lamivudin

Napajanje

Lamivudine: upute za uporabu i recenzije

Latinski naziv: Lamivudin

ATX kod: J05AF05

Aktivna tvar: lamivudin (lamivudin)

Proizvođač: farmaceutska tvrtka ZAO Obolenskoe (Rusija), farmaceutska tvrtka OOO Ozon (Rusija), Aurobindo Pharma Ltd. (Indija) i drugima.

Aktualizacija opisa i fotografije: 12/26/2012

Cijene u ljekarni: od 367 rubalja.

Lamivudin je antivirusni lijek.

Oblik izdavanja i sastav

Lamivudin oblik doziranja - tablete, obložene filmom: I proizvođača - do bijele, bikonveksni, kolo sa dijeljenjem Valium, s bijelim ili gotovo bijeli jezgre, u poprečnom presjeku; II proizvođač - do bijele, duguljastom jednu stranu - graviranje C, s druge - gravure "63" (u acheikova kontura paket 7, 10, 12, 15, 20, 25 ili 30 jedinica u kutiji. kutija od 1 do 10 pakiranja, aluminijskih blistera 10 komada u kartonskoj paketu 6 ili 10 mjehurići,.. u bočicu od polietilen tereftalata, 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 ili 100 komada u pakovanju box 1).

Sastav jedne tablete:

  • aktivna tvar: lamivudin - 150 mg;
  • pomoćne komponente (jezgra): mikrokristalna celuloza, natrij karboksimetil škrob, magnezijev stearat, za proizvođača I dodatno - povidon, laktoza monohidrat;
  • plašt: Opadry bijele (hipromelozu, titanov dioksid, polisorbat 80, makrogol-4000) ili Opadry II (makrogola, talka, polivinil alkohol, titanov dioksid).

Farmakološka svojstva

farmakodinamiku

Antiviralni lijek lamivudin spada u klasu inhibitora nukleozidne reverzne transkriptaze (NRTIs). A mehanizam njegovog djelovanja u intracelularne metabolizma prema 5-trifosfata i konkurentne inhibitori reverzne transkriptaze - enzim virusa humane imunodeficijencije (HIV), što pridonosi potiskivanje virusne replikacije. Lamivudin posjeduje aktivnost protiv rezistentnih sojeva do zidovudina, a kada se koristi u kombinaciji s dovodi do sporije virusnih patogena razvijaju otpornost na zidovudin (u prethodno neliječenih bolesnika). Na višim od lamivudin, zidovudin terapijskim indeksom in vitro - to je slabija inhibira ishodišne ​​stanice koštane srži, je manje izražen citotoksični učinak na limfocite periferne krvi, kao i stanične linije makrofaga i monocita-limfocita, i druge matičnih stanica koštane srži, Lijek ne utječe na metabolizam deoxynucleotide u stanicama i održavanje DNA (deoksiribonukleinske kiseline) u mitohondrijima normalnih stanica.

Lamivudin ima veliku aktivnost protiv virusa hepatitisa B (HBV) u svim proučavanim staničnim stanicama iu svim životinjama koje su eksperimentalno inficirane.

Lijek je široko korišten kao komponenta kombiniranog antiretrovirusnog liječenja u kombinaciji s drugim NRTI ili preparatima drugih skupina (inhibitori ne-nukleozidne reverzne transkriptaze, inhibitori proteaze). Utvrđeno je da kombinirana antiretrovirusna terapija koja sadrži lamivudin djelotvorna protiv HIV sojeva s mutacijama u kodonu M184V, kao i kod bolesnika koji prethodno nisu primali antiretrovirusni tretman.

farmakokinetika

Lamivudin se brzo apsorbira u gastrointestinalnom traktu. Bioraspoloživost - od 80 do 88%. Maksimalna koncentracija (Cmaksimum) u krvnoj plazmi pojavljuje se 1 sat nakon oralne primjene. 36% je povezano s proteinima plazme.

Lamivudin može prodrijeti kroz krvno-moždanu i placentarnu barijeru.

Tvar se biotransformira pomoću fosforilacije, tvoreći 5-trifosfat. Poluživot (T1/2) je 5-7 sati. Kod urina, 68-71% aktivne tvari izlučuje se nepromijenjeno.

Upozorenja za uporabu

  • HIV infekcija kod odraslih i djece (kao dio kombinirane antiretrovirusne terapije);
  • virusni kronični hepatitis B na pozadini replikacije HBV u bolesnika starijih od 16 godina.

kontraindikacije

  • teškog zatajenja bubrega (razina kreatinina manja od 30 ml / min);
  • djeca do 3 godine starosti s tjelesnom težinom manjom od 14 kg;
  • trudnoća i dojenje;
  • individualna preosjetljivost na lamivudin ili na bilo koju pomoćnu komponentu lijeka.

Prema uputama, lamivudin propisano oprezno u bolesnika s perifernom neuropatijom (uključujući povijesti), insuficijencije bubrega uz klirens kreatinina od 30 do 50 ml / min, kao i pacijenata s pankreatitisa (uključujući povijesti).

Upute za uporabu Lamivudin: metoda i doziranje

Davanje lijeka dopušteno je samo onima koji imaju iskustvo liječenja HIV-om sa specijalistom.

Lamivudinske tablete se uzimaju oralno bez obzira na unos hrane. Potrebno je izbjeći podjelu tableta na dijelove kako bi se izbjeglo kršenje točnosti doziranja pripravka.

Režim doziranja ovisno o dobi i težini bolesnika:

  • odraslih i adolescenata s tjelesnom težinom većom od 25 kg: ukupna dnevna doza od 300 mg. Možete uzeti 1 tabletu (150 mg) dva puta dnevno ili 2 tablete (300 mg) jednom dnevno;
  • djeca s tjelesnom težinom od 20 do 25 kg: ukupna dnevna doza od 225 mg - uzeti 1 / 2 tablete (75 mg) ujutro i 1 tabletu (150 mg) navečer ili 1 1 / 2 tablete (225 mg) jednom dnevno;
  • djeca s tjelesnom težinom od 14 do 20 kg: ukupna dnevna doza - 150 mg. Možeš uzeti 1 / 2 tablete (75 mg) dva puta dnevno, ujutro i navečer ili jedna tableta (150 mg) jednom dnevno.

Nuspojave

Učestalost nuspojava na dijelu sustava i organa na posebnoj skali (> 0,1% - vrlo često, 0,01-0,1% - često, 0,001-0,01% - nerijetko, 0,0001-0,001% - rijetko ;

Internet Prva pomoć Medicinski portal

Ocjena žalbi

  1. Ispitivanje krvi1455
  2. trudnoća1368
  3. rak786
  4. urina644
  5. dijabetes590
  6. Jetra533
  7. željezo529
  8. gastritis481
  9. kortizol474
  10. Šećer od šećerne bolesti446
  11. psihijatar445
  12. tumor432
  13. feritin418
  14. alergija403
  15. Šećer u krvi395
  16. brinuti388
  17. osip387
  18. onkologija379
  19. hepatitis364
  20. mulj350

Ocjena lijekova

  1. paracetamol382
  2. eutiroks202
  3. L-Thyroxine186
  4. Duphaston176
  5. progesteron168
  6. MOTILIUM162
  7. Glukoza-e160
  8. glukoza160
  9. L-Wen155
  10. glicin150
  11. kofein150
  12. adrenalin148
  13. Pantogamum147
  14. Reglan143
  15. ceftriakson142
  16. mezaton139
  17. dopamin137
  18. meksidol136
  19. Natrijev kofein-benzoat135
  20. Natrijev benzoat135

zidovudin

Pronađeno je u 85 pitanja:

. imunoblote.Ya u ljekarnu je nakon posjeta hitno SC zidovudin-Lamivudin je počeo piti (to je bio u apoteci) Herpes postao akutan. U Invitro s p 24. Rezultat je negativan. Pitanje: Prihvaćam zidovudin..Utječe li na rezultat? otvoreno (Još 3 postova)

8. ožujka 2018. / Anonimno

. Polzhitelnogo dijagnoza je očigledna, a meni je još uvijek pitanje. Na mene je planirano operacija na kojoj sam se vrlo dugo namjestila, u mjesec dana.zidovudin Neću to uzeti. Prema analizama prije operacije, vich će pokazati otrve. Neće proći kroz "prozor" i ono što imam. gledati

zidovudin smetnje, a liječnik ne razumije problem. Nema smisla u PCR-u. Uobičajena ELISA (na + ag) u 3-4 tjedna će dati isti u pouzdanosti rezultata. Rizik u cjelini je, ali ne osobito visok, pa nema smisla panici. Osim toga, nema dijagnoze vašeg. gledati

8. ožujka 2018. / Anonimno

. analiza je moj status prije kontakta.I ja sam dao uzalud na pozadini uzimanja zidovudina.Vrach SC je rekao da se okrene u mjesec dana nakon kontakta i zidovudin ne smetnja. Pitanje: Je li moguće prenijeti PCR 20 dana od kontakta sada? Sigurno je skupio 12 tisuća in vitro, ali živce. gledati

Pozdrav, želim vas pitati za savjet. Moj prijatelj (živi u Tadžikistanu), 37 godina, HIV + od 2011goda. U trenutku kada je otkrio da je njegova dijagnoza bila u pritvoru... počela... otvorena (Još 3 postova)

2. veljače 2017 / Natalia

Znam da postoji "Kaletra". Je li ovaj lijek pogodan za zamjenu jednog od (abacavir + lamivudin +zidovudin)? gledati

Imam HIV. Prihvaćam terapiju. Stanje se pogoršalo, uopće nema snage. Možda je to rezultat uzimanja lijekova? otvoreno

11. prosinca 2016. / Erik Kivexa

Da, to može u početku. Tablete za terapiju obično traju prvih nekoliko tjedana prijema. Ako je u shemi zidovudin - paziti na hemoglobin i mijenjati ga drugom lijeku. gledati

Dobro došli! Imam problem: tijekom godine održava ART: Virokomb + Reyataz 200 mg, počeli primjećivati ​​promjene u zadnjih 3 mjeseca: trbuh počeo rasti (kao „pivo”... otvoreno

2. listopada 2016 / Erik Kivexa

Bok Za početak je potrebno isključiti iz terapije zidovudin. Lipodistrofija, ako se o tome, očituje drugačije, a godinu dana se ne može razviti. Pokušajte samo jesti manje i dodati fizičku aktivnost. gledati

. pojavio se, bio je prekriven snažnim osipom i bilo je groznica. Idemo opet s njom u školi. Ti lijekovi su odustali. I sada su dali Kaletru +zidovudin-lamivudin. Nakon što je prošla alergija. Počela je prihvatiti ovu shemu. Nakon dva dana, opet, alergiju. Toplina, osip, mučnina. otvoreno (postovi u ovom forumu)

10. rujna 2016 / Erik Kivexa

Zlobus je štetan... stari ne znači loše. Iako konkretno zidovudin - starog lijeka s lošim sigurnosnim profilom, ali u nedostatku drugih opcija neko vrijeme na njemu, "sjedite" možete. Da, ARVI nije dijagnosticiran laboratorijski, ali još češće. gledati

9. rujna 2016 / Zlobus je u opasnosti...

zidovudin? Eric je normalan lijek? Ima 100 godina na ručku. Sasha ako želiš da tvoja djevojka uđe u grob i pođeš proklinjati - pijte sheme za 1-2 dana i stalno se mijenjajte. I imunku podižu vitamine. Isprati vodom. Možda je vrijedno. gledati

Prije 2 tjedna imenovali su ili imenovali terapiju reataz + lamivudin + vero-stavudin. Postoji gep S. Danas sam skrenuo pozornost na činjenicu da je reagens 200 trebao piti 2 kapsule 1 puta dnevno,... otvoren

Abakavir. Ili nešto od onoga što je dostupno, barem zidovudin. U svakom slučaju, bit će bolje od stavudina. Da, naravno, bolje je kasnije nego nikad. I paziti na VN, ona bi trebala postati nedetektabilna i po ovom kriteriju potrebno je isključiti otpor. gledati

Bok Odgovorite, molim vas, hoće li organizam imenovan ili nominiran za HAART terapiju oštetiti ako osoba nema HIV? Jeste li ili napravili IFA, imunobloting nije učinio niti je napravio. Zbog niske imunosti... otvorena (Još 1 poruka)

1. travnja 2016. / anonimni autor

Aleksandrov Pavel Andreevich, Pozdrav! Muž je imenovao ili imenovao terapiju: zidovudin, lamivudin, stokrin. Nakon početka terapije, stanje zdravlja poboljšalo se pojavio apetit, ali bolovi su počeli u kostima stopala (kao da su noge "otkinute štapovima"). Imenovani su. gledati

Eric Zdravo, već sam vam mnogo puta razgovarao, uvijek si mi pomogao. A sada ne mogu bez vašeg savjeta, mišljenja. Na mene je 468, predana prošli tjedan, rekli su ili rekli da će biti... Otvoriti (Još 2 poruke)

12. veljače 2016. / Oksana

To sam pronašao. zidovudin + lamivudin + abakavir. Ova shema, zbog prisutnosti u kombinaciji s lijekom (Trizivir) je klasična shema tri NRTI i jedan od najlakše broju tableta uzeti HAART. Prijam svega. gledati

Antiretrovirusna terapija on-line

Kalkulatori

Stranica je namijenjena medicinskim i farmaceutskim radnicima 18+

Problemi na shemi nevirapina, zidovudina, lamivudina

Dobro došli! Liječnik je propisao zido-eych + lamivudin + niverpin. Rekao je da analizom možete pričekati 3 mjeseca ili početi, izbor je moj. Odlučio sam ne odgoditi i početi. Nisam se mogao dugo odlučiti. Radim s ljudima i također na kotaču. Na kraju je odlučio. Popila je točno tjedan dana, noćna mora. Država nestvarnosti, stalna mučnina. Ali ništa, za tjedan dana, ali u subotu ujutro bilo je strašna glavobolja, pritisak, povraćanje. Cijeli dan je povraćao, mislio sam da će svi unutarnji dijelovi izaći. Pilule su prirodno propustile. Stanje se neznatno poboljšalo, ali glava se još uvijek vrti, a slabost je zaprepaštena. Pomisao na uzimanje tableta počinje se osjećati bolesnim. Recite mi što da radite, promijenite shemu ili nastavite uzimati ove tablete? Čuo sam da postoji krug u jednom koraku, je li istina?

Trajanje prijema nije toliko veliko da razgovaramo, sa sigurnošću kažu da shema ne ide i da nešto treba promijeniti. Možda, ali ne činjenica. Počnite s ovim vodičem za pacijente, možete li pronaći nešto korisno za vas osobno.

Da, postoje režimi s jednom tabletom po danu (ali još uvijek postoje tri do četiri komponente), praktički su nedostupni u Ruskoj Federaciji, postoje režimi s nekoliko lijekova, ali i jedanput dnevno.

Nemojte preskočiti lijekove.

  • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara

Puno vam hvala. Samo takvo povraćanje stvarno trovanja ili tako treba biti kad uzimate lijekove?

  • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara

Možda oboje.
Uzmi li je jednom dnevno?
Koliko IP-a?

Potrebno je stići do liječnika.

  • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara

Trovanje hranom ne može biti siguran, nakon što je moj lijek počeo užasne glavobolje i stalnu mučninu, a osmoga dana od lijekova povraćao napadaje s gotovo pet sati ujutro do 6 sati, voditelj je bio spreman na crack, to se ne može tolerirati. Naravno, prestao sam uzimati lijekove. Sada sam više pažljivo pogledao režim tretmana jer terapija je zauvijek i ne želim živjeti stalnim strahom da bih trebao uzimati lijek i trpjeti. Postoje sheme s jednim prijamom, na primjer, stokrin + kiveksa, iako je to skuplja shema nego ona koja mi je ponuđena. Spreman sam kupiti lijekove, to je zbog mog zdravlja. Reci mi molim vas, mogu li tražiti promjenu sheme, još nisam započeo s liječenjem? O IP ne može ništa reći, ne sjećam se brojeva. U kojem slučaju liječnik odbija imenovati prikladniju shemu za mene? Nemam priliku da uzimam drogu dva puta, posebno ujutro. napisao je vjerojatno kaotično, ali se nadam jasno. Hvala na povratnim informacijama i pomoći.

  • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara

Stokrin i Kiveksy možete pročitati malo - te lijekove ne biste ponudili takvim strahom od terapije.
IS - slika je sveta. Kao i VN. Ovakve brojke ovise o mogućnosti propisivanja određenih lijekova.
Da bismo vam u potpunosti odgovorili, moram znati ove brojke, kao i hemoglobin i ALT.

Oko 2 puta dnevno - sve ovisi o motivaciji. Naravno, jednom je dan prikladan. Međutim, potrebno je usredotočiti se na nuspojave i na prenosivost. Ja sada uzimam hormone 3 puta dnevno - svakih 8 sati. Ispada da je moguće! Glavna stvar je razumjeti kako to funkcionira i što je potrebno

Napišite odgovore na moja pitanja i pitajte svoje.

  • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara

Pozdrav, ne znam što da radim. Liječnik propisao zidovudin + lamivudin + neverapin, SD 187 BH 3000. Na osmog dana od dana primitka zdravlje pogoršalo, nisam mogla ustati iz kreveta. Isprva su mu vrat i glava bili bolni, bol je bio takav da je bilo teško opisati, osjetila je svaku ćeliju mozga, nije mogla kretati očima, bolove pakla su se pukirale dva dana. Sljedeća dva dana, uz sve, dodali su osip, povišenu temperaturu, toplinu, nerazgovjetni govor, bol u bubrezima, oticanje udova i lica, bol u srcu. Prestala je piti i okrenula se liječniku, koji su me stavili u bolnicu, a ista shema koju treba poduzeti pod nadzorom liječnika. Sve se ponavlja. Što mogu učiniti, recite mi? Od djetinjstva, niskih hemoglobina, kroničnog pankreatitisa, problema s mišićno-koštanog sustava. Možete li savjetovati lakšu shemu? A kako zahtijevati zamjensku terapiju, ako liječnik odbija promijeniti. Hvala unaprijed!

  • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara

I zašto ste odlučili da su to nuspojave terapije? I recimo da ne VSVIS (sindrom imunološkog rekonstitucije)? Simptomatologija bolno svijetle, dobro - lokalni... ja mislim u smjeru VSVIS vjerojatno da postoji brzi upala kao reakcija na oporavak imunološkog sustava, atipične manifestacije postojeće, ali polazeći skrivene bolesti (to je reakcija na postojeće antigena i uništenih antigena, i sami... postoje mnoge mogućnosti).

Kod IP manje od 200, frekvencija VHVIS prema različitim podacima iznosi od 5 do 25%. A ako mislite u tom smjeru, ako potvrdite ovo, onda promjena terapije neće dati ništa, a vi ga ne biste trebali mijenjati, a možda i poništiti, ali morate se boriti s VWVIS-om.

Jedina stvar koja zbunjuje je razdoblje od 8 dana, iako je ovo prethodna manifestacija, ali još uvijek obično nešto kasnije, ali obično ne znači da je ovo pravilo također opisano od 3 dana od početka terapije.

Ono što se obično treba tražiti, a ne u dodatku ovom slučaju, ali općenito - tuberkuloza, CMV, toksoplazmoza, pneumocisti... i njihove kombinacije. Ukratko, u svakom slučaju, to nije razgovor za format korespondencije. To je ako govorimo o oportunima, a to još nisu sve opcije.

Zajedničko je mjesto razumjeti da se, kako bi nastavili ARVT, raditi na infektivnom ili autoimunom procesu, kako bi se smanjio upalni proces.

Recenzije o Lamivudine-teva

Prikupili smo stvarne povratne informacije o Lamivudine-teva proizvodu koji objavljuju naši korisnici. Najčešće, odgovor je napisao majke malih pacijenata, ali oni također opisuju osobnu povijest uporabe lijeka na sebe.

Liječenje HIV infekcije kod odraslih i djece (kao dio kombinirane terapije s drugim antiretrovirusnim lijekovima). Kronični virusni hepatitis B u pozadini replikacije HBV kod pacijenata u dobi od 16 i više godina.

rasprava

Stvarno sam pomagao 1 litru kefira tijekom dana (Tevye ili Izbenka). liječnik je rekao da ne pije, dva tjedna kefir i prošao)

Prihvaćen Siofor, od njega mučnjen i vrtoglav, rezultat nije bio. Zatim je uzela Metformin-teva, povraćala u prvim danima. Ali odmah mu sam rekao nakon što sam jeo. Brzo je pomogao, usput)))

Možeš. Bio sam dobar u pomoći Gavisconu. Tamo upute kažu koliko je maksimum. Sada se pojavio novi lijek iz Tevea. Zamolite ljekarnika u ljekarnu.

Fluconazol-Teva je kontraindiciran u trudnoći i laktaciji. http://www.eapteka.ru/goods/drugs/antimycotic/?id=213632 lijekova flukonazol tijekom trudnoće i dojenja je kontraindicirana. Od tableta se može koristiti samo Pimafucin. Od preparata za lokalnu terapiju odobren je za uporabu svijeća i Betadine Yodoksid (1m dopušteno tromjesečju 2-3 tromjesečja koristiti s oprezom, jer je jod sadržane u pripravcima može utjecati na funkciju schitovid.

Drotaverinteva mi je pomogao. Dvije tablete tri puta dnevno. Ali sposobnost toksina bila je jaka.

Djevojčice i ja imamo osteoporozu. Rođena je u prosincu 2012. godine. U veljači 2013. počela sam dosaditi kad je moj sin nosio. Bol se pojačao. Jednog jutra ustala sam, otišla 3 metra i pala, na leđima su bila najstrašnija lumbaga duž cijele kralježnice koja je dala glavu. Također je ležala dok nije naučila kontrolirati sebe i, barem nekako, hodati kako bi izbjegla pad. Liječnici su dugo trčali. Dijagnoza je provedena tek sredinom travnja 2013. U lumbosakralnoj sekciji bilo je 2 fraktura kompresije. Godina je vidjela Tevanath, Cal.

Nakon svakog pranja nanesen sam panthenol teva, također pomaže, ali, nažalost, nakon pelene opet, čak i ako se razbije.

Katyushas. znači tako. na savjet svog prijatelja na BB-u, Polenki. Ja sam dobio takav prekrasan izraelske kozmetika za trudnice kako dijete TEVA, naručivanje ovdje: http://odetta.ru/catalog/ više koristiti ulje za sprečavanje strija (na želudac!) Weleda. Grudi ništa mi nije pomoglo ((((((. Sve-u nastavcima. (Što je najvažnije, kad je svrbi trbuh, jer raste. Cheshi nije nokte. Koža je jako nategnut. Samo milovati! Savršen izbor.

Tu su u TEV trgovinama 2 litre sokova, na ruskom postoje, na kraynyak i svježe će ići!

Kod 1 u B., započeo je s 6-7 tjedana i oko 12-13 približno jak. i ponekad mučnina, ali ne tako! Ustala sam ujutro i posebno popila čašu vode da se sruši. jer inače ću povraćati negdje uz cestu. najstrašniji je prijevoz. Nisam išao na minibuse, morala sam izaći na cestu, bolje na autobusima. Pomogao mi je nešto pojesti ujutro, ne izlazim iz kreveta! i općenito pokušati jesti nešto. kolačiće, jabuke. manje će povraćati! i dalje je čuo da se u trgovinama Tev.

Samo nam je pomoć bebe Teby (izraelski) ulje, iako se ne prodaje u svim ljekarnama - preuzeo sam ga putem Interneta. Ali to stvarno pomaže - provjerio sam se (imam 3 zuba mudrosti)

Pio sam kalcij rano u trudnoći. Ali moj se pojam približio. Za mene je stomatolog rekao ili rekao da pio vrijeme tijekom 6 mjeseci alfa d3 teva ili alfadol. oni puno pomažu i to i to, ali tamo o trudnoći govori se da ako je u organizmu kalcija dovoljno, može biti prevelikost i.

O, strašno problema.Samoy 23, prije trudnoće jako angažiran sportom.Vo trudnoću već na nedostatak opterećenje počeli pojavljivati ​​strije nisu vidljive na prvi pogled, kao što su samo žice, ali onda samo koshmar.Hodila zabrinuti, iako je njezin suprug uvjeravanja, govoreći da će sve ići (( ((Naravno mislim, dobro, lice, u obliku sebi dati. Pa, dobro. dijete, pelene, hranjenje, nedostatak vremena spavanja nije nešto što favorit za dijete nema ((((Hvala Bogu sestra predložio lijek je dobar.

Za mene, cink je vrlo brzo pomogao riješiti nekoliko problema odjednom. Prvo, napustila je herpes. Što me mučilo gotovo 2 godine - svaka dva tjedna došlo je do recidiva. Primijetio sam da je virus aktivira promjene u hormonalnim razinama - čim jedna faza ustupio drugome - skočio strašnu herpes i nosio cijeli nos od mene. Došlo je ovulacija - herpes! Dolaze mjeseci - herpes! Nisam pomoći ((((((((((cink registrirani mjesečno i herpes otišao mmm. - Tri mjeseca nisu imali jedan recidiv i još..

Virus dizajniran i pomoći samo sljedeći lijekovi 1.Preparaty učinkoviti protiv nekih virusa herpes skupine: a herpes virus tipa 1 i 2 A) - aciklovir, valaciklovir, famciklovir. B) Varicella-Zoster virus (tip 3) - slični pripravci. Propisani su za morsku kozu u adolescenata i odraslih, kao i za teške infekcije kod djece. B) citomegalovirus (tip 5) - je ganciklovir, foskarnet i valganciklovir. 2. Kronični hepatitis B i C. Djelotvornost lijekova.

I lijekovi kao što su „Sumamegren” ili „Sumatreptan- Teva” ne probyvali? Sjajan način da biste dobili osloboditi od napada s lijekovima posebno iz migreni.I prodaju bez recepta.

Spasio sam malo i uzeo panthenol-teva, isti beep, ali jeftiniji. I sad sam pronašao pantoderm. Savršeno pomaže!

Opis lijeka Zidovudin plus Lamivudine i trgovački nazivi analoga

HIV je virus koji utječe na ljudski imunološki sustav. Borba protiv njega traje već više od 30 godina, ali medicinska medicina još nije izumljena. Suzbijanje množenja virusa dobivenog kombiniranjem antiretrovirusnih lijekova. To uključuje zidovudin + lamivudin.

Opis pripravka

Proizvod je dostupan u obliku bijele, zaobljene bijele obložene tablete obložene bijelom glatkom ljuskom. Kao aktivna tvar koriste se zidovudin (zidovudin) u količini od 300 mg i lamivudin (150 mg). Obje komponente pripadaju istoj klasi antivirusnog djelovanja - inhibitori nukleozidne reverzne transkriptaze (NRTIs).

Ulazak u tijelo, tvari koje se konzistentno metaboliziraju, ugrađene u molekulu umnožavajuće virusne stanice, djeluju na njegovu razvoju. U ovom slučaju, nukleozidi nisu u stanju promijeniti strukturu stanica ljudskog tijela, njihov napad usmjeren je samo na HIV.

Glavne komponente lijeka:

  • brzo apsorbira;
  • raspoređenih na sve tjelesne tekućine;
  • pada u dorzal i mozak;
  • i također prodiru kroz placentarnu barijeru.

Oni su izlučeni bubrega, poluživot je 5-7 sati.

Lijek pripada grupi preporučenih lijekova za terapiju HIV-om, kao i popis vitalnih i najvažnijih.

Sjedinjena primanje zidovudin i lamivudin i slabi HIV opterećenja smanjuje stvaranje sojeva rezistentnih na lijek otporne na: zidovudin, lamivudin, DNA i osjetljiv na suprotno.

Lijek se može koristiti kao sredstvo za prevenciju u prvih 2 sata od mogućih infekcija (seksualni kontakt ili korištenje ne sterilnih kirurških instrumenata, šprica).

HIV i AIDS koji se razvijaju iz nje su među socijalno opasnim bolestima. Takvi pacijenti dobivaju besplatnu terapiju izvan ambulante ili trajno u specijaliziranim medicinskim ustanovama. Terapija i pravila recepta

Pacijenti s virusom imunodeficijencije često pate od povezanih bolesti, stoga je važno uzeti u obzir punu povijest liječenja:

  1. Bolesti bubrega sa smanjenjem klirensa kreatinina do 50 ml / min zahtijevaju prilagodbu doze lijeka, budući da se njegova eliminacija usporava i povećava koncentracija.
  2. S teškim oštećenjem jetre, ciroza povećava koncentraciju zidovudina. S tim u vezi, preporuča se da se aktivne komponente uzimaju odvojeno, u različito vrijeme.
  3. U ostalim bolestima, u slučajevima kada je potrebna zasebna doza komponenti, kombinirani pripravci zamjenjuju se s dva odvojena.

Zidovudin i lamivudin propisani su za liječenje djece starijih od tri mjeseca. Djeca mase do 14 kg primaju terapiju pojedinačnim komponentama s individualnim izračunom količine lijeka. Od 14 do 21 kg - pola doze dva puta dnevno, od 21 do 30 kg - pola lijeka ujutro i cijelu večer. Kada je težina veća od 30 kg, propisan je postupak sličan pacijentu.

Značaj učinka lijeka na osobe starije od 65 godina nije proučavan, ali uzimajući u obzir nuspojave, sredstva za starije osobe trebaju se podvrgnuti pod strogim nadzorom liječnika.

Droga se dopušta koristiti, počevši od drugog tromjesečja ženske trudnoće.

kontraindikacije

Pored povećane osjetljivosti, isključujući upotrebu lijeka, kontraindikacije uključuju:

  • iznimno nizak hemoglobin i broj neutrofila u krvi;
  • patologija bubrežne funkcije;
  • oštra oštećenja jetre;
  • laktacija, koja se općenito ne preporučuje za ovu bolest;
  • Dječja dob je do 3 mjeseca.

Nuspojave

Budući da agent uključuje dvije aktivne komponente, negativan učinak na tijelo će se razmatrati za svaku tvar zasebno.

  • utječe na broj krvi, u visokim dozama znatno smanjuje hemoglobin i količinu neutrofila, uzrokujući popratne bolesti;
  • krši metabolizam, osobito ugljikohidrat i ravnotežu lipida u tijelu, izazivajući takvu bolest kao anoreksiju;
  • sa strane središnjeg živčanog sustava uzrokuje glavobolju, vrtoglavicu, nesanicu, povećava anksioznost i pogoršava depresivno stanje;
  • ulazi u probavni trakt, pridonosi pojavi mučnine, boli, povraćanja, proljeva;
  • povećava mišićni tonus, mišićni spazam.

Rijetke reakcije su: poremećaji srčanog ritma, dispneja, kašalj, gutanje u crijevima, povećano uriniranje, groznica i sindroma boli u različitim dijelovima tijela. Moguće su rijetke alergijske reakcije: hiperemija, svrbež, osip, pigmentacija.

Akcija Limavudine: tvar utječe na laboratorijske krvne pretrage i metabolizam, uzrokuje sindrom boli najčešće u glavi iu mišićnim tkivima. Pored toga, mogu biti nuspojave u obliku kašlja, dispneje, alergijskog rinitisa, alopecije.

Posebne upute

U slučaju jake reakcije na komponentu lijeka ili potrebe za prilagodbom doze jedne od aktivnih tvari, lijek se podijeli i uzima odvojeno.

Budući da je jedna od glavnih nuspojava lijeka sposobnost promjene razine krvi, potrebno je provesti laboratorijske testove barem jednom mjesečno. Za pacijente na rubu razvoja bolesti povezanih s snižavanjem tvari u krvi (anemija, neutrofilija), sredstva se dodjeljuju za normalizaciju sastava.

Potrebno je pregledati bolesti gastrointestinalnog trakta, jetru, a također provjeriti sadržaj mliječne kiseline u krvi, ako se pojave sljedeći znakovi:

  • mučnina;
  • povraćanje;
  • bol u trbuhu s produženim tretmanom.

Ako su pokazatelji precijenjeni, liječenje se prekida ili se doziranje prilagodi. Daljnja primjena lijeka izaziva bolest: acidozu i laktozu.

S dugogodišnjim liječenjem moguća je patološka kršenja metabolizma masti, smanjenje lipida u krvnom serumu, razvoj anoreksije. Negativni učinak ovog fenomena na tijelo još nije istražen, pacijenti s teškim gubitkom tjelesne težine propisuju posebnu prehranu i kompenzacijske lijekove.

Antiretrovirusna terapija može aktivirati djelovanje oportunističkih mikroorganizama, uzrokujući lokalne upalne reakcije. Ako sumnjate na infekciju neke osobe, morate potražiti liječnika za propisivanje podrške.

Lijek ne ometa sposobnost vožnje automobila ili sudjelovanje u aktivnostima koje zahtijevaju veću pažnju. Ali nuspojave koje pogoršavaju stanje bolesnika mogu poremetiti koncentraciju.

Interakcije lijekova

Limavudin ima neznatan stupanj metabolizma, nema interakciju s proteinima krvi, izlučuje se iz tijela bubrega. Stoga je njegova reakcija s drugim lijekovima zajedničke terapije praktički isključena. Međutim, treba imati na umu da istodobna primanja s lijekom "Co-trimoksazol" povećava akumulaciju lamivudina i otežava ga uklanjanje.

U bolesnika s bubrežnom insuficijencijom potrebna je prilagodba doziranja:

  1. Lamivudin nepovoljno utječe na farmakološko djelovanje zalcitabina, istodobno primanje je kontraindikacija.
  2. Zidovudin može komunicirati s lijekovima metabolizma jetre. Simultano cijepanje u jetri utječe na koncentraciju tvari i inhibiciju enzima žlijezde.

Dakle, klaritromicin i zidovudin se uzimaju u intervalima od 2 sata. Metabolizam je poremećen i u jednoj dozi s Aspirinom, kodeinom, morfinom, indamitacinom, ketoprofenom i drugim pripravcima sličnog cijepanja.

Prekoračuje se dopuštena doza prijema

Preporuča se uzimanje lijeka prema receptu liječnika. Prekoračenje jedne doze ili jednokratni unos dnevne količine neće biti korisni za liječenje, niti će povećati učinkovitost.

Kompleks pripravaka ne uzrokuje očite simptome predoziranja, u nekim slučajevima, nuspojave su pogoršane. Ne primjenjuje se posebna terapija za predoziranje. Ako postoji hitna potreba, izlučivanje lamivudina ubrzava se umjetnom stimulacijom hemodijalize. Zidovudin nema puno utjecaja na ovaj postupak.

analoga

Apsolutni analozi su proizvodi s znakovi „Virokomb” imena „Zidolam” „Combivir®”, „Lazid”, „Farnovir”. Sredstva imaju isti aktivni sastojak u sastavu: zidovudin (300) i lamivudin (150) u sličnim koncentracijama. Jedini lijek koji se izdvaja iz ove serije je Farnovir. Također je dostupan u trostrukoj dozi aktivnih sastojaka (450: 900), propisan je za suzbijanje trulih oblika virusa.

Bolest financira Ministarstvo zdravstva. Ako je potrebno, kupite lijek Zidovudine + Limavudine mogu biti u ljekarnama prema receptu liječnika, cijenu lijeka od 1120 rubalja po pakiranju.

I aktivne tvari se koriste odvojeno, kao nezavisna sredstva u složenoj terapiji. U slučaju odvojenog uzimanja, moguća je individualna prilagodba doze svakog lijeka.

Važne točke u liječenju infekcije HIV-om

Učinkovitost liječenja utječe na nekoliko čimbenika:

  1. Vrijeme otkrivanja virusa. HIV nema teške simptome. Zapravo, bilo koja od njegovih manifestacija nije ništa drugo nego znakovi popratnih bolesti. Osoba se dugo može liječiti iz raznih bolesti, ne znajući za glavni uzrok bolesti. Postoje dva načina zaraživanja odrasle osobe: nezaštićeni seks i incest. Ako su spontani intimni kontakti bez upotrebe kondoma norma, tada bi se provjerila spolno prenosiva bolest trebala biti prirodna barem jednom godišnje, čak i ako nema simptoma.

Redovita analiza je suvišna mjera za svaku osobu koja se susreće s postupcima kao što su kirurgija, zubni tretman, tetovaže, kozmetika (injekcija ili plastika), piercing, transfuzija krvi primatelju. Ne postoji uvijek pouzdanje da su alati i materijali sterilni čisti.

Da biste krv donirali za definiciju HIV anonimno i besplatno, koristite ovu priliku kako biste bili sigurni u svoje zdravlje:

  1. Početak liječenja. Ranije za početak terapije, to će biti učinkovitije i sigurnije. Obično, virus se nalazi prilično kasno, kada je ljudski imunitet već znatno smanjen, a prisutne su brojne bolesti. Terapija će se sastojati od liječenja lezija i uzimanja antivirusnih lijekova. U ranoj fazi, oni su samo pogođeni izlaganjem virusnim mikroorganizmima. Ako se HIV ne liječi, ona se nepovratno pretvara u AIDS, što može biti mnogo gore. Život bez terapije od nekoliko mjeseci do nekoliko godina.
  2. Primjena složene antivirusne terapije. Ukupno, postoji nekoliko skupina lijekova s ​​različitim učincima na infekciju: nukleozidi koji su ugrađeni u molekulu virusa i uništeni; inhibitori proteina zgrade; Inhibitori HIV proteaze. Terapija uključuje unos najmanje tri lijekova iz dvije različite skupine. Povratne informacije pacijenata dokazuju učinkovitost integriranog pristupa.
  3. Kontinuitet liječenja. Zaražen HIV-om, valja imati na umu da kada se lijek zaustavi, molekule spavanja viralne DNK izlaze iz svog skrovišta i počinju novi napad na tijelo. Kontinuitet i povremena promjena sheme liječenja pod nadzorom liječnika daju dobru prognozu.

Pacijenti s HIV-om koji primaju terapiju žive u potpunosti: raditi, igrati se, udati i roditi djecu, umrijeti prije nego što postanu odrasle dobi. Glavni zadatak je dijagnosticirati bolest što je prije moguće i početi liječenje.

lamivudin

Opis je aktualan 2016/09/09

  • Latino ime: lamivudinom
  • ATX kod: J05AF05
  • Aktivni sastojak: Lamivudin (lamivudin)
  • proizvođač: Aurobindo Pharma Ltd., Indija

struktura

U jednoj tableti presvučene ovojnicom ima 300 ili 150 miligrama lamivudin.

Također su uključene mikrokristalna celuloza, natrijev škrobni glikolat, magnezijev stearat, titanijev dioksid, hipromeloza, polietilenglikol 400 i polisorbat 80.

Oblik izdavanja

Proizvedeno u dva oblika:

  • ovalne tablete s 150 miligrama aktivne tvari, prekrivene bijelom ljuskom, sa slovom "C" na jednoj strani i brojem "63" s druge strane;
  • ovalne tablete s 300 miligrama aktivne tvari, prekrivene bijelom ljuskom, s "C" s jedne strane i "64" s druge strane.

Farmakološko djelovanje

antivirusni droga. Ima visoku aktivnost protiv retrovirusi i virus ljudske imunodeficijencije (HIV).

Farmakodinamika i farmakokinetika

Kada se formulacija aktivnog lijeka ulazi u ljudsku stanicu, uz sudjelovanje stanice kinaza je prikladna za fosforilacije, čime se dobije 5-trifosfat derivata dijela koji inhibira DNA i RNA, ovisno o reverzne transkriptaze HIV-a i vodi do obustave replikacije virusa. Izvedeni derivat djeluje ne samo kao inhibitor, već i kao supstrat za reverznu transkriptazu virusa. Tvorba zaraženih DNA stanica blokira se integracijom lamivudin fosfata u lance njezinih molekula, koje se zatim razgrađuju. Interakcija lamivudin-5-trifosfata s HIV transkriptaza je sto puta jača nego kod α-polimeraze ljudskih stanica.

Aktivna tvar pripravka je aktivna u odnosu na sojeve rezistentne na zidovudin ljudskog virusa imunodeficijencije. Kada ga uzimaju pacijenti koji nisu primili prethodno liječenje antiretrovirusnim lijekovima, kombinirajući sa zinudinom, to usporava razvoj otpornosti na zinovudin. Lamivudin slabi potiskuje stanice prekursora koštane srži i ima citotoksični učinak na limfocitne i monocitno-makrofagne stanične linije, kao i periferne limfocite krv manje izražen nego zinovudin.

Bioraspoloživost ove tvari iznosi 80-86%. Ona se veže za proteine ​​plazme za 36%. Izlučuje se nepromijenjeno zajedno s urinom.

Upozorenja za uporabu

Koriste se lamivudinske tablete:

  • u virus imunodeficijencije (HIV) kod djece i odraslih;
  • u virusnom kroničnom hepatitis B (CVG B) u bolesnika starijih od 16 godina na pozadini replikacije HBV.

Može se kombinirati s drugim antiretrovirusnim lijekovima.

kontraindikacije

Nemojte uzimati s povećanom osjetljivošću na aktivnu tvar Lamivudine.

Nuspojave

Ovaj lijek može uzrokovati takve nuspojave:

  • glavobolja;
  • infekcije dišnih puteva;
  • opća slabost;
  • mučnina;
  • povećano umor;
  • povraćanje;
  • gubitak apetita;
  • proljev;
  • povećana aktivnost transaminaza jetre;
  • bol i nemir u epigastričnom području.

Lavimudin, upute za uporabu (metoda i doza)

Lamivudin se uzima 300 mg dnevno. Može biti jedna tableta s 300 miligrama aktivne tvari, ili dva s 150 miligrama jutra i večeri. Uzmi treba biti iznutra, između obroka ili tijekom jela. Lamivudin i zidovudin često imenuju istodobno. Kod težine ispod 50 kilograma, doza se može smanjiti.

predozirati

  • mučnina;
  • slabost;
  • povraćanje;
  • povećane nuspojave.

Nema podataka o slučajevima teških predoziranja. Nije bilo smrtnih slučajeva. U slučaju predoziranja primjenjuje se uobičajeni tretman za takve slučajeve: pražnjenje želuca i praćenje vitalnih funkcija.

interakcija

Kada se koristi istodobno s trimetoprim koncentracija lamivudina raste u krvi.

Simultano prihvaćanje sa zalcitabinom, Stavudinom, izoniazid, Didanozin i dapson povećava rizik od periferne neuropatije, a sa sulfonamidima, didanozin i zalcitabin povećava rizik od pankreatitis.

Uz istodobno prijam s zidovudin Trajanje njezine akcije povećava se za 13 posto, a maksimalna koncentracija u krvna plazma - za 28 posto. zidovudin ne utječe na biodostupnost i koncentraciju lamivudina.

Uvjeti prodaje

Možete kupiti tablete samo po receptu.

Uvjeti skladištenja

Skladištiti u originalnoj ambalaži na suhom i nedostupnom mjestu za djecu, na temperaturi okoline ne više od 30 stupnjeva Celzijusa.

Datum isteka

5 godina od datuma proizvodnje. Nemojte je uzimati nakon datuma isteka.

analoga

  • Virola;
  • Zeffiks;
  • Lamivir;
  • Epivir;
  • zidovudin;
  • Retrovir®;
  • Zidolam.

abakavir i lamivudin također su analogni s istom aktivnom tvari.

Recenzije o Lavimudinu

Kombinirani lijekovi, kao što su Combivir® (lamivudin + zidovudin), budući da su učinkovitije. U liječenju HIV - a, kombinacija Kaletra+Lamivudin +abakavir.

Cijena lamivudina, gdje kupiti

Kupi Lamivudine u Rusiji može biti po cijeni od 2200 rubalja. U Ukrajini, cijena Lamivudine kreće se od 1367 do 9961 grivna. Kombinirani lijekovi, na primjer, Combivir (Lamivudine + Zidovudine) koštaju 24000 grivna.

Zidolam: upute za uporabu

Osnovna fizička i kemijska svojstva

tablete prekrivene bijelom omotačem, izdužene, s oznakom s jedne strane "ZLM";

struktura

1 tableta sadrži zidovudin 300 mg, lamivudin 150 mg

Pomoćne tvari: mikrokristalna celuloza, magnezijev stearat, silicijev dioksid koloid, natrijev škrobni glikolat, Orapdu Y-1-7000 bijela.

Oblik izdavanja

Tablete prekrivene poklopcem.

Farmakološka skupina

Antivirusni lijekovi izravnog djelovanja. Nukleozidni i nukleotidni inhibitori reverzne transkriptaze. Kôd automatske telefonske razmjene je J05A F30.

Farmakološka svojstva

Farmakološka. Lamivudin i zidovudin imaju sinergistički inhibitorski učinak na replikaciju virusa humane imunodeficijencije - HIV-1 i HIV-2. Oba aktivna sastojka preparata postupno se transformiraju u stanicu u trifosfate. Lamivudin trifosfat i zidovudin trifosfat su selektivni konkurentni inhibitori reverzne transkriptaze virusa humane imunodeficijencije. Klinički je dokazano da ova kombinacija sprečava razvoj otpornosti na zidovudin u bolesnika koji nisu prethodno primali antiretrovirusnu terapiju.

Kombinacija "lamivudina + zidovudina" dovodi do povećanog učinka u usporedbi s kombinacijom "zidovudina + didanozina" ili "zidovudina + zalcitabina". Dodatni učinak kombinacije "lamivudina + zidovudina" je njegova dobra podnošljivost. Kombinacija također dovodi do suboptimalne inhibicije reprodukcije virusa i smanjenja njegove koncentracije.

Farmakokinetika. Lamivudin i zidovudin dobro se apsorbiraju iz probavnog trakta, dok bioraspoloživost lamivudina u odraslih osoba iznosi 80 do 85%, zidovudin je 60 do 70%.

Maksimalna koncentracija lamivudina i zidovudina u krvnoj plazmi postiže se nakon 0,5-2 sata i 0,25-2 sata i iznosi 1,3-1,8 mg / mol i 1,5-2,2 mg / mol.

Distribucija. U rasponu terapeutske doze, lamivudin je karakteriziran linearnom farmakokinetikom i vezan je za vezanje albumina u plazmi (in vitro manje od 36%).

Stupanj vezivanja zidovudina na proteine ​​plazme iznosi 34 - 38%.

Lamivudin i zidovudin prodiru u središnji živčani sustav i cerebrospinalnu tekućinu.

2-4 sata nakon ingestije, odnos između koncentracije lamivudina i zidovudina u cerebrospinalnoj tekućini i krvnoj plazmi iznosi prosječno 0,12 i 0,5.

Metabolizam. Glavni metabolit zidovudina u plazmi i urinu je 5-glukuronid.

In vitro studije su pokazale da je lamivudin u stanicama fosforiliran na aktivni metabolit 5-trifosfata.

Zaključak. Lamivudin se izlučuje iz tijela uglavnom bubrega u nepromijenjenom obliku

a. Poluživot lamivudina iz stanica iznosi 10,5-15,5 sati.

Poluživot zidovudina iznosi oko 1,1 sata. Oko 50 do 80% zidovudina izlučuje se bubrega u obliku 5-glukuronida. Zidovudin se izlučuje u majčinom mlijeku.

Farmakokinetika u posebnim kliničkim slučajevima. U bolesnika s teškim zatajenjem bubrega povećavaju se koncentracije zidovudina u plazmi. S hepatičnom insuficijencijom, kumulacija zidovudina je moguća zbog usporavanja njegovog vezanja glukuronskom kiselinom.

svjedočenje

HIV infekcije kod odraslih i djece iznad 12 godina s progresivnom imunodeficijencijom.

Doziranje i administracija

Lijek se uzima oralno. Odrasli i djeca do 12 godina Zidolam imenuje 1 tabletu 2 puta dnevno. Lijek se može uzimati bez obzira na unos hrane.

Nuspojava

U primjeni lijeka može biti glavobolja, malaksalost, umor, mučnina, povraćanje, proljev, anoreksija, zimica i povišena tjelesna temperatura, neuropatija, nesanica, vrtoglavica, simptomi i znakovi oštećenja na sluznicu nosa, kašalj, bol u kostima i mišićima, neutropenija, osip, alopecije, povećane razine jetrenih enzima i bilirubina.

kontraindikacije

Povećana osjetljivost na lijek, teški stupanj neutropenije (neutrofila manje od 0,75 x 10 9 / L) ili anemijom (hemoglobina manje od 7.5 g / dl ili 4,65 mmol / l), periferna neuropatija, disfunkcija bubrega ( sa klirensom kreatinina 50 ml / min ili manje), trudnoću, laktaciju, dobi od 12 godina.

predozirati

U slučaju predoziranja treba dati simptomatsku i suportivnu terapiju. Nema specifičnog protuotrova.

Značajke aplikacije

Tablete Zidolam je lijek s fiksnim dozama aktivnih tvari. Ne preporučuje se imenovanje pacijenata kojima je potrebna korekcija doza, na primjer, ako je smanjena funkcija bubrega (razina kreatinina manja od 50 ml / min), pacijenti s tjelesnom masom manjim od 50 kg.

Kod primjene tableta Zidolam mogu javiti u bolesnika s teškim, opasnim po život, a ponekad i fatalnih reakcija. Među njima su promatrani Stevens-Johnsonov sindrom, toksična epidermalna nekroliza i simptomi preosjetljivosti s osip na koži i opće manifestacijama, kao i poremećaja unutarnjih organa. Ako ima pacijenata simptomi izrazio kožne reakcije, ili preosjetljivosti, uključujući (popis neiscrpan) izrazila je osip kože ili erupciju s vrućicom, mjehurića, lezije sluznice usne šupljine, konjunktivitis, edem lica, bol u mišićima i zglobovima, opća slabost i / ili izražene povrede jetre, lijek treba odmah otkazati.

Pacijenti s pankreatitisom u povijesti ili u prisutnosti drugih značajnih čimbenika rizika za pilule pankreatitisa Zidolam imenuju s oprezom i samo u nedostatku zadovoljavajuće alternativne terapije. Korištenje tableta Zidolam treba odmah prekinuti ako postoje klinički znakovi, simptomi ili promjene u laboratorijskim pokazateljima koji ukazuju na pankreatitis.

Pacijenti s oštećenom funkcijom koštane srži (količina granulocita ne prelazi 1000 stanica po 1 mm 3 ili razina hemoglobina ne prelazi 9,5 g / l) Zidolam tablete treba davati pod stalnim nadzorom liječnika.

Pacijenti koji uzimaju Zidolam treba upozoriti na mogućnost reakcija koje mogu nepovoljno utjecati na sposobnost vožnje vozila i mehanizama.

Interakcija s drugim lijekovima

Budući da lijek sadrži lamivudin i zidovudin, može doći do interakcija koje su karakteristične za svaku komponentu.

Uz istovremenu primjenu tableta Zidolam i nefrotoksičnih ili mielosupresivnih lijekova (npr sistemsku primjenu pentamidina, odbacivanjem, pirimetamin, ko-trimoksazol, amfotericin B, flucitozina, ganciklovir, interferon, vinkristin, vinblastin i doksorubicin) mora pažljivo praćenje bubrežnu funkciju i hematoloških parametara, te ako je potrebno smanjiti dozu.

Potrebno je kontrolirati koncentraciju fenitoina u krvi pacijenata koji istovremeno koriste Zidolam tablete.

Acetilsalicilna kiselina, kodein, morfin, indometacin, ketoprofen, naproksen, oksazepam, lorazepam, cimetidin, dapson, isoprinosine i neki drugi pripravci mogu mijenjati metabolizam zidovudin kompetitivnu inhibiciju formiranja njegovog glukuronid ili izravnom inhibicijom zidovudin metabolizma jetrenih mikrosomalnih enzima. Probenecid može povećati koncentraciju zidovudin inhibicijom glukuronidacijom i / ili smanjenje bubrežne izlučivanje zidovudinom.

Kombinacijska primjena flukonazola i zidovudina utječe na uklanjanje i metabolizam zidovudina.

Valproična kiselina povećava bioraspoloživost zidovudina inhibiranjem prve faze njegovog metabolizma u jetri. Treba pratiti odgovarajuće pacijente kako bi se utvrdio moguće povećanje incidencije nuspojava povezanih sa zidovudinom.

Neki nukleozidni analozi mogu utjecati na broj ili funkciju eritrocita / leukocita, potencijalni toksični učinak zidovudina na krvne stanice i na replikaciju DNA. Ribavirin ima antagonistički učinak na antivirusnu aktivnost zidovudina i in vitro protiv HIV-a.

Lijekovi kao što su trimetoprim, sulfametoksazol, Phyrimetamin i aciklovir se može koristiti za liječenje infekcija uzrokovanih patogenima, jer je ograničen toksičnost liječenja ovim lijekovima ne povećava.

Pacijenti bi trebali ostati pod stalnim nadzorom liječnika prilikom korištenja Zidolama. Treba biti svjesni da uporaba lijeka Zidolam ne smanjuje rizik prijenosa HIV-a drugima kroz seksualni kontakt ili infekciju kroz krv.

Uvjeti skladištenja

Držite izvan dohvata djece na temperaturi od 15 - 30 ° C.