ako mala doza - gotovo nema učinka, ako je velika - opasno je za zdravlje

Nisam mu mogao pronaći pristup. Takvi lijekovi izvrstan su način za zaradu od farmaceutskih tvrtki, ali ne i za liječenje kolelitijaze. Kamenje nije bilo jako veliko, 4 komada od 3-4 mm. Počela je piti Ursofalk, kako je liječnik propisao - za kapsulu od 250 mg noću. Malo me mučilo od njega, a ponekad su imali šavne bolove, ali ništa nije bilo zastrašujuće. Šest mjeseci kasnije, krenuo sam na ultrazvuk. Koja je promjena, što mislite? Cijelo šest mjeseci, za 4000 rubalja učinak je bio nevjerojatno loš - jedan kamen smanjen za 1 mm! Postao sam ljut, pročitao sam upute i ja sam odlučio da ću piti dalje (jednom 1 mm ukloniti, možda, ali slabo). Povećao je dozu, počeo piti na 3 kapsule. Ovdje samo da bi završila posao do kraja meni nije bilo moguće - strašne nuspojave su počele. Ursofalk - ovo je žuč, a njezin višak, kao što se ispostavilo, također je strašno. Nekoliko tjedana nakon početka terapije šokom počeo sam razvijati proljev "kiseline", kada unutarnja tijela spali i bol je paklena jednostavnost. O boli u abdomenu, nadutosti, trzanje, neću reći, bilo je sve zastrašujuće i snažno. Ali to je ono što zapravo nisam očekivao, to je da će moja kosa ispasti! Smanio je dozu do 2 kapsule - istu povijest, kao rezultat toga, pio sam samo jedan mjesec, bacio sam se. Nije jasno, kako ih liječiti - malo tako ne pomaže, mnogo - to je štetno i opasno. Zato neka proizvođač najprije dovrši lijek, a onda za tu cijenu proda.

Jeanne (pozitivna povratna informacija)

Razrijeđuje žuči i pomaže eliminirati stagnaciju, ali ne i brzo

Ursofalk ne samo žučni kamenci rastopiti, također ispravlja situaciju s krivom omjeru u većini žučnih kiselina i kolesterola - kada je drugi gušća žuč i njen protok je slomljena kamenje može pojaviti kasnije. U međuvremenu sam imao „samo” žutica, problemi probavljanje hrane i hrpa razmažena zbog toga me nervov.Obsledovali gore i dolje, propisano Ursofalk piti 4 kapsule - 2 dana i 2 u noći. Kao rezultat toga, gotovo nikada nisam odustao od kraja divljeg rezija u trbuhu, prigušenog osjeta na desnoj strani, povraćanja i proljeva. Pokazalo se da u situaciji s Ursofalkom ne može biti glup i propisati preveliku dozu - moj liječnik sam bio velik. 10 mg po kilogramu težine - ali ne vagam 100 kg? Kao rezultat toga, drugi liječnik rekao mi je da se ne bojim, pijem samo dvije kapsule i nastavim s liječenjem. Nakon dva mjeseca primio sam žuticu. Polako, ali sigurno, to je bio prilagođen probava - kada nema žuči, što je u crijevima, „smrzne” i ne probavlja, pa ni zatvor ili proljev, imao sam stvarno neprobavljene hrane. Dakle, nakon još jednog mjeseca imam dobro prilagođenu stolicu, a nije bilo težine i nadutost - život je bio opet lijep. Da, rezultat nije vrlo brz, ali istovremeno i sam droga - a ne glupo liječnika - uopće nisam osjetila nikakvu štetu. Mislim da ako imate sličan problem, to će vam pomoći, ako, naravno, situacija nije mala i nema hitne pomoći - ovdje droga nije asistent, to je sporo.

Elvira (pozitivna povratna informacija)

Brzo će pomoći samo kao dio kompleksne terapije

U meni tijekom trudnoće pojavio se žutica i tipična je svrbež jetre. Dostava biokemije krvi koja je potrebna. Dijagnoza je bila jednostavna - kolestaza. Ursofalk imenovan - čak u prva dva tromjesečja da to nije poželjno, a treći trimestar je potpuno siguran, što je još važnije uzeti malu dozu - na kapsulu od 250 mg na snom.Ne reći da mi je brzo pomogao. Uzeo sam dva mjeseca, svrab se počeo smanjivati ​​već od prvog tjedna, ali stvari su postale divlje polako. Stvarno mi se poboljšalo tek nakon 6 tjedana, svrbež je polovica povukla. Žutica je počela proći, ali svejedno sam shvatila da stvari polako idu. A onda je još jedan liječnik rekao da sam Ursofalk sam nije postavljen na taj način. Ispada da naša žuča ne sastoji se od jedne kiseline - Ursofalkove aktivne tvari. ali također i iz kodeodeoksikolne kiseline. Zato me je dopunio drogom pod nazivom Henofalk. Tamo su stvari krenule krivo! Samo nekoliko tjedana zajedno, ova dva lijeka stvorila ono što jedan Ursofalk 6 tjedana nije mogao učiniti - žutica potpuno nestala, pa čak i šuga je prošao u potpunosti! Pokazalo se da je liječnik bio uistinu u pravu, tako da ste mi iskustvo - nemojte ga uzimati sami ako ne želite piti lijek šest mjeseci, a što se tiče štete, nije bio. Mislim da je zbog niske doze i kratkog prijema - s kamenjem morate piti šest mjeseci ili čak godinu dana. Utjecaj dok nisam stvarno zadovoljan, jer je lijek slabo djeluje na vlastitu, i zapravo kod bilo koje bolesti za vrijeme trudnoće je nepoželjno i treba ga popraviti u najkraćem mogućem roku. Da, to je sasvim moguće da je niska doza, te je zbog tog sporosti droge, ali nakon svega, visoka doza žuči, preopasno, ista kiselina i kiselina može otopiti ne samo stijene i debeli žuči, ali i tkanina, stoga budite oprezni s dozom Trudnoća kod mene prošla ili se normalno dogodila, rodila je apsolutno zdravo dijete.